Paras hiusnaamio pitkille hiuksille: Elvital Dream Length

*Sis. mainoslinkin

Minusta tuntui, että kärsin säännöllisesti koko alkuvuoden pitkälle kevääseen asti huonoista hiuspäivistä. Tuntui, että tukkaa oli aivan mahdotonta pitää auki, sillä se meni jatkuvasti takkuun ja hiusten latvat tuntuivat kuivilta jos ei heti sinä päivänä, kun ne oli pesty ja hoidettu hyvällä tuotteella, niin jo pian sen jälkeen kuitenkin.

Hiusteni latvat kaipasivat kieltämättä saksia, joten noin kuukausi takaperin iskin ne mieheni käteen ja pyysin, että hän saksisi tukkaani. Lopputulos oli kiitettävän hyvä siihen nähden, että hän leikkasi pitkää tukkaa ensimmäistä kertaa ja että paksuhkon tukan leikkaaminen tasapitkäksi on ainakin amatöörille melko haastavaa, kun pieni hiusten heilautus saa jo lopputuloksen näyttämään siltä, että tukka olisi leikattu humalassa.

Lue myös: Tämän vuoksi toisten hiuksilla kestää ikuisuus kuivua

 L'Oréal Paris Elvital Dream Length Saviour Hairmask -hiusnaamio kokemuksia

Latvojen saksiminen auttoi hieman eivätkä hiusten latvat tuntuneet enää niin kuivilta, mutta huonot tukkapäivät jatkuivat silti. Tukka meni helposti takkuun eikä vain tuntunut enää niin sileältä kuin ennen. Hätänuttura oli jatkuva seuralaiseni.

Kun sitten joitakin viikkoja sitten käytin loppuun Garnier Macadamia Hair Food Conditioner -hoitoaineen, jonka tehot eivät myöskään tuntuneet aivan riittävän tukkani silotukseen, päätin valita seuraavaksi testiin hiusnaamion, josta minulla ei ollut aiempia kokemuksia.

Lue myös: Garnier Banana Hair Food -banaaninaamio on uusi suosikkini

 L'Oréal Paris Elvital Dream Length Saviour Hairmask -hiusnaamio kokemuksia

Olin nähnyt monessa paikassa mainostettavan L’Oréal Paris Elvital Dream Length Saviour Hairmask -hiusnaamiota, joka oli tehty nimenomaan pitkille ja vaurioituneille hiuksille. Kun tutkin tämän hiusnaamion ainesosaluetteloa kaupassa, vakuutti se minut varsin hyvin ja päätin, että otan sen testiin.

En ole ollut ihan sinut kaikkien Elvital-hiusnaamioiden sisältöjen kanssa, sillä niissä ei ole ollut ihan riittävästi hoitavia ainesosia omaan makuuni. Vaikka en välttelekään hiustuotteissa silikoneja, ovat ne usein olleet hieman liian suuressa roolissa Elvital-hiusnaamioita omaan makuuni ja olen jäänyt kaipaamaan enemmän hiuksia oikeasti ravitsevia ainesosia.

Tästä hiusnaamiosta niitä kaikkia kaipaamiani ainesosia kuitenkin löytyi.

 L'Oréal Paris Elvital Dream Length Saviour Hairmask -hiusnaamio kokemuksia

Hiusnaamion ainesosaluettelossa toisena, heti veden jälkeen tuleva Cetearyl Alcohol on hiustuotteissa hyvin yleisesti käytetty rasva-alkoholi, joka tuo hiuksille pehmeyttä ja auttaa tekemään hiuksista paremmin selvitettävät. Behentrimonium Chloride puolestaan auttaa vähentämään hiusten pörröisyyttä ja myös Cetyl Esters pehmentää hiuksia.

