Täydellinen luonnonkosmetiikan kosteusvoide: Laponie of Scandinavia Face Cream

*Sis. mainoslinkin, tuotteet saatu

Tutustuin syksyllä yhteen aivan loistavaan luonnonkosmetiikan kosteusvoiteeseen ja ihastuin siihen todella paljon. Minulla on usein taipumusta alkaa käyttää tuotetta jopa vähän aiempaa enemmän tajutessani sen lähestyvän loppua, mikä johtuu ihan vain siitä, että minulla on monia tuotteita niin paljon, että haluaisin vain äkkiä siirtyä seuraavaan. Tämän voiteen kanssa on kuitenkin käynyt toisin päin, eli olen jopa pihistellyt sen kanssa, jotta se ei loppuisi vielä.

Tämän voiteen ylistys on jatkoa syksyllä aloittamalleni Laponie of Scandinavia -tuotteiden hypetyssaagalle. Sain brändin luonnonmukaisen, kuudesta tuotteesta koostuvan tuotelinjan testiin jo kesällä ja nopean alkuihastumisen jälkeen päätin laittaa sen sivuun ja odottamaan syksyn kuukauden kestävää Pariisin reissua, jolle pakkasin sen mukaan.

Lue myös: Laponie of Scandinavia – minimalistista ihonhoitoa luonnonmukaisesti

Laponie of Scandinavia Face Cream kosteusvoide kasvoille kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Laponie of Scandinavia Face Cream on kierrätettävään alumiinituubiin pakattu kosteusvoide, joka sopii oikeastaan kaikille ihotyypeille. Laponie of Scandinavia -brändin ideologian mukaisesti se on tuotelinjan muiden tuotteiden tapaan tehty erittäin hellävaraiseksi ja vain muutamia, tarkkaan valittuja ainesosia käyttäen.

Formulan raaka-aineet ja tuotekehitys on tehty huolella, sillä sen on pitänyt läpäistä paitsi brändin lahjakkaan oman tuotekehittelijän seula, mutta myös brändin toimitusjohtajan oma ihokoe, jota ei ihan helpolla läpäistä.

Kuten muidenkin Laponie of Scandinavia tuotteiden kohdalla, mietin tämänkin voiteen tapauksessa matkalle lähtiessäni, voisiko 40 ml tuubi oikeasti riittää minun lutrailevissa käsissäni kuukauden ajan, jos käyttäisin voidetta kasvoilleni aamuin illoin. Se tuntui niin pieneltä ja kevyeltä. Koska minulla on jatkuvasti auki useita tuotteita samanaikaisesti, ei minulla ollut todellisuudessa hajuakaan, kuinka kauan keskiverto voidetuubi yleensä kestäisi päivittäisessä käytössä.

Matkan aikana selvisi, että voide todellakin riittäisi minulle ja toin tuubin rippeet mukanani vielä takaisin kotiinkin, sillä olin niin ihastunut siihen. Näitä en todellakaan halunnut turhaan lutrailla.

Lue myös: Löytö – minimalistiset Laponie of Scandinavia -ihonpuhdistustuotteet

Laponie of Scandinavia Face Cream kosteusvoide kasvoille kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Voiteen ohuessa ja kosteuttavassa, mutta silti ihoa ravitsevassa koostumuksessa on otettu huomioon, että iho tarvitsee sekä kosteutta että öljyjä – kuten toki hyvässä voiteessa yleensäkin. Tästä voiteesta teki kuitenkin erityisen sen monipuolisuus.

Voiteen ohuehkolta vaikuttava koostumus oli ensinnäkin hyvin riittoisaa ja levittyi iholle hyvin. Se ravitsi ihoa, mutta silti iho ei jäänyt voiteen jäljiltä rasvaiseksi, vaan oikeastaan samettisen tuntuiseksi. Iho ei ollut ihan matta, mutta ei silti öljyinenkään.

