Pakkaan laukut ja kauas pois kaikesta meen

Terveisiä täältä Lontoosta, jossa allekirjoittanut bloggaaja on Karkkipäivän Sannin kanssa viettänyt tällä viikolla aikaa ja viimeisimpänä käynyt kokemassa yhden uuden elämyksenkin.
Kuten olen aiemmin kertonut, on Tower Bridgen vieressä olevan More London -alueen vieressä ihana The Scoop, joka on siis kuin pieni amfiteatteri, jossa tällä hetkellä meneillään olevan More London Free Festivalin aikana esitetään tällä viikolla teatteria. Kävimmekin Sannin kanssa katsomassa Oidipusta ja sivistimme itseämme hieman.
Sanni ehti olla tällä viikolla puolitoista päivää omilla teillään, jonka aikana minä pääsin syventymään omaan projektiini. Kuten tosiaan olen kertonut, on minulla vajaan kahden viikon kuluttua edessä muutto takaisin Suomeen ja tällä hetkellä minut on vallannut täysi epätoivo yrittäessäni jälleen ahtaa tavaroitani matkalaukkuihin.
Vaikka muutin Lontooseen kahdella 20 kilon matkalaukulla ja käsimatkatavaroilla, on tavaramäärä täällä ollessa tietysti päässyt paisumaan. Tänne muutto oli sinäänsä helppoa, sillä saatoin ottaa mukaani tavaraa sen verran kuin tarvitsin ja viedä sitten pikkuhiljaa lisää tavaraa mukanani jokaisella lennollani Suomesta töistä tullessani, mutta nyt tilanne on toinen. Minun on nimittäin mahdutettava yhdelle lennolle koko omaisuuteni täältä, mikä tarkoittaa sitä, että minun on vaan tehtävä karsintaa rankalla kädellä.
Läheskään kaikki kosmetiikkani eivät tietenkään mahdu mukaani, vaan joudun jättämään niitä tänne paljon. Yritän valikoida, mitkä tuotteet ovat mukaanottamisen arvoisia ja mitkä vaan jätän kylmästi tänne.
Myös vaatteiden kanssa on tehtävä ikäviä ratkaisuja niiden määrää vähentäessä. Kaikkea ei vaan voi saada mukaan ja nyt on vaan valikoitava, mitkä vaatteet ovat niin täydellisiä ja ihania, että ne on pakko ottaa mukaan. Jokainen ”ehkä mahdun tähän vielä joskus” tai ”käytän tätä vain tuon kanssa” -vaate jää pois ja mukaan pääsevät vain ne monikäyttöisimmät yksilöt.
Kuten jo useasti aiemmin tavaroita vähennellessäni olen todennut, on omaisuuden karsiminen vaikeaa ja rankkaa. Se hetki, kun täytyy päättää, mistä kaikesta luopuu ja mitä jättää jälkeensä, on aina niin haikea ja vaikea. Ei niitä tavaroita, vaatteita ja juttuja enää parin päivän kuluttua edes muista, mutta se hetki, kun niiden luopumisesta täytyy päättää on vaan ihan pirun vaikea aina. Silloin täytyy aina muistaa sysätä mielestä se ajatus, paljonko joku asia on maksanut ja muistaa, että tavaroiden vähentämisestä syntyvä ilo on paljon suurempi, kuin tavaroiden alkuperäinen arvo ja sitä kautta tullut omistamisen tunne on koskaan ollut.
Pakkaan tulevien päivien aikana laukkuni vielä varmasti kymmeneen kertaan ja yritän keksiä, minne sen kaiken ylimääräisen tavaran työnnän. Tavaroitani läpikäydessäni muistan jälleen kerran, miksi aikoinani päätin lähteä vähentämään niiden määrää. Se vapauden tunne, joka minullakin ilman näitä olisi, olisi jotain niin mahtavaa, etten osaa edes kunnolla ajatellakaan sitä.
Muistinpahan kuitenkin jälleen, miksi blogini nimi on ”Ostolakossa” ja millaista vähätavaraista elämää kohti lähden uuden opiskelijaelämäni alkaessa jälleen tarpomaan!

