Ultimaattinen korealainen kohteliaisuus: ”Sinulla on pieni naama!”

Moni tietää, että Aasiassa ja erityisesti Etelä-Koreassa vallitsevat varsin erilaiset kauneusihanteet länsimaihin verrattuna. Yksi selkeimpiä juttuja on tietysti vaalean ihon ihannointi. Siinä missä meillä läträtään itseruskettavilla ja aurinkopuutereilla, vältellään Aasiassa aurinkoa urakalla ja käytetään kosmetiikkatuotteita, jotka luovat vähintäänkin optisen harhan vaaleammasta ihosta.

Moni kauneusihanne näkyy eteläkorealaisia kosmetiikkahyllyjä katsoessa nopeasti. Kauniisiin kasvoihin kuuluu myös mm. terävä leukalinja, minkä vuoksi saatavilla on paljon erilaisia ”V-line”-tuotteita leukapieliä korostavista naamioista hoitovoiteisiin ja meikkituotteisiin. Näillä hoitotuotteilla ja meikeillä pyritään saamaan aikaan illuusia mahdollisimman sirosta ja terävästä leukalinjasta.

Ostolakossa korealainen kauneusihanne pienet kasvot

Ihan kaikki kauneusihanteet eivät kuitenkaan heti välity pelkkiä kosmetiikkahyllyjä tutkiessa ja sen ultimaattisimman kohteliaisuuden osuessa kohdalle jonkun sen kasvotusten esittämänä saattaa jopa hämmentyä pahan kerran.

Länsimaalaisille ei nimittäin ole välttämättä ihan selvää, että kyse on kohteliaisuudesta.

Ostolakossa korealainen kauneusihanne pienet kasvot

Sinulla on pieni naama tai ehkä kauniimmin sanottuna kasvosi ovat pienet on nimittäin eteläkorealainen kohteliaisuus, joka ei jokaisen mielestä ehkä ihan heti tunnu siltä, mutta jollaiseksi se kuitenkin on tarkoitettu. Sama pätee ilmeisesti myös Japanissa ja Kiinassa.

Koreassa kasvojen keskimääräinen mitta hiusrajasta leukaan on kuulemma 22.2 cm ja Japanissa vastaava luku on 22,8 cm. Jos kasvot ovat lyhyemmät, koetaan ne yleisesti pieniksi kasvoiksi, joita pidetään kauniina. Pienet kasvot ovat siis juttu, jota toivotaan. Kasvojen leveydestä ei varsinaisesti puhuta mittayksiköissä, mutta pienet kasvot tarkottavat käytännössä myös leveyssunnassa siroja kasvoja.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lwJUrKj4-II]

Yllä olevalta videolta voi katsoa, kun varsin erikoiselta kuulostavaa kohteliaisuutta testataan Etelä-Koreassa länsimaalaisiin ja nähdä myös, kuinka kasvojen kauneus mitataan mittanauhan avulla.

Täältä voi puolestaan katsoa listausta siitä, kenellä korealaisella julkkiksella on pienimmät kasvot, koska tottakai se on listaamisen arvoista. Artikkelin mukaan julkkikset myös tietoisesti ottavat kuvia kasvoistaan erilaisten esineiden rinnalla, jotka antavat mittasuhteet kasvoille ja korostavat siten kasvojen pienuutta – sukupuolesta riippumatta.

Verkossa on myös kiertänyt testi, jossa ihmisten viehätysvoima mitataan testaamalla, onko heidän keroppansa kahdeksan pään korkuinen. Tähän “8 Stacked Heads” -testiin voi tutustua mm. täällä.

Jos kasvot eivät ole luonnostaan pienet, ei kuitenkaan tarvitse vaipua epätoivoon. Tältä videolta voi katsoa, kuinka hiukset kannattaa leikata, jotta kasvot voi saada näyttämään mahdollisimman pieniltä. 

Ostolakossa korealainen kauneusihanne pienet kasvot

Shoppailin itse joskus Aasiasta näitä kuvissa näkyviä kangasnaamioita, jotka on nimenomaan tehty korostamaan kasvojen pienuutta. Näiden näkeminen nauratti minua, mutta samalla tietysti myös hämmensi.

Ei nimittäin tulisi kuuloonkaan, että meillä länsimaissa tai ainakaan Suomessa kauppojen hyllyille ilmestyisi tällaisia tuotteita, jotka kertovat jokaisen tytön unelmana olevan pienet kasvot saatikka sitten ihan suoraan väittävät, että mitä suuremmat silmät, korkeampi nenä (aasialaisilla on usein matalampi nenä) ja pienemmät kasvot sinulla on, sitä paremmalta näytät. Ylipäätään ihan minkä tahansa piirteen vastaavalla tavalla ihannointi saisi taatusti aikaan lööppejä ja paheksuntaa eikä todellakaan olisi okei.

