Hiustenmuotoilun tulevaisuus on täällä: Dyson Airwrap

*Sis. mainoslinkin

Sain reilut 1,5 vuotta sitten blogin kautta testiin Dyson Supersonic -hiustenkuivaajan, joka on ollut aivan huikea apuväline. Mietin aluksi, voiko tuo hiustenkuivaajien Teslaksikin tituleerattu fööni muka olla niin mullistava, että siitä kannattaisi maksaa neljäsataa euroa, mutta kokeilun myötä kävi selväksi, että se todellakin oli hintansa arvoinen. Dyson Supersonic on siitä lähtien ollut bestikseni, jota kannan mukanani matkoilla aina kun vain mahdollista.

Koska olin niin onnellinen Dyson Supersonic -hiustenkuivaajan omistaja voitte arvata, että mielenkiintoni heräsi täysin kun näin, mitä uutta Dyson on nyt tuonut myyntiin.

Uusi Dyson Airwrap on varsinainen ihmelaite, jonka takana on kuuden vuoden tuotekehittely 230 insinöörin ja tiedemiehen voimin. Laite on tehty muotoilemaan hiukset ja vaikka voinkin jo heti kertoa, että sillä tulee olemaan hintaa vielä enemmän kuin Supersonic-hiustenkuivaajalla, vaikuttaa se silti olevan kaiken sen rahan arvoinen ja tiedän jo, mitä ostan itselleni tänä vuonna joululahjaksi.

Dyson Airwrap

Useammalla muotoilupäällä varustettu Dyson Airwrap ei perusta hiustenmuotoilua hiuksille haitalliseen kuumuuteen vaan hyödyntää hellävaraista ilmavirtaa. Laite mittaakin lämpötilaa jopa 40 kertaa sekunnissa.

Muotoilupäät keräävät nimittäin hiukset niiden pintaan Coanda-efektin avulla. Ulkoisesti vaikuttaa, että muoilupäät imisivät hiuksia itseään vasten, mutta tosiasiassa kyse on puhalluksen aikaansaamasta efektistä, eli hiukset eivät esimerkiksi voi jäädä jumiin vaihtopäihin.

Muotoilulaitteella ei voi muotoilla märkiä hiuksia, mutta laitteen mukana tulee erityinen Pre-Styling Dryer -kuivauspää, jonka avulla hiukset voi esikuivata niin, että ne jäävät hieman kosteiksi ja ovat valmiit muotoiltaviksi.

Saatavilla olevia varusteita ovat Soft Smoothing Brush -harjaspää, joka tuo volyymia hennoille hiuksille, Firm Smoothing Brush -harjaspää, joka silottaa pörröisiä ja kiharia hiuksia sekä Round Volumising -pyöröharja, joka tuo hiuksiin volyymia ja muotoilee hiuksia.

Dyson Airwrap

Ihan erityisen suuren huomion ovat kuitenkin keränneet laitteen nimen mukaiset Airwrap-päät, joita on saatavilla kahdella eri halkaisijalla erikokoisten kiharoiden tai laineiden luomiseksi. 30 mm ja 40 mm halkaisijalla olevia vaihtopäitä tulee pakkauksessa molempia aina kaksi, jotta hiuksia voi kihartaa haluamaansa suuntaan.

Erityisesti Airwrap-kiharruspäissä näkyy suorastaan taianomaisena, kuinka Coanda-efekti toimii, sillä se saa hiussuortuvan kietoutumaan kiharruspään ympärille kuin itsestään. Kätevän kiharruspään kanssa ei tarvitse pelätä palovammoja ja käyttää suojahansikkaita, kiinnitellä hiuksia klipseillä tai muutenkaan tehdä hommasta turhan hankalaa. Sen kun vaan annetaan laitteen puhaltaa ja hius menee automaattisesti rullan ympärille. Kun kihara sitten vielä kiinnitetään vaihtamalla ilmavirta viileäksi, pysyy se pitkään upeana.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_xTOC86sqZc]

Laite on myytävillä kolmena eri versiona, jotka sisältävät erilaiset valikoiman vaihtopäitä:

Pörröisille hiuksille koottu 449 euron hintainen Dyson Airwrap™ styler Smooth+Control -setti sisältää hiukset valmistelevan föönauspään, silottavan Firm Smoothing Brush  -hiusharjapään sekä kahden kokoiset Airwrap-kiharruspäät.

