Testissä Dyson Supersonic – hiustenkuivaajien Tesla?

*Sis. mainoslinkin

Kun viime kesän Tokion reissullani näin kaupassa maailman futuristisimmalta näyttäneen hiustenkuivaajan, hurmioiduin siitä täysin.

Kävin varmasti valehtelematta kymmenen kertaa tuon reissun aikana räpläämässä hiustenkuivaajan mallikappaletta miettien, voisinko ostaa föönin omakseni.

Koska hiustenkuivaajalla oli kuitenkin melko reippaasti hintaa ja siinä oli vääränlainen pistoke, jätin föönin kaiholla kauppaan.

Dyson Supersonic kokemuksia

Kyseinen superfööni oli erityisesti tyylikkäistä tuulettimistaan minulle entuudestaan tunnetun Dyson-merkin Supersonic-hiustenkuivaaja, joka onnekseni saapui pian myyntiin meidänkin markkinoillemme ja tällä kertaa tietysti oikeanlaisella pistokeella.

Tai no, onnekseni ja onnekseni, sillä olin kehittänyt itselleni siitä pienimuotoisen pakkomielteen, mutta en silti ollut varma, voisinko perustella itselleni sen noin 400 euron hintaa.

Kyllä, luitte oikein. Mutta mikä saa föönin maksamaan nelisensataa euroa ja onko se ihan oikeasti sen arvoinen?

Dyson Supersonic kokemuksia

Yritin haudata ajatukset Dysonin hiustenkuivaajasta, mutta sitten luin Nude-blogista Erikan postauksen ja Meikkipäät-blogista Lauran postauksen ja kiinnostukseni oli taas herännyt.

Sain ilokseni Dyson Supersonic -hiustenkuivaajan blogitestiin merkin maahantuojalta ja pääsin selvittämään muillekin sen hankintaa harkinneille, onko se ihan oikeasti hintansa arvoinen vekotin.

Postauksesta tuli hieman pitkä, mutta uskon, että jokainen tämän hiustenkuivaajan ostoa harkitseva tahtoo varmasti oikeasti lukea tästä enemmän kuin pari sanaa.

Dyson Supersonic kokemuksia

Hiustenkuivaajan pakkaus lupasi niin monta erilaista asiaa, että niitä läpi tavatessa jo huimasi. Kuinka edistyksellinen yksi hiustenkuivaaja voi olla ja voiko tällä lentää kuuhun?

Dyson Supersonic kokemuksia

Laitteen jujuna on, että oikeastaan kaikki siinä on mietitty uudelleen perinteiseen hiustenkuivaajaan verrattaessa.

Yksi suurimmista mullistuksista on, ettei sen moottori ole hiustenkuivaajan päässä vaan varren sisällä kahvan keskiosassa, mikä tasapainottaa kevyttä fööniä ja parantaa sen käyttömukavuutta.

Tehokas digitaalinen moottori yhdessä laitteen muiden innovatiivisten toimintojen kanssa lupaakin tehdä hiustenkuivauksesta entistä nopeampaa, mikä oli yksi tärkeimpiä tekijöitä, jotka saivat minut kiinnostumaan laitteesta.

Dyson Supersonic kokemuksia

Föönaan hiukseni lähes jokaisen pesukerran yhteydessä, eli tavallisesi joka toinen päivä.

Hiukseni ovat melko paksut ja nykyään myös yllättävän pitkät, joten föönaukseen voi mennä reippaastikin aikaa.

Jos säästäisin tällä laitteella aikaani, voisivat nuo säästetyt minuutit olla loppujen lopuksi hyvinkin sen laitteeseen tehtävän investoinnin arvoisia – jostain syystä hiusten pesu kun tuppaa minulla venymään aina hyvin myöhäiseen iltaan tai sitten se täytyy tehdä aikaisin aamulla, jolloin minulla on muutenkin hirveä kiire.

Dyson Supersonic kokemuksia

Hiustenkuivaajan mukana tulee loistava valikoima lisätarvikkeita. Siitä huolimatta, että fööni on cooleimman näköinen ilman mitään lisäosia, on se silti tarkoitettu käytettäväksi erilaisten suuttimien kanssa, joita sen mukana tuleekin kolme.

