Why I love England?

Syitä siihen, miksi Englanti on lemppari ulkomaani on monia, mutta yksi niistä on sen kosmetiikkatarjonnan monipuolisuus. Boots ja erityisesti Superdrug ovat nimittäin molemmat pullollaan sarjoja, jotka eivät ole entuudestaan olleet minulle kovin läheisesti tuttuja pieniä pintaraapaisuja lukuunottamatta.

Paitsi että nuo kaksi kosmetiikkamekkaa kätkevät kattojensa alle mm. Benefitin, Too Facedin, Originsin, Philosophyn, This Worksin ja Revlonin, löytyvät liikeistä myös nämä meikkitelineet:

Sleek Makeup meikkisarja, jonka erikoisuutena on laaja sävyvalikoima. Merkki tarjoaa sävyjä myös tummemmille ihoille ja sen erikoisuutena on mm. 17 sävyä kattava meikkivoidevalikoima.

Sarja on Englantilainen, mutta sitä myydään myös mm. Afrikassa.

Barry M on englantilainen meikkisarja, joka rakastaa värikosmetiikkaa ja onkin Enlannin myydyimpiä sen tarjoajia edullisilla herkullisen värisillä tuotteillaan.

Sarja ei myy meikkipohjatuotteita ollenkaan vaan on täynnä pelkkää väreillä irrottelua ja sen tuotteita myydään joissakin vaatekaupoissakin.

Bourjois on ranskalainen minun silmääni jotenkin L’orealin tyyppinen kosmetiikkasarja. Tuotteiden hinnat ja tyyli ovat hyvin paljon L’orealin kaltaisia ja aivan kuten L’orealiltakin, löytyy Bourjoisiltakin aina hyvien perustuotteiden lisäksi myös hauskoja innovaatioita.

Accessorize on suomalaisillekin tuttu merkki asusteidensa puolesta, mutta Englannissa sarja myy omia edullisia meikkejäänkin jopa ihan omien liikkeidensä ulkopuolisissa myymälöissä.

Miss Sporty on englantilainen halpakosmetiikkamerkki, jonka tuotteet irtoavat hyllystä parilla punnalla ja jotkut jopa halvemmallakin. Edesmenneen Anytime-merkin tyylinen sarja vetoaa nuoriin kuluttajiin paitsi hinnoillaan, myös piirretyillä hahmoillaan ja trendiväreillään ja -tuotteillaan.

Sarja on COTY-merkin alaisuudessa, joka on tuttu lähinnä tuoksuista: Calvin Klein, Mark Jacobs, Davidoff sekä lukuisat julkkistuoksut mukaanlukien Kylie Minogue, J.Lo, Celine Dion, Beckham, Kate Moss ja Sarah Jessica Parker kuuluvat kaikki COTY:n sarjoihin. Kosmetiikkapuolella COTY edustaa myös Rimmelillä ja Sally Hansenilla.

NYC New York Color on myös yksi edullinen värikosmetiikkamerkki, joka itseasiassa myös kuuluu COTY:lle. Tuotteet ovat halpoja ja merkin imago muistuttaa Maybelline New Yorkia kovasti niin tuotteiden kuin kotisivujenkin perusteella.

17 cosmetics on puolestaan Bootsin itsensä omistama edullinen värikosmetiikkamerkki, joka on ilmeisesti hieman kuin No7 pikkusiskosarja. Sarjalta löytyy mielenkiintoisia värikosmetiikkatuotteita edullisilla hinnoilla ja valikoima on todella laaja.

2True Cosmetics on myös englantilainen merkki, jota on saatavilla vain Superdrugeista. Harmikseni merkin nettisivut (www.2true.com) eivät postausta näpytellessäni toimineet, joten en päässyt tutustumaan niihin tarkemmin. Tämänkin sarjan ideana on kuitenkin tarjota edullista värikosmetiikaa kokeilunhaluisille kuluttajille.

Collection 2000 on myös niin ikään englantilainen edullinen värikosmetiikkamerkki, jossa riittää veikeitä värejä ja mukavia tuotteita. Alkaa vaan tuntua, etteivät nämä kaikki niin pitkälle toistensa kaltaiset merkit enää oikein erotu muista…

Beauty uk Cosmetics on jälleen massaan hukkuva halpismerkki. Sen tuotteita myydään paitsi kosmetiikkamyymälöissä myös joissakin vaateliikkeissä. Olen nähnyt sarjan yksittäisiä tuotteita aina silloin tällöin suomalaisissa edullisissa ketjuissa myynnissä ja ne ovat laadultaan ihan hyviä, mutta maassa, jossa vastaavanlaisia värikosmetiikkasarjoja on tarjolla vaikka kuinka ja paljon, ei tämä vaan suuremmin erotu.

Myface cosmetics on edullinen kosmetiikkasarja, joka hukkuisi muuten massaan, mutta jota kannattelee pinnalla sen idea. Merkki on useamman meikkitaiteilijan yhteenkyhäämä pintaraapaisu Hollywoodin glamouria meikkityyliä (josta sarjan ulkomuoto ei minusta todellakaan kieli) ja sen ideana on tarjota tuotteet kolmena eri tuotelinjana: yksi vaalealle iholle, yksi keskitummalle ja yksi tummalle iholle.

