KAIKKI meikkini juuri nyt

Blogiani ja varsinkin Instagram Stories -klippejäni seuranneet tietävät takuuvarmasti, että olen viimeaikoina ollut erityisen keskittynyt vähentämään kosmetiikkaa. Ihonhoito on minusta edelleen erityisen nautinnollista ja rakastan puuhastella sen parissa, mutta meikit eivät ole ihan yhtä lähellä sydäntäni.

Nautin hyvillä tuotteilla aikaansaadusta lopputuloksesta, mutta en itseasiassa tykkää yhtään varsinaisesta meikkaamisesta. Puuhana se on minusta yksi tylsimpiä juttuja, tuntuu että siinä menee jopa aikaa hukkaan eikä minulla ole kiinnostusta pikkutarkkaan näpertelyyn. Pidän kuitenkin meikin aikaansaamasta lopputuloksesta niin paljon, etten missään nimessä voisi luopua meikkaamisesta.

Ultimaattinen tavoitteni olisikin omistaa vain hyvin pieni määrä meikkejä ja nimenomaan sellaisia tuotteita, joilla haluamani lopputulos syntyisi mahdollisimman helposti ja vaivatta. Meikkikokoelmani on jatkuvasti pienentynyt ja vaikka se on vielä kaukana tavoitteesta, on se kuitenkin huomattavasti pienempi kuin aikoihin. Tällaisissa mitoissa se ei ole tainnut olla sitten niiden varhaisten teinivuosien, jolloin meikkien haalinta alkoi.

Ostolakossa kaikki meikit minimalismi

Kaikki meikkini ovat tällä hetkellä näissä neljässä säilytysratkaisussa. Jokainen näistä kätkee sisälleen oman tietyn kokonaisuutensa ja koska monia kuulemma kiinnostaa, mitä meikkejä minulla on vielä jäljellä, päätin tehdä meikkikokoelmastani postauksen. Toivon tietysti, että kokoelma olisi puolen vuoden kuluttua jälleen selvästi pienempi, mutta tällä hetkellä se on ihan hyvä tällaisena.

Ostolakossa kaikki meikit minimalismi

Minulta löytyy ensinnäkin vielä varsin isohko kokoelma huulimeikkejä. Olen luopunut todella monista huulimeikeistä ja antanut eteenpäin varsinkin niitä tuotteita, joita en ole edes käyttänyt tai jotka olen vain kokeillut, mutta nämä jäljelle jääneet huulimeikit ovat kaikki sellaisia, että joko tykkään niistä aivan älyttömästi tai sitten niitä on käytetty jo ainakin sen verran, ettei niitä voi antaa enää muille.

Joko siis käytän niitä itse tai heitän roskiin ja koska jälkimmäinen vaihtoehto olisi typerä, kun jokainen tuote kuitenkin on sävyltään ja koostumukseltaan hyvä, en tietenkään heitä niitä pois vain poisheittämisen ilosta siitäkään huolimatta, etten välttämättä tarvitsisi niitä kaikkia.

Ostolakossa kaikki meikit minimalismi

Jos laskin oikein, löytyy minulta kaksi huultenrajauskynää, 14 huulipunaa ja 18 huulikiiltoa. Monet niistä ovat onneksi hyvin käytettyjä, joten on toivoa, että vuoden lopulla luku olisi jo paljon pienempi. Optimaalinen kokoelmani olisikin 3-4 huulimeikkituotetta, sillä yksi huulipuna tai kiilto riittää sen verran pitkäksi aikaa, ettei näitä nykyisiäkään ole realistista ajatella voivansa ehtiä käyttää kaikkia ilman, että niistä jotkut vanhenisivat.

Ostolakossa kaikki meikit minimalismi

Tässä meikkipussissa ovat puolestaan ne tuotteet, joita käytän tällä hetkellä aktiivisesti. Olen alkanut yhä enemmän suorastaan ahdistua omistamieni meikkien määrästä ryhdyttyäni ajattelemaan yhä enemmän sitä, kuinka valtavan moneen käyttökertaan jokaisesta tuotteesta riittää. Tämä nimittäin tarkoittaa, ettei kaikkia meikkejä voi millään ehtiä käyttämään pois järkevässä ajassa. Siksi onkin ollut mieltä rauhoittavaa koota yhteen ne tuotteet, joita sillä hetkellä käyttää ja laittaa sivuun ne loput, jotta ne olisivat edes jossain määrin pois mielestä.

