Mikrokuitusieni poistaa meikin pelkällä vedellä

*Sis. mainoslinkkejä

Kun maailman tilanne vielä lopputalvesta näytti erilaiselta ja suunnittelimme mieheni kanssa lähtevämme reput selässä kiertämään Aasiaa, mietin tarkasti, minkä verran tavaraa tulisin ottamaan mukaani. Olin päättänyt, että kaiken tarvittavan olisi mahduttava 30 litran reppuun, jolla voisi olla painoa korkeintaan 7-8 kiloa, jotta sen voisi mahdollisilla lennoillakin ottaa huoletta matkustamoon.

Tämä tarkoitti, että kaikkea repun sisältöä oli harkittava tarkoin ja varsinkin kosmetiikan kohdalla minun oli valittava huolella, mitä halusin reppuun pakata.

Virve Fredman Skinmood pörrösieni Face halo kokemuksia

Kasvojen puhdistus on asia, josta en halua tinkiä, mutta matkustaessa sen olisi oltava kätevää eivätkä puhdistustuotteet saisi painaa repussa liikaa, minkä lisäksi mahdolliset lentojen nesterajoituksetkin olisi huomioitava. Enhän sitäpaitsi edes tiennyt, millaisissa olosuhteissa tulisin kasvojani milloinkin puhdistelemaan.

En ollut valmis luopumaan kaksoispuhdistuksesta, mutta tiedostin, että kahden puhdistustuotteen raahaaminen olisi epäkäytännöllinen ajatus.

Tästä syystä yksi aivan mahtava tuote, joka teoreettiseen matkareppuuni olisikin sujahtanut oli tämä:

Virve Fredman Skinmood pörrösieni Face halo kokemuksia

Törmäsin tähän Face Halo -mikrokuitusieneen aikoinaan Etelä-Koreassa, jossa sitä hehkutettiin kovasti. Usealla korealaisella brändillä on tullut valikoimaan vastaava tuote ja sittemmin olen nähnyt näitä myynnissä myös meidänkin leveyspiireillämme. Vastaavan pörrösienen saa nyt Suomessakin käsiinsä helposti.

Face Halo on siis ihonpuhdistukseen ja meikinpoistoon tarkoitettu pehmeä mikrokuitusieni, joka puhdistaa kasvot ilman, että apuna tarvitsee käyttää muuta kuin pelkkää vettä. Sen idea on siis sama kuin MakeUp Eraser -mikrokuituliinojen, joita olen myös joskus kokeillut.

Vaikka totesinkin vuosia sitten MakeUp Eraser -puhdistusliinan poistavan meikin kasvoilta, ei se silti jäänyt vakiokäyttöön. Koin ihonpuhdistuksen mukavammaksi puhdistusöljyn ja veden kanssa tehtynä.

Nyt olin kuitenkin erilaisessa vaiheessa elämää ja ajatus vastaavalla tavalla toimivasta, pienestä ja kevyestä mikrokuitusienestä reissurepussa houkutteli kovasti – jos se siis vain toimisi.

Virve Fredman Skinmood pörrösieni Face halo kokemuksia

Mikrokuitusieni kastellaan lämpimällä vedellä ennen sen käyttöä ja sen jälkeen kasvot pyyhitään sillä puhtaiksi. Lopuksi mikrokuitusieni pestään vedellä ja saippualla ja sen voi aina välillä heittää pesukoneeseen, jotta se puhdistuu kunnolla.

Mikrokuitusieni lupaillaan kestävän jopa 200 pesukertaa ja olen nähnyt hieman erilaisia tulkintoja siitä, mitä tällä tarkoitetaan. Toiset esittävät sen tarkoittavan kahtasataa käyttökertaa, joiden jälkeen sieni huuhdellaan käsin ja toiset taas kahtasataa pesukertaa pesukoneessa. Veikkaisin, että todellisuus on jotain noiden väliltä.

Virve Fredman Skinmood pörrösieni Face halo kokemuksia

En ollut noin vain valmis pakkaamaan mikrokuitusientä reissureppuuni, joten testasin sen ennen päätöstäni tietysti kunnolla. Meikkasin talvella vielä normaalisti, eli kuorrutin ripseni päivittäin runsaalla kerroksella ripsiväriä, en säästellyt meikkipohjassa ja muutenkin tein joka päivä täyden meikin.

Olin siis hyvin skeptinen sen suhteen, voisiko yksi pehmeä pörrösieni ensinnäkin poistaa kaiken sen ja toisekseen voisiko kaikki se meikki vielä irrota pois sen pinnasta edes pesukoneessa.

Virve Fredman Skinmood pörrösieni Face halo kokemuksia

Kun kokeilin mikrokuitusientä ensimmäisen kerran, oli minulla reippaasti meikkiä ja varsinkin runsaasti ripsiväriä. Suureksi yllätyksekseni mikrokuitusieni pyyhki ne kasvoiltani pois varsin helposti ja jopa kaikki (vesiliukoinen) ripsiväri tosiaankin lähti mikrokuitusienen pintaan varsin helposti.

