Tämän vuoksi hurahdin kasvojen sävynkorjaustuotteisiin

*Sis. mainolinkin

En ole meikeillä kikkailija ja arvosta helppoa lopputulosta. Toisin kuin monet kosmetiikkabloggaajat, en pidä meikkaamisesta. En nauti siitä, en koe sitä mukanava hetkenä itseni kanssa eikä se herätä mitään niitä muitakaan positiivisia tunteita, joita monet bloggaajakollegani kertovat sen heissä herättävän.

Minulle meikkaaminen on välttämätön paha ja asia, joka täytyy suorittaa, jotta lopputulos on hyvä. Tämän vuoksi en siis kikkailekaan erityisesti erilaisten meikkituotteiden ja tekniikoiden kanssa ja vaikka innostunkin kokeilemaan hieman erityisiä meikkituotteita, joiden koostumuksessa, pakkauksessa tai levitystekniikassa on joku erityinen juju, olen silti pääpiirteittäin varsin tylsä meikkaaja. Meikkaan hyvän lopputuloksen vuoksi ja voidakseni tuottaa blogiin tuotteista  esittelyjä. Haluan löytää tuotteita, joilla meikkaaminen on helppoa ja vaivatonta.

Essence Colour Correcting Liquid Concealer Anti Redness peiteaine kokemuksia Ostolakossa

Yksi esimerkki yksinkertaisuuden tavottelustani on ollut sävynkorjaustuotteiden välttely. Kun sävynkorjaustuotteita kymmenisen vuotta sitten alkoi tulla kuluttajille tarkoitettuihin tuotelinjoihin saataville enemmän, olivat ne usein liian teknisiä tuotteita, sillä ne sisälsivät niin paljon pigmenttejä, että niiden käyttö vaati oikeaa osaamista. Kun ottaa vielä huomioon, että se oli aikaa ennen YouTube-videoita ja Instagramia, ei jokainen tosiaankaan ollut oman elämänsä meikkitaiteilija, jolla olisi ollut osaamista niiden käyttöön.

Sävynkorjaustuotteiden idea perustuu ihon sävyvirheiden neutralisointiin vastavärien avulla. Voimakkaiden pigmenttien vuoksi kasvojen ihosta tuli kuitenkin usein vihertävä tai liilaan vivahtava mikä sitten taas tasapainotettiin meikkipohjan avulla. Monet sävynkorjaajat olivat koostumukseltaan myös melko paksuja, eli ne tekivät meikistä helposti pakkelin.

Erilaiset sävynkorjaustuotteet ovatkin noiden kokemusten myötä jääneet täysin oman kiinnostuspiirini ulkopuolelle. Liian vaikeita, liian teknisiä ja ihan liian pakkeloidun lopputuloksen luovia, ajattelin enkä edes harkinnut, että antaisin niille mahdollisuutta.

Essence Colour Correcting Liquid Concealer Anti Redness peiteaine kokemuksia Ostolakossa

Uteliaisuuteni niiden suhteen heräsi kuitenkin parisen kuukautta sitten, kun Nude-blogin Erika, jolle on meikkaustaitojen suhteen lahjoitettu osaavaa kättä minunkin edestäni, vinkkasi blogissaan halpismeikkisarja Essencen punoitusta neutralisoivasta tuotteesta. Essencen meikkejä saa käsiinsä onneksi helposti myös täältä Bangkokista ja kiptin äkkiä kauppaan hakemaan tuon parin euron ihmetuotteen, jolla Erika oli demonstroinut punoituksen häivyttyvän vaivatta.

Juuri sellaisia tuotteita minä kaipasin: ihmetuotteita, jotka tekevät homman puolestani ilman, että minulla täytyy olla osaamista.

Essence Colour Correcting Liquid Concealer Anti Redness peiteaine kokemuksia Ostolakossa

Essence Colour Correcting Liquid Concealer -peiteaineet on tehty helpoiksi käyttää. Kolmen sävyn kokoelman vaaleanpunertava sävy kirkastaa ihoa, keltainen puolestaan häivyttää silmänalusten sinisyyttä ja tämä vaaleanvihertävä versio taittaa pois kasvojen punoitusta.