Ostolakossa kaikki meikit minimalismi

En käytä näistä tuotteista jokaista päivittäin, mutta nämä ovat niitä meikkejä, joita käytän eniten. Vuorottelen muutaman meikkivoiteen välillä, vaihtelen hieman poskipunia ja korostustuotteita enkä ole voinut koota ihan kaikkia luomivärejä samaan palettiin, joten eri tuotteita on pussissa reippaasti, mutta koska en osta uusia elleivät muut vastaavat ihan oikeasti lopu, tulee tämäkin kokoelma varmasti tästä vielä kutistumaan.

Ostolakossa kaikki meikit minimalismi

Minulta löytyy myös tällainen laatikko. Tämä boksi on täytetty niillä tuotteilla, joista pidän ja joista en ole halunnut luopua, mutta jotka eivät syystä tai toisesta ole tällä hetkellä aktiivisessa käytössä. Vaihtelen täältä boksista meikkipussiini välillä tuotteita ja jonkun tuotteen loppuessa nappaan sille korvaajan täältä.

Ostolakossa kaikki meikit minimalismi

Pussissa on pääosin meikkipohjatuotteita, joista monet ovat minikokoja. En ole halunnut luopua niistä, sillä ne kyllä ehtii käyttää ja haluankin kokeilla niitä, mutta näin yhteen kasattuna niitä näyttää toki olevan melko paljon. Suurinta taistelua olen käynyt noiden superihanien Makeup Revolutionin korostuspuuteri- ja poskipunapalettien kanssa, sillä ne ovat aivan ihania, mutta en ihan oikeasti tarvitsisi niin montaa sävyä palettien kätevyydestä huolimatta. Pidän niistä kuitenkin todella paljon ja aion ainakin tehdä niistä vielä postauksen ennen niistä luopumista, sillä uskon, että ne voisivat olla sellaisia, joista moni voisi innostua.

Ostolakossa kaikki meikit minimalismi

Laatikosta löytyy myös aivan liian monta puuteria. Useimmat niistä ovat kuitenkin minikokoja tai jo puoliksi käytettyjä ja koska puuteria kuluu päivittäin, on vain järkevää säilyttää nämä kaikki ja sitten pikkuhiljaa käytellä niitä pois. Peiteaineita on vielä vähän turhan monta ja meikkivoiteitakin voisi ola vähemmän, mutta nämä jäljelle jääneet ovat niitä, jotka haluan käyttää.

Ostolakossa kaikki meikit minimalismi

Lisäksi boksista löytyy vielä yksi ripsiväri, ainoa rajaustuotteeni (rajaan silmäni tavallisesti nykyään tummalla luomivärillä) sekä kaksi ihanaa Tarten luomiväripalettia. Rakastan tuota Tartelette In Bloom -luomiväripalettia, sillä sen avulla syntyy todella monipuolisia meikkejä ja luomivärien laatu on loistava. Se on kuitenkin verrattain uusi moniin luomiväreihini verrattuna, joten laitoin sen sivuun hetkeksi, jotta voin käytellä pois vanhempia sävyjä.

Tuo pieni Tartelette Tease -luomiväripaletti sisältää kuusi sävyä, jotka minun oli tarkoitus siirtää magneettipalettiini. Harmikseni napit eivät kuitenkaan irtoa paletista ehjinä millään ilveellä, joten pikkupaletti on nyt toistaiseksi sivussa odottamassa käyttöä.

Ostolakossa kaikki meikit minimalismi

Noiden meikkien lisäksi minulla on vielä yksi meikkipussi, jonka olen siirtänyt kosmetiikkakaapin perälle. Tähän meikkipussiin olen koonnut avaamattomia tuotteita, jotka vanhenevat aikaisintaan vuonna 2020 ja suurin osa tuotteista vanhenee vasta 2021. Nämä tuotteet ovat sellaisia, että haluan käyttää ne, mutta koska ne ovat avaamattomia ja parasta ennen -päiväyksiin on aikaa, voin hyvällä omallatunnolla pitää ne sekä poissa silmistä että pois mielestä.

Pussiin mahtuu aivan liian monta tyynymeikkivoidetta, joihin olen tosiaan ollut hieman hurahtanut sekä muutama BB-voide, pari meikinpohjustajaa, yksi korostusvoide ja yksi irtopuuteri. Tiedänpähän siis ainakin, että jos meikkipohjista puhutaan, ei minun tarvitse harkita uuden meikkivoiteen ostoa ennen vuotta 2022…

(Näiden meikkien lisäksi minulla on komerossa sivussa noin kymmenisen ostamaani meikkituotetta, joita olen myymässä ruotsalaisessa nettihuutokaupassa. Toivon, että ne menevät kaupaksi, jotta niitä ei tarvitsisi palauttaa kokoelmaan.)

