Uusinta uutta: mikroneuloilla varustetut finnitarrat

*Sis. mainoslinkin

Yksi suurimmista syistä lähteä reissuun Souliin lokakuun alussa oli tietysti päästä selvittämään, mitkä ovat niitä uusimpia ja meillekin kenties tulevaisuudessa vielä rantautuvia kosmetiikan trendituotteita ja trendijuttuja.

Näiden tutkiminen oli reissuni parasta antia ja tiedän, että ainakin osa teistä on odottanut malttamattomana, millaisia juttuja olen reissustani bongannut.

missha-speedy-solution-anti-trouble-patch-1-3-1024x768

Yksi mielenkiintoisimmista löydöistäni olivat aivan erityiset finnien hoitoon kehitetyt laput, joita uskon näkyvän tulevaisuudessa markkinoilla paljonkin.

Moni on varmasti huomannut myynnissä olleen jo pidemmän aikaa pieniä läpikuultavia tarralappuja, jotka asetetaan finnien päälle suojaamaan niitä ja ehkäisemään ihotulehduksia. Minulla on lapuista todella hyviä kokemuksia ja nykyään ne lukeutuvatkin luottotuotteisiini finnien hoidossa.

Meillä nämä laput ovat kuitenkin verrattain uusi juttu ja niitä onkin näkynyt lähinnä korealaisten kosmetiikkamerkkien valikoimassa.

Itse tutustuin niihin alunperin Misshan kautta ja kokemuksiani lapuista voi lukea tästä aiemmasta postauksestani.

missha-speedy-solution-anti-trouble-patch-1-4-1024x768

Koreassa tarralaput olivat kuitenkin arkipäivää ja vaikka itse miellän ne niiden läpikuultavasta materiaalista huolimatta yö- ja kotikäyttöön tarkoitetuiksi, näin niitä ihmisillä kasvoilla myös päivällä, mikä hämmensi minua hieman, sillä ihan huomaamattomia ne eivät kyllä ole, vaikka niiden päälle meikkiä vetelisikin.

Finnitarrat mikroneulat Ostolakossa

Mikä sen sijaan oli uutta Koreassakin, olivat mikroneuloilla varustetut tarralaput. Kyllä, mikroneuloilla.

Suomessa on jo jonkin aikaa ollut valloillaan kova mikroneulausvillitys ja esimerkiksi meillä töissä Swiss Clinicin mikroneulausrullat myyvät aivan hulluna.

Kasvojen iholle sopivat kotikäyttöön 0,2 mm ja 0,5 mm neuloilla varustetut rullat, jotka eivät mene ihon pintaa syvemmälle, mutta joiden avulla voidaan erityisesti tehostaa aktiiviaineiden imeytymistä.

(Mikroneulauksesta kotona voi lukea lisää tästä ja tästä aiemmasta postauksestani.) 

swiss-clinic-skin-roller-1-2-1024x768

Uusimmassa teknologiassa mikroneulat oletaan siis hyötykäyttöön epäpuhtauksien hoidossa ja iholle asetettavat finnilaput on varustettu (tavallisesti) 0,2 mm pituisilla neuloilla, jotka on muotoiltu pyramidimaisesti, jotta ne lävistävät ihon pinnan hellästi.

Finnitarrat mikroneulat Ostolakossa

Laput sisältävät tavallisesti mm. hyaluronihappoa ja bongasin Soulin K-Beauty-messuilla myös juonteiden hoitoon kehitettyjä lappuja.

Finnitarrat mikroneulat Ostolakossa

Mikroneulat saattavat kuulostaa pelottavilta, mutta tosiasiassa ne eivät liiemmin tunnu iholla. Neulat ovat hyvin pieniä ja verrattain lyhyitä, eli jos lapun pintaa koskee sormenpäällä, tuntee ne lähinnä lapun karheutena.

