Ruotsalainen tukka Helein Kauneusravintolisällä

*Sis. mainoslinkin

Ennen Tukholmaan muuttoa ajatus pitkistä ja vaaleista hiuksista oli käynyt etäisesti mielessäni, mutta vaikka olinkin jo päättänyt lopettaa hiusteni tummentamisen ja siirtyä omaan vaaleaan hiusväriini, en ollut koskaan uhrannut hirveästi aikaa hiusteni pituuden miettimiselle. Ne olivat usein kasvaneet pitkiksi, kokeneet sitten jonkun päähänpistoni ja muuttuneet sen seurauksena lyhyiksi – joskus vapaaehtoisesti, toisinaan hiusvaurioiden pakottamina.

Helein kauneusravintolisä

En ollut ennen Tukholmaan muuttoani miettinyt pitkien hiusten merkitystä tai eroa suomalaisen ja ruotsalaisen hiuskulttuurin välillä, mutta  havaitsin muuttoni myötä eron varsin nopeasti. Saatoin huomata, että siinä missä suomalaiset naiset usein kaipaavat hiuksiinsa erilaisia leikkauksia ja kampaajan saksien teknisesti taidokkaasta käytöstä kielivää lopputulosta, ovat ruotsalaiset naiset yleistetysti melko erilaisia.

En esimerkiksi koskaan huomaa, jos joku kollegani on käynyt kampaajalla. Kuulen heidän usein mainitsevan sinne menosta, mutta en koskaan huomaisi eroa elleivät he itse ottaisi asiaa puheeksi. (Tosiasiassa en siitäkään huolimatta huomaa eroa, mutta kehun silti, koska kaikki muutkin tekevät niin ja yritän oppia ruotsalaista kohteliaisuutta.) Eräs kollegani jopa kertoi, että kampaajalla käydessään hän nimenomaan pyytää kampaajaa leikkaamaan niin vähän, ettei kukaan voi huomata hänen käyneen siellä!

Siinä missä suomalaiset naiset alkavat lyhentää hiuksiaan neljänkymmenen ikävuoden paikkeilla ”koska niin vain kuuluu tehdä”,  jatkavat ruotsalaiset yhä kasvatustaan. Jokaisella teinitytöllä puolestaan näyttäisi aina olevan erittäin pitkät hiukset eikä puhettakaan, että niihin olisi tehty samanlaisia hiuksia raastavia tyylikokeiluja, joita itse ystävineni siinä iässä harrastin. Olen myös huomannut, että yleisesti ruotsalaisilla on paitsi pitkät myös suomalaisia paksummat hiukset. Täällä hiukset todellakin vaikuttaisivat olevan naisen kruunu ja niiden hyvinvoinnista ja luonnollisesta kauneudesta huolehditaan.

Helein kauneusravintolisä

Ja pakkohan se on myöntää, että noita pitkiä ja paksuja hiuksia katsellessa on väkisinkin iskenyt hirveä hiuskateus. Minäkin tahdon vaaleat, pitkät ja paksut hiukset! Elämä sellaisten kanssa vaikuttaa aina niin huolettomalta ja ruotsalaisten aukinaiset, luonnollisen laittamattomat hiukset näyttävät lähes poikkeuksetta hyviltä. Ja kuinka kauniit kiharat niihin tuleekaan verrattain vähällä vaivalla upeista kampauksista puhumattakaan!

Helein kauneusravintolisä

Olinkin siis melko iloinen päästessäni blogin kautta tutustumaan apteekeissa myytäviin Helein Kauneusravintolisiin, jotka ovat hiusten, ihon ja kynsien hyvinvointia tukevia, sisäisesti nautittavia tuotteita. Tuotesarjan ydinsanoja ovat heleä, lumoava sekä luonnollinen ja tuo lähes pyhältä kuulostava kolminaisuus kiinnosti minua suuresti.