Essence Colour Correcting Liquid Concealer Anti Redness peiteaine kokemuksia Ostolakossa

Essence Colour Correcting Liquid Concealer Anti Redness –tuotteen koostumus levittyi iholle kevyenä ja luonnollisen näköisenä eikä vaalea ihoni jäänyt sen jäljiltä kuin hieman vihertäväksi.

Vaikka nykyaikaiset sävynkorjaustuotteet ovatkin meikkivoiteen alla käytettävä lisätuote, ei niiden tarkoitus ole tehdä meikkipohjasta paklatumman näköistä vaan päinvastoin varmistaa, että iholla tarvitsee niiden ansiosta käyttää vähemmän meikkivoidetta tasaisen lopputuloksen luomiseksi. Parhaimmillaan ne ovat siis lisätuote, joka keventää meikkipohjaa – niin ristiriitaiselta kuin se kuulostaakin.

Essence Colour Correcting Liquid Concealer Anti Redness peiteaine kokemuksia Ostolakossa

Innostuin tämän Essencen edullisen löydön myötä kokeilemaan lisää sävynkorjaustuotteita. Tällaiset ohuen nestemäiset sävynkorjaajat tuntuivat heti omalta jutultani ja kuin sattumalta korealaisen suosikkimerkkini Innisfreen kaupoissa ollut uusin meikkikokoelma sisälsi kolmen nestemäisen sävynkorjaustuotteen kokoelman, jonka kotiutin innolla.

*Essencen meikkejä myy verkossa Lykon verkkokauppa.

Ostolakossa sävynkorjaus

Kynsilakkapulloja muistuttaviin pakkauksiin pakatut sävynkorjaajat neutralisoivat ihon sävyä, mutta myös ne on tehty helpon ja luonnolliselta näyttävän lopputuloksen luomiseksi. Vaaleanpunertava sävy heleyttää ja tuo valoa, vihertävä sävy taittaa iholta punoitusta ja lilaan vievä sävy kirkastaa sameaa ihoa.

Ostolakossa sävynkorjaus

Olen katsellut myös erilaisia voidemaisia, ihon sävyä neutralisoivia pohjustustuotteita, mutta tällaiset peiteainemaiseen tapaan pakatut sävynkorjaajat ovat tuntunueet minusta parhaalta jutulta, sillä niiden avulla voin kohdistaa helpommin, millä kasvojen alueella tarvisen minkäkinlaista taittoa.  Koko kasvoille tarkoitetut, tavallisesti tuubiin pakatut sävynkorjaajan ja pohjustustuotteen ominaisuudet yhdistävät tuotteet kuulostavat käteviltä, mutta koska esimerkiksi koko kasvoni eivät punoita kauttaaltaan, en tarvitse kaikkialle samaa tuotetta.

Ostolakossa sävynkorjaus

Peiteainemaiset sävynkorjaustuotteet leivttyvät kasvoilla aluksi hurjalta näyttäväksi sotamaalaukseksi, mutta jos useilla väreillä pelaaminen kauhistuttaa, niin uskokaan minua: se ei oikeasti vie kauheasti aikaa tai tarvitse kummoisempaa teknistä osaamista. Punoittaville alueille vihertävää, sameille ihoalueille liilaa ja vaaleanpunertavaa sitten vielä tuomaan muualle valoa. That’s it. Hommaan ei edes tarvitse käyttää kaikkia sävyjä ja jos ongelmana on vain ihon punoitus, riittää yksi vihertävä neutralisoija.

Silmänalusilla olisi halutessaan voinut käyttää kellertävää neutralisoijaa, mutta itse käytin niille kirkastusta tuovaa vaaleanpunertavaa sävyä, sillä leivitän niille joka tapauksessa vielä peiteainetta.