Tämän ainutlaatuisen yhdistelmän ansiosta voide sopiikin loistavasti oikeastaan kaikille ihotyypeille ja uskoisin, että myös moni mies voisi pitää tästä todella paljon. Iholle ei jää rasvaisen ravittua, mutta ei silti kiristelevän mattaistakaan tunnetta, vaan juuri sopivassa suhteessa kaikkea.

Erityisesti rasvoittuvalle ja sekaiholle iholle voi olla vaikeaa löytää hyviä ja kevyitä luonnonmukaisia voiteita ja esimerkiksi pelkkä aloe vera -geeli tuo usein vain ikävän kalvon tunteen kasvoille eikä varsinaisesti auta pitämään ihoa pitkävaikutteisesti kosteutettuna.

Laponie of Scandinavia Face Cream kosteusvoide kasvoille kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Vaikka voide itsessään kosteutti ihoa hyvin, voi vähänkin kuivempi iho kaivata erityisesti talvella vieläkin ravitsevampaa koostumusta. Laponie of Scandinavia vastaa tähän tarpeeseen brändin valikoimaan kuuluvalla kasvoöljyllä, jota voi käyttää tarvittaessa joko voiteen päällä esimerkiksi yöaikaan tai sekoittaa pisaran tai kaksi voiteeseen ennen sen hieromista kasvoille.

Öljyn määrää säätelemällä voi vaikuttaa siihen, kuinka rasvainen lopputuloksesta tulee, joten itse voidetta ei tarvitse vaihtaa vuodenajan tai ihon muuttuvien tarpeiden mukaan.

Laponie of Scandinavialta löytyy valikoimastaan myös kosteuttava balmi, joka sekin on mainio nimenomaan tämän voiteen päälle lisättäväksi (sekä monilla muilla tavoin käytettäväksi) silloin, kun iho tuntuu kaipaavan ihan vähän enemmän.

Itse käytin matkallani kosteusvoidetta yksinään päivällä aurinkosuojatuotteen ja meikkipohjan alla ja illalla levitin tavallisesti sen päälle vielä muutaman pisaran Laponie of Scandinavian neljästä luonnon öljystä koostuvaa kasvoöljyä. Ihoni voi matkani ajan aivan loistavasti ja nautti tästä yksinkertaisesta ihonhoitorutiinista todella paljon.

Tykkäsin myös käyttää voiteen alla jo aiemmin kehumaani Laponie of Scandinavia Toner Spray -kasvosuihketta, joka auttoi tuomaan iholle vielä lisää kosteutta.

Laponie of Scandinavia Face Cream kosteusvoide kasvoille kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Pidän erityisesti siitä, kuinka hyvin tämä samettisen himmeänä iholle jäävä kosteusvoide sopii meikin alle. Olen käyttänyt sitä erilaisten nestemäisten meikkivoiteiden, tyynymeikkivoiteiden, puuterien sekä meikkipuuterien alla ja se on toiminut niiden kaikkien kanssa loistavasti ilman ongelmia.

Se ei ole ollut liian rasvainen tuote puuterimaisten meikkipohjatuotteiden alle, mutta ei myöskään liian mattainen tuote nestemäisten tuotteiden alle, eli se ei ole myöskään alkanut murustua iholla, vaan sen ansiosta meikkipohja on sulautunut iholle hyvin ilman, että iho on kuitenkaan ollut liian öljyinen tai kiristelevän kuiva.

Tälle luonnonmukaiselle kosteusvoiteelle lähtee siis minulta suuri suositus ja voisin itse kuvitella, että kun lähdemme mieheni kanssa reissuun, voisimme ottaa tätä mukaan tuubin yhteiseksi 24 tunnin kosteusvoiteeksi, sillä tämä täyttäisi taatusti meidän molempien keskenään hyvin erilaiset tarpeet.

*Laponie of Scandinavia Face Cream -kosteusvoidetta myy House of Organic.

Laponie of Scandinavia Face Cream kosteusvoide kasvoille kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Onko joku muu jo ihastunut Laponie of Scandinavia Face Cream -kosteusvoiteeseen?