Saman hintainen Dyson Airwrap™ styler Volume+Shape -setti puolestaan on koottu latteille hiuksille ja sisältää Soft Smoothing Brush -hiusharjapään, Round Volumising Brush -pyöröharjan sekä pienemmät, 30 mm halkaisijalla varustetut Airwrap-kiharruspäät.

Lisäksi molemmat setit sisältävät silikonisen suojamaton, suodatinharjan ja tyylikkään säilytyskotelon sekä tietysti itse laitteen rungon.

Ultimaattisin, 499 euroa maksava setti sisältää sitten kaikki mahdolliset vaihtopäät.

Föönaan hiukseni kuiviksi lähestulkoon jokaisella pesukerralla ja kiitos Dyson Supersonic -hiustenkuivaajan, on föönaus ollut hiuksilleni hellävaraista. Tykkäisin myös kihartaa hiuksia ja teinkin sitä ennen parikin kertaa viikossa. Vaikka muotoiluraudalla saakin tukkaan kauniit laineet viidessä minuutissa, houkuttelee minua silti ajatus siitä, että voisin kuivata ja kihartaa hiuksiani samanaikaisesti. Erityisen houkuttelevaa hommasta tekee se, että hiuksia tarvitsisi altistaa entistä vähemmän liian kuumille muotoilulaitteille.

Uusi laite kaikkine harjaspäineen kuulostaa toki kalliilta, mutta kun se tulee säännölliseen käyttöön helpottamaan ja nopeuttamaan hiustenmuotoilua tuntuu minusta, että se on ehdottomasti hintansa arvoinen.

Tässä vielä video, joka demonstroi laitteen käytön hiusten kiharruksessa ja jättää suu auki ihmettelemään, kuinka helposti hiukset asettuvat sauvan ympärille ja kuinka vaivatta kiharat syntyvät:

Jos Dyson Airwrap -laitteen aikoo ostaa, suosittelen katsomaan *Hintaoppaan sivulta täältä, mistä sen saa edullisimpaan hintaan.

Kuka kiinnostui tästä muotoilulaitteesta?

Lue myös:

Testissä Dyson Supersonic – hiustenkuivaajien Tesla?

Oho, luonnollinen kuivuminen vaurioittaa hiuksia föönausta enemmän!

5 kommenttia artikkeliin ”Hiustenmuotoilun tulevaisuus on täällä: Dyson Airwrap”

 1. Oho! Tollasen tarvin! En koskaan kiharra hiuksia koska se on vaan puuhaa mistä en tykkää. 😀 ja sormet palaa yms! Mutta tolla vehkeellä homma näyttää jopa hauskalta!

  Vastaa
 2. Tuote kiinnostaa kovasti ja muuten olisi välittömästi mennytkin ostoslistalle, mutta 2 vuoden takuu ei oikein vakuuta olisin valmis maksamaan tuotteen hinnan, mutta haluaisin samalla vakuuttua siitä, että se olisi pitkäaikainen kumppani hiustenlaitossa. Esimerkiksi 5 vuoden takuulla olisin heti luottokortti kädessä.

  Vastaa
 3. Kyllä on ihana laite!
  Sain tänään lahjaksi tämän vempaimen ja pikaisesti ehdin kokeilla.
  Paketissa on kaikki osaset.
  Todella helppoa kiharoiden tekeminen.
  Laite on kevyt ja nopea, ei tarvitse kieputtaa käsiä tai laitetta, hiukset ei jää mihinkään jumiin/takkuunnu.
  Ainoa hankaluus on, että kihartimen osia pitää aina vaihtaa kun haluaa kiharoita eri suuntiin. Mutta vaihtaminen on tosi helppoa.
  Suosittelen!

  Vastaa

Jätä kommentti