Mitä kosmetiikkaa Thaimaasta voi ostaa?

Näin talvilomien aikaan Thaimaan reissu on on ajankohtainen juttu monille joko omakohtaisesti tai tuttujen kautta. Yksi yleinen kysymys onkin, että että mitä kosmetiikkaa Thaimaasta voi ostaa tai mitä kosmetiikkaa kannattaa pyytä tuliaiseksi.

Sephora Thaimaa Ostolakossa - 1 (1)

Thaimaassa on Sephora, mutta maan oma haastaja sille on Eveandboy.  Molemmilla ketjuilla on Thaimassa kymmenkunta myymälää, mutta ne ovat keskittyneet Bangkokiin enkä ainakaan löydä kummankaan yrityksen omilta verkkosivuilta tai sosiaalisesta mediasta tietoa siitä, että niillä olisi myymälöitä muualla.

Eveandboy Thaimaa - 1

Tein jo aiemmin pienen yleisen postauksen koskien Bangkokin kosmetiikkatarjontaa, mutta koska kaikkien Thaimaahan matkustavien reissukohteena ei ole Bangkok, kokosin tähän muutaman yleisemmän vinkin kosmetiikan shoppailuun. Eri myymälöiden tuotevalikoima saattaa tietysti vaihdella kaupungista ja myymälästä riippuen, mutta on usein pääpiirteittäin sama.

Jos matkan kohteena on siis esimerkiksi Pattaya, Phuket, Hua hin tai Krabi, kannattaa painaa mieleen näiden ketjujen nimet:

Watsons Thaimaa - 1 (3)

Watsons

Thaimaan yleisin kemppariketju on Watsons, jolla on Thaimaassa useita satoja myymälöitä. Wantsons-myymälöistä löytyy sekä edullista päivittäiskosmetiikkaa että semi-selektiivisiä merkkejä. Myymälöistä löytyy meikkien, ihonhoitotuotteiden ja hiustuotteiden lisäksi myös apteekkikosmetiikkaa ja lääkkeitä. Myymälöitä on eri kokoisia ja mitä isompia ne ovat, sitä suuremmaksi myös niiden meikkitarjonta venyy.  Watsons-myymälöissä on tarjolla niin paikallisia kuin muitakin aasialaisia sekä länsimaalaisia tuotemerkkejä.

Watsons Thaimaa - 1 (4)

Myymälöissä on usein hyviä tarjouksia ja esimerkiksi kangasnaamioita hakevan kannattaa suunnata ehdottomasti Watsons-myymälään. Saatavilla on niin paikallisia, korealaisia, japanilaisia kuin länsimaalaisiakin kangasnaamioita, joiden rinnalla Watsons myy edullisesti myös omien tuotemerkkiensä naamioita. Watsons on myös loistava paikka, jos tahtoo ostaa edullisia meikkejä luotettavilta merkeiltä ja välttyä piraattituotteiden mahdollisesti haitallisilta ainesosilta.

Watsons-myymälöistä ei saa kovin paljon korealaista kosmetiikkaa. Muutamissa myymälöissä on pieni valikoima Mizon-tuotteita ja monissa myymälöissä on myös erillinen korealaisen kosmetiikan hyllytila, mutta tämä sisältää lähinnä muutamista hyllyistä tuotteita koostuvan valikoiman korealaisten merkkien tuotteita. Mitään laajaa ja kattavaa kokonaisuutta ei kuitenkaan ole tällä hetkellä ainakaan tarjolla.

Watsons thaimaa - 1 (2)

Mitä merkkejä Watstons myy?

Valikoimaan kuuluvat mm. Bore, Bifesta, Bourjois, Canmake, Cathy Doll, Catrice, Cute Press, DHC, Curel, Garnier, CLIO, Hada Labo, KATE, Leaders, Majolica Majorca, My Beauty Diary, Faith in Face, L’Oréal, Maybelline, Revlon, LuLuLun, Physicians Formula, Senka, Sleek, Suisai, Tsubaki, Tsururi, Za ja Wet n Wild. 