Dyson Supersonic kokemuksia

Suuttimet kiinnittyvät paikoilleen kätevästi napakalla magneetilla ja niitä voi pyörittää 360 astetta haluamaansa asentoon, jotta puhalluksen voi kohdetaa itselleen parhaiten sopivaksi.

Föönissä on myös käytetty Heat Sheald -teknologiaa, jonka ansiosta lisäosien pinnat pysyvät viileinä hiustenmuotoilun helpottamiseksi.

Dyson Supersonic kokemuksia

Omassa käytössäni on eniten ollut Smoothing Nozzle, joka auttaa kuivaamaan hiukset silottaen niitä samalla – ja sen kyllä huomaa. Tämä suukappale on paras valinta silloin, kun hiukset tahtoo vain puhaltaa vaivatta kuiviksi ilman mitään lisähäsellystä. Fööni hyödyntää muutenkin puhaltaessaan negatiivisia ioneja, jotka auttavat vähentämään hiusten pörröisyyttä.

Dyson Supersonic kokemuksia

Föönin mukana tulee myös kohdennetumman puhalluksen luova Styling Concentrator -suutin, joka puolestaan sopii käytettävksi esimerkiksi pyöröharjan tai lapioharjan kanssa tukkaa föönatessa.

Koska puhallus osuu pienemmälle alueelle, eivät muut hiukset lentele häiritsevästi ympäriinsä ja hiustenlaitto on helpompaa.

Dyson Supersonic kokemuksia

Mukana tulee lisäksi reilun kokoinen diffuuseri, joka sopii paitsi korostamaan hiusten taipuisuutta myös yhdessä matalan lämpötilan kanssa kohottamaan hiuksia niiden tyvestä.

Olin kaipaillut tällaista lisäosaa omaan hiustenkuivaajaamme (ja ratkaissut aiemmin sen puutteen Hot Sock -diffuuserilla), joten olen ollut myös tästä lisäosasta erittäin innoissani – sillä todellakin saa hiusten tyveen kätevää kohotusta!

Dyson Supersonic kokemuksia

Föönissä on neljä lämpöasetusta ja ilmanlämpötila mitataan 20 kertaa sekunnissa (!), jotta lämpötila varmasti pysyy tasaisena.

Kuumin lämpöasetus on 100 astetta, joka sopii hiusten nopeaan kuivaukseen ja muotoiluun.

Normaalikuivauksessa käytetään 80 asteen lämpötilaa ja hellävarainen kuivaus tehdään puolestaan 60 aseella.

Föönissä on lisäksi viileäpuhallus, joka kytketään päälle naappia painamalla ja joka puhaltaa viileältä tuntuvaa, 28 asteista ilmaa.

Nopeusasetuksia on puolestaan kolme: nopea kuivaus, normaali kuivaus ja muotoilu.

Dyson Supersonic kokemuksia

Minä olin tietysti lukenut tuotteen lupauksista ennen sen käyttöä, joten mietin sen tehoa ja kuivauksen nopeutta automaattisesti sitä käyttäessäni.

Mieheni ei puolestaan tiennyt yhtään tuotteen lupauksista ja koska hän itseasiassa on jopa perheemme nirsoin föönin käyttäjä, joka föönaa ruotsalaistyylisen, päältä hieman pidemmän tukkansa kuivaksi päivittäin ja on jopa hankkinut aiemman superföönimme vertaillen ensin tunteja erilaisia föönejä, oli minusta mukavaa saada kuulla hänenkin spontaaneja ajatuksiaan uudesta vekottimesta.

Dyson Supersonic kokemuksia

”Onko tämä nyt muka täysillä?” hän kyseli välittömästi föönin ollessa kytketty kovimmalle puhallukselle ja kuumimmalle lömpötilalle silottavan suuttimen ollessa paikoillaan.

”On on, käytä sitä nyt vaan!” minä vakuuttelin.