Olin hämmentynyt katsoessani alunperin valkoisen pörrösienen pintaa, joka oli nyt beigen meikkivoiteen, mustan ripsivärin ja muiden meikkituotteiden harmaaksi sekoittuneiden sävyjen värjäämä.

Mietin kuitenkin hieman kauhuissani, ettei kaikki tuo meikki varmasti todellakaan lähtisi sienestä noin vain pois ja ajattelin, että taisin jopa pilata mikrokuitusieneni heti ensimmäisellä käyttökerralla. Ehkä se ei olisi paras tuote ainakaan silmämeikin poistoon.

Virve Fredman Skinmood pörrösieni Face halo kokemuksia

Yllätyin kuitenkin monella tapaa ja ihan ensimmäisenä siitä, kuinka helposti kaikki meikki peseytyi pois sienestä pelkästään sillä, että hieroin käsisaippuaa mikrokuitusienen pintaan. Ilman sen suurempia jynssäilyjä kaikki meikki oli puhdistunut pois ja sieni oli yhtä valkoinen kuin mitä se oli alunperinkin ollut.

Mikrokuitusienen lisäksi myös ihoni oli hyvin puhdas, eli sieni todellakin poisti meikin kasvoiltani tehokkaasti. Iho tuntui sienen käytön jälkeen todella puhtaalta, mutta ei kuivalta. Myös misellivedellä kasteltu vanulappu kertoi samaa tarinaa: siihen ei irronnut enää meikkiä.

Vaikka mikrokuitusieni toimikin vastaavalla tavalla kuin MakeUp Eraser -puhdistusliina, koin sen paljon kätevämmäksi: pieni sieni oli helpompaa puhdistaa käsin heti käytön jälkeen ja sille oli myös liinaa helpompaa löytää paikka kuivumiseen pesun jälkeen. Koska sieni on sitä reunustavan kanttausnauhan vuoksi jämäkkä kiekko, saattoi sen paitsi ripustaa sen pienestä lapusta johonkin roikkumaan, mutta myös jättää nojaamaan pystyssä jotakin vasten, jolloin se kuivui helposti.

Käytin mikrokuitusientä kokeeksi jonkin aikaa ja totesin sen toimivan niin hyvin, että uskaltaisin pakata sen matkareppuuni – joka ei sitten tosin koronan vuoksi päässytkään ainakaan vielä maailmalle.

Virve Fredman Skinmood pörrösieni Face halo kokemuksia

Ihastuin tähän pehmeään mikrokuitusieneen kuitenkin kovasti ja halusin vinkata siitä nyt muillekin, sillä se on todella kätevä apulainen varsinkin kesän reissuissa, joille usein haluaa pakata mahdollisimman kevyesti. Mikrokuitusieni painaa tuskin mitään ja sillä voi puhdistaa kasvot aamuin illoin. Sienen voi pestä reissussa käsin ja sitten kotiin tultuaan heittää pesukoneeseen. Niin kätevää!

Mikrokuitusieni on näppärä myös vaikkapa treenikassissa tai ylipäätään missä tahansa laukussa, jos vaikka lähtee viettämään iltaa eikä ole aina varma, minne ilta päättyy.

Mikrokuitusieni on myös todella loistava apulainen niille, jotka haluavat puhdistaa ihon, mutta tuskailevat ihonpuhdistustuotteiden helposti aikaansaaman kuivuuden tai muiden ihoreaktioiden kanssa. Tämän jäljiltä iho jää puhtaaksi, mutta ihanan pehmeäksi, kun ihon pinnan luonnollista happovaippaa ei ole täysin pesty pois.

Itse aioin reissussa käyttää tätä joko yksinään tai tarvittaessa jatkaa kaksoispuhdistusta tämän jälkeen hellävaraisella, kasvojen pesuun sopivalla palasaippualla.

Huomioitavaa on tietysti se, että mikrokuitusienellä ihon puhdistaminen vaatii pientä ihon painamista ja ihon venyttelyä. Siinä mielessä koen siis edelleen puhdistusöljyn ja konjac-sienen yhdistelmän omalle iholleni hellävaraisimmaksi ihonpuhdistukseksi.

Jos iho myös on herkkä kosketukselle, ei tällainen superpehmeälläkään sienellä hankailu ole välttämättä hyvä idea.

Virve Fredman Skinmood pörrösieni Face halo kokemuksia

Kuten postauksen alussa mainitsin, ei pörrösientä tarvitse alkaa metsästää Etelä-Koreasta asti, vaan vastaavan saa käsiinsä lähempääkin.

Suomessakin myytävän Skinmood-merkin valikoimaan kuuluu nimittäin tällainen aivan vastaava pörrösieni, joka on tosin väritykseltään jo valmiiksi sellainen, ettei pieni pinttynyt meikkisotku edes toisi esteettistä haittaa.

*Skinmood Mikrokuitupesusieni löytyy myynnistä kotimaisen House of Organic -yrityksen verkkokaupasta täältä.

