In-shower -vartalovoiteet

Minut tunnetaan kuivana tyyppinä, joka kylpee normaalisti päivittäin vartalovoiteissa. Jos siis vartalovoiteiden käyttöäni voidaan jo muutenkin kutsua jollain muotoa niissä kylpemiseksi ei ole ollenkaan yllättävää, että juuri minä innostuin ajatuksesta, joka tuo vartalovoiteet suihkun puolelle.
Viimeaikoina yhä useampi firma on tuonut valikoimiinsa in-shower -vartalovoiteen, jonka ideana on nopeuttaa rutiineja ja tehdä monen mielestä varsin tylsältä tuntuva ja aikaa vievä vartalon rasvaus nopeammaksi ja näppärämmäksi tuomalla homman suihkun puolelle.
In-shower -vartalovoiteiden ideana on, että tuotteita käytetään tosiaan niiden nimen mukaisesti jo suihkussa kostealla iholla. Vartalon iho pestään ensin normaalisti sillä omalla haluamallaan pesutuotteella, jonka jälkeen kämmenelle ruutataan in-shower -vartalovoidetta ja tuote hierotaan kostealle iholle huuhdellen se sitten pois. 
Mikä tässä nyt sitten on kätevää kun tuote täytyy kuitenkin hiero iholle pesun jälkeen aivan kuten vartalovoidekin? Miksei sen sijaan voisi jo suoraan käyttää tavallista vartalovoidetta?
Näiden ideana on helppous ja nopeus. Siinä missä tavallinen perinteinen vartalovoide täytyy tosiaan hieroa iholle ja odotella hetki sen imeytymistä voi näiden kanssa olla levittelyn suhteen huolettomampi. Pikainen sinne tänne levittely ja sitten vaan suihkun alla kevysti ihon huuhtelu ja suihkusta poisastuttua ihon kevyt kuivaus ja siinä se. Ei kylmissään hytisemistä viileää vartalovoidetta iholle suihkun jälkeen hieroen ja sen imeytymistä odotellen!
Mikään ihan uusi ja mullistava keksintöhän nämä eivät ole. Muistan, että minulla oli jo kymmenisen vuotta sitten Tigin vastaavanlainen vartalonhoitotuote ja näiden sisältökin on hyvin selkeä: paljon  rasvamaisia aineita, jotka eivät liukene vesihuuhtelulla ja jättävät siksi iholle kosteuden alleen lukitsevan kalvon ja pehmittävät ihoa.
Minulla on tällä hetkellä kokeilussa kolme saamaani in shower -vartalovoidetta, jotka eivät kaikki suinkaan ole keskenään identtisiä.
Eucerinin apteekeissa myytävä In-shower Body Lotion Skin Conditioner on joukon rasvattomin tapaus ja tuntuu iholla ihan oikeastaan siltä, kuin sille hieroisi tavallista maitomaista vartaloemulsiota. 
Tuote huuhtoutuu iholta veden kanssa melko hyvin pois ja iho jää kevyen kosteutetuksi, mutta silti melko puhtaan tuntuiseksi. Tämä oli kuitenkin näistä kolmesta kokeilemastani tuotteesta ainoa, jonka jälkeen en kokenut ihoni jääneen ihan tarpeeksi ”kosteusvoidemaisen tuntuiseksi” ja tahdoinkin lopulta jonkun ajan kuluttua vielä lisätä hieman ihan oikeaa vartalovoidetta. Niille jotka kuitenkin inhoavat vartalovoiteiden jättämää tuntua on tämä ehdottomasti näistä kolmesta se parhain vaihtoehto.
Kotimainen Lemon Juice & Glycerine -merkin tuote jättää iholle puolestaan selkeästi erilaisen pinnan. Tämä on nimittäin koostumukseltaan huomattavasti edellistä rasvaisempi ja paksumpi ja kun tätä lähtee huuhtomaan iholta pois, jää iholle tämän jäljiltä selvästi rasvaisemman tuntuinen pinta. 
Jos edellinen Eucerinin versio oli parempi normaalille iholle ja niille, jotka tahtovat ihon yhä jäävän suihkun jälkeen erittäin puhtaan tuiseksi on tämä puolestaan suunnattu niille, jotka sallivat ihon jäävän hieman rasvaisemman tuntuiseksi. Tämän kanssa kun ei sentään kuitenkaan tarvitse odotella rasvan imeytymistä siinä missä rasvaisempien vartalovoiteiden kanssa tarvitsisi.
Ihan vielä hitusen edellistäkin rasvaisemmalta tuntuva, mutta melko samoissa mittayksiköissä kilpaileva Nivean sinipurkkinen kuivalle iholle tarkoitettu In Shower Body Moisturiser päätyi minulle sen kierrettyä ensin kahdella työkaverillani, joista kumpikaan ei tykännyt siitä, ettei iho heti suihkusta tultua tuntunutkaan puhtaalta vaan jo valmiiksi rasvatulta. 
Itse pidän kuitenki kuivaihoisena suuresti siitä, että kerrankin suihkusta poisastuessani sääreni ovat sileät ja pehmeät eivätkä karju kosteusvoidetta luokseen. Ero Lemon Juice & Glycerine -merkin suihkuvoiteeseen ei ollut mittava, mutta pienen pieni kuitenkin tämän Nivean tuotteen jättäessä iholle selvästi rasvaisimman tunteen.
Mitä te ajattelette näistä in-shower -vartalovoiteista? Jej vai Nej? Oletteko kokeilleet tai tekisikö mieli kokeilla?

