Päivä 279: Youngblood, we totally worship you!

Tänään testaillaan vähän lisää Youngbloodia. (Edellisen testailupostauksen löydät täältä.)

Tänään voidaan taas todistaa, että kaikki höpöttelyt siitä, etteikö mineraalimeikillä voisi saada peittävää jälkeä ovat täyttä hölynpölyä. Toki toiset pohjat on tehty tarkoituksella hieman kevyemmin peittäviksi, mutta sitten on myös näitä pohjia, joilla on tarpeen tullen mahdollista tehdä peittävämpääkin jälkeä.

Kuten pari päivää sitten kerroinkin, sain hieman Youngblood-täydennystä. Täydennykseen kuului kiinnityspuuteri sekä uusi YB:n meikkipohja sävyssä Pearl sekä Ultimate Foundation sivellin.

Pohja on todella hyvän värinen, juuri passeli talvenkalpealla, itseruskettajien kyllätyttämättömälle iholleni. Ja sivellin on aivan ihana!

Sydäntä ehkä riipii ajatus siitä, että se on tehty oravankarvasta, mutta ainakin kurren turkki on ollut todella, todella pehmeä. Varmasti ollut hyvin suosittu yksilö lähipiirissään, sillä kuka nyt näin pehmeää kaveria olisi voinut vastustaa! Tasapäinen sivellin tekee todella hyvää jälkeä ja varsi on juuri sopivan kokoinen hyvän otteen saamista ajatellen. Myös tämä jää ehdottomasti käyttöön.

Pressed Mineral Rice Powder sävyssä Light oli myös näppärä tuttavuus, sillä se mattaa ihon hyvin ja pitää meikin loistavasti paikoillaan. Lisäksi on mukavaa, että tätä voi nyt sitten kantaa käsilaukussa mukana, jos kiiltoa tarvitsee päivän aikana hieman kurittaa.

Ai eikö pelkät kehut riitä, vai? Ai tahdotte nähdä jotain aihettakin niille, vai? No, pistetään tulemaan!

Tänään voin kyllä myöntää, että sitä lievää aknea saattaa hyvinkin olla ilmassa. Piru periköön sen päivän, kun opin kosmetologikoulussa, ettei edellisenä päivänä syöty suklaalev…patukka tai sipsipussi näykään kasvoilla vielä seuraavana päivänä, sillä finnin kehittyminen on paljon pidempiaikainen prosessi. Eli viikonlopun mässäilyt tulevat esiin vasta toista viikoa myöhemmin juuri silloin, kun et todellakaan ole niihin varautunut. Eli jos nassuun pötkähtää sattumalta finni mässäilyn jälkeisenä päivänä kannattaakin miettiä, mitä tuli pari viikkoa sitten syötyä ja olisiko siellä se aiheuttaja. Harmi vaan, että tuon asian oppiminen teki minusta hyvin edesvastuuttoman, sillä eiväthän ne tekojen seuraukset tunnu ollenkaan niin pahoilta, jos ei niistä joudu heti vastuuseen ja käräjille… (Ja kaikkien iho ei toki reagoi mässäilyyn millään lailla.)

Mutta tältä se lähtötilanne siis näytti (silmämeikin kanssa):

Ja voitteko millään uskoa, että tähän tuo testailusessio päättyi:

En minäkään. Youngblood, we totally worship you!

Pyörittelin ensin pohjan koko kasvoille tuolla Ultimate Foundation siveltimellä, mutta sitten keskityin silmänalusiin ja punoittaviin näppyihin bareMineralsin peiteainesiveltimellä (YB:n vastaavaa kun en omista). Luin muuten sarjan esitteestä YB:n peitesiveltimen kohdalta vinkin, että sitä voidaan käyttää kuivana tai kosteana ja päätin sitten vielä kokeilla käyttää omaakin sivellintäni kosteana pohjan kanssa. Holy Powder, sinnehän katosivatkin sitten vielä viimeisetkin meikin alta kuultaneet ihovirheet! Eipähän ole tullut ennen mieleen tehdä pohjasta voidemaisempaa mössöä. Onko teille tullut?

Juu-u, tästä me tykätään. Ehdottomasti.