Yllätyin, kun näin ainesosaluettelossa seuraavana niasiiniamidin, sillä se oli minulle tuttu vain ihonhoidon puolelta. En ole tehnyt tarkempaa tutkimusta siitä, kuinka ainesosa vaikuttaa hiuksissa, mutta suurin osa siihen liittyvistä väitteistä liittyi hiusten kasvuun. Nopealla tsekkauksella törmäsin kuitenkin heti tähän melko tuoreeseen tutkimukseen, jossa oltiin todettu, ettei se vaikuttaisi hiusten kasvuun. Ilmeisesti se voi kuitenkin silottaa hiuksen pintaa.

 L'Oréal Paris Elvital Dream Length Saviour Hairmask -hiusnaamio kokemuksia

Lisäksi hiusnaamio sisältää risiiniöljyä, jota käytetään paljon hiuspohjan hoidossa, sillä sen uskotaan voivan auttaa hiusten kasvua, mutta tästä ei ole liiemmin tieteellistä todistusaineistoa.

Risiisiöljyllä ei ilmeisesti kuitenkaan ole erityisiä ominaisuuksista itse hiusten hoidossa, tai ainakaan en löytänyt niistä liiemmin tietoa. Risiiniöljyn rasvahapoista noin 90% on risinoleiinihappoa, josta puolestaan löytyi lupaava tutkimus, jonka mukaan risiiniöljy olisi eläinkokeissa iholle levitettynä vähentänyt tulehdusreaktiota, mutta hiusnaamion yhteydessä tämäkin potentiaalinen vaikutus on turha.

Käsittääkseni risiiniöljy ei edes voi liiemmin imeytyä hiuksiin kuten vaikkapa kookosöljy voi, eli se jää lähinnä hiusten pinnalle. Risiiniöljy ei siis varmasti tee hiuksille huonoa, mutta on lukuisia muita öljyjä, jotka olisivat tutkitusti hiuksille parempia. Oletan siis, että tämä ainesosa on päässyt tuotteeseen mukaan lähinnä siksi, että kuluttajat yhdistävät risiiniöljyn hiusten kasvua tehostavaksi aineeksi, vaikka siitä ei olekaan tieteellisiä todisteita.

Lue myös: Föönaus on hellävaraisin tapa kuivata hiukset

 L'Oréal Paris Elvital Dream Length Saviour Hairmask -hiusnaamio kokemuksia

Ainesosaluettelon alun hyvin ainesosien lisäksi hiusnaamio sisälsi useita pilkottuja proteiineja, eli maissiproteiinia, soijaproteiinia ja erilaisia vehnäproteiineja.

Hyvin pieniksi pilkotut proteiinit voivat imeytyä hiuksiin ja vaikuttaa hiusten elastisuutta ja kosteutta lisäten, mutta usein pilkottuja proteiineja käytetään hieman isompina ”rakennepaikkaamassa” hiuksia, jolloin ne asettuvat vaurioituneen hiuksen pinnalle niin, että hiuksen pinnasta tulee sileämpi ja hius takkuuntuu vähemmän. Näin se on helpommin harjattavissa, mikä puolestaan auttaa pitkässä juoksussa ehkäisemään hiusten katkeilua.

Hoitoaineessa on mukana vain yhtä silikonia (Amodimethicone), muta sen sijainnista ainesosaluettelossa voi päätellä, että sitä on hoitoaineessa korkeintaan yksi prosentti (ja varmasti jopa allekin). Käytännössä tämän hoitoaineen hiuksia tehokkaasti silottava vaikutus ei siis perustu siihen.

Amodimethicone on kuitenkin siitä mielenkiintoinen silikoni, että se on jopa hieman erikoistapaus: se kykenee postiivisen varauksensa ansiosta asettumaan varsin tiukasti nimenomaan hiusten vaurioituneisiin kohtiin, joiden varaus on muuta hiusta negatiivisempi. Se siis paikkaa nimenomaan vaurioitunutta kohtaa hyvin eikä välttämättä lähde paikaltaan vielä seuraavassakaan pesussa.

