Yksi mielenkiintoisimpia asioita, johon ihan toden teolla nyt Soulin reissuni aikana kiinnitin huomiota oli korealaisten kosmetiikkamerkkien meikkivoiteiden sävyvalikoima, jota en ollut ennen ajatellut näin erityisesti. Se on nimittäin aivan totaalinen vastakohta länsimaiden tarjonnalle!
Varsinkin kuluneen vuoden aikana yhä useampi länsimaalainen kosmetiikkamerkki on laajentanut meikkivoiteidensa sävyvalikoimaan niin, että vaihtoehtoja löytyy kymmenen, kaksikymmentä, kolmekymmentä tai jopa neljäkymmentä. Meillä on tärkeää, että jokaiseen ihonsävyyn löytyy tismalleen oikea vivahde ja tuotemerkit ovat ylpeitä siitä, että heillä on tarjota kaikille sopivia sävyjä.
Koreassa tilanne on toinen. Siellä on nimittäin hyvin tyypillistä, että meikkivoiteiden valikoimasta löytyy monilta sarjoilta vain kaksi sävyä. Kolme on jo melko laaja valikoima ja neljä on tyypillisesti täysi maksimi.
Mistä tämä sitten johtuu? Varmasti paljon jo siitä, että Etelä-Korea on hyvin epäkansainvälinen maa ja sen asukkaista lukemani mukaan vain nelisen prosenttia on syntynyt ulkomailla. Korealaiset ovat siis hyvin homogeenistä kansaa ja useimmilla on samankaltainen väritys, minkä vuoksi useimmille myös menevät samat meikkivoidesävyt.
Kun korealaisten ihanteena muutenkin on vaalea hipiä, ei meikkivoiteen tarvitse paikallisen käsityksen mukaan edes varsinaisesti sulautua täysin yhteen oman ihonsävyn kanssa.
Siinä missä meillä monet nimittäin sutivat kasvoilleen vahingossa tai tahallaan hieman liian tummaa meikkivoidetta toivoen näyttävänsä päivettyneiltä, levittävät korealaiset kasvoilleen mielellään hieman liian vaalealta näyttävää meikkivoidetta saadakseen aikaan illuusion tasaisen kauniista posliini-ihosta.
Joidenkin tuotemerkkien meikkivoiteet saattavat olla numeroitu sävyin 1 ja 2 (ja ehkä jopa 3), mutta tyypillisintä on numeroida meikkivoiteet käyttäen kaksinumeroisia sävyjä.
Erittäin usean tuotemerkin perussävyt ovatkin 21 ja 23, jotka eivät kuitenkaan ole kaikissa meikkivoiteissa missään tapauksessa identtiset ja voivat vaihdella myös saman merkin tuotteissa. Eri meikkivoiteiden sävyillä 21 tai 23 voi olla valtavia eroja toisten ollessa huomattavasti vaaleampia, punertavampia, tummempia tai kellertävämpiä.
Näiden kahden sävyn lisäksi merkeiltä voi kuitenkin välillä löytyä myös vaalea sävy 13 sekä tummempi sävy 27. Myös näidenkin tummuus ja pohjasävyt vaihtelevat merkin ja tuotteen mukaan.
Olen toki nähnyt muutamilla merkeillä myös mm. sävyjä 11, 17 ja 18 ja 31, mutta nämä ja muut sävyt ovat melko harvassa. Joillakin sarjoilla saattaa olla saman tummuusasteen sävystä myös viileämpi vivahde, eli esimerkiksi 21C Cool Beige, mutta on hyvin tyypillistä, ettei meikkivoiteen tuotelinjassa ole siltikään kuin yhteensä neljä eri vaihtoehtoa.
Tavallisesti sävyjä on kuitenkin tosiaan lähes aina 2-3 ja se riittää useimmille korealaisille ilmeisen hyvin. Minua tämä meikkivoidesävyjen suppeus tietysti hieman hämmentää, mutta toisaalta myös hieman hymyilyttää. Onhan se kieltämättä vähän hassua, kun on tottunut länsimaalaiseen, yhä enenevissä määrin laajenevaan sävykirjoon.
