Olaplex-tuotteet: 7 kysymystä ja vastausta

*Sis. mainoslinkin

Olen viime viikot ollut täysin Olaplex-tuotteiden lumossa saatuani töistä kokeiluun Olaplexin shampoon ja hoitoaineen. Minulle on Instagram-hehkutuksieni ja blogipostaukseni jälkeen sadellut tuotteisiin liittyviä viestejä ja kysymyksiä ja koska monissa kysymyksissä toistuvat samat pohdinnat, ajattelin koota niistä postauksen siinä toivossa, että kysymyksiin vastaaminen hyödyttäisi mahdollisimman monia.

Tässä siis seitsemän usein esitettyä kysymystä Olaplex-tuotteista:

Olaplex shampoo hoitoaine tuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

1. Mitä Olaplex tekee?

Olaplex vaikuttaa hiuksiin suojaamalla niiden rikkisidoksia ja korjaamalla hiuksia sekä ehkäisemällä pysyviä happivauroita. Olaplex-tuotteissa käytetään patentoitua ainesosaa nimeltä Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate, jota ei löydy mistään muista tuotteista. Ainesosa auttaa hoitamaan hiuksiin kemiallisessa käsittelyssä syntyneitä vaurioita korjaamalla rikkoutuneita disulfidisidoksia, mikä vahvistaa hiuksia ja auttaa palauttamaan niiden kunnon. Kampaajalla hiusten käsittelyn yhteydessä tehtävät Olaplex-hoidot auttavat nimenomaan ehkäisemään hiusten rakenteen vaurioitumista kemiallisissa käsittelyissä kuten hiusten vaalennuksessa.

Suomeksi sanottuna ne auttavat siis ehkäisemään, ettei tukasta tule rankkojen käsittelyjen vaikutuksesta venyvää purkkaa ja vahvistamaan hiuksia, jotta ne eivät haaroitu ja katkeile sekä näytä kärsineeltä pörröpallolta.

Omiin hiuksiini Olaplex-kotihoitotuotteet ovat vaikuttaneet silottamalla hiuksia sekä tuomalla niille kiiltoa. Koska yritän edelleen kasvattaa hiuksia, haluan käyttää tuotteita, jotka auttavat vahvistamaan tukkaani ja ylläpitämään hiusten kuntoa. Olen käyttänyt Olaplex-tehohoitoa, mutta eniten olen tykännyt käyttää Olaplex-shampoota ja Olaplex-hoitoainetta, sillä niillä saa konkreettisen vaikutuksen vaivatta ja nopeasti. Siitä huolimatta, että tuotteet silottavat hiuksia, eivät ne tee niistä raskaita ja hiuksiin jää ryhtiä.

Olaplex shampoo hoitoaine tuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

2. Voiko Olaplex-tuotteita käyttää, vaikka ei ole käynyt Olaplex-hoidossa?

Voi käyttää. Olaplex-kotihoitotuotteen on erityisesti toki tarkoitettu tukemaan kampaajan tekemää Olaplex-käsittelyä, mutta niitä voi käyttää ilman sitäkin ja saada loistavia tuloksia. En ole itse koskaan käynyt Olaplex-hoidossa, mutta käytän Olaplex-tuotteita kotona ja ne tuovat hiuksiin välittömän vaikutuksen, joka sekä tuntuu että näkyy.

Olaplex shampoo hoitoaine tuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

3. Sopivatko Olaplex-tuotteet käsittelemättömille hiuksille?

Kyllä sopivat. Olaplex-tuotteet on tehty vahvistamaan hiuksia ja myös käsittelemättömät hiukset voivat kaivata vahvistusta siitä huolimatta, ettei niitä ole rasitettu nimenomaan kemiallisilla käsittelyillä. Omia hiuksiani ei ole liiemmin käsitelty muuten kuin raidoittamalla niitä hieman reilu vuosi sitten. Koska ne ovat kuitenkin pitkät, ovat niiden latvat kokeneet vuosien varrella kovia, joten kaikki vahvistus tulee tarpeeseen.