31 kommenttia artikkeliin ”Pakkaan laukut ja kauas pois kaikesta meen”

 1. Et lähetä osaa postissa, niin mä tein osalle vaatteistani kun vain kesän jälkeen lähdin kotiin saksasta.

  • Jotenkin tuntuu hassulta postitella, kun ilmankin näitä pärjää, mutta silti olisivat tottakai mieluisia. No, tässä vielä pari päivää aikaa miettiä, miten asian ratkaisen. 🙂

 2. Aah, pakkaaminen, lempipuuhaani! Viime reissuilla oon viimeinkin ottanut vaatteiden rullaamisen käyttöön, ja tajunnut, miten paljon enemmän pieneen tilaan meneekään tällöin tavaraa. Suosittelen lämpimästi. Tsemppiä pakkauspuuhiin!

 3. Wink: Rullaa kaikki vaatteet, niin menevät paljon pienempään tilaan! 🙂 t. Takaisin Ausseista kolmen vuoden jälkeen kahdella laukulla

 4. Olin tulossa kanssa kommentoimaan tuosta rullaamisesta, vie huomattavasti vähemmän tilaa. Ja briteistä on muuten suorastaan ilmaista postittaa paketteja, ainakin Itellan hintoihin kun vertaa. Pistä vaan ronskisti osa postiin 🙂

 5. Joo niinkuin jo ehdotettukin niin rullaa mahdollisimman tiukiksi rulliksi kaikki vaatteet! Mahtuu tosi paljon enemmän! Vaatteet on kuitenkin aika kevyitä niin ei pitäis liikaa painoakaan tulla 🙂

 6. Tsemppiä muuttoon! Ja kuten muutkin ovat kommentoineet: postiin vain osa, postikulut ovat pienemmät kuin matkatavaroiden ylikuormamaksut.

 7. Kannattaa osa pakata postipakettiin ja lähettää Suomeen. Itse taisin Hollannista muuttaessani lähettää 10kg postilla (tuli laivalla) Suomeen ja oli kiva saada paketti pari viikkoa kotiinpaluun jälkeen Hollannista. 🙂 lähetyskulutkin oli ihan naurettavan halvat ja helpottaa myös lentokenttäsähläystä kun on vaan se yksi 20kg laukku.

  -tuulia

 8. Hei! Olen pitänyt blogistasi todella paljon ja lukenut sitä viime vuosina ahkerasti, mutta onhan se etääntynyt aika kaus alkuperäisestä Ostolakossa-ideastaan, joka oli raikas ja omaperäinen. Siksi ymmärränkin, jos nyt lähdet uusia tuulia kohti; muutos kuuluu elämään ja mikään ei ehkä säily tuoreena pitkään, blogikaan, tai blogi-idea. Olet mainio kirjoittaja ja skarppi kiteyttäjä, joten toivottavasti saamme nauttia kirjoituksistasi jatkossakin jossain muodossa, jonkin otsikon alla. Ellei sitten uusi opiskelijaelämä anna taas uutta Ostolakko-innoitusta. Kaikkea hyvää sinulle, ja puhtia pakkailuun! Monta kertaa muuttaneena allekirjoitan tuon, että pois heittäminen on kurjaa ja vaikeaa, mutta juuri mitään en ole jäänyt kaipaamaan. Tai en mitään, juuri-sana on turha… Rullaten saat sitä paitsi tosiaan enemmän mukaan. Mutta Suomestakin saa edullisia uusia vaatteita jätettyjen tilalle, ja kivaa kosmetiikkaa. Hyvää matkaa ja kiitos vielä kerran ihanasta blogista.

 9. Postittaminen on kaikkea muuta kuin halpaa nykyaan, mutta jos tavaraa on jaamassa yli esim. joku jarkeva laatikollinen, kysaise jos vaikka talla kuljetusfirmalla sattuisi olemaan autossa tilaa https://www.facebook.com/FinEstUK

  On saanut kovasti kehuja suomalaisilta, ja on kasittaakseni melko edullinen verrattuna rahtifirmoihin, saati postiin.