Täältä voi katsoa kaikki Watsonsin tuotemerkit.

Boots Ostolakossa - 1

Boots

Boots on Briteistä lähtöisin oleva kemppariketju, joka on tarjonnaltaan vastaava kuin Watsons, mutta pienemmällä tuotevalikoimalla ja usein myös vähän vähemmillä tarjouksilla. Boots-myymälöissä on kuitenkin usein erilaisia kaksi yhden hinnalla -kamppiksia. Myös Boots-myymälöitä on Thaimaassa useampi sata.

Boots-myymälöiden valikoima ei ole tavallisesti yhtä monipuolinen kuin Watsons-myymälöiden, mutta silti tutustumisen arvoinen. Koska ollaan Aasiassa, löytyy myös Bootseista myös valikoima kangasnaamioita, mutta muuten merkin myymälöistä löytyy lähinnä vain valikoituja yksittäisiä korealaisia kosmetiikkatuotteita.

Boots Thaimaa Ostolakossa - 1

Briteissä ja mm. Etelä-Koreassa Boots-myymälöistä löytyy myös selektiivistä kosmetiikkaa, mutta täällä ketjun myymälät ovat keskittyneet edullisiin ja keskihintaisiin tuotemerkkeihin. Boots-myymälöiden suurin vetonaula on minusta Soap & Glory, jonka leikkisiin ja ihanan tuoksuisiin tuotteisiin olen ihastunut jo vuosia sitten ja jotka vetoavat minuun edelleen. Lisäksi saatavilla on useiden Bootsin omien tuotemerkkien ja tuotelinjojen tuotteita. Vahvassa roolissa ovat myös meillä apteekkikosmetiikkana tunnetut ihonhoitomerkit.

Erityistä: Ainakin täällä Bangkokissa turisteille on annettu kassalla pahvisia Boots-kortteja, joilla turistit saavat ostoksistaan 5% alennuksen.

Boots Thaimaa

Mitä merkkejä Boots myy?

Valikoimaan kuuluvat mm. Soap & Glory, Boots No7, Mistine, Inecto, My Beauty Diary, Champneys, Lee Stafford, Seventeen, Umberto Giannini, Eucerin, Vichy, La Roche-Posay, Bioderma, Avene, Wet n Wild, L’Oréal, Maybelline, Revlon ja Tony & Guy.

Täältä voi katsoa kaikki Bootsin tuotemerkit, mutta tämä listaus on hieman vajaa.

7-Eleven Thaimaa - 1

7-Eleven

Thaimaan ylivoimaisesti yllättävin paikka shoppailla kosmetiikkaa ovat 7-Eleven-myymälät, joita on lähes jokaisessa kadunkulmassa. Niitä on Thaimaassa nimittäin jo yli 10 000,  joten maassa ollessa on jopa haastavaa yrittää välttyä käymästä siellä. Siinä missä itse olen Ruotsissa tottunut 7-Eleven-kioskien olevan hieman hintava paikka hakea äkkiä pientä välipalaa ja evästä, ovat ne Thaimaassa edullisia paikkoja suorittaa vaikka ihan kaikki ruokaostokset.

7-Eleven-myymälöitä on eri kokoisia, mutta useimmat niistä ovat melko pieniä. Kompaktiin kokoonsa nähden niistä löytyy kuitenkin suorastaan yllättävän paljon edullista kosmetiikkaa, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Erityistä myymälöiden valikoimassa on, että kaikki niissä myytävät kosmetiikkatuotteet ovat lähes poikkeuksetta matkakokoisia, mutta silti  jopa suorastaan halpoja.

7- Eleven Thaimaa - 1

Selektiivistä kosmetiikkaa myymälöistä ei tietenkään löydy, mutta pienten tuotteiden joukossa on niin länsimaalaisia, japanilaisia, thaimaalaisia kuin jopa korealaisiakin kosmetiikkatuotteita, joiden kautta on mahtavaa päästä kokeilemaan vaikka mitä uusia tuotteita.