Aasialaiset kauneusihanteet naurattavatkin ehkä pinnallisesti, mutta samalla ne ovat myös karu muistutus siitä, kuinka suuri arvo ulkonäölle voidaan antaa ja kuinka tärkeänä sitä voidaan yhteiskunnassa pitää. Rakastan itse aasialaista kauneudenhoitoa, mutta nautin enemmän siitä, että meillä länsimaissa kauneuden käsitä tuntuu olevan monella tapaa paljon suvaitsevaisempi.

Onkin siis mukavaa, että meidän markkinoillemme aasialainen ja erityisesti korealainen ihonhoito on rantautunut ennemminkin tapana hemmotella itseään oikein ajan kanssa eikä niinkään pakkomielteisenä, täydelliseen ulkonäköön tähtäävänä missiona.

Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea lisää siitä, miksi Etelä-Korea on niin ulkonäkökeskeinen yhteiskunta ja miksi eteläkorealaisilla on pakkomielle kauneuteen.

Ostolakossa korealainen kauneusihanne pienet kasvot

Oletteko te törmäneet maailmalla teistä erikoisilta tuntuviin kauneusihanteisiin?

3 kommenttia artikkeliin ”Ultimaattinen korealainen kohteliaisuus: ”Sinulla on pieni naama!””

 1. Olenpa itse kiinnittänyt huomiota siihen, että suomalaisilla miehillä on ”pienet kasvot”, jolla tarkoitan myös sirompaa nenää jne. Keskieurooppalaisilla miehillä piirteet ovat rouheammat. Tätä en sitten ole miehille itselleen ole kommentoinut, mutta arvostan siis enemmän ”isoja kasvoja”. En ole tämän huomioni kanssa yksin, vaan olen keskustellut tästä muidenkin suomalaisten kanssa.

  Tällä siis haluan sanoa, että kyllä me länsimaissakin panemme merkille kasvojen koot. Meillä vaan ollaan häveliäämpiä mitä voi toiselle sanoa päin naamaa, mutta sehän ei merkkaa sitä etteikö ihanteita olisi olemassa.

  Ranskassa on normaalia ottaa toisen paino puheeksi ja siellä yleensä myös huomautellaan, jos syöt liikaa herkkuja tms. Tarkoitus on lienee ohjata ihmistä terveellisempien ruokatottumusten äärelle, mutta olisi naiivia kuvitella, ettei ranskalaisillakin olisi esteettistä tavoite kokoa.

  Musta on reilumpaa, että ihanteista puhutaan ääneen, jos sellaisia on. Sellaiset ilmassa leijuvat säännöt kauneudesta, joista ei puhuta ääneen , aiheuttaa musta enemmän pahaa. Mutta elämässä tosiaan on paljon muutakin kuin kauneus ja sen tavoittelu.

 2. Asun Sambiassa ja täällä kauneusihanteet tulevat hyvin pitkälti musiikkivideoiden naisista. Eli muotoja saa ja ”pitää” olla, mutta ei lihavuutta vaan pyöreät muodot, isot rinnat ja iso peppu. Mitään fitnesskroppaa täällä ei ihailla ollenkaan. Kauppojen hyllyillä on paljon ihoa ”valkaisevia” voiteita, mutta on ollut kiva huomata että paljon naiset nykyään myös ovat ylpeitä tummasta ihostaan eivätkä enää niin paljoa koita olla vaaleampia. Pitäisi ehkä ihan kysyä naispuolisilta kavereilta (ja miehiltäkin, mutta pelkään että vastaukset saattavat olla aika seksistisiä ja sovinistia…) että mikä heille on kauneusihanne – nämä mun mieleentulevat on vaan havaintoja.

  Hiuksissa tosin iso trendi on edelleen suorahiuksiset peruukit, mitä itse harmittelen koska kaunis afrotukka on mun mielestä upea. Mutta sitten taas, itsellänikin on nätti luonnollinen tummanruskea laineikas tukka, mutta käyn täällä kampaajalla laittamassa pidennysten kanssa pitkät pikkuletit koska henk koht koen näyttäväni nätimmältä leteillä. Ja ennen kuin kukaan mainitsee mitään kulttuurisesta omimisesta niin toistaseksi vuosien jälkeen ainoat negatiiviset kommentit aiheesta olen saanut muilta valkoisilta, yksikään afrikkalainen nainen tai mies ei ole muuta kuin kehunut ja kannustanut monessa eri maassa missä olen asunut ja matkustanut sekä Itä-, Keski- ja Länsi-Afrikassa.

 3. Enpäs ole koskaan tullut ajatelleeksi että kasvojen koolla olisi niinkään väliä, enemmän ehkä mittasuhteilla. Piti mitata omatkin kasvot ja tulos oli 19cm. 😀

Kommentointi on suljettu.