Omista paperin valkoisista kasvoistani tuli muuten vielä mieleeni, että jos kaulasi on sitä mieltä, ettei kasvoille todellakaan voi harkitakaan hakevansa sävyä yhtään tummemmalla meikkipohjalla, niin ihan tosi, pitäydy siinä oikeassa sävyssä. Väärän sävyisen meikkipohjan leukaperiin jättämät rajat ova jäätäviä. Jos näytät yhtä kalman kalpealta ja kuoleman nielaisemalta kuin allekirjoittanut, niin sipaise kasvoille hieman eloa aurinkopuuterilla ja/tai poskipunalla. Muista kuitenkin, että meikistä puhuttaessa enemmän on todellakin enemmän, eli pidä hommassa kohtuus mukana. Kun itse opettelin poskipunan käyttöä, antoi äitini minulle neuvon, jota olen yrittänyt noudattaa:
”Poskipunaa on tarpeeksi silloin, kun jää arvailemisen varaan, onko sinulla poskipunaa.”
Eli sopivasti poskipunaa on juuri silloin, kun poskillasi on väriä, mutta on mahdotonta määrittää, missä punan raja tarkalleen ottaen menee ja oletko kenties luonnostasi vain noin söpön punaposkinen.

Muista myös, että jos suhaiset punan liian alas, saat aikaan lörppönassun (joka ei paljoa hymyilytä):

Eli poskipunalla korostetaan ja tuodaan esiin, varjostussävyt ovat sitten asia erikseen. Sillä kalannaamailmeellä haetaan siis sitä poskipäätä, ei sitä kuoppaa. Näihin kuopanvärittelijöihinkin nimittän usein törmää. (Enkä muuten kyllä yleisestikään suosittelisi noin lämmintä sävyä poskille kuin minulla kuvissa, jos silmät ovat selkeästi viileiksi meikatut. Mutta tämä olikin vain pikainen demostraatio enkä oikeasti pyörinyt ihmisten ilmoille moisessa yhdistelmässä.)

Eli tänään me tykättiin siis Youngbloodeista ja inhottiin lörppäposkia. Mitäköhän me huomenna keksitään?

31 kommenttia artikkeliin ”Päivä 279: Youngblood, we totally worship you!”

 1. Mistä tuota YB:a saisi tilattua? Tuskin saa Suomesta kun BareMineralskin on niin uusi juttu? Alan tosissani päivä päivältä enemmän innostua mineraalimeikkipohjasta, thanks to you. 🙂

 2. Eikös poskipäätä ole kätevin etsiä heittämällä hymy naamalle, ja toi kalailme sitten poskiluun etsimiseen varjostusta varten 😉 (varjostus siis poskiluun alle eikä päälle :D)

 3. ha-haa, suomesta tilatessa kannattaa jälleen kerran surffata nelly.comiin – tai siis ruotsissahan ko. firma kai fyysisesti toimii, mutta käytännössä tilaat suomesta anyway =)… ( kuulostipa sekavalta 😀 )

  /nanna

 4. Oletko pian kallistumassa Youngbloodiin BareMineralsien sijaan?
  Miten vertailisit niitä keskenään?

  Kokeilitko kuvassa näkyvää pienempää sivellintä ja miltä se tuntui?

  Ps. Minulla taitaa olla kyselyikä…?

 5. Wou, hyvältä näyttää! 🙂 Täytyy ehkä itsekin kokeilla tuota… Ikävä kyllä hinta taitaa hiukan kirpaista, mutta toistaalta, kyllähän se sitten kestääkin käytössä!

 6. Youngbloodin tuotteita myydään Nelly.comissa, hinta on todella suolainen mutta nelly on varmaankin hyvä vaihtoehto sellaisille jotka eivät uskalla tilata ulkomailta tai asuvat kauempana myyntipaikoista.

  Blogista sen verran että ihanaa kun sivut latautuvat nopeasti, ei ole mitään turhia suuria kuvia hidastamassa. Kaikilla kun ei ole huippunopeaa laajakaistaa 🙂

 7. kitty: Riippuu hieman, millaista lopputulosta tavoittelee. Leveällä hymyllä löytää kyllä poskipäät, mutta silloin puna on helpompi kohdistaa juuri tuohon edemmäksi sellaisten tyttömäisten "omppuposkien" aikaasaamiseksi. Itselläni posket punoittavat pienen couperoottisuuden vuoksi jo valmiiksi, joten pysyn suosiolla poskipunan kanssa hieman sivummalla. 🙂
  Mutta siis oikeassa ollaan molemmat. 🙂

  nanna: Kiitos vinkistä! 🙂

  Tiina: Tuo sivellin on sama sivellin, joka molemmissa kuvissa näkyy, näyttää vaan pienemmältä toisessa kuvassa. Hyvä sivellin siis, jäänytvakkarikäyttöön.
  Nämä ovat kumpikin suosikkejani enkä osaa oikein mennä kummankaan puolelle. YB:tä käytän, kun haluan hieman mattaisempaa ja tarvitsen vielä vähän vaalempaa sävyä, bM:n pohjaa kun haluan selkeästi heleyttä. Olisiko YB ehkä ihan tusen peittävempi jos oikein miettii… Kumpikin siis suosikkejani. 🙂