Sarjaan kuuluu kolme erilaista tuotetta ja sain niistä kokeiluuni Biotin+-tuotteen, joka on tarkoitettu iästä riippumatta kaikille näyttäviä hiuksia ja vahvoja kynsiä tavoitteleville – myös nuorille. Saatavilla on myös Helein Skin, Hair & Nails, joka auttaa säilyttämään hiusten, kynsien sekä ihon heleyden ja nuorekkuuden. Lisäksi valikoimaan kuuluu erityisesti ikääntyvämmille käyttäjille suunniteltu Helein Anti-Aging Premium, joka myös edistää ihon heleyttä ja nuorekkuutta sekä auttaa ennaltaehkäisemään ja häivyttämään ikääntymisen merkkejä.

Helein kauneusravintolisä

C-vitamiinia, sinkkiä, kysteiiniä ja erityisesti runsaasti Biotiinia sisältävät Biotin+-tabletit on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön ja yksi purkki riittää kahdeksi kuukaudeksi. Aloitin itse tablettieni syönnin noin kuukausi sitten ja suunnitelmissani on jatkaa sitä kokeilumielessä ainakin ensi kesään.  Minulla on ollut jo jonkun aikaa pitkän tähtäimen suunnitelmana ruotsalainen tukka ja koska suunnitelmissa ovat myös häät tulevana kesänä haluan tehdä kaiken voitavan saadakseni hiuksistani siihen mennessä pitkät, vahvat ja ruotsalaiset.

Helein kauneusravintolisä

Pelkkä ravintolisä ei tietysti toimi taikasanan lailla, mutta kun sen ottaa osaksi normaalia, terveellistä (ja välillä terveellisen epäterveellistäkin...) ruokavaliota uskon, että se tukee hyvin hiusteni kasvua. Biotiini on tunnettu ainesosa ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia edistävissä tuotteissa, sillä se auttaa tehostamaan niiden rakennusaineena toimivan keratiinin muodostumista. Biotiinia suositellaan yleensä syötäväksi nimenomaan yhdessä sinkin kanssa minkä vuoksi onkin mukavaa, että niitä molempia löytyy samasta tabletista.

Helein kauneusravintolisä

Moni on ollut kiinnostunut kuulemaan, mitä omille hiuksilleni ylipäätään kuuluu tällä hetkellä. Värjäsin niitä kymmenisen vuotta tummanruskeiksi ja lopulta ihan mustiksi tietämättä, miltä hiuseni oma sävy oikeasti edes näyttää. Reilut pari vuotta sitten päätin laittaa värjäyskierteen katkolle ja selvittää asian. Kävin läpi punaiset, ruosteiset ja oranssiset vivahteet, purkkatukan ja kaikki muut kauheudet antaen kampaajan laittaa hiuksiini tilannetta tasoittavia vaaleita raitoja viimeksi 1,5 vuotta sitten. Sen jälkeen olen mennyt ”Herran haltuun” -mentaliteetilla katsellen, millaisilta hiukseni alkavat näyttää.

Helein kauneusravintolisä

Tältä ne näyttävät nyt. Olen leikellyt niiden latvoja itse sekä laittanut välillä miehenkin hommiin, mutta en ole ollut vielä valmis menemään kampaajalle. Haluan antaa niiden kasvaa vielä hieman kunnes olen vihdoin ehkä valmis etsimään käsiini ruotsalaisen kampaajan, joka osaa noudattaa ruotsalaista pyyntöäni: ”Leikkaa niin huomaamattomasti, ettei kukaan edes huomaa minun käyneen kampaajalla.”

En ole värjännyt hiuksiani tuon 1,5 vuotta sitten tapahtuneen raidoituskeikan jälkeen kertaakaan. Ne vaalenevat auringossa ja muutaman kerran olen käyttänyt niiden tyvessä asteittain vaalentavia suihkeita tai voiteita, mikäli talvinen auringonpuute on saanut ne näyttämään tummilta. Muuten olen taittanut hiusteni sävyä aina tarvittaessa vain erilaisilla hopeashampolla, -hoitoaineilla ja -naamioilla ollen tyytyväinen siihen, että ne näyttävät oikeastaan melkein kuin raidoitetuilta. Alaosissa saattaa olla lämpimämpiä vivahteita, mutta olen varsin sinut asian kanssa.

Helein kauneusravintolisä

Elämä vaaleaa tukkaa kantaen on ollut ihanan helppoa ja huoletonta verrattuna siihen, että hiuksiani tummiksi värjätessä näytti aina siltä, että minulla on alkava pälvikalju, mikäli en lykännyt uutta väriä päähäni viimeistään kuukauden välein.

