TOP 5 suurimmat harhaluuloni Bangkokissa asumiseen liittyen

Ostolakossa Bangkokissa asuminen

Tänä aamuna jouduin heräämään siihen ikävään todellisuuteen, että viimeinen kuukautemme Thaimassa alkoi. En todellakaan tiedä, mihin lähes viisi aiempaa kuukautta ovat yhtäkkiä hujahtaneet, mutta jotenkin mystisesti tammikuu on vaihtunut kesäkuuhun ja paluulento Tukholmaan vilahtelee kännykän kalenterinäkymässä.

Olisi ihanaa voida sanoa, että aion ottaa tästä viimeisestä kuukaudesta kaiken mahdollisen irti ja nauttia Bangkokista täysillä, mutta tosiasiassa se ei ole ihan kauhesti mahdollista. Mitä lähemmäs heinäkuu tulee, sitä enemmän minulla tuntuu myös olevan hommia eikä aikaa lomailulle liiemmin ole. On monia juttuja, jotka täytyy hoitaa kuntoon tämän kuun aikana, mutta yritän silti muistaa pysähtyä välillä nauttimaan siitä, että saan sentään hoitaa niitä täältä Tukholman sijaan.

Ennen Thaimaahan lähtöä minulla oli mielessä monia ajatuksia täällä asumista ja elämistä koskien. Ajatuksissani oli tietysti ihannekuva ja oletin, että asiat olisivat ja menisivät tietyllä tavalla. Näiden viiden kauukauden aikana olen kuitenkin tullut huomanneeksi, ettei kaikki mennytkään ihan niin kuin kuvittelin.

Tässä TOP 5 suurimmat harhaluuloni:

Tulen kokeilemaan valtavasti erilaisia aurinkotuotteita

Oletus: Thaimaassa on jatkuvasti niin aurinkoista ja kuljeskelen päivät pitkät paahavassa helteessä, joten tulen taatusti kuluttamaan kuukaudessa loppuun vähintään kaksi vartalolle tarkoitettua aurinkovoidetta ja saan joka toinen kuukausi olla ostamassa uutta aurinkovoidetta kasvoille. Pääsen siis kirjoittamaan blogiin mielenkiintoisia postauksia hyvistä aurinkotuotteista!

Todellisuus: Tammikuussa ostamamme ensimmäinen vartalolle tarkoitettu aurinkosuojatuubi ei ole vieläkään loppunut ja suojakertoimellisessa vartalovoiteessanikin on valtavasti jäljellä. Kasvoillekin tarkoitettuja aurinkosuojatuotteita on kulunut aivan minimaalinen määrä, sillä en yksinkertaisesti ehdi lähes koskaan olla auringossa. Nukun puolille päivin, kolmena päivänä viikossa teen elevenille sen jälkeen töitä yöhön asti ja muina päivinä muiden hommien jälkeen ehdin ennen auringonlaskua tavallisesti olla ulkona auringonpaisteessa ehkä korkeintaan 10 minuuttia kun kävelen jonnekin. Suojaksi tälle nopealle pyrähdykselle riittää tavallisesti korkealla suojakertoimella oleva tyynymeikkivoide. Olen ulkotiloissa lähinnä auringonlaskun jälkeen.

Ostolakossa Bangkok asuminen

Työskentely eksoottisessa Thaimaassa on ihanan inspiroivaa ja saan paljon aikaan

Oletus: Kuinka ihanaa tuleekaan olemaan, kun voin vain ottaa läppärini ja tehdä töitä mistä tahansa! Aion taatusti viettää aikaa erityisesti talomme uima-altaalla ja tehdä sieltä töitä. Tulee olemaan niin inspiroivaa saada tehdä töitä suuressa kaupungissa, joka on täynnä uutta ja jännittävää!

Todellisuus: Ulkona on kuumaa ja hiostavaa tehdä töitä ja läppärin näytöltäkin näkyy huonosti, plus että työergonomia on harvemmin kovin optimaalinen. Kotona saa paljon paremman työskentelyasennon ja ilmastointikin viilentää mukavasti. Oli valtava virhe ajatella, että suurkaupungissa saisi asioita aikaan, sillä kun ulkona on jatkuvasti kaunis ilma, on tuskaista malttaa pysyä läppärin äärellä ja tekisi vain mieli kokoajan kulkea tutkimassa kaupunkia. Olisin saanut paljon enemmän aikaan, jos olisin työskennellyt kotona Ruotsissa.   