Tuotteet ovat pääosin ihonhoitotuotteita kasvoille ja vartalolle, mutta saatavilla on myös meikkejä. Myymälöistä löytyy myös valtava määrä kompaktisti matkallakin mukana kulkeviin pusseihin pakattuja tuotteita, joiden kautta voi tutustua vaikka mihin jännittäviin tuotteisiin eurolla tai parilla. 7-Eleven-myymälöistä löytyy myös paljon kangasnaamioita ja esimerkiksi ihania minidödöjä.

Jos joku kosmetiikasta ymmärtämätön läheisenne on lähtenyt reissuun ja teidän pitää keksiä jotain helposti saatavilla olevia tuliaisia, pyytäkää henkilöä menemään 7-Eleven-myymälään, joita on kaikkialla ja napsimaan sieltä mukaansa edullisia naamioita ja muuta pieniin pusseihin pakattua kosmetiikkaa. Siitä tehtävästä suoriutuu varmasti vaikka se eläkkeellä oleva isäkin!

7-Eleven Thaimaa - 1 (1)

Mitä merkkejä 7-Eleven myy?

Saatavilla on vaihteleva valikoima tuotteita mm. näiltä tuotemerkeiltä: Garnier, Nivea, Garnier, L’Oréal, Cathy Doll, Beauty Cottage, Cute press, Garnier, Senka, Scentio… Tämä lista on tosiasiassa ihan loputon ja valikoima vaihtelee paljon myymälöittäin.

Karmart Thaimaa Ostolakossa - 1

KARMART

KARMART on korealaisen kosmetiikan kasvaneeseen suosioon kiinni iskenyt thaimaalainen ketju. Pieniä pinkkejä KARMART-kioskeja löytyy Bankokista paljon esimerkiksi julkisen liiknteen asemilta sekä ruokamarkettien läheisyydestä ja yrityksellä on myymälöitä myös muualla Thaimaassa.

Kompaktista koosta huolimatta KARMART-myymälöihin on saatu ahdettua jopa tuhat erilaista tuotetta. Myymälöissä ei ole laajaa valikoimaa erilaisia tuotemerkkejä, mutta ne ovat keskittyneet myymään korealaista kosmetiikkaa, minkä lisäksi niistä löytyy myös thaimaalaista kosmetiikkaa.

Karmart Thaimaa - 1 (1)

Erityistä merkin valikoimassa ovat esimerkiksi sen omat, thaimaalaisen tuotetiimin kehittämät ja Thaimaassa valmistetut Cathy Doll- ja Baby Bright-tuotteet, joiden pakkaustekstit on tarkoituksella tehty ensisijaisesti koreaksi. Tuotteissa voi jopa lukee usein ”Formulated in Korea”, mikä on tietysti eri asia, kuin että ne olisi valmistettu siellä.

Moni luleekin tietysti, että kyse on korealaisista merkeistä ja meni itsekin ensin tähän halpaan. KARMARTin valmistamia Cathy Doll- ja Baby Bright -tuotteita myydään myös muissa kosmetiikkamyymälöissä sekä esimerkiksi 7-Eleveneissä ja ne tuovat kuulemma suurimman osan yrityksen liikevaihdosta siitäkin huolimatta, että KARMART tuo maahan korealaisia Missha-tuotteita.

Itse en ole kovin usein halunnut astua KARMART-myymälöihin sisään Bangkokissa, sillä ne ovat tosiaan melko pieniä ja yleensä niissä on silti useampi henkilökunnan edustaja paikalla. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei tuotteita saa katsella täysin rauhassa, mikä ahdistaa kaltaistani epäsosiaalista kosmetiikkahöperöä.

Cathy Doll Thaimaa - 1 (1)

Mitä merkkejä KARMART myy?

Missha, Cathy Doll, Jejuvita, Baby Bright, Reunrom, Crayon, Boya ja Oppa Style.

Merkeistä voi lukea lisää englanniksi KARMARTin omalta verkkosivulta.