31 kommenttia artikkeliin ”In-shower -vartalovoiteet”

 1. Sattuipas tämä postaus nyt hyvään saumaan, kun olen perinteisen sulatteluangstini jälkeen lämmennyt ajatukselle kokeilla in-shower vartalovoidetta. Rakastan eri tuoksuisia ja tuntuisia kosteusvoiteita, mutta totuus on, että niiden jokapuolelle levittäminen suihkun jälkeen tuntuu joskus ylitsepääsemättömän vaivalloiselta. Lemon Juice & Glycerinea olenkin vilkuillut kaupoissa ja taitaa se tämän perusteella päätyä kokeiluun.

 2. Todellakin jej! Käytin tuon Lemon juice&glyserinin tuotteen loppuun nopeasti, koska rakastuin siihen. Kuivaihoista hemmotteleva, ihanan tuoksuinen tuote!

 3. Nej, olen liian laiska 😀 Onnekseni vartaloni iho ei ole kuiva. Mutta jos joskus tarvitsen lisäkosteutusta niin jej ehdottomasti! Heti tuli aloitettuani lukemaan mieleeni ettei tarvitse hytistä kylmissään suihkun jälkeen voidetta levittäen.

 4. Tää on niin kuin mulle tehty, koska en jaksa hirveästi rasvailla 😀 Sainkin joskus näytepakkauksen tuota Nivean purnukkaa, pitääkin pistää kokeiluun!

 5. Talvella näiden kosteutus ei minun kaltaiselle kuivalle ihokoppuralle riitä, mutta kesällä tämä on aivan loistava! Kun asunnon lämpötila on kesällä korkea, niin suihkun jälkeen iho alkaa jo hiota ja vartalovoiteen laittaminen on tympeää. Olen silloin käyttänyt juurikin Nivean suihkuvartalovoita – ja tulen käyttämäänkin. 🙂

 6. Tykkään ideasta ja käyttäisin kyllä salilla, mutta. Meidän salilla jaettiin näytteitä tuosta Nivean suihkuvoiteesta silloin kun se tuli markkinoille, ja sain tokalla käyttökerralla niin hirveän ja kutisevan urtikaria-ihottuman molempiin käsiin (kyynärpäistä rystysiin asti) että jouduin ihotautilääkärille. Mä en valitettavasti ole ainoa, vaan pelkästään meidän salilla ainakin yksi ihminen mun lisäkseni sain tästä allergiset oireet, hänellä kämmeniin levisi ihottuma ja iho punersi ja halkeili. Satuin olemaan paikalla kun hän ihmetteli että mistä on voinut saada tuon, ja todettiin että hänelläkin ainoa uusi tuote oli tuo Nivean suihkuvoide. 🙁 Harmi, sillä mä tykkäisin kovasti laiskoina päivinä käyttää suihkuvoidetta, kun on niin kuiva iho että on pakko rasvata suihkun jälkeen. Mutta en uskalla enää kokeilla muitakaan…

  -Kristiina

 7. Mä oon muutaman Nivean vartalovoiteen käyttänyt, ja en oo ihan lämmennyt. Iho on tuntunut suihkun jälkeen jotenkin tunkkaiselta eikä puhtaalta ja kosteutetulta… Oonkin siirtynyt rasvaamaan itseni kylppärissä heti suihkun jälkeen, kun vuosien ajan oon tottunut tekemään rasvaamisen olohuoneessa, kylmästä väristen, ja siksi se on todella, todella usein jäänyt tekemättä… 😀

  Tota Lemon Juice & Glyserinen rasvaa voisin vielä kokeilla, koska joskus se vaan on niin näppärää, että voi jo suihkussa käynnin aikana rasvata ihonsa.