4. Voiko Olaplex-tuotteita käyttää myös tummissa hiuksissa?

Voi käyttää. Olaplex-tuotteista puhutaan usein vaaleiden hiuksien yhteydessä, sillä hiusten vaalennus on rankimpia käsittelyjä, joilla hiuksia voi rasittaa. Myös tummat hiukset voivat kuitenkin olla kärsineet ja huonossa kunnossa, joten nekin voivat kaivata samanlaista vahvistusta. Tummissa hiuksissa tuotteiden hiuksille kiiltoa tuova vaikutus näkyy varmasti vielä vaaleita hiuksia paremmin.

Olaplex shampoo hoitoaine tuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

5. Kuinka Olaplex-tuotteet sopivat kiharille hiuksille?

Erinomaisesti. Minulla ei ollut tästä omakohtaisia kokemuksia, joten annoin shampoon ja hoitoaineen työkaverilleni kokeiluun saadakseni asiaan vastauksia. Hänellä on kiharat, kuulemma helposti takuun ja pörröön menevät hiukset ja tavallisesti on esimerkiksi täysi mahdottomuus, että hän voisi ongelmitta vetää sormet hiusten läpi, sillä ne jäävät aina jumiin takkuihin.

Kollegani kertoi, että Olaplex-shampoon ja -hoitoaineen käytön jälkeen tämä onnistui kuitenkin ongelmitta, sillä hiukset olivat niin sileät. Hänellä on pitkät hiukset ja koska hiuksia on runsaasti, ovat ne sen verran raskaat, että hiukset tyvi on tavallisesti suora ja kiharat alkavat vasta alempaa. Olaplex-tuotteiden käytön jälkeen hiukset kihartuivat kuitenkin jo ihan tyvestä lähtien. Käytännössä hän siis koki aivan samat vaikutukset kuin minäkin: hiuksista tuli sileämmät ja kiiltävämmät, mutta ne jäivät ryhdikkäiksi eikä niistä tullut latteita. Erityisenä bonuksena tuli sitten tietysti se, että yksittäiset kiharasuortuvat korostuivat kauniisti.

Moni on kommentoinut minulle Instagramissa samaa ja lähetellyt kuvia Olaplex-shampoon ja -hoitoaineen jälkeen upeasti kihartuvista hiuksistaan kertoen, ettei tukka ole koskaan kihartunut niin kauniisti. Kaikkien näiden suositusten jälkeen uskallan todellakin suositella Olaplex-tuotteita myös kiharahiuksisille.

Olaplex shampoo hoitoaine tuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

6. Jos Olaplex-tuotteet silottavat hiuksia, rasvoittuvatko hiukset niiden kanssa tavallista nopeammin?

Eivät rasvoitu. Tuotteet kosteuttavat ja silottavat hiuksia, mutta jättävät tukan silti ryhdikkääksi ja ilmavaksi. Tosin moni on laittanut minulle viestiä, että haluaa kokoajan vain silitellä ja räplätä Olaplexin silottamaa tukkaansa, minkä vaikutuksesta hiukset voivat toki sitten rasvoittua nopeammin… Itse tuotteet eivät kuitenkaan tee tukasta latteaa ja siten nopeuta hiusten rasvoittumista.

7. Mitä tapahtuu, jos Olaplex-tuotteiden käytön lopettaa?

Olaplex-kotihoidon vaikutus kestää joitakin pesukertoja ja shampoon ja hoitoaineen vaikutus ihan vähän vähemmän. Erityisesti shampoo ja hoitoaine onkin tarkoitettu jatkuvaan käyttöön vahvistamaan hiuksia ja ylläpitämään niiden sileyttä. Jos niiden vaikutusta siis haluaa pitää yllä, tulee tuotteiden käyttöä jatkaa.

*Olaplex-tuotteita voi ostaa verkosta Lykon verkkokaupasta täältä.

Olaplex shampoo hoitoaine tuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Toivottavasti näistä vastauksista oli apua Olaplex-tuotteiden hankintaa pohtineille!


Lue myös:

Superrakkautta: Olaplex-shampoo ja -hoitoaine
Testissä hypetetty Olaplex Hair Perfector No.3 -hiushoito

13 kommenttia artikkeliin ”Olaplex-tuotteet: 7 kysymystä ja vastausta”

 1. Ite ostin nämä myös, ja olen tykännyt! Hiukset on ihan eri tavalla sileät käytön jälkeen, ja mielestäni vaikutus tosiaan vielä jatkuu vaikka käyttäisi seuraavalla pesulla toista shampoota.