Tältä tämä meikkikokoelma siis tällä hetkellä näyttää ja sanoisin, ettei minun tarvitse aikoihin tulla ostamaan mitään muuta kuin ripsiväriä ja kulmakynää. Toisaalta se tuntuu melko vapauttavalta ajatukselta, mutta samalla toki mielessäni hieman harmittelen, että olen antanut kokoelmani kasvaa niin suureksi, ettei minulla tule aikoihin olemaan tarvetta mennä fiilistelemään kosmetiikkaosastolle uusia tuotteita, jotka voisin oikeasti ostaa tarpeeseen ja saada heti sen myötä ottaa aktiiviseen käyttöön.

Ostolakossa kaikki meikit minimalismi

Kuinka suuri meikkikokoelma teillä on?

10 kommenttia artikkeliin ”KAIKKI meikkini juuri nyt”

 1. Ihana postaus.
  Itsekin olen vuosien ajan käyttämällä yrittänyt vähentään meikkejä, mutta hitaasti ne kuluvat. En meikkaa töihin ollenkaan, joten meikkaamiskerrat ovat tosi vähäisiä.
  Olen laskenut meikkejäni ja tässä määrät:
  7 ripsiväriä, 3 peitepuikkoa, 6 puuteria, 7 eri luomiväriä, 2 poskipunaa, 1 Oriflamen monen eri meikin pakkaus, 4 meikkivoidetta, 1 huulikiilto, 11 huulipunaa, 1 huuliöljy, 4 kajalia, 1 huultenrajauskynä ja 1 prime and fine pakkaus.
  Ja osa on todella ikivanhoja, mutta kun en ole allergista reaktiota yms saanut olen käyttänyt ja säilyttänyt.

 2. Multa löytyy eniten ihonhoitoon liittyviä tuotteita kuten naamioita, joita näin villisti veikattuna on n. 20 erilaista, joista siis suurinosa arkkinaamioita (ehkä 10-12 kappaletta), muutamia travel sizeja ja taitaa olla 2 täysi kokoista. Seerumeita on 3 erilaista. mutta yhtään silmänympärysvoidetta en tällä hetkellä omista. kasvovoiteita on varmaan 15 erilaista (joista travel kokoja ehkä 12-14).

  Meikkejä on myös vaihtelevasti. Luomiväripaletteihin satsaan. Uuden ripsarin saatan ostaa vain kerran vuodessa (joo, tiedetään et käyttöaika paljon vähemmän…) Meikkiä käytän ehkä kerran kuussa enemmän ja päivittäin laitan vain kulmat ja primeria. Välillä ripsaria.
  Pyrkimys on käyttää pois nyt kaikki vanhat ennen kuin ostelen uusia.

 3. Mun meikit mahtuu yhteen meikkipussiin: 1 puuteri, 1 ripsari, 1 minikokoinen poskipuna, 2 peitepuikkoa, 2 highlighteria, 1 meikkivoide, 2 voidemaista luomiväriä, 1 kulmakynä, 1 silmien rajauskynä, 4 huulten rajauskynää, 6 huulipunaa. Lisäksi tilasin juuri uuden kajalkynän kun vanha loppui.
  Kaikki meikit on aktiivikäytössä. Meikkaan lähes päivittäin.

 4. Itse en nyt laske meikkejäni mutta varastoni ovat kohtuulliset. Voisin kyllä koluta meikini läpi ja poistaa tarpeettomat. Meikkaan samalla kaavalla oikeastaan päivittäin. Meikkivoidetta, huulituotteita, poskipunaa, aurinkopuuteria ja korostustuotteita hieman vaihdellen. Huulituotteita ja poskipunaa vaihdellen saa lookkia kivasti vaihdettua. En tarvi oikeasti montaa tuotetta.

 5. Otin jo useampi vuosi sitten tavoitteeksi meikkien suhteen löytää kaikista tuotteista ne parhaat ja pidättäytyä niissä. Aiemmin tuli osteltua heräteostoksia alelaarista, joita ei kuitenkaan tullut juuri käytettyä. Toisaalta nykyinenkin malli on tylsä siitä, että kun joutuu ostamaan sen uuden 50e meikkivoiteen tai uuden 30e puuterin, ei siitä ostamisesta saa minkäänlaista mielihyvää, vaan rahanmeno tuntuu vain pakolliselta pahalta!

