Afrikkalaisilta äideiltä tyttärille

Minulla on melko kuiva iho ja kätenikin kuivuvat helposti, joten kaipaan niille kunnollista kosteusvoidetta. En kuitenkaan ole ihminen, joka tahtoisi kantaa mukanaan päivät pitkät käsivoidetta ja jaksaisi vieläpä käyttääkin sitä. Tahdonkin siis käsivoiteen, joka on tarpeeksi ravitseva, jotta voin käyttää sitä käsissäni yöllä ja herätä aamulla pehmoisin käsin, joiden kanssa on mukavaa mennä taas seuraavaan iltaan asti.
Pienet kätöseni ovatkin viimeaikoina voineet erityisen hyvin kiitos paitsi Britteinsaarten tavallista korkeamman ilmankosteuden myös Naturellementin verkkokaupasta saamani Terre d’Oc -merkin karitevoita sisältävän käsivoiteen.
Pidän tuhdeista käsivoiteista ja Nourishin Shea Hands Cream on juuri sellainen. Ranskalaista luonnonkosmetiikkaa edustavan sarjan käsivoide on pakattu täyteen ihoa helliviä ja ravitsevia ainesosia, jotka todellakin tekevät käsistä pehmeät ja hoidetut.
Pidän myös käsivoiteessa harjoitetusta tuoksupolitiikasta, sillä tämä ei todellakaan tuoksu liian vahvasti. Tuotteessa on miellyttävän kevyt ja pehmeä, ehkä jopa hieman mantelimaisen marsipaaninen tuoksu, joka ei kuitenkaan omaan nenääni ainakaan tuoksu muuten kuin käsiä ihan läheltä nuuskittaessa. Annan tästä suuren plussan, sillä luonnonkosmetiikan tuotteissa ainakin minun mielestäni ihan suoranaisena riesana ovat usein voimakkaat tuoksut, joille en suuresti ole lämmennyt, vaikka yleensä tuoksuvia tuotteita rakastankin.
Kuten kuvasta tosiaan näkyy, on tämä käsivoide varsin tömäkkää ja jämäkkää tavaraa, mikä tarkoittaa tietysti myös sitä, että pienellä pisaralla pääsee jo pitkälle. Tämän kanssa ei siis tarvitse lutrata, joten tämä oma 30 ml matkakokoni riittää varmasti jo varsin pitkälle. Erityistä on myös se, että vaikka tuote on koostumukseltaan varsin täyteläinen, imeytyy se käsiin kuitenkin hyvin, eli sitä voi hyvin käyttää myös päivälläkin eikä vain yöllä puuvillahanskojen kanssa, kuten joitakin tuhdimman puoleisia hyvin ravitsevia käsivoiteita.
Vuonna 1995 perustetun kosmetiikkamerkin tuotteet ovat ECOCERT-sertifikaatin saaneita ja merkki panostaa Reiluun Kauppaan sekä kestävään kehitykseen. Olen viimeaikoina saanut täällä Lontoossa opiskella paljonkin kestävää kehitystä sekä pohtinut kosmetiikkaa ekologisuuden näkökulmasta, joten annan ison hatunnoston sarjalle, joka satsaa siihen.
Viehättävän näköiset pakkaukset ja tuotelinjat ovat saaneet inspiraationsa naisten kauneusrituaaleista ympäri maailman ja nämä karitevoita sisältävän Shea-tuotteet kuuluvat burkinafasolaiseen linjaan, jonka nimikkoraaka-aine on kulkenut afrikkalaisten naisten kauneudenhoitoresepteissä sukupolvilta toisille.
Tässä yhteydessä en malta olla vielä mainostamatta, että Naturellementin verkkokaupan koko valikoimasta saa 27.10. asti 20 % alennuksen koodilla ”Ostolakossa”. Tämä tuote löytyy tämän linkin takaa.
Ja niin, käykäähän myös ihastelemassa näitä tuotteita ja niiden pakkauksia tämän viikonlopun I Love Me -messuilla. Naturellementin piste löytyy osastolta 7c30!
Oletteko te kokeilleet terre d’Ocin ihonhoitotuotteita? Oletteko tehneet hyviä löytöjä?

12 kommenttia artikkeliin ”Afrikkalaisilta äideiltä tyttärille”

 1. Hei Virve, kiitos vinkistä! Tilattu on – vaikuttaa todella hyvältä ja toi pakkaus on aivan IHANA 🙂

  • Olen nyt käyttänyt tuota vasta vajaan viikon joka yö enkä voidellut käsiäni muuten ja käteni ovat olleet läpi päivän aina ihanan sileät ja pehmeät, eli tässä on potentiaalia jopa uudeksi HG-käsivoiteeksi. Toivottavasti siis pidät! 🙂

 2. onkohan mulla joku rasismiyliherkkyys kun toi otsikko särähti vähän pahasti.. 😛

  • Ööh, on…? 😀 Eihän tuossa ole mitään rasismin häivääkään, tuotelinjan ideana ovat nimenomaan naisten kauneusrituaalit ympärimaailmaa. Rasistiseselta kuulostaa ennemmin se, ettei osaa suhtautua neutraalisti tuon tyyppisiin otsikoihin vaan ajattelee ne rasismiksi. Olisitko kokenut rasistiseksi, jos otsikko olisi ollut "Ruotsalaisilta äideiltä ruotsalaisille tyttärille" ja tuote olisi pohjautunut Ruotsissa kasvavaan viljaan? 🙂

  • Olen Virven kanssa samaa mieltä. Ei kai ole rasismia käyttää sanaa afrikkalainen?

  • ensinnäkin, ruotsi on maa, afrikka maanosa, joten ei niitä ihan suoraan voi verrata 😛 yksi syy miksi otsikko oli mielestäni vähän kökkö. voi olla että lisäksi sen herättämät mielikuvat olivat yksinkertaisesti puistattavia, kuten benettonin kuuluisa mainoskuva valkoista lasta imettävästä mustasta naisesta ja ruotsalainen musta nainen -kakku. ja ethän maininnut afrikkalaisista tyttäristä mitään… mutta sovitaan niin, että olen yliherkkä 🙂

   vai kuulostaa rasistiselta analysoida ilmaisuja 😀 johan nyt on.

 3. Oletko muuten ikinä kokeillut tämän merkin huulirasvoja (puikossa)? Niitä näkyy olevan kolme erilaista, hinta aika suolainen.. Mietityttää, voisiko niistä olla kilpailijaa Korresin huulivoille ja Nuxen hunajapurkille…

Kommentointi on suljettu.