Hieroin kasvoilleni silkkitoukan koteloa. Kysyttävää?

Ei, nyt ei olla Vauva-palstalla, vaikka otsikointi siltä kuulostaakin. Nyt ollaan kosmetiikkablogissa, jonka pitäjä on taas sukellellut japanilaisen kosmetiikan maailmassa.

Cocoon silkkitoukan kotelo

Yksi mahtavista Tokiossa tekemistäni kosmetiikkalöydöistä (joita oikeasti riittää vielä vaikka kuinka…) olivat nimittäin nämä hauskat sormustimet, jotka ovat valmistettu vähän yllättävämmästä materiaalista.

Cocoon silkkitoukan kotelo

Nämä ”cocoonsit” ovat nimittäin ihan oikeiden silkkitoukkien koteloita ja täyttä silkkiä. Somenpähän sujautettavat, yksi kerrallaan käytettävät kotelot auttavat irrottamaan iholta kuollutta ihosolukkoa ja siten avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia.

Cocoon silkkitoukan kotelo

Kotelot ovat kovia, mutta ne upotetaan lämpimään veteen (pakkauksen ohjeiden mukaan pariksi minuutiksi, mutta tosiasiassa paljon kauemmaksi aikaa), jolloin ne pehmenevät hieman. Mitään ihan kokonaan pehmeitä niistä ei kuitenkaan tule ja ne pysyvät märkinäkin jämäkästi kotelomaisessa muodossaan.

Cocoon silkkitoukan kotelo

Pakkauksessa oli myös varsin viehättävän kuuloinen varoitusteksti siitä, ettei koteloissa mahdollisesti olevasta ruskeasta puuterista tarvitse huolehtia. Se on vaan silkkitoukkaa, no worries.

Cocoon silkkitoukan kotelo

Kotelo laitetaan siis sormenpäähän ja sillä hierotaan kasvojen ihon käsiteltäviä alueita. Täytyy myöntää, että niin veikeältä kuin ajatus silkkitoukan kotelolla kasvojen kuorimisesta kuulostaakin, niin oli se oikeasti hieman noh… turhan tuntuista puuhaa. En nimittäin oikeasti huomannut kovin suurta eroa tämän tai tavallisen kuorinta-aineen käytöllä – paitsi että iho tuntui silkillä hankailun jälkeen ehkä hieman tavallista sileämmältä ja ehkä jopa siltä kuin sen pinnalle olisi jäänyt silkistä jotain hoitavaa ainetta.

Cocoon silkkitoukan kotelo

Jokaista koteloa voi käyttää 3-5 kertaa, eli yksi pakkaus riittää jopa 20 kuorintakertaan, mikä on varsin edullista kun ottaa huomioon, että tämäkin neljän kotelon setti on jälleen ostettu sadalla jenillä eli vajaalla eurolla kaikkea mahdollista  tavaraa myyvästä Daisosta.

Cocoon silkkitoukan kotelo

Näiden silkkitoukan koteloiden kokeilu meni siis jälleen uteliaisuuden piikkiin ja vaikka käyttelenkin ne pois jemmoistani myönnän, että en varmasti tule ostaneeksi näitä toiste. Näitäkin voi kuitenkin jälleen tilata itselleen eBaysta, joten tässä on jälleen yksi mahtava lahjavinkki niille hard core -kosmetiikan käyttäjille, joilla on jo kaikkea. Silkkitoukan koteloita harvoilla suomalaisilla nimittäin vielä on!

Cocoon silkkitoukan kotelo

Kiinnostaisiko kokeilla?

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

5 kommenttia artikkeliin ”Hieroin kasvoilleni silkkitoukan koteloa. Kysyttävää?”

  1. Hahaa! Ostin näitä keväällä puhtaasta mielenkiinnosta. Vähän outoa puuhaa. 😀 Käyttäjät väittää, että näistä liukenis ihon pintaan jotain hoitavaa silkkiainesta. Mahdollisesti, mun iho nimittäin reagoi aika rajusti menemällä huonoon kuntoon. Oliko sitten sattumaa vai ei, mutta kaikkea ne aasialaiset keksiikin!

  2. Näitä on ollut Korea-kaupoissa 🙂
    Toivottavasti toukkia on kohdeltu fair trade-tyylillä ja ne ovat saaneet rauhassa koteloitua ja muuttua perhosiksi…

  3. Mä pelkään/kammoon kaikkia öttimönkijöitä jo muutenki, joten mua oikeestaan ällöttäis käyttää tollasta (samoin jos imuroin hämähäkin, heitän heti sen jälkeen imurin lattialle, koska en kestä että hämis on mennyt niin läheltä kättä, vaikka siinä olikin imurin putki välissä.)

  4. Kaikkea kanssa 😀 Välillä kyllä ihan hymyilyttää nämä kosmetiikkamaailman jutut ^__^
    Aasian markkinoilta on kyllä löytynyt tähän asti parhaat mustapäälaastarit 😀

Kommentointi on suljettu.