Toisaalta korealaiset tuntuvat kuitenkin rakastavan aivan erityisesti kuulaita ja puolipeittäviä tyynymeikkivoiteita, joiden läpikuultavat sävyt sulautuvat helposti moniin ihonsävyihin ja ovat siksi melko anteeksiantavaisia, vaikkei niiden sävyvivahde olisikaan omalle ihonsävylle juuri se täydellisin.
Mielenkiintoista, vai mitä?
Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!
Oiskohan toi vaalean keltapohjanaamaisen paratiisi..?
Ei varsinaisesti, sillä monet vaaleat meikkipohjat ovat itseasiassa jopa punertavia. Keltaisiakin kyllä on onneksi. 🙂
Oho, onpa jännää! 😀 Enpä ollut koskaan kuullutkaan tällaisesta.
Joo, oli todella mielenkiintoista tajuta tämä! 🙂
Tuo monikymmeninen sävyrunsaus on aika lailla viime vuosien ilmiö, eikö? Hyvin usein ainakin Suomessa kuuli ennen, että valikoimissa ei ollut montakaan vaaleaihoiselle sopivaa sävyä..
Nyt sitten ainakin Aasiasta saa.
Itse pidän eniten neutraaleista, jonkun mielestä ’harmahtavista’ BB-voidesävyistä. Selkeästi keltapohjaiset kuten Klairs eivät sovi yhtään..
Joo, sanoisin että jopa viimeisen vuoden ilmiö aivan erityisesti. 🙂
Haha. Eli käytännössä numeron informaatio on täysin olematon. Hassua ja toisaalta tosi turhauttavaa 😀
Olisi mukavaa kuulla, onko juuri numeroida 21 ja 23 vaitsemisessa ollut alunperin joku suurempi ajatus, joka on pudonnut matkan varrella. 🙂
Useimmat aina jostain syystä luulevat että meikkivoiteet koreassa on keltasävyisiä poikkeuksetta mutta näin ei suinkaan ole, paljon on mukana punapohjaisia ja myös harmaapohjaisia jotka olen itselle kokenut hyväksi koska ne itseasiassa sointuvat naamani ”kalkkilaivan kapteeni” -sävyyn todella hyvin. Itseasiassa olen löytänyt korealaisista brändeistä aivan älyttömän paljon meikkivoiteita jotka sävyineen sopivat minulle todella hyvin kun taas länsimaisten kosmetiikkamerkkien valikoimista saa kissojen ja koirien kanssa etsiä ennen kuin löytyy meikkivoide joka ei ole liian tumma tai näytä oranssilta mun kasvoilla. Paljon kertoo se että esimerkiksi Lumenen Matt control meikkivoide sävyssä 0 on aavistuksen tumma mulle (saan sen kyllä toimimaan puuterin avulla).
Ja muuten, silloin kun sävyn perässä on kirjain niin se tarkoittaa lopputulosta, C = cover (enemmän peittävyyttä), N = natural finish (kuulaampi look jota yleensä korealaiset suosivat).
Joo, punapohjaisia tuntui olevan jopa enemmän kuin keltapohjaisia nimenomaan hyvin vaaleiden sävyjen kohdalla. Länsimaisten merkkien vaaleat, punapohjaiset sävyt taas tuntuvat usein olevan oranssinpunaisia.
Ja kiitos tuosta C- ja N-kirjainten selventämisestä, joka pitää varmasti joillakin merkeillä paikkansa. Esimerkiksi Laneigen meikkivoidesävyistä löytyi kuitenkin erikseen saman laadun sisältä myös noita kylmempiä tummuusvivahteita, eli tyyliin 23 Sand ja 23C Cool Sand (http://www.laneige.com/int/en/product/makeup/face/view.bb-cushion-whitening.all.html). 🙂
Kosmetiikka myyjä kertoi Sensai-sarjassa olevan vaaleita sävyjä, koska se on Japanilainen tuotemerkki. Kenties kaikkein vaaleimpia sävyjä ei edes tuoda Suomeen. Onneksi saamme nyt tilata vaaleiyta sävyjä juurikin Eleveniltä ja Bearelilta.
Onko kyseinen voide tullut vastaan? Osui silmään jostain keltaisen lehdistön jutusta 🙂 Oli jotenkin myös todella houkutteleva nettisivu: http://wonjineffect.net/product/water-bomb-cream-powerful-moisturizing-bomb-for-dry-skin/71/