Erityistä neuloissa on se, että ne itsessään ovat tehty tuotteen tehoaineesta, eli ne asettuvat läpi ihon pintasolukon ja imeytyvät iholle sulamalla sille. Kun lapun ottaa pois, ovat neulat siis kadonneet.

Finnitarrat mikroneulat Ostolakossa

Hankin reissusta tietysti omaan testiin muutamia mikroneulalappuja, sillä olin niiden suhteen todella utelias. Yksi hankkimistani tuotteista oli kosmetiikkaketju Olive Youngissa myytävä Botanic Heal -merkin Derma Shot Micro Solution -setti, joka sisälsi 9 tarralappua sekä niiden käytön jälkeen iholle levitettävän hoitotuotteen.

Finnitarrat mikroneulat Ostolakossa

Odotin malttamattomana, että iholleni pamahtaisi finni, johon pääsisin lappuja testaamaan. Kerrankin saatoin sanoa, että onnekseni niin kävi jo parikin kertaa ja laput pääsivät tositoimiin.

Suureksi ilokseni myös mieheni poskelle pamahti tavallisesti varsin pitkäaikaisen ongelman aiheuttava näppy, joten laput ovat päässeet jo useampaan otteeseen testiin.

Finnitarrat mikroneulat Ostolakossa

Pidemmittä puheitta voin kertoa, että laput todellakin toimivat. Mieheni poskelle ilmestynyt finni sai lappuhoitoa yhden yön ajan, jonka jälkeen sille levitettiin vielä hoitotuotetta.

Kun tarkastelin tilannetta vuorokautta myöhemmin, oli näppy jo lähes kadonnut ja koko finnin olemassaolo unohtunut. Mies oli ihmeissään ja minäkin melko vakuuttunut.

Harvemmin keskelle poskea pamahtaneesta finnistä pääsee näin siististi ja nopeasti eroon!

Finnitarrat mikroneulat Ostolakossa

Itse hoidin lapuilla mm. varsin muhkeaa ihonalaista pahkuraa, joka oli ilmestynyt leukapieleni alle ja jollaisesta ei tavallisesti pääse eroon millään.

Tälläkin kertaa ihmeitä kuitenkin tapahtui jo vuorokaudessa ja ihonalainen kohouma oli sen jälkeen pelkkää historiaa.

Jäljellä oli enää pieni ihon pinnalla kuivalta tuntuva röpelö, joka oli sitten melko nopeasti hoidettu pois Bepanthenin sinisen emulsion avulla.

Täytyy myöntää, että minut nämä laput vakuuttivat ja odotan todella innolla, että niitä alkaa näkyä markkinoilla enemmän.

Uskon, että meidän leveyspiireillämme niille ollaan hyvin vastaanottavaisia, sillä onhan koko mikroneulauskin temmannut monet mukaansa.

Finnitarrat mikroneulat Ostolakossa

Näitä täsmälleen samoja finnilappuja ei löydy eBaysta kovin helposti, mutta vastaavia mikroneuloilla varustettuja finnilappuja myy edullisesti esimerkiksi suosittu merkki A’PIEU ja niiden jälleenmyyjiä voi tutkia eBaysta täältä*.

Uskoisin, ettei eri merkkien lapuilla ole loppujen lopuksi suuremmin eroa ja rohkenen jopa epäillä, että niitä tehtailee eri merkeille Koreassa sama valmistaja.

Edit. Nykyään vastaavia mikroneuloilla varustettuja finnitarroja saa myös Suomesta. Esimerkiksi *Lenoites Microneedle Acne Patch -finnitarroja löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta.

Finnitarrat mikroneulat Ostolakossa

Miltä mikroneuloilla varustetut finnitarrat kuulostavat?

11 kommenttia artikkeliin ”Uusinta uutta: mikroneuloilla varustetut finnitarrat”

 1. Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta ja tarpeelliselta tälle näppyherkälle naamalle! Erityisesti kuvaamasi kipeät ihonalaiset pahkurat vaivaavat usein ja tulehtutuvat herkästi. Lähdenpäs siis jälleen tutkimaan ebayta 🙂 Kuinka hyvin nämä pysyy finnin päällä esim. juuri yön yli?