Beauty Buffet Thaimaa - 1 (1)

Beauty Buffet

Beauty Buffet mainostaa olevansa kaupungin herkullisin kauneusliike ja sen pinkeissä, tuotteita täyteen ahdetuissa myymälöissä on ideana luoda buffet-aamiaisen tunnelmaa henkivä kattaus kosmetiikkatuotteilla. Brändin logossa asiakkaita tervehtii kokinasuinen mies, joka on saanut käteensä meikkisiveltimen ja joka puolella myymälää on tarjolla tuotteita, joihin voi tutustua niiden testereistä. Myös myyjät ovat pukeutuneet kaupan teemaan sopien.

Beauty Buffet Thaimaa Ostolakossa - 1

Beauty Buffet -myymälöistä on Thaimaassa yli 300, joten niitä löytyy taatusti tavallisimmista matkakohteista. Thaimaalaisen ketjun myymälöitä löytyy myös muista Aasian maista. Beauty Buffet -myymälöissä myydään yrityksen omia tuotemerkkejä, joiden tuotteet ovat tavallisesti melko edullisia ja niistä suosituimpi myydään myös muissa liikkeissä.  Tunnetuin Beauty Buffet -ketjun merkki on Scentio, jonka Milk Plus -tuotteet ovat erityisen suosittuja ja niitä löytyy niin 7-Eleveneistä kuin esimerkiksi Boots-myymälöistäkin.

Beauty Buffet Thaimaa - 1 (2)

Mitä merkkejä Beauty Buffet myy?

Saatavilla olevat merkit ovat Gino McCray, Beauty Idol, Girly Girl, Made In Nature, Scentio, The Bakery ja Lansey.

Beauty Buffet myymälöistä ja tuotteista voi lukea lisää Beauty Buffetin englanninkieliseltä sivulta.

Beauty Cottage Thaimaa - 1 (1)

Beauty Cottage

Beauty Cottage on vintage-tunnelmaa henkivä, suorastaan nukkekotimainen myymäläketju, joiden henkilökunta pyörähtelee myymälöissä kauniisiin kukkamekkoihin pukeutuneena.  Tuotteissa hyödynnetään luonnon uutteita ja tehoaineita ja niiden ulkonäkö on saanut vaikutteita viktoriaanisen ajan naisten tyylistä. Merkin myymälöiden tilat on jaettu kolmeen osaan: Yhdellä seinustalla on tavallisesti vartalon, toisella kasvojen hoito ja keskellä meikit.

Beauty Cottage Thaimaa - 1

Vaikka merkin slogan onkin “Natural Crafted Beauty”, eivät sen tuotteet ole silti puhdasta luonnonkosmetiikkaa. Merkin myymälöistä löytyy vain Beauty Cottagen omia meikkejä, ihonhoitotuotteita ja kauneudenhoitoon liittyviä tarvikkeita. Tuotteet on jaettu erilaisiin linjoihin, joiden tuotteita yhdistää kussakin linjassa joku erityinen luonnon tehoaine.

Beauty Cottagella on kymmeniä myymälöitä ympäri Thaimaata ja täältä voi katsoa tarkemman listauksen Beauty Cottage -myymälöiden sijainneista.

Holika Holika Thaimaa - 1

Korealainen kosmetiikka Thaimaassa

Korealainen kosmetiikka on tullut Thaimaahan vasta ihan lähivuosina ja Thaimaassa suositumpaa on edelleen japanilainen kosmetiikka. Näiden postauksessa mainittujen yritysten myymien tuotemerkkien lisäksi Thaimaasta voi kuitenkin ostaa myös muutamien tunnetuimpien korealaisten kosmetiikkamerkkien tuotteita merkkien omista myymälöistä. Suuri osa myymälöistä on kuitenkin Bangkokissa, mutta Etude Housella on myymälä ainakin ilmeisesti Pattayalla.

Thaimaasta löytyy myös Innisfree, Holika Holika, Nature Republic, Skinfood, The Face Shop ja It’s SKIN, mutta niiden ainoat myymälät ovat toistaiseksi Bangkokissa – käsittääkseni ainakin.

