Tukholman shoppailumekka: Mall of Scandinavia

Ihanat vanhempani olivat toukokuussa käymässä meillä Tukholmassa ja äiti piti tietysti päästää shoppailemaan, joten ehdotin, että lähtisimme Mall of Scandinaviaan.

Tuo viimevuoden puolella avattu jättimäinen ostoskeskus oli minulta vielä näkemättä, joten pistin shoppailureissun kaupunkitietämyksen laajennuksen piikkiin ja lähdimme seikkailemaan.

Mall of Scandinavia

Näin jälkiviisaana voin sanoa, että ostoskeskukselle on erittäin helppo mennä, vaikkakin itse onnistuimme menemään hieman harhaan…

Käytännössä ostoskeskukseen pääsee siis ongelmitta kun hyppää keskusrautatieasemalla Pendeltåg-junaan (älä sekoita metroon!) 38 tai 36 kohti Uppsalaa tai Märstaa. Junat vievät muutamassa minuuteissa Solnan asemalle, joka on aivan Mall of Scandinavian vieressä, eli sinne löytää todella vaivatta.

(Olin etukäteen karttoja katsellessani luullut matkaa juna-asemalta pidemmäksi, sillä reittiopas oli ehdotellut vaihtoa bussiin ja matka näytti pidemmältä, mutta käytännössä Solnan asemalta kävelee parissa minuutissa ostoskeskukselle, joka kohoaa aivan aseman vieressä.)

Mall of Scandinavia

Ostoskeskus on varsin massiivinen ja ihanan moderni. (Minulle tuli aivan hirveä ikävä Lontoota ja Westfield-ostoskeskuksia!) Kauppoja todellakin riittää (täällä lista kaikista), mutta me keskityimme äidin kanssa enimmäkseen kosmetiikkaa myyviin liikkeisiin.

Mall of Scandinavia

En shoppaillut ostoskeskuksesta paljoakaan, mutta Kikolla oli käytävä hypistelemässä. Minulla ei ole kotona ollut Lumenen superripsivärin lisäksi muita kunnolla tuuheuttavia ripsivärejä ja halusin kokeilla jotain uutta, joten ostin kokeiluun pari Kikon ripsiväriä niiden ollessa tarjouksessa alle viidellä eurolla kappale.

Tykkään katsella kaikkia ihania myymäläratkaisuja kosmetiikkamyymälöissä ja tämä Kikon kynsilakkahyllyn yksinkertainen teippiviritelmä hurmaa minut aina. Tepin päälle on kätevää kokeilla suosikkilakkansa testeriä!

Mall of Scandinavia

Yli 200 myymälästä, elokuvateatterista ja useista ravintoloista koostuvassa massiivisessa ostoskeskuksessa oli Kikon lisäksi Inglotin, The Body Shopin, Victoria’s Secretin, Make Up Storen, LUSHin, Kicksin, Lykon ja Ritualsin myymälät. (Sephoraa sieltä ei vielä löydy.)

Mall of Scandinavia

Lisäksi ostoskeskuksessa on muutama apteekki, joissa on melko laaja kosmetiikkavalikoima.

Mall of Scandinavia

Jos Suomessa valitellaan, että apteekit ovat ottaneet valikoimiinsa tuloja saadakseen runsaasti kosmetiikkaa, niin Ruotsissa homma alkaa paikoitellen olla vedetty kyllä jo melko överiksi. Tässä apteekissa lähes puolet hyllyistä näytti olevan kosmetiikkaa! Ymmärrän, että myynnissä on erityisesti herkän ihon huomioivia merkkejä, mutta kun täällä myytiin jo muotoilulaitteitakin, joiden olemassaoloa apteekkiympäristössä en osannut millään perustella!

Mall of Scandinavia

Toisaalta myös ehkä viidenneksen apteekin tilasta vei myös heti sen sisääntulossa ollut Smoothie-baari (!!!), joka sekin oli jo melko mielenkiintoisen kuuloinen yritys saada lisätuloja…

Mall of Scandinavia

Myös toinen apteekki oli enemmän brittiläisen Bootsin tyyppinen kuin perinteisen pohjoismaalaisen apteekin näköinen. Erityisesti selektiivisiä kosmetiikkamerkkejä tarjoavan myymälän hyllyt tervehtivät sisääntulijaa heti mm. Cliniquen tuotteilla, jotka kyllä jossain määrin apteekkiympäristössä ymmärrän, mutta Biothermin ja kasviuutteilla pelaavan Clarinsin tuotteet saivat minut lähinnä nauramaan. Ruotsalainen apteekkikulttuuri on selvästi menossa muuta Eurooppaa jäljittelevään malliin.