  Katriina: Vastauksia onkin jo ylläolevissa viesteissä. 🙂

  valeria: Suosittelen, jos tahdot hieman mattaisempaa kuin bM, mutta kuitenkin heleää. 🙂

  Anonyymi: Tuota itsekin kurkin kerran, mutta tulee aika kalliiksi eikä taida ihan jäädä alle 45 euron kustannukset, jolloin päälle lankeavat verot: Pohjan hinta 39 dollaria, päälle postarit 20 dollaria pus 20% ostosten hinnasta (toimitusaika 2-3 viikkoa). Jos kuitenkin malttaa odottaa 6-8 viikkoa, tulee kuluja 39 dollarin lisäksi 10 dollaria + 10 % ostosten hinnasta, eli 53,9 dollaria. Silloin toki ei jäisi tulliin eikä alveja napsahtaisi maksettaviksi. Mutta aika hitaaksi menee kyllä. Itse nimitäin tahdon aina kaiken nyt heti. 😉

  Iothwen: Kätevä tilauspaikka niille, jotka eivät asu jälleenmyyjien lähellä. 🙂
  Kiva, että sivut latautuvat nopeasti. 🙂

  Anonyymi: Kiitos vinkistä! Tämäkin on hyvä vaihtoehto niille, jotka asuvat kaukana jälleenmyyjistä. 🙂

 8. Hieno lopputulos ja peittävyys, en olisi vielä joku aika sitten uskonut että "mineraalipölyt" voivat olla näin toimivia. Käytän innoittamanasi bare escentuals-pohjaa ja olen tykännyt. Ongelmana olen kokenut, että vaikka pohja peittää tummat silmänaluset tosi hyvin, be:n hehku toisaalta tuo minusta tummat silmänaluset esiin (vrt.valokynäefekti). Mikä neuvoksi? bM Matte? Ja jos, niin mistähän sitä Mattea saisi?
  /Peppi

 9. Itse keskivaikean aknen sairastaneena voisin luulla, että sinulla hyvinkin on lievä akne. Jossain postauksessa ihmettelit "tuomiota", koska sinulla ei määrällisesti ole montaa finniä, mutta siitähän se ei niinkään ole kiinni, vaan finnien "laadusta". Ja omaan silmään vaikken mikään lääkäri olekaan, näyttävät nuo sen verran tulehtuneilta, että kannattaisi ehkä harkita ihotautilääkärin luo menemistä. Saisit jonkun antibioottikuurin, millä sinun kohdallasi nuo saattaisivat hyvinkin lähteä lopullisesti.

 10. Arivassa näyttääkin postikulut nousseen, ennen postarit oli nopeammalla toimitustavalla vaan 20% tuotteen hinnasta eli ei ollenkaan tuota kiinteää kulua. Tilaukset tuli tuolla toimitustavalla viikossa (vaikka 2-3 viikkoa tuolla mainittu). Hiustuotteita olen tuolta siis joskus aiemmin tilannut mutta viime tilauksesta varmaan vuosi aikaa niin en ole huomannut että postikulut on nousseet. :/

  Onko Youngblood siis tulossa Kickseihin myyntiin vai mitä kautta sait noita kokeiltavaksi? 🙂

 11. Peppi: Itse tykkään juuri tuosta valoaheijastavasta ominaisuudesta silmänalusilla, mutta mattaisempi pohja voi toki olla hyvä, jos et hehkua silmien alle halua. Nettikaupoissa ei ole vielä ollut mattea myynnissä (tai itse en ole nähnyt), mutta eBayssa kyllä. 🙂

  as: Tällä viikolla katsoin itse ihoni kunnon tosiaan pahentuneen ja kävinkin jo ihotautilääkärillä (siitä lisää myöhemmin). Tältä ihoni ei kuitenkaan ole aiemmin näyttänyt ja nauroinkin saaneeni niskaani kirouksen sen "lievä akne" tekstin jälkeen. 😉