Edullisista meikeistä tunnettu Essence puolestaan on keksinyt tehdä kokonaisen ekologisen meikinpoistosetin, jossa on useampi tällainen vastaava mikrokuitusieni, niiden pesupussi ja hiukset pesun ajaksi tieltä pois vetävä hiuspanta. Setti sisältää seitsemän pesusientä, eli yhden viikon jokaiselle päivälle ja sienet voi sitten viikon päätteeksi laittaa pesupussiin ja pestä kaikki kerralla.

*Essence My No Make Up Routine Make Up Remover Set löytyy myynnistä Lykon verkkokaupasta täältä.

Virve Fredman Skinmood pörrösieni Face halo kokemuksia

Onko teillä kokemuksia mikrokuitusienestä?

7 kommenttia artikkeliin ”Mikrokuitusieni poistaa meikin pelkällä vedellä”

 1. Hei! Kiinnostaisi tietää, onko tämän rakenne vastaava, mitä ymmärtääkseni mikrokuituliinoissa on… eli jos olen käsittänyt oikein, ne aivan kuin mikroskooppisesti höyläävät lian irti, jonka vuoksi pesuaineitakaan ei suuremmin tarvita. Miten tämä siis toimii, jos EI ole meikkikerrosta, jota irroitella – onko liian raju? Oletko itse käyttänyt tätä nyt, kun et enää meikkaa?

  • Täällä on hyvin selitetty, kuinka mikrikuituliinat toimivat ihonpuhdistuksessa: https://labmuffin.com/how-make-up-remover-cloths-work-and-review/

   Siinä missä tavallisen liinan vähemmällä kuitujen määrällä joutuisi tekemään enemmän toistuvaa hankausta, jotta iho puhdistuu, on mikrikuituliinoissa ja vastaavissa huomattavasti enemmän ”kuitupinta-alaa”, eli voisi sanoa, että yhdellä pyyhkäisyllä lappuun tarttuu yhtä paljon kuin tavallisen liinan monella pyyhkäisyllä. Näin ihoa tarvitsee hangata vähemmän, joten puhdistus on hellävaraista.

   ”Höylääminen” onkin tällaisen pehmeän liinan yhteydessä ehkä vähän vahva sana, vaikka kuvaakin toki tavallaan sitä, mitä hommassa tapahtuu. Mikrokuidut siis pyyhkivät ihon pinnalta pois epäpuhtaudet, jollaista voi olla meikki tai mitkä tahansa meikittömänkin ihon pinnalla olevat asiat (tali, saasteet, pöly, aurinkovoide, ihonhoitotuotteiden jämät yms.).

   Tämä siis poistaa ihon pinnalta ”ylimääräiset” hellällä hankauksella, ihonpuhdistustuote puolestaan liuottamalla. Ihonpuhdistustuote saattaa siis helposti pestä iholta vähän liikaakin, minkä vuoksi ihon luonnollinen suojamuuri heikkenee, mikä taas saa aikaan kuivumista – aivan kuten liian hankaavalla liinallakin tehty puhdistus voisi saada, kun liina kuorii ihoa. Kun puhdistussieni tai liina on pehmeä, ei se revi ihoa, eli iholle ei siis synny vaurioita kuten kovemmalla liinalla repiessä voisi syntyä.

   Itse olen käyttänyt tätä myös silloin, kun olen käyttänyt päivällä aurinkovoidetta kasvoilla. Kun saan parit viimeiset puhdistustuotteeni loppumaan, aion käyttää tätä aktiivisemmin. 🙂

 2. Mulla on ollut Essencen vastaavat laput käytössä jo jonkin aikaa ja olen pessyt niitä lukuisia kertoja. Eivät ole menneet pesukoneessa edes 60 asteessa miksikään, vaikka ohje kehottaa pesemään ne 40 asteessa. Käytän toki kaksoispuhdistukseen sopivia aineita, sillä en haluan hangata ihoa mahdollisimman vähän ja muutenkin maksimoida puhdistustuloksen. Olen ollut supertyytyväinen Essencen lappusiin <3

 3. Mahtava vinkki, kiitos! Etsin tapoja vähentää muovin käyttöä ja tällä voi päästä taas muovipullosta tai parista eroon.

 4. SkinMoodin mikrokuitusientä voi reppureissulla käyttää myös vartalonpesusienenä. Niin olen itse tehnyt, kun tavaramäärä on pitänyt minimoida tai muuten vain olen halunnut tulla toimeen pienellä tavaramäärällä.

 5. Itsellä on käytössä toi SkinMoodin sieni ja oon tykänny ihan hurjasti just meikinpuhdistuksessa. Koska ihoni on herkkä eikä kestä hirmuisesti hankaamista, niin tuo sieni on ollut siksi toimiva, että se poistaa hellävaraisesti meikin iholta. Olen ymmärtänyt, että noiden sienien ”pesevyydessä” on eroja jo ihan värienkin puolesta: mitä autenttisempi väri, niin sen parempi. Siksi kai tuo SkinMoodinkin sieni on aika autenttisen värinen 😀

Kommentointi on suljettu.