Mies käytti fööniä hetken ja lopetti sen sitten melko nopeasti jääden tuijottamaan laitetta ja kääntelemään sitä käsissään.

Pyörittelin jo henkisesti silmiäni miettiessäni, mitä valittamista hän oli superföönistäni keksinyt, mutta sain föönauksen nopealle lopettamiselle yllättävän vastauksen:

”No kun tuota minun tukkani on jo itseasiassa kuiva ja jäin nyt tutkimaan tätä laitetta, että miten ihmeessä se kuivasi tukkani näin nopeasti!”

Dyson Supersonic kokemuksia

En siis selvästikään ollut ainoa, joka huomasi föönin nopeuden.

Jos ilmaa puhalsi hiuksiin ilman suuttimia, tuntui se huomattavasti kuumemmalta, mutta suuttimia käyttäessä minäkin olin aluksi miettinyt, voisiko näin hellältä tuntuva föönaus muka saada hiukseni kuivumaan tavallista nopeammin.

Sen se kuitenkin teki ja aikaa kului arviolta puolet tavallista vähemmän verrattuna siihen, että olisin föönannut hiukseni kuiviksi vanhalla (joskin silti varsin hyvällä) föönillämme tämän hellävaraisuutta vastaavaa lämpötilaa käyttäen.

Dyson Supersonic kokemuksia

Laite oli myös saanut kehuja hiljaisuudestaan.

Asumme yhtä avonaista tilaa olevassa loft-asunnossa, jossa ei pääse kauheasti pakoon föönauksen ääniä, sillä vaikka hiukset kuivaisi kylpyhuoneen suljetun oven takana, kuuluu ääni silti niin häiritsevän kovana asuntoon, etten esimerkiksi viitsi erilaisen vuorokausirytmimme vuoksi herättää miestä föönaamalla tukkaani varttia aamuisin ennen töihinlähtöä.

Dyson Supersonic oli kuitenkin huomattavasti perinteisiä föönejä hiljaisempi ja vaikka en edelleenkään voi föönata tukkaani aamuisin kylpyhuoneen ulkopuolella, voin nykyään sentään tehdä sen kylpyhuoneessa sabotoimatta totaalisesti miehen aamu-unia.

Föönin hiljaisuuden salaisuus on kuulemma sen V9-digitaalimoottorissa, jota kuvaillaan kevyeksi ja lähes äännöttömäksi.

Moottori pyörii 110 000 kierrosta minuutissa ja hyödyntää ihmiskorvalle kuulumatonta taajuutta, minkä vuoksi se on niin hiljainen, että esimerkiksi kampaajat voivat vaivatta puhua asiakkaan kanssa tukkaa föönatessa eikä heidän enää tarvitse huuttaa hiustenkuivaajan äänen yli.

Dyson Supersonic kokemuksia

Fööni on niin täynnä vänkiä ja huolella mietittyjä yksityiskohtia, että tämäkin postaus voisi helposti jatkua vielä vaikka kuinka pitkänä niitä esitellessä.

Jos nyt vähän yritän kuitenkin rajoittaa, niin kerron vielä, että föönin auki kierrettävä nukkasihti sijaitsee yllättäen aivan sen kahvan alaosassa ja että föönin mukana tulee kätevä erillinen lenksu, jonka voi halutessaan kiinnittää fööniin, mikäli sitä tahtoo säilyttää koukusta roikkuen.

Dyson Supersonic kokemuksia

Miljoonan dollarin tai tarkalleenottaen tässä tapauksessa 449 euron arvoinen kysymys kuuluukin kuitenkin, onko laite mielestäni hintansa arvoinen hankinta.

Sain tämän hiustenkuivaajan tosiaan sen maahantuojalta omakseni, mutta jos se olisi ollut vain lainassa, olisin tämän kokeiluni perusteella ostanut föönin itselleni.

Fööni tuntui käytössä huomattavasti hellävaraisemmalta kuin yksikään aiemmin käyttämäni hiustenkuivaaja, mikä on erityisen tärkeää tällaiselle tyypille, joka kasvattaa hiuksiaan, mutta föönaa niitä kuiviksi säännöllisesti.