  Anonyymi: YB:tä myydään toistaiseksi Suomessa vain hoitoloissa ja muutamassa apteekissa, mutta en toki tiedä heidän tulevaisuudensuunnitelmistaan muuten. Minulla on muutenkin ollut kokeilussa tuotteita, joita ei välttämättä löydy Kickseistä, Sokoksilta tai kaikilta Stockmanneiltakaan. 🙂

  Anonyymi: Oh, korjasin virheeni, Pearl siis kyseessä. Ajattelin bareMineralsia varmaan tuon kirjoittaessani. 🙂
  Poskipunana oli ikivanha L'orealin Blush Deliceux'n sävy 101 Hint of Rose, joka löytyy tästä postauksesta:
  http://ostolakossa.blogspot.com/2009/10/paiva-243-dont-wash-but-go.html
  🙂

 12. Kysyisin vielä suositusta noista kahdesta mineraalimeikkisarjasta vähän vanhemmalle iholle.

  Olen yli kolmekymppinen, mutta minulla on edelleen hyvä iho ja tarvitsen vain vähän peittävyyttä meikkiini. Ongelmana on kuitenkin näin talvisin kuivuus, joka sekin onneksi helpottuu oikeilla hoitotuotteilla. Luuletko, että YB tekisi liian mattamaisen naamion kasvoilleni? BM:ssä taas mietityttää hohde josta olet puhunut. Tuoko se lähinnä kuulautta, vai tuleeko sillä sinun mielestäsi helposti tuo valokynä-efekti? Kun pieniä juonteita jo on, niitä ei haluaisi korostaa. Sopivasta hehkusta tulee kuitenkin raikkautta ilmeeseen.

  Kiitos jo etukäteen vastauksesta!
  Henna

 13. Henna: Mielestäni kumpikin pohja sopii myös aikuisemmalle iholle. Itse en pidä bM:n pohjaa yhtään liian "hohtavana" ja olen nähnyt todella kauniita sillä tehtyjä meikkejä jopa 50-70 vuotiailla. Heleä kuulaus (ei mikään selkeä hohde iholla) lähinnä tasoittaa ihoa, ei tuo juonteita mitenkään esiin. YB:kään ei kuitenkaan tee mitään paksua maskia, vähän mattaisemman kuitenkin. BM:ssä on kuitenkin enemmän heleyttä ja pahimman pintakuivuuden aikaan olen saanut sillä ehkä hitusen paremman pinnan iholleni.
  Käy ihmeessä Kicksissä kokeilemassa bM:n pohjaa ihan iholle niin näet, onko pohja makuusi liian heleä. 🙂

 14. No ilmankos en ole koskaan oppinut käyttämään poskipunaa! Olen aina saanut neuvoja, että poskipunaa on ehdottomasti sudittava kuopan pohjalle. Kokeilin äsken uutta tapaa ikivanhalla punalla, jota en koskaan käytä ja tulos oli jo kohtalainen. Ehkä hankin nyt jonkun hailakan värisen punan kokeiluun, sillä pimeinä aamuina naama kaipaisi vähän piristystä. Myyjät osaavat varmaankin suositella oikeaa sävyä. Meikkionglema ratkaistu!

 15. Ex-kynnetön: Nyt vaan haet kaupasta jonkun kivan heleän sävyn, jolla on vaikea tehdä ylilyöntejä ja alat harjoittelemaan. 🙂

 16. Hei!

  Kysymys ei liity tähän postaukseen ollenkaan, mutta kysyn silti 🙂 Eli nyt kun talvi lähestyy, niin odotan jo kauhulla, että miltä kasvojen iho taas kohta näyttää. Eli ongelmana on se, että t-alueella on talvellakin yksittäisiä finnejä ja muutenkaan se ei ole kuiva. Posket taas ovat todella kuivat, ja saattavat mennä talvella tosi aroiksi sen takia. Ihonhoidon kanssa onkin ollut ongelmia, että mitä ihmeen tuotteita tällöin pitäisi käyttää. En halua käyttää esim. kahta erilaista puhdistustuotetta kasvoille, koska menisi vain hankalaksi. Näinkin minulle on suositeltu :)Olisiko sinulla siis ehdotuksia, miten tällaista ihoa voisi hoitaa ja jo valmiiksi ehkäistä talven ongelmia?