  Aktiivikäytössä on valovoide peiteaineena, meikkivoide, puuteri ja poskipuna. Ripsareita on ehkä 1,2 (:D), kun ostin (alelaarista) uuden erilaisen, joka toisessa silmässä on tosi klimppinen.. Käytän sit sitä vanhaa harjana, ja joskus kun tarvin vaan ihan vähän väriä ripsiin.. Sit on rajaustusjutut omat luomelle ja sisäluomelle. Yks joku aurinkopuuterin tapainen (en tiiä mikä se virallisesti on), pari meikkivoiteen alle laitettavaa ihon sävyä tasoittavaa ainetta (heräteostoja!) , 2×4 luomiväripaletti, toinen ruskean ja toinen pinkin sävyissä + yks glitterpinkki irtonappi (muka perusteltu hairahdus). Huulimeikkejä ehkä 5 eri sävyissä 🙂 Hyvin oon mielestäni saanut pidettyä itseni kurissa 🙂

 6. Mahtavaa, että olet saanut pienennettyä kokoelmaasi noin paljon! 🙂 Itse kriiseilen tasaisin väliajoin omani kanssa, sillä toisaalta uusien tuotteiden ostaminen on ah-niin-ihanaa, mutta sitten taas toisaalta en haluaisi yhtäkään turhaa tuotetta nurkkiin pyörimään. Vielä en ole joutunut tekemään massiivista karsintaa, vaan olen onnistunut tasapainoilemaan näiden kahden tunteen välillä siten, että kokoelmani on jotenkin järkevän kokoinen. Toki se voisi hieman pienempikin olla 😀

 7. Minun kohdallani tavaroiden ja asioiden vähentäminen elämästäni päätyi siihen, että eräänä aamuna totesin kyllästyneeni meikkaamiseen.
  Olin aiemmin varsinainen kosmetiikkanörtti (blogisi fani jo alkuajoista lähtien!), ja meikkaaminen oli kuulunut itsestäänselvästi elämääni yläasteelta lähtien, joten päätös lopettaa oli yllätys itsellenikin. Yllättävää oli myös, ettei siirtymä meikkaamattomuuteen tuntunut missään. En kaivannut meikkiä tai meikkaamista hetkeäkään, edes asiakaspalvelutyössä tai juhlissa.
  Nyt olen tuote kerrallaan luopunut meikeistäni, ja vaikka olen käyttänyt yksittäisiä meikkituotteita vain erityistapauksissa, luopuminen meikkituotteista on ollut vaivalloista, sillä kyllähän niitä KUULUU olla.Tällä hetkellä pussistani löytyy huultenrajauskynä, kolme huulipunaa, kulmageeli, mineraalimeikkipuuteri kahdessa sävyssä,kynsilakka kesävarpaille sekä yksi hajuvesi ja kaksi pientä näytettä.

  On ollut ilo huomata, että vaikka omat kiinnostuksenkohteeni ovat muuttuneet, satut aina uudestaan ja uudestaan tarttumaan minua kiehtoviin yllättäviinkin aiheisiin, kuten vaikka luonnonkosmetiikan formuloimiseen.

 8. Mun meikit:
  Kulmakynä
  Poskipuna
  2xhuulipuna
  Värillinen huulikiilto
  Peitepuikko
  (Miniripsiväri, joka odottaa pääseekö käyttöön vai lahjaksi eteenpäin)

  Kulmakynä käytössä päivittäin, muu vaihdellen.

  Näillä mennään ja esim. pakkaaminen ja aamut ovat niiiin helppoja.

 9. Minulla oli ennen iso meikkikokoelma, rakastin värikosmetiikkaa! Luomivärejä ja kynsilakkoja oli tolkuton määrä. Valitettavasti silmäluomeni ovat vanhemmiten laskeutuneet tosi paljon ja silmät menneet muutenkin tosi aroiksi (vuotavat helposti), joten silmämeikistä olen joutunut luopumaan kokonaan. Kynsiä taas en ole muuten vaan jaksanut lakata vuosiin…

  Meikkikokoelma on siis nykyään suht suppea (minun mittapuullani): 1 meikkivoide, 2 mineraalimeikkipohjaa, 2 peiteainetta, 3 puuteria, 3 poskipunaa, 2 korostusväriä, 1 varjostusväri, 1 kulmakynä ja 1 kulmaväri. Noistakin 1 puuteri ja 2 poskipunaa ovat vähän turhia, mutta ovat hyviä, joten en heitä pois vaan yritän käytellä…Kynsilakkoja on entisen yli 100 lakan sijaan nykyään 10. Huulimeikit meinasivat unohtua: omistan muutaman huulirasvan lisäksi 4 huulikiiltoa – ja käytän aina vain niitä huulirasvoja 😀

Kommentointi on suljettu.