Mall of Scandinavia

Luonnonkosmetiikasta ja luontaistuotteista muutenkin kiinnostuneet Mall of Scandinavian kävijät voivat olla kiinnostuneita Holland & Barretin myymälästä, joissa itse asioin Lontoossa asuessani usein. Luontaistuoteketju myy paljon erillaisia sisäisesti nautittavia luontaistuotteita, mutta myös useita luonnonkosmetiikan merkkejä.

Mall of Scandinavia

Mielestäni Mall of Scandinavia on mukava paikka viettää päivää Tukholmassa, jos matkan tavoitteena on päästä shoppailemaan. Paikalle pääsee keskustasta junalla nopeasti ja kauppoja on sen verran reilusti ja monipuolisesti, että aika kyllä taatusti kuluu.

Tukholmalaisena en tosin välttämättä tule lähteneeksi kyseiseen ostoskeskukseen heti uudelleen, sillä Kikoa lukuunottamatta minulle ei tullut mieleen mitään muuta sellaista minulle erityistä, mitä en muuten omalta perusreviiriltäni löytäisi.

Mall of Scandinavia
Oletteko käyneet Tukholman Mall of Scandinavia -ostoskeskuksessa?

6 kommenttia artikkeliin ”Tukholman shoppailumekka: Mall of Scandinavia”

  1. Kun asun taalla kaukana, eipa ole tullut Ruotsissa kaytya varmaan pariinkymmeneen vuoteen. Mutta kun mainitsit Kikon ja Sephorankin, ne molemmat loytyvat taalta kotikaupungistani. Kikon kosmetiikka on suurinpiirtein ok, mutta taannoin ostin sielta kynsilakan, joka meni suoraan roskiin yhden kokeilun jalkeen. Sephoralla on myos oma sarjansa ja minulla on joitain sen tuotteita, erityisesti pidan heidan puuterimaisesta kulmavaristaan.
    Tosin saman ostarin alakerrassa on paikallisen kosmetiikkaketjun myymala, jossa on aika pitkalle samoja tuotteita kuin Sephorassa, mutta edullisempaan hintaan.

  2. En nyt tähän hätään muista oletko jo vastaavan postauksen tehnyt, mutta olisi mielenkiintoista lukea postaus johon olisit koonnut Tukholmasta (ja sen lähiympäristöstä?) näkemisen ja kokemisen arvoisia kohteita, niin kosmetiikkaan liittyviä kuin liittymättömiäkin 🙂

  3. Suomessahan yliopiston apteekilla on tuo uusi myymälä + verkkokauppa Ego, jossa myydään esim. Clarinsia ja muuta ei niin apteekkikosmetiikkaa. Ja ilmeisesti stadista löytyy myös smoothiebaari. En oikein farmasianopiskelijana tiedä, mitä näistä lisätulonlähteistä ajattelisin. Apteekkariliitolta onkin tulossa jokin kannanotto liittyen siihen, mitä tuotteita apteekeissa on suositeltavaa myydä. Esim värikosmetiikka jakaa mielipiteitä ja joidenkin mielestä syö apteekkien uskottavuutta perustehtävässään.

  4. En ole käynyt, mutta Kiko tuolla lähinnä kiinnostaa. Harmi kun sitä ei ole keskustassa. Toivottavasti tulisi. Esim. päivän risteilyllä ei ehdi moneen paikkaan ja kuitenkin on päästävä Sephoraan! 🙂

  5. Kävin alkuvuodesta tuolla, kun haluttiin sillä kertaa käydä jossain muualla kuin Tukholman keskustassa. Täytyy kyllä käydä tuolla joskus uudestaan, kun kauppoja oli sen verran paljon, ettei keritty kovin tarkkaan valikoimia tutkia.

  6. Hej!
    Näyttää tosi hienolta, uusi ostoskeskusarkkitehtuuri on kiinnostavaa. Mulla tuli kuitenkin sellainen tunne, että oikeastaan miks lähtisin katsomaan ostoskeskusta ja kiertelemään kauppoja? En ole koskaan ollut mitenkään erityisen ostoskielteinen mutta en myöskään mikään himoshoppaaja, siksi tunne hämmästyttää minuakin. Muutaman viime vuoden aikana olen vähentänyt tavaraa ja vaatteita tosi paljon. Kaikki mitä ostan, mietin tosi tarkkaan. Jotekin tuntuu, et sellainen impulssiostosten aika on vaan ohi. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa 😀

Kommentointi on suljettu.