Sen ei kuitenkaan tarvitse pelätä kertyvän tukkaan, sillä seuraavalla pesukerralla uudet, positiivisesti varautuneet Amodimethicone-partikkelit eivät kiinnity sen päälle eikä se näin ollen pääse kasautumaan hiuksiin. Jos Amodimethicone siis vaikuttaa tässä tuotteessa, on se vain loistavana lisänä nimenomaan ehkäisemässä vaurioituneiden hiusosioiden takkuuntumista ja hiusten katkeilua, eli tukemassa tuotteen vaikutusta.

Lue myös: Tämän vuoksi silikoneja ei kannata vältellä

 L'Oréal Paris Elvital Dream Length Saviour Hairmask -hiusnaamio kokemuksia

Elämä tämän loistavalla sisällöllä varustetun hiusnaamion kanssa on nyt ollut täynnä oikeastaan vain pelkkiä hyvätukkapäiviä aivan ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien jo kolmisen viikkoa.

Naamio on tehnyt hiuksistani ensinnäkin aivan ihanan pehmeät ja sileät, eli hiuslatvojen karheus on poissa. Tämä ei toisaalta ole ihme, sillä onhan se täynnä hiuksia pehmentäviä ja silottavia ainesosia. Tukkani ei siis takkuunnu enää ollenkaan niin paljon kuin ennen, eli naamion silottava vaikutus on todellakin selkeä.

Pesen tukkani tällä hetkellä tavallisesti kolmen tai joskus neljän päivän välein ja olen käyttänyt naamiota jokaisella pesukerralla. Monen hiuksissa voi toimia paremmin, jos sitä ei käytä ihan jokaisella pesukerralla, mutta omassa tukassani se on ollut aivan täydellinen jatkuvassakin käytössä. (Käytän naamiota noin kolmen minuutin vaikutusajalla.)

Lue myös: Näin hoidan hiuksiani – 10 vinkkiä

 L'Oréal Paris Elvital Dream Length Saviour Hairmask -hiusnaamio kokemuksia

Naamio ravitsee, hoitaa ja pehmentää hiuslatvoja sekä auttaa tosiaan ehkäisemään hiusten takkuuntumista, mikä ehkäisee hiusten katkeilua, kun hiukset eivät tartu toisiinsa eikä tukkaa tarvitse väkisin repiä takuista auki. Naamio tekee tukastani todella sileän, mikä auttaa sekä lisäämään hiusten kiiltoa että saa hiukset laskeutumaan kauniisti. Se ei silti tunnu tekevän tukastani yhtään raskaan tuntuista.

Sanoisin, että tämä hiusnaamio on todellakin loistava tuote niille, jotka kasvattavat pitkää tukkaa ja haluavat ehkäistä hiuslatvojen kuivumista ja vaurioitumista, jotta hiuksille ei tarvitsisi näyttää saksia niin usein ja tukka voisi kasvaa.

Sanoisin, että naamio on parhaimmillaan keskipaksussa ja paksussa tukassa (sekä suorassa että kiharassa ja taipuisassa). Jos tukka on pitkä, ohut ja jopa lasimainen, ei tämä välttämättä ole sille paras mahdollinen (paitsi ehkä satunnaisessa käytössä), sillä tämä vain lisää hiusten sileyttä ja voi jopa saada jo valmiiksi sileän ja ohuen tukan tuntumaan liian liukkailta ja sen myötä jopa raskailta.

Lue myös: Tämän vuoksi tukkasi ei kasva pitkäksi

 L'Oréal Paris Elvital Dream Length Saviour Hairmask -hiusnaamio kokemuksia

Koska naamio silotti hiuksiani niin hyvin epäilin, tekisikö se tukastani jopa niin liukkaan, eivät kiharat pysyisi siinä. Aiemmissa postauksen kuvissa hiukseni ovat naamion jälkeen luonnollisessa tilassaan, eli en ole suoristanut niitä, vaan ainoastaan harjannut ne.

Viimeisten viikkojen aikana olen kuitenkin käyttänyt hiusnaamiota jatkuvasti sekä suorassa että kiharretussa tukassa hyvällä menestyksellä.