COSRX Thaimaa Ostolakossa - 1

COSRX-tuotteita Thaimaassa myy vain Bangkokin Åland, jossa on myös pieni valikoima Klairs-tuotteita. Banila Co -merkkiä Thaimaasta ei käsittääkseni saa. Joitakin aasialaisia merkkejä tarjoaakin Thaimaassa vain Alibaban omistama Lazada-verkkomyyntisivusto, joka on rinnastettavissa Amazoniin ja Wishiin. Korealaisilla tuotemerkeillä voi siis olla esimerkiksi oma thaimaalainen Facebook-sivu, mutta niitä ei myydä kivijalkamyymälöissä.

Innisfree Thaimaa - 1

Jos teillä on tietoa Thaimaan kosmetiikkashoppailusta Bangkokin ulkopuolella arvostaisin kovasti, mikäli jakaisitte kommenteissa vinkkinne!

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

6 kommenttia artikkeliin ”Mitä kosmetiikkaa Thaimaasta voi ostaa?”

 1. Pienenä notena entisenä Thaikkulandian asukkaana niin yleensä tuotteet missä lukee Snow, Bright tai vast. ovat vaalentavia/ihoa valkaisevia. Vaikka tuotteiden teksteistä ei muuten selvää saa niin suosittelen jättämään nämä hyllyyn. Aasiassa aineiden turvallisuutta ei valvota samalla tavalla kuin esim. Euroopassa ja pahimmassa tapauksessa näistä voi jäädä ikuiset muistot ihoon.

  • Palaan tähän myöhemmin omassa postauksessa, mitta vielä en ole ainakaan nähnyt merkkien whitening tuotteiden sisältävän täällä muita kuin EU:ssakin sallittujs brightening ainesosia, eli whitening ei ole täälläkään bleaching, joka tarkoittaa edimerkiksi Intiassa käytettyä ihon valkaisus kemiallisesti.

   Thaikut rakadtavat whitening-tuotteita, mutta niiden nimi lupaa enemmäin kuin mitä ne tekevät ja kyse on tosiaan ihon kirkastamisesta enemmän. 🙂

 2. Kiitos paljon 7-eleven -vinkistä! Oon Khao Lakissa lomalla ja harmittaa etten Phuketin shoppauspäivällä ostanut vieläkin enemmän sheet maskeja ja muuta kosmetiikkaa. Tänään käyn heti illalla tsekkaa lähistön isomman 7-elevin tarjonnan ☺️

  • Toivottavasti teet hyviä löytöjä! 7-Elevenit ovat ihan parhaita Thaimaassa! 🙂

 3. Palasin juuri Phuketista ja täytyypä kertoa, että hieman lähti lapasesta… kotiintuomisina about viisikymmentä kangasnaamiota! Nämä tuntuvat olevan iso hitti sielläkin, tarjolla on niin ruokakaupoissa kuin katukojuissakin. Watsons osoittautui hyväksi, lisäksi lukuisissa sekalaista kempparitavaraa myyvissä liikkeissä oli kymmenen kappaleen maskilaatikoita edulliseen hintaan. Apteekeissa vähän kalliimpaa. Glow-nimisestä kosmetiikkakaupasta ostin hyaluronihappo- ja etanaseerumia 285 bht:lla eli n. 8 eurolla per pullo (30 ml). Näitä liikeitä oli Kata beachilla kaksin kappalein.
  Lisäksi vielä lähempänä vierailukohteena en malta olla mainitsematta Tallinnan Kaubamajaa; olin aivan mykistynyt sen Korea-hyllystä (Misha, Mizon, Pixi…)!

 4. Ihanaa lukea näitä sinun kirjoituksiasi, sellaista kyselisin, että olisiko tälläiselle muutaman vuoden yli 40v daamille neuvoa jotain hyviä kosteuttavia ja juonteinta siloittavia tuotteita?
  Helmikuussa kutsuu Bangkok ja Phuket ja mielelläni noita tuotteita ostelisin.

Kommentointi on suljettu.