Ostolakon aloitus

Olen TODELLA materialistinen ihminen ja saan mieletöntä tyydytystä shoppailusta ja uusista tuotteista. Ostomaniani on pahimmillaan kun kyseeseen tulevat kosmetiikkatuotteet. En voisi kuvitellakkaan, että minulla olisi käytössäni vain yksi ripsiväri tai yksi meikkivoide ja hankkisin uuden vasta entisen loputtua. Sama pätee niin shamppoisiin, hoitoaineisiin, muotoilutuotteisiin, vartalotuotteisiin kuin kaikkeen muuhunkin. Rakastan haalia uusia purkkeja, tuubeja, pulloja…ihan mitä tahansa.

Erona normaaliin ostokäyttäytymiseen minun tapauksessani on se, että en malta koskaan odottaa edellisen (minun tapauksessani edellisTEN) loppumista vaan haluan vain hankkia uusia ja kokeilla kaikkea. Tätä kaikkea ei tietenkään helpota yhtään se, että olen alan liikkeessä töissä ja minua ympäröivät jatkuvasti ihanat tuotteet ja uutuudet, joita tutkin päivittäin asiakkaiden kanssa ja ylistän niitä niin, että koen itsekin tarvitsevani kyseisiä tuotteita.

Tämä kaikki on kuitenkin suuressa ristiriidassa sen kanssa, että tykkään asunnossani hyvin selkeistä ja siisteistä linjoista. En tahdo kotiini ylimääräisiä kippoja, kuppeja, astioita ja liinavaatteita tai edes kenkiä, laukkuja tai vaatteita. Tykkään, että kaikilla tavaroilla on oma paikkansa ja kaikkialla vallitsee yleensä järjestys. Tämä ei kuitenkaan päde missään muodossa kosmetiikkajemmoihini, kuten seuraavista kuvista voi päätellä:


Tässä eivät suinkaan ole kaikki tuotteeni, tässä on vain kauhuesimerkkejä. Itseasiassa tuo huulikiilto/meikkipohja laatikko on melko siisti kyllä…

Mutta ymmärsitte varmasti mitä tarkoitan sillä, että tuotteita on liikaa?
Tästä päästäänkin sitten sopivasti blogini nimen: Ostolakossa.
Olen aina tottunut saamaan mitä haluan. En nyt tarkoita, että olisin täysi lellipentu, mutta aikuisiällä olen tottunut, että työtä tekevällä ihmisellä kyllä riittää rahaa omiin kiinnostuksen kohteisiin. Tulevaisuudessa aion kuitenkin opettaa itselleni, ettei aina voi saada kaikkea vain siksi, että haluaa. Aion siis ryhtyä ostolakkoon.

Ostolakkoni ideana on, että mitään kosmetiikkaa ei ihan tosi osteta. Ei uusia tukkatuotteita, meikkejä, ihonhoitoa tai ylipäätänsäkään mitään kosmetiikkaa. Ainoa tilaisuus, jolloin saan kosmetiikkaa ostaa tulee, jos joku tuote oikeasti loppuu. Tämä ei ole kovin realistinen vahtoehto, sillä esim. suihkugeelejä, kropparasvoja ja deodorantteja on niitäkin jo kuukausien tarpeiksi.

Haaveilen siitä, että saisin kosmetiikkalaatikkoni tyhjenemään ja ideaali tilanne olisikin, ettei millekään tuotteelle löytyisi kuin esim. yksi varakappale (uusi dödö siltä varalta, että vanha loppuu tai uusi mascara siltä varalta, että vanha kuivuu).
Itseni tuntien tiedän, että moiseen ihanteelliseen tilaan pääseminen tulee olemaan todella haastavaa. Olen monesti yrittänyt, mutta aina sortunut. Tällä kertaa päätin tehdä asiasta julkista pistämällä pystyyn blogin, jossa kerron tilanteeni etenemisestä. Tuntuu, että on oltava rehellisempi, kun asioista on raportoitava muillekin.

Tästä blogista voitte siis jatkossa seurata kosmetiikkavuoreni hupenemista ja minun kamppailuani mieltäni ja himojani vastaan. Kommentit ja mietteet ovat todella tervetuilleita!

9 kommenttia artikkeliin ”Ostolakon aloitus”

 1. ”En voisi kuvitellakkaan, että minulla olisi käytössäni vain yksi ripsiväri tai yksi meikkivoide ja hankkisin uuden vasta entisen loputtua. Sama pätee niin shamppoisiin, hoitoaineisiin, muotoilutuotteisiin, vartalotuotteisiin kuin kaikkeen muuhunkin. Rakastan haalia uusia purkkeja, tuubeja, pulloja…ihan mitä tahansa.”

  NIIN TUTTUA! Aion nyt lukea blogisi alusta loppuun.:)

 2. etkö kirjoita mistään muusta kuin kosmetiikka tuotteista? onko tämä sinun ”ostolakkosi” todellinen eli et osta mitään kosmetiikkaa ?

 3. Anonyymi: Olen tosiaankin nyt ollut neljä kuukautta kosmetiikan ostolakossa, jonka aikana olen repsahtanut kerran yhteen tuoksuun ja kerran erääseen toiseen tuotteeseen, jonka kaltaista en aiemmin omistannut. Lakkoilun ulkopuolelle jäävät keräilyn kohteeni Diorin viisikot. Haastetta antaa se, että työskentelen alalla.
  Mutta siis hömpän hömppään keskittyvä blogi. 🙂

 4. Löysin blogisi sattumalta ja olen sitä tässä hiukan selaillut, ja pakko kyllä sanoa, että vau.Oon itse ihan samanlainen, ja ei mulla kyllä onnistus tällanen lakko. Hienoa, että oot pysynyt tossa lakossa noin pitkään, vaikka onki vielä iso urakka edessä, onnea vaan siihen 🙂

 5. Blogisi on ihanaa luettavaa järjestelyfriikille, nähdä kuinka urakkasi edistyy! :p

  Hienoa!

 6. Kiitos tästä blogista.
  Vaikka itse toimin juuri toisella lailla eli automaattisesti ostan vasta sitten uuden tuotteen, kun vanhassa on enää pari käyttökertaa jäljellä niin blogisi on mielenkiintoista luettavaa. Olen saanut hyviä vinkkejä itselleni markkinoilla olevista tuotteista, joita en millään kerkeä itse käyttämään. Loistavaa! Tätä lisää! (ja kiitos!)

 7. Apua, ihanaa kun on joku toinenki samanlainen ku minä!! Mulla on kans kaapit täynä kaikenlaista kosmetiikkaa ja loppua ei näy. Pakko vaan kokeilla kaikkia uusia tuotteita ja sitte puolinaiset purkit seisoo hyllyssä ties kuinka kauan.. ja tuo " tykkään asunnossani hyvin selkeistä ja siisteistä linjoista. En tahdo kotiini ylimääräisiä kippoja, kuppeja, astioita ja liinavaatteita tai edes kenkiä, laukkuja tai vaatteita. Tykkään, että kaikilla tavaroilla on oma paikkansa ja kaikkialla vallitsee yleensä järjestys." on kuin suoraa mun suusta. 😀

 8. Oli pakko lukea tämä eka postaus uudelleen, tästähän se kaikki alkoi… Ja aika on mennyt tosi nopeasti!

Kommentointi on suljettu.