  • Juuri noin tosiaan työkaverinikin totesivat, että tahtovat ihon tuntuvan erittäin puhtaalta suihkun jälkeen eikä se näillä voideltuna enää saippuoinnin jälkeen tietenkään tunnu siltä. 🙂

 8. Mulla on sen verran kuiva iho, että näiden kosteusteho ei etenkään näin talvisin oikein yksinään riitä. Toki jos on tulipalokiire ja rasvaus jää väliin on tää tyhjää parempi. Kesähelteillä sen sijaan oon kokenu nää äärimmäisen käteviksi, kun hikoilee jatkuvasti niin ei tee tippaakaan mieli rasvailla, silloin toi Nivea on ollu loistava.

 9. Olisi mielenkiintoista lukea mietteitäsi näistä tuotteista nimenomaan uusien opintojesi valossa

  • Kaikki mietteeni ovat esitetty nimenomaan sen pohjalta, mitä olen oppinut. Siksi esimerkiksi mainitsin, ettei sisältö ole mitenkään erikoinen vaan ihan vaan simppeli. Kyseessä ei ole mitenkään mullistava tuotekeksintö vaan ihan vaan fiksu idea käyttää tuotetta jo suihkun puolella. Tarkenna ihmeessä, mitä tarkoitit niin voin miettiä, voisiko näistä olla jotain enemmän sanottavaa! 🙂

 10. Todellakin jej! En jaksa rasvailla, korkeintaan kookosöljyä nopesti levittää. Kuiva iho niin tuo niven tuote on hyvä.

 11. Mulla on ollut sekä tota lemonia että niveaa. Molemmat tosi hyviä! Ehkä kuitenkin tuoksujen puolesta käännyn niveaan. Erityisesti se hunajantuoksuinen on tosi herkku! Ja tosiaan kuivaihoisille näistä on hirmuisesti hyötyä, kun lisäksi voi sitten vaikka kaikkein kuivimmat alueet kuorruttaa normi rasvalla jos on oikeen kuiva iho. Sellaisenaan todella näppärä tuote. 🙂

 12. Jäin ehkä miettimään että mitä nämä tuotteet varsinaisesti tekee iholle..

 13. Olenkin miettinyt mikä näissä on ideana. Tärkein pointti on ilmeisesti välttää hytiseminen suihkun jälkeen… Eli toisin sanoen suihkussa ollaan entistä kauemmin, vettä ja lämmitysenergiaa kuluu enemmän, tuotetta kuluu enemmän (koska nopealla levityksellä juoksevan veden alla suurin osa valuu taatusti viemäriin ja kuvittelisin että toinenkin osa menee kuitenkin pyyhkeen ja pesukoneen kautta viemäriin). Turhake tää selvästi ei ole, kun näin moni kommentoijista on innostunut tuotteesta, en kuitenkaan sanoisi tätä hyödykkeeksikään, onhan tälle perinteisemmät omasta mielestäni fiksummat korvaajat. Olkoot siis haitake!

  • Ei välttämättä: Veden voi kääntää pois päältä siksi aikaa kun tuotetta levittää (tätä ei kuitenkaan levitetä juoksevan veden alla) ja vedellä huuhtoutuva osa huuhtoutuu pois, mutta se osa, jonka on tarkoitettukin jäävän iholle jää sille. 🙂

 14. Hei! Atoopikkona oon kauan jo ihmetellyt, että mitä uutta näissä on, itelle kun on pienestä asti neuvottu pesemään suihkussa ohkasella perusvoiteella (esim. Humektan).:D

  -Maria

  • Totta ja jos siirtyy vielä Humektania rasvaisempaan versioon niin on jo tätä vastaava. Humektanissa kun ei ole samalla lailla iholle vesihuuhtelun jälkeen jääviä rasvoja kuin tässä. 🙂

 15. Nivean kahta erilaista olen kokeillut ja tykkään muuten, mutta se mistä purkissakin varoitellaan on ikävä juttu. Nimittäin miten liukkaaksi nämä saa lattian, kuluu aikaa ja vettä kun yrittää saada lattiaa vähemmän liukkaaksi. :/

  -Paula

 16. Aivan ihania tuotteita tällaiselle vilukissalle, joka haluaa suihkun jälkeen vaan nopeasti joko vaatteet niskaan tai peiton alle. Tällä hetkellä käytössä tuo Lemon juice. Olen pitänyt todella paljon. Lattiaa jonkin verran liukastaa, mutta oma talous ja on itse siitä tietoinen, niin ei ole ainakaan itselle ongelma. Ja poikaystävää kun varoittelee silloin tällöin..

Kommentointi on suljettu.