Toivonkin siis, että näiden hiusten kasvua tukevien kapseleiden ansiosta huolettomuuteni lisääntyy tulevina kuukausina entisestään ja ensi kesänä minulla on heleän vaaleat, luonnollisen tuuheat ja ruotsalaisen hiukset – nykyistä pidempinä, kiitos!

Helein Kauneusravintolisä Biotin+ -tabletteja voi ostaa apteekeista tai tilata itselleen helposti verkkoapteekista*.

Helein kauneusravintolisä

Syöttekö te biotiinivalmisteita? Oletteko huomanneet niiden vaikutuksia?

12 kommenttia artikkeliin ”Ruotsalainen tukka Helein Kauneusravintolisällä”

 1. Susta innostuneena otin selvää miltä mun omat hiukset näyttää. En tykänny 😀 uudestaan väriä!

  Mun pitäisi kai kokeilla noita tabletteja, kun kynnet on huonossa kunnossa ja liuskottuu…

  Mielenkiintosta lukea aina näitä kulttuuri eroavaisuuksia 😀

 2. Joo, Suomessa tosiaan monet tykkää räväkästä hiustyylistä, esim. shokkivärejä täällä näkyy huomattavasti enemmän kuin muualla. Tietysti klassisen tyylin ystäviäkin löytyy. Itse koen helpottavaksi, kun ei ole kovaa sosiaalista painetta hiusten, meikin tai vaatteiden suhteen. Tosin paine voi syntyä niille, jotka haluaa olla tosi huoliteltuna arkenakin?

  Itse olen todennut, ettei pitkät hiukset oikein sovi. Oma hiuslaatu on todella lasimainen eli kampauksia siihen ei saa. Hiukset roikkuvat päätä myöden ja saavat naaman näyttämään yhtä apaattiselta. Hiusten vaalennus on tuonut ehkä hieman karheutta, mutta edelleenkin se on hanka muotoilla lyhyenäkin. Huolellinen tupeeraus ja kuivashampoo tuovat hetkeksi ilmavuutta.

  Biotiinivalmisteille en koe tarvetta, kun hiukset ovat ehkä liiankin ”hyväkuntoiset”. Enkä usko, että toi olisi taloudellisesti järkevä panostus ainakaan omassa tapauksessa. Permanentti vois sopia paremmin.

 3. Suosittelen lämpimästi ottamaan käyttöön myös optimsm- valmisteen. Tekee hyvää iholle, kynsille ja hiuksille.
  Mulla on nykyään huomattavasti paksumpi, vahvempi ja terveempi hius kuin muutama vuosi sitten. Olen syönyt säännöllisesti biotiinia ja msmää ja lisäksi pidentänyt pesuväliä ja sitä kautta vähentänyt hiusten lämpökäsittelyä ja mitään käsittelyä, kun hius on märkä. Muutenkin ruokavalioni on terveellinen, joten silläkin lienee osansa.
  Tsemppiä kasvatusprojektiin! 🙂

 4. Minulla on pitkä ruskea tukka, joka on nyt vuosien kasvatusprojektin jälkeen pitkä sekä täysin omaa värjäämätöntä hiustani. Kannan sitä ylpeydellä ja nautin tästä, kun ei tarvi murehtia juurikasvua. Päänahkani reagoi kovin voimakkaasti hiusväreihin, joten päätin sen vuoksi aikoinaan lykätä värjäystä kunnes en enää sitten enää halunnutkaan värjätä. Leikkelen itse latvoja välillä, mutta muuten tykkään hiusteni latvoista, jotka eivät ole tasapitkiä vaan nätisti kerrostuneet ja väri saa todella paljon kehuja luonnollisuudestaan ja kaikista niistä vivahteista, joita siitä löytyy. Kuitenkin olen huomannut, että täällä Suomessa nämä vallitsevat tukkabuumit ovat sellaisia, että kun pari vuotta sitten ihmiset alkoivat pätkiä pitkiä hiuksiaan lyhyemmiksi (polkkatukat ja longbobit sun muut tulivat muotiin), niin tukkansa pätkäisseet alkoivat heti puhumaan minullekin, että kuinka minunkin pitäisi pätkäistä pitkä tukkani ”vaihteluksi” ja alkoivat mallailla tukallani, että kuinka lyhyempi sopisi. Tuntuu, että useampi tukkansa leikannut alkaa heti tuputtamaan tätä leikkaustaan kaikille ympärillä olevilleen ja että kaikilla pitäisi olla samanlainen tukka. Minä en halua leikata tukkaani lyhyeksi pitkiin aikoihin, nuoruudessani olen kokeillut ties kuinka lyhyitä tukkamalleja ja huomannut, että kasvoihini ei vaan sovi yhtään lyhyempi tai latvoista tasapitkä malli. Nautin omasta hiusmallistani ja tukastani, kunhan vain ympäristö antaisi minun nauttiakin 😀