Ostolakossa sävynkorjaus

Pikkutarkat näpertämiset eivät ole minun juttuni millään tavalla, mutta näiden avulla kasvojen ihonsävy tasoittuu helposti ja iholle tarvitsee siksi levittää selvästi vähemmän meikkivoidetta. Olenkin jäänyt itse aivan koukkuun erilaisiin sävynkorjaustuotteisiin ja nyt en voi kuin miettiä, miksi en voinut antaa näille mahdollisuutta jo aiemmin, kun niistä pari sen vuotta sitten tuli supertrendikkäitä.

Ostolakossa sävynkorjaus

Jos siis haluatte tasaisen sävyisen, mutta luonnolliselta näyttävän meikkipohjan, suosittelen lisäämään meikkivoiteen alle ihon tarpeisiin sopivan sävynkorjaustuotteen. Takaan, että niiden nykyaikaiset koostumukset ovat huomattavasti helppokäyttöisempiä ja luonnollisemman lopputuloksen luovia kuin vuosia sitten eikä niiden käyttö vie loppujen lopuksi kuin pienen hetken.

Ostolakossa sävynkorjaus

Käytättekö te sävynkorjaustuotteita?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

8 kommenttia artikkeliin ”Tämän vuoksi hurahdin kasvojen sävynkorjaustuotteisiin”

 1. Osaatko sanoa mistä vastaavan innisfreen setin saisi tilattua vaivattomasti tai että löytyykö joltain muulta merkiltä vastaavaa (hyvää) settiä suomesta?

  • Tämä on tullut käsittääkseni myyntiin jo viime vuoden puolella, eli eBaysta voi löytyä jos joku tarjoaa. Muuten en ole nähnyt suoraa settiä millään merkillä (voidemaisia paletteja lukuunottamatta), mutta monilla merkeillä on yksittäisiä vastaavia tuotteita. Essencen lisäksi mm. Urban Decay Naked Skin Color Correcting Fluid, YSL Touche Eclat Neutralizer ja NYX Professional Makeup HD Photogenic Concealer Wand ovat kaikki vastaavia. 🙂

 2. Käytän Lancomen sävynkorjaus ”macaroneja”, niitä on kolmessa sävyssä. (Joita minulla on kaksi) Pakkaukset näyttävät macaron-kekseiltä! 🙂 ja ne on pakattu cruschion tyyliin. Lumene on tuonut myös just omat sävynkorjaus tuotteensa. Ne taisivat olla peitevoide mallisessa putkilossa.
  Lancomen sävynkorjaajissa on ohut koostumus, joka levittyy vaivattomasti pikkuisella mukana tulevalla vipalla.

  • Hei joo, nuo Lancomet näyttävät aivan ihanilta ja Lumenen CC-peitekynät ehdinkin jo unohtaa, kiitos että muistutit noista! 🙂

 3. Moi Virve! Ootko kokeillut Innisfreeltä My palette-kokoelmaan kuuluvia voidemaisia sävynkorjaajia? 🙂 Tekisi mieli tilata omaan palettiini, mutta mietin tuota koostumusta, että onko liian paksua tai vaikea käyttää tällaiselle peruslaiskalle meikkaajalle. 😀

 4. Moi Virve,
  Kummasta pidit enemmän, Innisfreestä vai Essencestä? Ja onkohan tuo kynsilakkapullo-versio poistunut tuote, kun nyt Innisfreen (ja ebay) sivuilla oli vain erilaisia tuubeja?

  • Tuo Innisfreen tuote oli vain kausituote, eli ei välttämättä enää löydy myynnistä. 🙂

   Minusta nuo molemmat punoituksen neutralisoijat toimivat käytössä yhtä hyvin, eli jos Innisfreetä ei saa käsiinsä niin Essencen tuote on kyllä loistava – varsinkin edulliseen hintaansa nähden! 🙂

 5. Essencen vihreä sävynkorjaaja on aivan huippu tuote! Ohut koostumus ja erinomainen punaisen värin neutralosoimiseen. Voisin maksaa tuotteesta paljon enemmänkin. Nyt jouduin sen UkEbaysta tilaa kun en löytäny enää kotipaikkakunnaltani. Suosittelen kokeilemaan!

Kommentointi on suljettu.