Kun kiharsin hiukseni naamion käytön jälkeen ensimmäistä kertaa tuntui, etteivät hiukset kiharru ehkä ihan niin hyvin kuin ennen. Yllätyksekseni ne pysyivät kuitenkin kaikesta sileydestään huolimatta varsin hyvin kiharalla, vaikka suoristuivatkin pituuksista tavallista enemmän. (Toisaalta hiukseni kyllä kihartuvat ja pysyvät luonnostaan varsin helposti kiharalla.) Yllä olevassa kuvassa taitaa olla menossa jo vähintään toinen pesun ja kiharruksen jälkeinen päivä.

Jos joku muukin siis on viimeaikoina taistellut pitkähkön ja paksuhkon tukan kanssa ja alkaa olla epätoivon partaalla, suosittelen ehdottomasti tätä Elvitalin muutaman euron hiusnaamiota. Minusta tämä on aivan loistava ja tästä taisi tulla nyt kyllä uusi suosikkini!

Jos vertaan tätä aiempaan suosikkiini, eli Garnier Banana Hair Food -hiusnaamioon, silottaa ja selvittää tämä tukkaani vielä paremmin – eikä tämä tuoksu banaanilta! (Tässä naamiossa on tuoksuaineena Hydroxycitronellal, jonka kuvataan olevan ”makeahko, kukkainen tuoksu sitruksen ja melonin vivahteilla.” Tuoksu jää tukkaani melko pitkäksi aikaa jossain määrin, mutta ei supervahvana.)

*L’Oréal Paris Elvital Dream Length Saviour Hairmask -hiusnaamio löytyy myynnistä Kicksin verkkokaupasta täältä.

 L'Oréal Paris Elvital Dream Length Saviour Hairmask -hiusnaamio kokemuksia

Onko teillä kokemuksia L’Oréal Elvital Dream Length -hiusnaamiosta?

11 kommenttia artikkeliin ”Paras hiusnaamio pitkille hiuksille: Elvital Dream Length”

 1. Kiitos, tämä menee testiin! En ole koskaan käyttänyt hiusnaamioita, mutta huomasin tukan hoidossa ja ulkonäössä selkeän parannuksen, kun siirryin luonnonkosmetiikan hoitoaineista taviskosmetiikkaan, ja siinä erityisesti halpis Garnier fructis oranssi purkki toimii hyvin. Harmillista, koska muutoin tykkäisin suosia luonnonkosmea.

 2. Kiitos vinkistä Garnierin banskunaamio on tällä hetkellä suosikkini niin täytyy kokeilla tätä! Sulla muuten upea oma väri!

 3. Hiuksesi ovat upeat! Kiva, kun postailet välillä näistä edullisimmistakin tuotteista. 🙂 !

 4. Moikka!

  Miten päädyit lopettamaan olaplex-tuotteiden käytön? Itsestä tuntuu että vihdoin(!) oikeat tuotteet, kun vaihdoin myös shampoon ja hoitoaineen niihin. Toki banskukin ollut ok 🙂

  • Syy tähän on niinkin yksinkertainen, että ne loppuivat ja tulin pihiksi enkä ole raaskinut ostaa uusia (sain ensimmäiset töiden kautta). 😀

   Tykkään niistä kyllä edelleen kovasti, mutta jos vertaan hintaa, niin tämä hiusnaamio ajaa Olaplexin hoitoaineen asemaa omassa tukassani loistavasti.

   Tykkään Olaplexin shampoosta todella paljon, mutta sen rinnalla minulla on pakko olla toinen shampoo, sillä jatkuvasti yksinään käytettynä se jättää tukkani liian latteaksi ja liukkaaksi ja ehmä hhmm, ”likaiseksi”, eli tuntuu jotenkin vähän kasautuvan tukkaan yksinään. Vaahdotan tukkani aina kahdesti (tässä postauksessa syy siihen), eli ekalla vaahdotuksella käytin yleensä pesevämpää shampoota ja toisella sitten Olaplexia. 🙂