 5. Itselläni on oikeastaan aina ollut vähintään lapaluiden alle ulottuva tukka ja lapsesta teini-ikään saakka myös todella paksu, mutta ilmeisesti hormonaalinen ehkäisy on ainakin omasta mielestäni verottanut paksuutta hieman, mutta kyllä kampaaja edelleenkin aina taivastelee, kun sitä tukkaa riittää ja saa kuivata noin 15min, jos sen täysin kuivaksi pesun jälkeen haluaa 😀 Mulla on nyt myös lähes kokonaan oma väri, mutta viimeksi kampaajalla kaipasin vähän jotain piristystä ja värjäytin latvat balayage-tyyliin eli tyvikasvusta ei edelleenkään tarvitse huolehtia 🙂 Olin ihan yllättynyt itsekin usean vuoden värjäilyn jälkeen siitä, että mulla onkin oikeasti melko tumma, kuitenkin tuhkaisnen ruskea tukka, vaikka lapsena olinkin ihan blondi (paitsi kun synnyin mulla oli paksu ja musta tukka) että niin se omakin hiusväri vaihtelee iän myötä. Biotiiniäkin olen joskus syönyt, mutta en kyllä kokenut siitä olevan oikein mitään hyötyä hiuksille.

 6. Kadun suuresti että teini-ikäisenä värjäsin kauniin pitkän vaalean tukkani kotivärillä tummanruskeaksi. Lopputuloksena oli lähes musta tukka. Vanhempana ja viisaampana voin todeta että olisi kannattanut kuunnella viisasta äitiä joka vastusti värjäystä. Saman virheen tekee suuri osa nuorista naisista. Värjäyskierre on valmis joka sitoo suurimman osan naisista varmasti loppuelämäksi. Harvoilla riittää mielenlujuutta kasvattaa omaa väriä takaisin vaikka sitä haluaisikin. Erilaiset värikäsittelyt ovat vaikuttaneet omiin hiuksiini hiuksia ohentavasti. Nuorempana vaalensin hiuksiani ja jo vuosien ajan olen lähinnä raidoittanut ja ajoittain myös kevyesti liukuvärjännyt. Värikäsittelyt teen aina kampaajalla. Silti toistuvasti haaveilen omasta luonnollisesta hiusväristä. Iän karttuessa en enään ihannoi yli vaalennettuja hiuksia. Mielestäni huomattavasti kauniimmat on hyväkuntoiset, paksummat ja luonnollisemman sävyiset hiukset. Itse en ole halunnut käsitellä hiuksiani muotoiluraudoilla yms… Enään vuosiin. Uskon lämmön vahingoittavan hiuksia jonkinverran vaikka kuinka suihkisi suojasuihkeita hiuksiin. Itse annan hiuksien kuivua luonnollisesti. Halutessa hiuksiin saa volyymia esim. Isoilla rullilla. Spray hiuspuuteri on loistava ja helppo tuomaan tyveen ilmavuutta ja volyymia. Tupeerausta en tee ikinä. Tällä hetkellä olen ollut muutaman kuukauden ilman mitään värikäsittelyä. Tyviväri ei näytä mitenkään yli pahalta. Hiuksissani on sopivasti sävyvivahteita raidotuksista joten oma väri sointuu kivasti yhteen. Pidän paljon hiuksiani kiinni ja kiinnipitämällä oman värin kasvattaminen mielestäni helpottuu. Jos hiukseni olisi värjätty tummaksi, oman värin kasvattaminen olisi varmasti huomattavasti vaikeampaa näkyvämmän juurikasvun takia. Itse olen syönyt bioteenia jo muutaman kuukauden ajan. Lisäksi syön omega-kapseleita ja vahvaa monivitamiinia. Ajoittain myös c-vitamiini-sinkkiyhdistelmää. Tavoitteena antaa hiuksille lisäravinteita tuomaan elinvoimaa ja terveyttä. Kun muuten huolehdin ehostuksesta, pidän kulmakarvat kauniissa mallissa ja sävyssä ei oma luonnollinen hiusväri ollenkaan näytä hassummalta 20 värikäsittely vuoden jälkeen. Oikein innolla odotan hiusten kasvamista jotta sävyvivahteet pääsevät oikeuksiinsa. Oman värin kasvatuksessa on vaan se tietty alkuvaihe jonka yli vaan pitää sinnitellä. Toki aika näyttää otanko joskus esim. hieman ohuita raitoja hiusten pintakerrokseen sävyä elävöittänyt, mutta sitäkään ei varmasti kannata liian usein tehdä. Tavoitteenani saada luonnolliset ja terveet hiukset….sitä kohti…