 17. anne: Hyvä, tehokkaasti kosteuttava naamio voisi olla poskiesi pelastus. Oma ylivoimainen suosikkini on Lumenen Sensitive Touch -sarjan Rauhoittava kosteusnaamio, joka kosteuttaa ja pehmittää ihoa tehokkaasti. Voit laittaa tätä pari kertaa viikossa illalla poskillesi ja jättää vaikuttamaan yön yli. Tarvittaessa voit vielä lykätä päälle oman yövoiteesi tämän imeydyttyä noin kymmenisen minuuttia. Itse käytän tuota naamiota noin kasvoillani aina, kun pintakuivuus yllättää.
  Yksi hyvä puhdistustuote ihollesi voisi muuten olla Erisanin hoitava puhdistusgeeli, joka puhdistaa hyvin epäpuhdastakin ihoa, mutta on silti hellävarainen kuivemmille kohdille. 🙂

 18. Tuo oravankarva-ajatus on aivan liian karmaiseva että voisin koskaan käyttää youngbloodin tuotteita 🙁
  Käytän ennemmin synteettisiä materiaaleja ja varmasti eläinkokeettomia tuotteita.

  Kiitos kun kerroit mitä materiaalia heidän kabukinsa ovat. Joskus noita tietoja on vaikea kaivaa esille tutustuessaan eri tuotteisiin.

  – A.M

 19. A.M: Nykyään lähes kaikki valmistajat kertovat onneksi hyvin selkeästi, mitä karvaa heidän siveltimensä ovat. Orava, vuohi, minkki ja soopeli ovat yleisiä, samoin esimerkiksi ponin karvaa käytetään usein. Everydayminerals ja Body Shop tekevät hyviä synteettisiä siveltimiä mielestäni.

 20. Sussa on hirveästi samaa näköä kuin mun siskossa 🙂 Ainakin noiden kuvien perusteella siis 🙂

 21. Emily: Aijaa, hauskaa. 🙂

  Martina: Huono omatuntohan siitä toki tulee, jos asiaa ajattelee, mutta toisaalta syön itse kanaa ja joskus punaista lihaakin, eli jos ottaisin huonon omatunnon kurresta, täytyisi ottaa noista muistakin eläimistä. Onneksi tämä ei ole samalla lailla kertakäyttökamaa kuin ruoka. 🙂

 22. Mikä siinäkin nyt sitten on että nuo kabukit lässähtää pesun jälkeen?

  Pesin Diorin kabukin ekaa kertaa ja hiusten shampoolla (Redken).

  Ensinnäkin siitä lähti MUSTAA vettä vaikka tuotetta oli käytetty vain pohjan levitykseen, toisekseen siitä lähti pesun ja kuivauksen jälkeen se tietynlainen napakkuus kokonaan ja tilalle tuli sellainen lussukka mikä ei sitten enää yhtä hyvin levitä pohjaa nassuun. Hemmetti soikoon sentään! Mitä minä nyt teen? Tohon "liian pehmeään siveltimeen" hukkuu kaikki tuote sisään. 🙁

 23. anne: Toivottavasti nappaat mukaasi sinulle sopiviksi osoittautuvia tuotteita. 🙂

  juárez: Musta väri on ylimääräistä väriainetta ja sitä lähtee aina ensimmäisillä pesuilla. Sivellin kannattaa pestä huolella aina _ennen_ käyttöönottoa, sillä kuten huomasit, mustaa irtoaa paljon ja jos et ennen käyttöönottoa pese sivellintä (kuten moni jättää tekemättä), pyörittelet tuota mustaa kemikaalia ihollesi ihan huomaamattasi.
  Tuohon jämäkkyyteen en osaa sanoa mitään sen enempää, kuin että toiset tosiaan tykkäävät napakammasta ja toiset jämäkämmästä. Jos sivellin kuitenkin tuntuu mielestäsi jo ihan kohtuuttoman löysältä etkä saa sillä enää samalla lailla mieleistäsi lopputulosta, voit toki aina reklamoida siitä Diorille. Jos olet ostanut siveltimen napakkana siveltimenä on kohtuutonta, että sinun pitäisi tyytyä lötkömpään. 🙂

 24. Hei, toivottavasti huomaat tämän kommentin vaikka laitankin sen vaivaiset viisi vuotta postauksen jälkeen.. 🙂

  Mutta siis, osaatko sanoa että missä näitä youngbloodeja nykyään myydään? Tuo carpelan cosmeticsin sivun linkki ei enää toimi, kyseistä sivua ei kai enää ole. Saako näitä esim. Helsingin keskustasta jostain?
  Ja semmonen kysymys vielä, että kuinka jauhomaista tää on – onko niin ettei mitään voidemaisia poskipunia voi tän päälle oikeen laittaa? 🙂

Kommentointi on suljettu.