Tavarahaaste-projekti: Kyllä tälläkin saralla tapahtuu yhä

Jos joku jo huolestui, että onko tavaranvähennysprojektini ihan pysähdyksissä, niin älkää peljätkö, kyllä täällä jotain tapahtuu! Hieman aiempaa hitaammin, mutta tapahtuupahan kuitenkin.
Viimeisin vähennyskohteeni olivat matkalaukkuni. Kun muutin uuteen asuntoon, alkoi matkalaukkuja yhtäkkiä sadella joka puolelta. Kaksi isoa ja yksi pieni omasta soluhuoneestani, yksi iso laukku veljeni kotoa, kaksi isoa ja yksi pienempi laukku vanhempieni luota… Jotenkin niitä matkalaukkuja oli vain kertynyt ostettuani uusia parempia. Mutta kukaan ei kuulemma tarvitse kolmea pientä ja neljää isoa matkalaukkua, joten päätin luovuttaa hieman ja myydä niistä kolme turhinta pois.
Yksi näistä on jäänyt minulle Lontooseen muutosta eikä sen edellinen omistaja halunnut sitä itselleen takaisin kahden muun ollessa ensimmäiset ostamani matkalaukut. Noista isompi oli minulle sittemmin väärän kokoinen (hitusen liian pieni) ja pidän muutenkin enemmän nelipyöräisistä yksilöistä kaksipyöräisten sijaan, joten näidän oli syytäkin lähteä eteenpäin.
Olen viimeaikoina liittynyt useille Facebookin myynti, osto, vaihto ja anto -henkisille lähiseudun kirpputoreille ja saanut niiden kautta jonkun verran tavaroita kaupaksi. Näidenkin matkalaukkujen myyntiä ehdin vain miettiä tekemättä asian eteen mitään, kun Facebookin uutisvirtaani pamahti näytölläni erään kirppiskäyttäjän ilmoitus halukkuudesta matkalaukkujen ostoon. Tuollaisten kirppareiden seuraaminen on aivan mahtava juttu, sillä joskus nenän eteen saatta tulla ostoilmoituksia asioista, joiden myymistä ei ole itse edes miettinyt, mutta jotka löytävät ostajan ihan sattumalta! Suosittelenkin kurkistamaan lähialueen Facebook-kirppikset ja liittymään niille niin osto- kuin myynti-ilmoitustenkin vuoksi.
Käytättekö te Facebookin kirpputoreja?

6 kommenttia artikkeliin ”Tavarahaaste-projekti: Kyllä tälläkin saralla tapahtuu yhä”

 1. Sama täälä! Juuri muutin väliaikaisesti Saksaan ja siinä junien ja lentokenttien välillä seilatessa kirosin, etten enää ikinä osta muuta kuin nelipyöräisiä laukkuja! 😀 Onneksi iso matkis olikin neliveto, mutta kyllä lentolaukutkin saa tästä alkaen olla samanlaisia. On ne niin paljon kätevämpiä! 🙂

  http://larazonee.blogspot.de/

 2. Mä oon miettiny feissi-kirppareille liittymistä, mutku oma tavaramäärä on jo niin pieni et eroon pitäis päästä enää parista luomiväripaletista, eikä vaa niitä varten viitii liittyy :/ Etenki ku luonne on sellanen et jos jotain vähänkää mielenkiintosta löytyy nii se on pakko heti saada..

 3. Voisin tässä yhteydessä kiittää sua ja blogiasi innoituksesta omaan tavaranvähennys-projektiini 🙂 Aloin tässä kuukausi sitten katsoa ihan uudella silmällä hyllyllistä turhia cd-levyjä ja muuttolaatikollisia tavaraa, joita en oo tarvinnut vuosiin. Romua ei onneksi ole ihan järjettömästi, mutta olen kyllästynyt kantamaan samoja tavaroita asunnosta toiseen. Aloin käydä laatikoita läpi ja laittaa niitä myyntiin. Kun sainkin äkkiä myytyä/annettua eteenpäin yli sata tavaraa, otin tavoitteeksi luopua yhdestä tavarasta päivässä tämän vuoden aikana. Mulle paras ja ainoa kanava tavaroiden myymiseen on tähän asti ollut Facebook-ryhmät. Oon lisäksi lahjoittanut Facebookin kautta eteenpäin vanhoja meikkejäni ja lahjaksi saatuja mulle turhia suihkugeelejä yms. ja ne on aina otettu uskomattomalla kiitollisuudella vastaan. Turhasta tavarasta luopuminen on ollut todella terapeuttista ja lisäksi vaikuttanut turhan shoppailun vähentämiseen. Toivon että saan järjestelmällisesti tyhjennettyä kodin kaikesta turhasta ennen seuraavaa muuttoa 🙂
  Kiitos siis uudestaan ja onnea loppuvuodelle tavarahaasteeseesi!

 4. Minäkin olen hiljattain liittynyt Facebookissa useampaan ryhmään tavaroiden myyminen mielessä. Muuten sujuu oikein mallikkaasti ja olen vähentänyt tavaraa, mutta eräs kynsilakkakirppis on näemmä Akilleen kantapääni – sen sijaan, että olisin myynyt yhtään omaa turhaa kynsitarvikettani, olen vajaassa kuukaudessa ostanut kuusi kynsilakkaa sen kautta. Voi voi, voi voi…

 5. Moi Virve! Arvostan todella paljon ns antikuluttamisjuttujasi ja että näytät vaihtoehtoa ainaiselle uusien tavaroiden hamstraamiselle.

  Olisin kiinnostunut kuulemaan kosmetiikkateollisuuden vastuullisuudesta eli mitä esim tapahtuu poisjääville tuotteille ja kuinka paljon tällaista hävikkiä on? Ovatko poisjäävät tuotteet ongelmajätettä vai kierrätetäänkö niitä jotenkin?

Kommentointi on suljettu.