 7. Olen syönyt varmasti kaikkia markkinoilla tarjolla olevia tuotteita hiusten hyvinvoinnille. En koskaan ole huomannut niistä olevan minkäänlaista hyötyä tai tuovan mitään muutosta.
  Hiukseni ovat todella ohuet, eivätkä juurikaan kasva. Toiveena olisi pitkät ja tuuheat hiukset, edes vähän sinnepäin edes,….. turha toivo 🙁 hiukseni kasvavat vuodessa n. 3 – 4 cm, kasvu ei kuitenkaan koskaan tuota tulosta niin paljon että hiukset ulottuisi edes hartioille. Latvat kuluu ja ohenee, pakko pikkiriikkisen kampaajalla tasoittaa kerran vuodessa.
  Enimmillään olen ollut käymättä kampaajalla 3 vuotta, hiukset pysyivät lähes samassa mitassa.
  Kaikesta huolimatta jaksan toivoa kasvua, mutta elinvoimaa ja kasvua lupaaviin tuotteisiin en ole enää rahojani tuhlannut.

 8. Heh, oli ihan pakko hakee noita tabletteja 😀 Kasvuprojekti täälläkin käynnissä. Toivottavasti tuloksena on pitkät ja paksut hiukset ens kesään mennessä 🙂

 9. Lisäravinteita kannattaa syödä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta, ei vain hiusten ja ihon 🙂
  Itse syön aika reippaita määriä, mm. eri omegoita (talvisin ehdoton apu kuivuuteen), D-vitamiinia, magnesiumia, B-ryhmän vitskuja, msm-jauhetta, kollageenijauhetta…
  Ravitseva ja terveellinen ruokakin on siinä sivussa mukava lisä 😉

 10. Virve, kiitos tietoiskusta! Minun hiukseni eivat syysta tai toisesta suostu kasvamaan hartiapituutta pidemmiksi ja niin kovasti haluaisin lisapituutta. Paksut ne kylla ovat ja Suomessa ollessani kampaajat aina kauhistelivat sita. Onneksi nykykotimaassani naisilla on todella paksut ja pitkatkin hiukset, joten taalla ei kampaajaongelmia.
  Nyt siis biotiinia kehiin! Tutkailin takalaista tarjontaa ja yksi tuote alkoi kiinnostaa. Siina on: Biotiini 1000 mcg. 333% Daily Value (DV) biotiinia tablettia kohti.
  Helppo niellä. 100% kasvis. Ei hiivaa, maissia, vehnää, maitoa, munaa, soijaa tai gluteenia.
  Ei keinotekoisia väriaineita tai aromeja. Ei sokeria, tärkkelystä tai lisättyjä säilöntäaineita. Hinta on alle 7 e/100 kpl.
  Aika reilusti on biotiinia tuossa, mutta olenko ymmartanyt oikein, etta aine on vesiliukoista eli jotain B-vitamiinia??

Kommentointi on suljettu.