Sävyjen valitsemisesta on siis pyritty tekemään kuluttajalle mahdollisimman helppoa. Lisäksi sarjan värikosmetiikka on tietenkin tarkoitettu kaikille ihonväreille. Sarja on vain kolmisen vuotta vanha ja sitä myydään Englannissa yksinoikeudella Bootseissa.

MUA Make Up Academy näyttää myös hieman joukkoon hukkuvalta merkiltä, mutta tälläkin sarjalla on oma kilpailuvalttinsa ja se liittyy tällä kertaa tuotteiden hinnoitteluun. Suurin osa sarjan tuotteista maksaa yhden punnan ja loputkin vain pari kolme puntaa! Ihan tosi, yhden punnan! Värivalikoima on todella laaja, joten löytöjä tekee varmasti. Sarja on myynnissä vain Superdrugeissa.

MeMeMe Cosmetics on ihastuttavan näköinen sarja, jonka tuotteet ovat kyllä houkuttelevia, mutta jossa kaltaistani kosmetiikkaan perehtyneempää hörhöä häiritsee ideoiden varastaminen. Sarja on kopioinut mm. niin Bobbi Brownin Shimmer Brickit (no okei, niin on moni muukin) kuin Benefitin poskipunat (tämäkin pakkaus on varsin kopioitu muidenkin merkkien toimesta) ja BeneTintitkin (ja löytyyhän näitäkin toki muiltakin), mikä ärsyttää minua muuten niin ihanan näköisessä ja oloisessa sarjassa ihan hurjasti (ja siis juuri se, että sarja on kopioinut USEITA tuotteita). Laadultaan sarjan tuotteet vaikuttavat silti erittäin hyviltä.

Oma suosikkini Soap&Glory on lanseerannut uutuutena kosmetiikkatuotteensa ja olinkin aivan innoissani päästessäni tutkimaan niitä. Sarjan leikkisän hauskat pakkaukset puhuttelevat minua suuresti ja saavat väkisinkin hymyn huulilleni ihanilla nimillään ja sanaleikeillään. Valikoima ei loppujen lopuksi ole kovin laaja, mutta se on silti mielenkiintoinen.

Natural Collection on kolmas Bootsin oma meikkisarja (johon kuuluu myös vartalonhoitotuotteita), joka ei ole luonnonkosmetiikkasarja (mihin nimi ehkä viittaa) vaan puhtaasti vaan ratsastaa sillä, että käyttää tuotteissaan luonnollisia raaka-aineita.

Tuotteet ovat vain parin punnan hintaisia, eli todella edullista ostettavaa. Omaan silmääni sarja ei näytä kovin houkuttelevalta, mutta sen telineet on pyritty rakentamaan niin, että ne antavat aloitteleville meikkaajille hyviä vinkkejä tuotteiden käytöstä ja valinnasta.

Superdrugeissa myytävä Une Natural Beauty on puolestaan sitten jo luonnonkosmetiikaa. Sarjan tuotteet ovat 98-100% luonnosta ja sarja on saanut EcoCert-sertifikaatin.

Jokaisen tuotteen yhteydessä on ilmoitettu, kuinka paljon se sisältää luonnosta peräisin olevia raaka-aineita ja kuinka suuri osa niistä on orgaanisesti viljeltyjä. Tuotteet ovat keskihintaisia ja valikoimakin on ihan hyvä.

Famous by Sue Moxley on meikkitaitelija Sue Moxleyn oma meikkisarja, jossa on kuulemma ammattilaislaatua olevia tuotteita melko edulliseen hintaan. Sarja näyttää ”ihan kivalta”, muttei jostain syystä erotu muiden Superdrugin tarjoamien sarjojen joukosta suuresti -muuten kuin olemalla pari puntaa useampia kalliimpi (ja myymällä Shimmer Brickejä myös…murr). Myöskään se, ettei merkiltä löydy selkeitä kotisivuja ei lisää sen kiinnostavuutta.

Loppuyhteenvetona voin kuitenkin todeta, että englantilaiset Boots ja Superdrug ovat paratiiseja silloin, kun kuluttaja etsii jotain tietynlaista meikkituotetta jossain tietyssä värissä, sillä on hyvin todennäköistä, että sellainen joltakin merkiltä löytyy. Ylläolleiden meikkisarjojen perässä juostessa Superdrug on itseasiassa usein jopa melkeinpä kannattavampi paikka värikosmetiikan tutkimiseen!

Kuinka tuttuja yllä olleet merkit teille ovat?

Pahoittelen kuvien erittäin huonoa laatua, mutta salakuvaaminen liikkeissä ei ole kovin suotavaa (ja julkinen sitäkin vähemmän).

17 kommenttia artikkeliin ”Why I love England?”

 1. En tunne noista varmaan yhtäkään, en ole oikein matkustellut joten jos en ole Suomessa törmännyt niin sit en oo missään 🙂 Paljon punta on euroissa?