  Yksi ihmetys on herännyt: musta tuntuu, että hiuksia irtoaa näiden käytön jälkeen paljon enemmän! Ootko huomannut mitään tällaista?

  • Huomasin itse saman! Käytin sinnikkäästi heinäkuusta noin lokakuun alkuun, ja sinä aikana huomasin, että hiuksia lähti enemmän ja että joidenkin hiusten hiustupet olivat muuttuneet ns. paksummiksi ja vain lähtivät. Mulle myös alkoi noiden kuukausien aikana kasvamaan mielettömän ohutta ja karheaa spiraalin muotoista hiusta muutamia sinne tänne (niitä pystyi napsimaan pois vain nappaamalla), muutoin mulla on täysin suorat hiukset ja ikääkään ei vielä ole muutamaan vuoteen edes kolmeakymmentä. Voi olla sattumaakin, en väitä, että johtuisi suoraan kyseisistä tuotteista, mutta nyt näiden käytön jälkeen en ole huomannut haparohiusten kasvun jatkuneen eikä hiukset enää samalla tavalla irtoile. Harmi sinänsä, sillä olisin halunnut pitää tuotteista, sillä tuntuma oli muuten mukava ja toi upeaa kiiltoa hiuksiin. Ehkä joillekin sopii.

 2. Kohta 5 osui ja upposi. Tuo ”kärsinyt pörröpallo” kuulostaa hellyttävältä, mutta on käytännössä jotain ihan muuta (lue: takkupallo) eikä edes näytä hellyttävältä 🙂

  Onko noista olemassa mitään minikokoisia testisettejä, joissa olisi kaikista Olaplex-versioista esim. muutamaan käyttökertaan riittävä määrä, vaikkapa 20-30 ml/tuote?

  Noilla mainitsemillasi spekseillä tuote ei ilmeisesti ole lainkaan samaa tyyppiä kuin Gliss Fiber Therapy _Omegaplex_ Bonding Conditioner -hoitis, jota vastaavaksi tuotteeksi mainostetaan? Gliss vetää hiukset ihan lättänäksi päätä myöten, vaikka sitä ei laittaisi lähellekään hiustyveä. Pelkkä pyyhekuivaus levittää sitä kaikkialle eli ei huuhtoudu riittävästi pois. Lisäksi sitä vaikutusta pestään pois viikko tai kaksi eli ei peseydy pois sitten millään, ei edes Seanikilla. Tuo Olaplex vaikuttaa olevan pikemminkin hiuksia ryhdistävä ja jämäköittävä, jos oikein ymmärsin?

  • En ole nähnyt, että löytyisi näistä kotihoitotuotteista matkakokoja. Olisi kyllä kivaa, jos tulisi! 🙂

   Näillä tosiaan tukka jää sopivan ryhdikkääksi, mutta silti sileäksi, eli ei liukkaaksi. 🙂

 3. Kiinnostava kirjoitus. Omat hiukseni ovat vuosia olleet lähes ristiselkäpituiset ja kasvaisivat sitäkin pidemmäksi mutta niitä on pakko leikkauttaa koska latva muuttuu niin huonokuntoiseksi.

  Muistan että söit jossakin vaiheessa jotakin hiusten kasvuun vaikuttavaa ravintolisää. Onko tuote vielä käytössä?

  • Joo, söin biotiinivalmistetta (Helein) melkein kaksi vuotta hyvällä menestyksellä hiuksia kasvattaen. Nyt olen ollut pari kuukautta syömättä kun en ole saanut aikaiseksi tilata Suomesta lisää, mutta jatkan taas pian. 🙂