Tulen matkustelemaan ympäri Aasiaa

Oletus: Lähdemme ainakin kerran kuukaudessa jonnekin tutustumaan uuteen paikkaan ja matkustamme myös Thaimaan sisällä. Tiedostan lentomatkailun haitallisuuden ympäristölle, joten on paljon fiksumpaa lentää Bangkokista lyhyitä lentoja muualle Aasiaan kuin tehdä myöhemmin samoihin kohteisiin erillisiä reissuja Skandinaviasta.

Todellisuus: Viisumisyistä meidän on poistuttava maasta 60 päivän välein (tai vaihtoehtoisesti käytävä jonottelemassa maahamuuttovirastosta viisumille jatkoaikaa ja poistua vasta 90 päivän jälkeen), joten olemme käyneet kahdesti reissussa: Malesiassa ja Vietnamissa. Muuten tuntuu, että aika on jatkuvasti niin kortilla, ettemme ehdi lähteä minnekään ja on vain paljon kätevämpää olla kotona. Sitäpaitsi Bangkok on kiva kaupunki ja täälläkin riittää vaikka kuinka paljon nähtävää!

Ostolakossa Bangkok asuminen

Ehdin rentoutua ja lomailla

Oletus: Elämä Thaimaassa on jo itsessään oikeastaan kuin lomailua. Jos teen elevenille töitä vain kolme päivää viikossa ja voin keskittyä neljä muuta päivää vain blogiin ja sellaisiin työjuttuihin, jotka olen itse sopinut ja joita rakastan, on elämä automaattisesti kuin lomailua.

Todellisuus: Jos joku asia täytyy tehdä, tuntuu sen tekeminen todellakin pakolliselta työltä tässä ympäristössä. Lomalta tuntuu, kun ei tarvitse miettiä aikataulua, stressata homman etenemisestä tai huolehtia, että joku asia tulee tehdyksi. Saan enemmän aikaan yöllä kuin aamulla, joten valvon melko myöhään. Vastaavasti sitten taas myös nukun melko myöhään ja päivä tuntuu usein vain hujahtavan ohi. Olen yrittänyt varata aikaa ”lomailuun”, mutta usein samalla mieltä nakertaa kuitenkin tunne, että pitäisi olla tekemässä jotain. Tuntuu toisaalta jopa jossain määrin, että kun palaan takaisin Tukholmaan, on hommiakin vähemmän ja pääsen rentoutumaan enemmän.

Voin tehdä töitä erilaisista kahviloista

Oletus: Otan läppärini mukaan ja teen töitä erilaisista tunnelmallisista kahviloista, joissa soi rauhallinen taustamusiikki ja nautin samalla hyvää kahvia. Etelä-Korean Soul oli täynnä tällaisia ihania kahviloita ja työskentely niistä oli niin inspiroivaa. Homma olisi varmasti juuri näin myös Bangkokissa.

Todellisuus: Soulilaiset ovat työnarkomaaneja, bangkokilaiset eivät. Useimmat kahvilat ovat meluisia paikkoja, jotka on suunniteltu vapaa-ajan viettoon ja ystävien kanssa kahvitteluun. Niiden taustamusiikki ei rentouta, ihmisten hälinä sekoittaa ajatukset eivätkä pöydät ja tuolit luo mukavaa työasentoa. Toimivaa nettiä ei ole läheskään kaikissa kahviloissa ja Starbucks on varmin veto, mutta siellä on melko kallista ja kaikki edellä esitetyt ongelmat. Työskentely on paljon järkevämpää kodin omassa rauhassa.

Aion siis nauttia viimeisestä kuukaudestani Thaimaassa, vaikka vapaa-aika onkin tässä kuussa hieman kortilla. Täytyy silti sanoa, että päätös lähteä Tukholmasta Bangkokiin oli elämäni parhaita ideoita. Voisin mielelläni jäädä tänne vielä pidemmäksikin aikaa, mutta toisaalta paluu Tukholmaan ainakin väliaikaisesti tuntuu ihan hyvältä, sillä tiedossa on paljon kivoja juttuja.