 2. Itelle on tullu suurin osa näistä merkeistä tutuiksi bootsissa kierrellen, bootsissaki myytävä une näyttää itelle tosi houkuttelevalta, tällä paikkakunnalla missä asun niin superdrugin store on vaan aika pieni niin valikoima on aika suppea=(

 3. Tyhjän laukun kanssa se on siis lähdettävä minunkin Lontoon reissulle! 🙂 Voi kun Suomessakin olisi edes vähän enemmän valikoimaa mitä tällä hetkellä!

 4. Itse törmäsin hiljattain Lontoossa Bootseissa ja Superdrugeissa kaikkiin esittelemiisi sarjoihin ja ihastuin erityisesti Barry M:n ja Sleekin tuotteisiin. 🙂 Barry M:n kynsilakkojakin tuli ostettua kaksitoista kappaletta…

 5. Tää postaus tuli just loistavaan aikaan. Oon parin viikon päästä lähdössä Lontooseen, joten tiedänpä ainakin yhden paikan lisää mihin raahata matkaseurani =)

 6. Siellä on kyllä valikoimaa! 😀 Ah, ootan innolla, että pääsen taas Lontooseen <3

 7. Englanti on niiin paras paikka! (poikaystäväni kun on puoliksi britti niin tulee käytyä usein 🙂 Kiva, että joku muukin on samaa mieltä 😉

 8. Tämä postaus on kyllä yksi osoitus siitä, miksi pidän Brittilästä niin paljon. Jumbomäärät kosmetiikkaa… <3 Kesän reissulla hipeltelin valtaosan noista merkeistä läpi ja Barry M on tullut tutuksi myös oikeasti kokeiltuna. Soap&Gloryssa minua ärsytti suunnattomasti Benefitin imagon härski kopiointi, vaikka ovathan tuotteet toki hauskoja.

 9. Asuin Lontoossa puolisen vuotta eli nämä tulivat ihan tutuiksi. Eniten omistan varmaan Barry M:n Dazzle Dusteja, lisäksi joitain 17:n huulipunia, kaksi Sleekin palettia (hyvä pigmentti, tuppaavat tosin hieman varista) ja erinäistä sälää muilta merkeiltä. Viime Lontoon reissulla mukaan tarttui yksi MUA:n luomiväri. Olin hinnan puolesta hyvin skeptinen, mutta väri (olisiko ollut nro 2 tai 3, sellainen vaaleanlila) on aivan ihana ja hyväpigmenttinen.

 10. Korkkasin juuri eilen Bourjoisin kasvojen kuorinta-aineen (Brysselistä ostettu), ja ihastuin heti! Koostumus on ihanan täyteläinen, kermainen ja rakeita ei ole liikaa ja nekin tuntuvat ihanilta. Tuoksukin on kivan raikas, appelsiininen. Iho jäi todella pehmeäksi ja samettiseksi kuorinnan jälkeen. Tuon paksun koostumuksen takia tuote tuntuu vieläpä aika riittoisalta. En muista hintaa, mutta edullinen se oli, juuri jotain L'orealin tai Freemanin tasoa. Ulkomaanlöydöt on ihania!!! <3

  -M-

 11. Tota Collection 2000 -sarjaa on muuten myyty joskus ainakin Suomessakin – heitin äskettäin muutossa pois jostain pussukasta löytyneen ison meikkipaletin, jossa oli tummansininen kansi ja kultainen teksti Collection 2000. 🙂 On varmaan laatukamaa jostain s-marketista / Sokoksesta tms. kultaiselta 90-luvulta.

 12. Nam! Kumpa joskus pääsis tonne…
  En mitään muita tuttuja havainnut kuin beautykin.Merkiltä olen ostanut joskus noin 4-3 vuotta sitten kymmenen luomivärin paletin ja yhden irtoluomivärin. Ovat yllätyksekseni olleet minum makuuni kovasti…Muistaakseni ostin ne seppälästä.Pidin erityisesti tuosta irtoluomiväristä, koska se on niin ihanan metallinen kultainen.

 13. Huh huh, onpa aika julmetun paljon meikkejä nyt yhdessä postauksessa! 😀 Tiäkkö, välillä tätä ihana blogia lukiessa iskee hetkellinen kosmetiikkaähky 😀 Kaikesta siitä mitä näkee, mitä kaikkea on olemassa, tiedäks, kuin tutkailisi loputonta jälkiruokalistaa eikä tiedä mihin tarttua! 😀 Sit iskee myös se ikävä kyyninen minäni, joka kysyy, että onks nää tuotteet oikeesti vaan samaa kamaa keskenään erilaisissa ja vähän eri hintaisissa puteleissa… x)

 14. Apua miks kukaan ei kertonu mulle näistä ennen mun kolmen viikon englannisreissua:( varsinkin, kun kävelin lähes joka päivä Bootsin ja Superdrugin ohi… mutta ehkäpä pääsen vielä uudelleen tyhjän matkalaukun kanssa:D

 15. Itse käyn suunnilleen kerran vuodessa Englannissa ja joka kerta tarttuu jotain 17:n kosmetiikkaa mukaan. Erityisesti kynsilakat on aivan huippuja, suosittelen!

Kommentointi on suljettu.