 4. Täytyy kyllä todeta, että minulla ainakin hiukset rasvoittuvat nopeampaa Olaplexin kanssa kun käyttämälläni tutulla tuotesarjalla. Heti pesun jälkeen tukka on toki puhdas ja ihana mutta seuraavana iltana hiukset ovat likaisen näköiset. Varsinkin jakauksen kohdalta hiukset ovat aika lättänät. Olen vähän tästä harmissani. Olen kokeillut laittaa vähemmän ja vähemmän tuotteita mutta olen kokenut, että parhaimman tuloksen saan kun pesen Olaplexin shampoolla ja käytän tuttua hoitoainetta. Saan tällä kuitenkin Olaplexin kiillon ja hiukset ovat terveen näköiset mutta niissä on rakennetta ja volyymiä. Välillä voin sitten käyttää hoitoainetta ns. tehohoitona ja silloin kun haluan oikein sileän tuloksen ja pesu odottaa pian.
  Yleensä kun en pese hiuksia kun sen 2-3krt viikossa.
  Kokeilin myös, että pesin vanhalla shampoolla ja sitten Olaplexin hoitoaineella mutta siinä oli aikalailla sama tulos kun, että olisin käyttänyt molempiin Olaplexiä.
  Voisin vielä kokeilla, että pesen hiukset pää alaspäin, että saan hoitoaineen varmasti vain aivan latvoihin ja laitan sitä niin vähän kun mahdollista.
  Vähän koen, että rahat meni hukkaan mutta olen saanut kehuja miten hiukset näyttää terveiltä, niin ehkä tällä omalla menetelmällä saan myös hyödyn. Kestääkin tuotteet pitempään.

  Tarkennuksena omat hiukset ovat puolipitkät ja aika ohuet, perus suomalaista laatua.

  • Kiva kuulla muidenkin kokemuksia tuotteista. Kiitos, että jaoit! 🙂 Oletko kokeillut kaksoispuhdistusta? Itse pesen tavallisesti ensin toisella shampoolla, joka tuo hiuksiin ilmavuuden ja sen jälkeen Olaplexillä, joka sitten hoitaa ja kosteuttaa.

 5. No itseasiassa sitä en ole Olaplexin aikana ehtinyt vielä kokeilla. Ihan varteenotettava ehdotus! 🙂
  Kaksoispuhdistusta olen kyllä silloin tällöin tehnyt, varsinkin jos on pesuväli pidentynyt ja kuivashampoo ollut ahkerassa käytössä. Yleensä vaan tuntuu, että jos pesee kahdella tuotteella tai kahteen kertaan, niin hiuspohja kuivahtaa, tai no miksei hiuksetkin (toki tässä voi sitten kikkailla, että millaisilla tuotteilla hiuksen pesee). Mitenkäs muuten Olaplexin laita on itse hiuspohjan pesussa, hoitaako se myös hiuspohjaa hiusten lisäksi osaatko sanoa? En muista olenko asiasta itseasiassa lukenut mitään…

  • Ei valitettavasti auttanut tuo kaksoispuhdistus ja hiustenpesu pää alaspäin. Pitää vaan jatkossa jättää hoitoaine pois ja käyttää sitä vain tehohoitona.
   Minulla hiukset on ihan päätä myöten (ei kuitenkaan likaiset) jos pesen molemmilla tai käytän tätä hoitoainetta. Ehkä hiukseni on vaan niin ohuet… En keksi oikein muutakaan. Mutta shampoo onneksi riittää tuomaan Olaplexin hyviä ominaisuuksia hiuksiin, kuten taisit Insta storiesissa sanoa tai jostain muualta kuulin, että itse shampookin selvitti hiukset lähes kokonaan. Myös aika outo ominaisuus, että hiukset on aika sähköiset vaikka tämän pitäisikin hoitaa. 😮

  • Virve mitä minä teen väärin kun kaikki hehkuttaa niin kauheasti sitä, ettei litistä tukkaa ja tulee tuuheat. 🙁 Ei minulla! Toki ne on pehmeät ja puhtaat mutta minulla menee ihan päätä myöten tyvestä vaikka föönaan. Olen laittanut joka kerralla vähemmän ja vähemmän aineita ja huuhtonut pitkään mutta ei…. Onko minun hiuksissa joku vika vai onko tuotteessa jotain? Onko kellään ohut hiuksisella kokemuksia tästä!? Kertokaa!

 6. Mulla hiukset on aivan littanat ja lirut näiden käytön jälkeen eikä luonnonkiharasta tietoakaan. Vetää aivan piikkisuoraksi ja lasiseksi. Ei sovi mun tukalle ollenkaan. Normisti Mulla on ohut, pörröinen luonnonkiharaan taipuva tukka ja pidän mielummin tämän kuin lättänä ja luirun tukan.

Kommentointi on suljettu.