Lapsuuden puutarhat

Kun postiluukustani tupsahti yllättäen tämä blogikokeiluun tarkoitettu Yves Rocherin suihkugeeli, tuli mieleeni heti lapsuus.
Minusta nämä Yves Rocherin eri tuoksuiset Jardins du Monde -suihkugeelit (jotka muuten kääntyvät olemattomalla ranskallani maailman puutarhoiksi) vaan jotenkin kuuluvat aina lapsuuteen. En taatusti ole ainoa, jonka lapsuudessa on liimattu Yves Rocherin postikuvaston tarralappuja paikoilleen ja tilattu herkullisilta tuoksuvia suihkugeelejä joillakin tämän kuuluttua jopa aikuisuuteenkin varmasti.
En ole miettinyt asiaa koskaan aktiivisesti, mutta jotenkin se vaan pomppasi mieleeni tutun pullon nähdessäni. Muistelen, että näitä on koluttu lapsuuden ja nuoruusvuosien aikana läpi jos jonkinlaisessa tuoksussa ja värissä, joten minua alkoikin kiinnostaa kovasti näiden tuotteiden historia. 
Muistan, kuinka näillä tehtiin mahtavia vaahtokylpyjä lähiökerrostalon kuluneeseen kylpyammeeseen, mutta minulla ei ole hajuakaan, kuinka vanha juttu nämä eri tuoksuiset Jardins du Monde -suihkugeelit itseasiassa ovat. 
Siksi minusta olisikin mahtavaa kuulla, olenko ainoa, joka liittää nämä lapsuuteensa ja millaisia Yves Rocherin Jardins du Monde -suihkugeelimuistoja tai vaahtokylpymuistoja teillä on? Tai tietääkö teistä joku, kuinka vanha juttu nämä ovat?
Tämä jo ennen kuvienkin ottoa kokeilemani uutuus on muuten pirtsakanmakea granaattiomenainen herkku, joka saa aikaan pientä kolotusta karkkihampaassa. Ja niin ihanan kaloritonta!
(Tuote löytyy halutessaan kotiutettavaksi tämän Yves Rocherin affiliate-linkin takaa.)

6 kommenttia artikkeliin ”Lapsuuden puutarhat”

  1. Joskus teininä tilasin muutamankin, noin 15v (!?!?) sitten. Mukavia tuoksuja oli.

    Nyt iski ikäkriisin…

  2. Omat YR:n suihkugeelimuistoni ajoittuvat 80-luvun puolelle, mutta tätä Jardins du Monde-sarjaa taisi alkaa ilmestyä 90-luvun lopulla.. Siinä oli ensialkuun mm. ihana ruusuntuoksuinen deo ja suihkuvaahto, mutta sen ruusuntuoksuisen lopettivat… 🙁
    Ne 80-luvulla hankitut ekat pesuaineet olivat kyllä ihania: santelipuuta ja laventelia! Onneksi laventelia on sittemmin ilmaantunut taas valikoimaan…

  3. Mun vanhemmat käyttää näitä yhä edelleen 🙂 ja todellakin tilaavat postin kautta paperisella tilauslomakkeella!

  4. Ostan näitä suihkugeeelejä silloin tällöin ihan vain nostalgian vuoksi. Suurin osa tuoksusta tuo mieleen kaikenlaisia muistoja, mutta mieleenpainuvin on se oranssissa putelissa tuleva överi kukkais- ja hedelmätuoksu. Siitä tulee mieleen kesälomapäivät mummolassa, sillä mummollani oli aina kyseistä saippuaa ja pikkutyttönä tykkäsin lainata sitä sen ihanan tuoksun vuoksi. Nykyään kyseinen tuoksu on turhan imelä, mutta tykkään siitä "Laosin violetista riisistä".

Kommentointi on suljettu.