Nyt olen saanut lainata fööniä jopa parillekin tutulleni muutaman jonottaessa vielä testausvuoroaan ja kaikki laitetta testanneet ovat olleet niin vakuuttuneita siitä, että ostoslistalla on jo oma kappale. Hinta on siis selvästi selitettävissä, kun laitetta on päässyt kokeilemaan.

Dyson Supersonic kokemuksia

Aivan kuten rehellinen autokauppiaskaan ei varmasti suosittelisi Ferraria satunnaista kauppa-autoa etsivälle perheenäidille, en minäkään tietysti sanoisi tämän olevan tarpeellinen sijoitus jokaiselle.

Jos fööniä kuitenkin käyttää paljon ja tukkaa on hieman enemmän, on tämä hiustenkuivaaja minusta loistava hankinta juurikin sen hellävaraisuuden ja nopeuden vuoksi.

Dyson Supersonic kokemuksia

Fööni on hellävarainen hiuksille, mikä vähentää hiusvaurioiden syntymistä (sekä säästää siten oikeastaan jopa hieman hiustenleikkuukustannuksia) ja se saa hiukset tuntumaan sileämmiltä (ja näyttämään kiiltäviltä), mikä puolestaan helpottaa hiustenlaittoa.

Tämän lisäksi se vieläpä säästää reilusti aikaakin, mitä moni varmasti erityisesti arvostaa.

Itse ainakin keksisin paljonkin kivoja tapoja viettää ne viikottaiset tällä säästämäni n. 15-20 minuuttia, jotka kertyvät kuitenkin vuositasolla jo melko pitkäksi ajaksi, jonka voisin ihan hyvin käyttää toisinkin.

Dyson Supersonic kokemuksia

Fööni on myös laite, jota harva tuntuu päivittävän kovinkaan usein ja monilla onkin käytössään 10 vuotta sitten hankittu hiustenkuivaaja, johon on kasvettu vuosien aikana kiinni niin, ettei sen päivitystä ole edes harkittu.

Tämä fööni onkin niin futuristinen, että uskon sen olevan loistavaa seuraa ainakin tulevaksi vuosikymmeneksi!

Dyson Supersonic kokemuksia

Olen siis sitä mieltä, että hintalappu on perusteltavissa ja ostaisin kokemuksieni perusteella föönin itselleni.

Edit 2022: Fööni on nyt ollut minulla käytössä kuudetta vuotta ja olen siihen edelleen erittäin, erittäin tyytyväinen. 

Hiustenkuivaaja on toiminut moitteettomasti ja on edelleen kuin uusi. Tätä hiustenkuivaajaa voin siis todellakin suositella!

Dyson Supersonic kokemuksia

Mikäli jaatte pankkitilinne kumppaninne kanssa ja tällaisia menoja täytyy perustella esimerkiksi asiasta hyvin vähän ymmärtävälle puolisolle, niin suosittelen kertomaan, että kyseessä on hiustenkuivaajien Tesla.

Se ehkä asettaa asiat kumppaninkin päässä oikeisiin mittasuhteisiin ja sijoitukseen heruu paremmin ymmärrystä.

Dyson Supersonic -hiustenkuivaajalla on tällä hetkellä hintaa 449 euroa ja föönin voi ostaa itselleen esimerkiksi *Lykon verkkokaupasta täältä.

Dyson Supersonic kokemuksia

Onko joku muu kokeillut Dyson Supersonic -hiustenkuivaajaa?

10 kommenttia artikkeliin ”Testissä Dyson Supersonic – hiustenkuivaajien Tesla?”