Kuten kuitenkin arvata saattaa, on meillä mielessä pieniä suunitelmia tulevaisuuden suhteen eikä niihin kuulu pelkkä Tukholmassa asuminen. Muutama muuttuva tekijä on kuitenkin vielä auki, joten ihan varmaa päätöstä tulevaisuuden suunnitelmista ei ole vielä tehty. Ehkäpä se on itseasiassa jopa parasta, sillä tällä hetkellä tuntuu, että maailma on täynnä avoimia ovia, joista on mahdollista lähteä kurkkimaan, mitä tulevaisuudella voisi olla tarjota!

Ostolakossa Bangkok asuminen

Millaisia kivoja (isoja tai pieniä) tulevaisuuden suunnitelmia teillä on?


Lue myös:

Suosikkipaikka Soulissa: Innisfree Green Café

Älä tallaa kolikon päälle ja muita thaimaalaisia erityisyyksiä

”Lähdin Thaimaahan löytääkseni henkisen rauhan” ja muita kliseitä

Diginomadina Thaimaassa: näin sujuu elämä läppärityöläisenä maailmalla

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

3 kommenttia artikkeliin ”TOP 5 suurimmat harhaluuloni Bangkokissa asumiseen liittyen”

  1. Hei! Lähitulevaisuuden kivana suunnitelmana on viettää kesäloma siellä suunnalla maapalloa eli Singaporessa ja sen lähiseudulla. Siihen liittyen kysyisin aurinkovoiteen ja hyttysmyrkyn käytöstä. Uv-indeksi näyttää olevan 11 ja denguekuumeesta varoitellaan kovasti, joten molempia aineita lienee syytä käyttää antaumuksella. Ilmeisesti molempia täytyy lisätä usein, tiedätkö onko niillä jotain yhteisvaikutuksia, esim voiko laittaa huoletta päällekkäin vai reagoivatko toisiinsa? Tai onko iho herkempi auringolle jos lutraa hyttysmyrkyn kanssa? Pitääkö/voiko sitä laittaa myös kasvoille? Kotioloissa en ole mikään metsänkävijä enkä ikinä käytä hyttysmyrkkyä, mutta käsittääkseni paikan päällä myydään tosi tujuja aineita.

    • Absoluuttista vastausta tähän ei varmastikaan ole kun kaikki riippuu niin paljon nimenomaisten tuotteiden ainesosista, mutta jos käytät hyttysmyrkkyä ja aurinkovoidetta yhdessä kannattaa huomioida, että mikä tahansa aurinkovoiteen päälle levitettävä tuote voi heikentää aurinkovoiteen suojaa. Jos esimerkiksi aurinkovoiteen päälle suihkuttaa paljon liuottimia sisältävää hyttysmyrkkyä, voi se hyvinkin saada aurinkosuojatuotteen suojan heikkenemään. Käyttäisin siis itse niin päin, että ensin levittäisin hyttyskarkoitetta, antaisin sen kuivua iholle ja levittäisin aurinkovoiteen sen jälkeen. Toki näinkin päin tuotteiden ainesosat voivat reagoida, mutta varmasti vähemmän. Toisaalta voi kuitenkin miettiä, että jos on alueella, jossa on paljon hyttysiä, voivat hyttyset olla suurempi riski kuin yhden kesäloman auringon aikaansaama ihosyöpä, eli en toki siksi tinkisi hyttyskarkoitteesta, vaikka se voisikin heikentää aurinkotuotteen tehoa.

      En ole itsekään mikään luontoihminen, joten en tiedä, kuinka paljon hyttyset purevat kasvoista. Olen kuitenkin käsittänyt, että vartalolla käytetty hyttyskarkoite voi jo hyvin riittää karkoittamaan hyttyset kokonaan ympäriltä. Joku enemmän luonnossa viihtyvä osaa varmasti vastata tähän paremmin. 🙂

Kommentointi on suljettu.