  Osaatko muuten antaa vinkkejä ihonhoidon ja kolmivuorotyön yhdistämiseen liittyen? Ihoni on muutoinkin haastava, mutta nyt työelämään siirryttyäni erityisesti yövuorot haastavat ihoani lisää.

 2. Neulat taitavat kuitenkin liueta ihoon, tuskin sentään sulavat 😛

  ”Erityistä neuloissa on se, että ne itsessään ovat tehty tuotteen tehoaineesta, eli ne asettuvat läpi ihon pintasolukon ja imeytyvät iholle sulamalla sille. Kun lapun ottaa pois, ovat neulat siis kadonneet.”

  • Pahoittelen, jos ilmaisu ei ollut teknisesti oikea. 🙂 Mutta juuri tuosta kyse. 🙂

 3. Olipas mielenkiintoista, uutta tietoa, kaksi pakettia tilattu.

  Juuri tänään tilailin verkkoapteekista mm. peitepuikkoja nuorisolle, on tulossa vanhojentansseja sun muita juhlia ja olisi hyvä, että kasvot olisivat hyvässä kunnossa.

  Testataan ja tulen kertomaan sitten, kuinka toimivat.

 4. Mulla on yksi ISO ihonalainen pahkura ollut leuassa jo viikon, eikä merkkejä häviämisestä näy vieläkään :-/ Näähän täytyy ottaa testiin, kuulostaa nimittäin todella uskomattomalta! Itse olen yrittänyt käyttää EkoPharman Karpalo -sarjan sinkkipastaa, joka ehkäisee tulehdusta, mutta ei vaan auta 😀 Naurattaa jo itseänikin tämä!

  Ihan hyvään saumaan kuitenkin tämä syntyi, päästään koulussa testaamaan laitehoitoja ja näkemään miten ne vaikuttaa tällaisiin 🙂

 5. Noista pahkuroista ihon alla tuli mieleen, että olettehan käyneet hyvällä lääkärillä niiden vuoksi?
  Hyvä lääkäri noissa tapauksissa otattaa mm. veren sokeriarvot muiden kokeiden lisäksi.

  Nuo pahkurat useinmieten häviävät liki välittömästi, kun arvot saadaan tavalla tai toisella kuntoon.

  • Anteeksi todella myöhäinen vastaus, löysin tämän kommentin juuri jostain syystä roskapostikansiosta, jonne se oli automaattisesti mennyt. :/ Sellaisiakin on joo saatu käsiin, en vain ole vielä ehtinyt kokeilla! 🙂

 6. Kuulostaa huipulta! Kerro ihmeessä jos sattuu silmään kunhan nuo Derma shotit tulee myyntiin Ebayssa tai muualla mikä toimittaa Suomeen. Tosin piti tietty laittaa tilaukseen Ebaystä nuo toiset. 😉
  En osaa ajatella onko 8€ 10kpl iso vai pieni hinta. Ehkä sellaisessa tapauksessa ihan hyvä jos näppyjä ei ihan kokoajan puske ja jos sillä oikeasti pääsee eroon niin mikäpä siinä. Silloin varmaan on ihan sopiva hinta! 🙂

 7. Onkohan näistä tarroista hyötyä ihan sellaisten valkopäisten pusteleiden nujertamiseen? Vai tepsiikö ennemmin vain ihonalaisiin näppyihin? 🙂

  • On varmasti hyötyä niissäkin, mutta niissä, joissa on jo tullut pää esiin näistä ei ole samanlaista hyötyä välttämättä, kun ne kaipaavat nimenomaan kuivattamista eikä aktiiviaineiden tarvitsekaan päästä samalla lailla syvälle ihoon kuin tuloaan tekevissä näpyissä. 🙂

Kommentointi on suljettu.