 1. Järkyttävää. Postauksen alussa ajattelin, että ei ikinä, mutta loppua kohden mieli alkoi muuttumaan 😀 Tuo nopeus nimenomaan houkuttelee, nykyisen pari vuotta vanhan kanssa menee vartti edes siihen lähes kuivaan :/ Mutta neljäsataa… Hyviä alennuskampanjoita odotellessa 😀

  • Jep, aluksi hinta kauhistuttaa, mutta kun laitteeseen tutustuu, niin hinnan saa kyllä oikeutettua sille ja sen ymmärtää, mikä on toki vähän hirvittävää. Omalle pankkitilille sitä onkin sitten vaikeampaa tosiaan perustella… 😀

 2. Moikka! Ei nyt oikeastaan liity tähän kalliiseen hiustenkuivaimeen josta voin vain haaveilla, mutta kylläkin toiseen kalliiseen tuotteeseen. 😀 muistan vanhan postauksesi Louis Vuitton laukuistasi, ja koska minua on todella kovin ruvennut houkuttelemaan Pochette mini, halusinkin kysäistä a) mistä olet itse ostanut laukkusi ja b) voisitko suositella sitä, onko se yhä mielestäsi hinnan arvoinen (koska kyllä se parisataa mitä se tällä hetkellä about maksaa niin hieman hirvittää kun nii pikkuisesta ”laukusta” kyse.

  • Ostin oman pochetteni monta vuotta sitten (olisiko ollut 2011?) Helsingin Vuittonilta ja se oli ensimmäinen arvokkaampi ”laukkuni”. Mietin sen ostoa silloin todella pitkään, sillä vielä silloin minusta tuntui järjettömältä laittaa melkein 200 euroa pieneen pussukkaan. Tuo pochette on kuitenkin ollut parhaita hankintojani, sillä se kulkee käsilaukun sisällä ja sinne mahtuu kompaktisti kaikki tarvittava. Se on kätevää napata laukusta mukaan silloin, kun tarvitsen vain pikkulaukkua ja koska siihen voi kiinnittää myös pitkän hihnan on se entistä monipuolisempi. Harmikseni nykyinen iPhone 6 Plus -puhelimeni on siihen liian iso, joten olen käyttänyt sitä nykyään vähemmän (nykyään Eva kulkee käsilaukkuni sisällä samalla tavalla ja toimii myös pikkulaukkuna), mutta jos on tuohon mahtuva puhelin niin minusta on aivan loistava hankinta. Tykkään myös matskusta, koska on helppo pitää puhtaana, ei tarvitse hirveästi varoa kastumista yms. ja on helppohoitoinen (=en ole ikinä hoitanut mitenkään). 🙂

 3. Voi että, mulla on ehkä 25 vuotta vanha crazy duck- hiustenkuivain ,jossa on räpylät telineenä. Jos muistat tällaisen kuivaimen. En osaa edes kuvitella nykyaikaisia ehkä hieman kehittyneempiä kuivaimia… voisi olla iso ero, mutta ankastani en luovu

 4. Itse käytän hiustenkuivaajaa todella harvoin, mutta tämän kanssa varmaan se asia muuttuisi – ehkä kun joskus hinta tippuu nykyisestään niin voisin lähteä hankkimaan, tällä hetkellä kiikarissa on pari muuta arvokasta hankintaa, jotka kiilaavat tämän ohitse.. (esim. parempi kamera, että saisin blogiini parempia kuvia aikaiseksi xD)

  • On tosiaan hieman arvokas hankinta tällä hetkellä ja siksi en itsekään tätä heti ostanut, vaikka kovasti houkutteli. Nyt kyllä ostaisin, mutta minä toisaalta föönaankin hiuksiani niin usein, että olisi sen arvoinenkin. 🙂

 5. Todella hyvä ja perusteellinen esittely, kiitos Virve! Tällainen antaa huomattavasti paremman käsityksen laitteesta kuin se, että itse hiukan hiplailee sitä kaupassa eikä tajua sen päälle mitään. Käytän fööniä päivittäin ja vanha föönini vaikuttaa tuohon verrattuna aivan antiikkiselta 🙂

  • Kiitos! 🙂 Tämä on tosiaan sellainen laite, joka kaipaa vähän perusteluja hinnalleen, mutta jonka hinnasta tulee heti ymmärrettävämpi, kun joku avaa asiaa vähän tarkemmin. 🙂

Kommentointi on suljettu.