 10. Tää on ehkä tosi absurbi ja outo kysyms, mutta kun sulla on se ikeasta osettu malm kampauspyötä niin haluaisitko millään mitata tän (http://i5.aijaa.com/b/00757/12543876.jpg) paksuutta/korkeutta mikä onkaa.. 😀 mietin vaan, että saisko sinne alle helmerin. Kiitti jo etukätee! 😀

 11. Hei Virve!
  Tarvitsisin nyt apua eyeliner -ongelmani kanssa. Eyeliner kuuluu kaikkiin mun juhla- ja esiintymismeikkeihin, ja tavoittelen sellaista tosi mustaa filmitähtimäistä vintagetyylistä lopputulosta, eli tosiaankin musta ja tarkka eyeliner haussa, millä saa tehtyä sekä ohuempaa, että paksumpaa jälkeä.
  Ostin tuon Sensain tussin, ja tykkäisinkin siitä ja sen siveltimestä ihan hirveästi, jos ei ei hylkisi ihoani! Siis aivan kuin vesiväreillä yrittäisit maalata muoviämpärin pintaa. Ihoni ei ole rasvainen, alla on aina ollut mineraalipohja, eikä tätä ole tapahtunut minkään muun eyelinerin kanssa. Ostin uuden täytönkin siltä varalta, että minulle olisi osunut maanantaikappale, mutta sama homma.
  Mitä siis suosittelisit? Olen käyttänyt Isadoran ja Natural Coden tusseja, mutta ne kuivuvat liian vähäisen käytön jälkeen käyttökelvottomiksi. Joskus on ollut myös Rimmelin dipattava, mutta sillä en saa niin tarkkaa jälkeä kuin haluaisin.
  Olen alkanut miettimään geelirajausta, mutta kokeilemassani Maybellinessä oli liian paksu ja kömpelö sivellin.
  Toivottavasti osaat auttaa minua, sillä syksyn ja koulun alkaessa mun pitää taas olla lavalla pianistina todella usein ja haluaisin rajausten olevan kunnossa. 🙂

  • Oletko kokeillut Yves Rocherin Felt-Tip Eyeliner 12h:ta? Tosi tarkka ja ohut kärki + ainakin mulla pysyy kuin tauti. Muistaakseni ei ollut hinnalla pilattu. Jos tykkäät Maybellinen geelirajauksesta muuten, niin osta erillinen, oikeasti kunnollinen, rajaussivellin. Itse tykkään tehdä siivelliset rajaukset pienellä,jämäkällä, viistopäisellä siveltimellä. Tämä on suosikkini: http://www.coastalscents.com/brushes/liner/elite-liner.htmlhttp://www.coastalscents.com/brushes/liner/elite-liner.html Samanlaisia löytynee varmasti ihan Suomestakin esim. Duroyn valikoimista.

   Toivottavasti löydät etsimäsi! 🙂

  • Okei, kiitti! En siis tosiaan ostanut tota Maybellineä sit kokeiluun, koska olin lukenut, että sen pysyvyyden kanssa on ollut ongelmia.

  • Minun täytyy rehellisesti myöntää, että koska käytän niin vähän nestemäisiä linereita ja kun käytän, haen sitä pehmeämpää jälkeä, etten osaa mitään omakohtaista pomminvarmaa heittoa tähän laittaa. Itse olen käyttänyt voimakkaampiin rajauksiin monen voimakasta lopputulosta hakevan työkaverini suosikkia Lancomen Art Lineria, joka on ollut kyllä tehtävässään mainio. Toivottavasti Anonyymin suosituksista oli kuitenkin enemmän apua. 🙂

 12. Moikka! Ennen kuin heität mitään pois me muut lontoon suomalaiset ottaisimme ilolla vastaan ylimääräisiä tuotteitasi! T: köyhä opiskelija… 😉

Kommentointi on suljettu.