 5. Kerrotko vähän miten ihmeessä saat hiuksesi näyttämään noin hyvältä toisena ja kolmantena pesun jälkeisenä päivänä 😳 Minä pesen omani melkein joka päivä, koska en vaan saa niitä asettumaan kauniisti muuten. Minulla on jonkin verran pidemmät hiukset kuin sinulla, ja pidän niitä yleensä yöllä joko löysällä nutturalla päälaella, tai hollantilaisella letillä. Hiukset auki nukkumista en taida haluta edes harkita 😅

  • Minulla on varmasti aika helppo tukka – tai on ainakin nyt, kun sitä ei tarvitse värkätä nutturalle pois tieltä kokoajan. Nukun hiukset korkealla ”ponnarilla”, mutta ponnarina on Invisiboble, joka on hiuksissa niin löysästi, että se vain pitää hiukset yhdessä, eli ei paina niihin jälkeä, joka vaikuttaisi siihen, kuinka tukka seuraavana päivänä asettuu. (Ja joo, vessareissuilla yöllä peiliin katsoessa tukka roikkuu niin, ettei tuosta kampauksesta voi oikein ”ponnarina” puhua, mutta se kokoaa tukan yhteen pois tieltä yöksi.) Pyörin yöllä hyvin vähän (eli yleensä vain tietoisesti asentoa vaihtaessani), joten voin asettaa tukan aina ”lepäämään” tyynyn yläreunan yli, eli se ei mene yöllä takkuun eikä siihen tule painaumia yms.

   Minullakaan ei toimi yhtään hiukset auki nukkuminen, mutta en halua pitää lettiä, sillä siitä jäisi painaumia, jotka ärsyttäisivät seuraavana päivänä ja rajottaisivat sitä, kuinka haluan tukkaani pitää. Nutturan kanssa sama, plus nutturasta tulee omassa päässäni helposti aika raskas ja kiskoo sitten päänahkaani, mikä häiritsee nukkumista. Jos olen kihartanut tukan saatan kyllä silloin kieputtaa tukan välillä löysälle nutturalle yöksi, mitä auttaa pitämään hiukset kiharalla. 🙂

 6. Käytin tätä itseasiassa hevoseni häntään, joka oli kevätmudassa piehtaroidessa mennyt aikamoiseen sotkuun ja takkuun, enkä saanut hevosille tarkoitetuilla selvitysaineilla häntäjouhia selvitettyä. Tulos oli mieletön ja pitkäkestoinen!! Pitää siis ostaa purkki myös kotiin, että jatkossa voidaan tuoksua my little ponyilta yhdessä hepan kanssa hiukset ja jouhet kiiltäen 🙂

 7. Koitin hoitaa hiuksiani muutaman vuoden silikonia vältellen, mutta se ei vain toimi. Hiuslaatuni on sileä ja suora, ei hentoinen eikä karkea. Sen verran katson ettei hoitoaine ole täynnä silikonia eli olisi incin puolessavälissä. Lorealin Dream Lenghts-hoitoaine toimii loistavasti, naamiosta ei ole kokemusta. Banaani ja Aloe-naamiot eivät tehneet hiuksilleni mitään. Monesta silikonittomasta tuotteesta jäi kummallinen tahma hiusten pintaan. Joskus hoidin hiuksiani ahkerasti kun värjäsin vielä kestoväreillä, silloin tuntui että saan hoitoaineista vaikutuksia irti. Meni monta laiskaa ja värjäämätöntä vuotta sekä siirtymä kasviväreihin, nyt tuntuu että suurin osa hoitoaineista ei tee mitään. Toivon että Mill Creekin keratiinihoitoaine toimisi vielä koska se toimi aiempina vuosina.

 8. Minun hiuksiin toimi ihan ok hoitavasti, saman Dream Lenght – sarjan normi hoitoaine Tangle jotain ei tehnyt hiuksilleni mitään. Tuoksu on kummassakin ihana.

 9. Sun hiukset on kasvaneet ihan mielettömästi. Upea väri ja niin hyväkuntoisen näköiset!! 💗

Kommentointi on suljettu.