Paras luomivärinpohjustaja

Kuten on käynyt ilmi, on minusta tullut ihan äärimmäisen huono luomivärien käyttäjä. Siitä johtuen, että en liiemmin käytä luomivärejä voikin olla yllättävää kuulla, että yksi päivittäisistä must have -meikkituotteistani on luomivärinpohjustaja.
Haluatteko nähdä miksi?

Tässä siihen selitys. Silmäluomieni iho on täynnä luomien läpi kuultavia verisuonia, jotka saavat silmäluomet punertamaan -vähän kun olisi couperosaa silmäluomilla!
Joku lukijani kysyi joskus paljaan silmäluomeni nähtyään, että johtuuko ripsirajani värjäytyminen käyttämästäni ripsienkasvattajasta. Ikävä kyllä siitä ei voinut tehdä syntipukkia, sillä läheltä katsoessa huomaa, että kyse ei ole luomen värjäytymisestä vaan ihan vaan niistä pienistä verisuonista, jotka sillä risteilevät.
Silmäluomeni kaipaavat siis ehdottomasti tuotetta, joka tasoittaa niiden värin nudelookkiin sopivaksi.   Aina välillä joku ehdottaa maailmaa mullistavana ja ihan totaalisen uutena ideana, että voisin kokeilla käyttää niille peiteainetta tai meikkivoidetta yhdessä puuterin kanssa, sillä hänellä se ainakin toimii.  Mielipiteeni asiasta voi tiivistää ajatuksissani kahteen sanaan: Hah hah.
Vaikkei minulla aina leikkaisikaan, niin arvaatte kuitenkin varmaan, että tuota ensimmäisenä mieleenjuolahtavaa ideaa on tullut useaankin otteeseen kokeiltua. Kokeilu on poikkeuksetta ohi viimeistään kymmenessä minuutissa, kun kaikki luomelle levitetyt tuotteet ovat soutaneet itsensä luomivakoon. Sorry, ei toimi näillä rasvaluomilla.
Tämän vuoksi tarvitsenkin luomilleni sen täydellisen luomivärinpohjustajan, joka ei koskaan petä kesken päivän ja joka kykenee myös tuomaan loistavaa peittävyyttä. Onneksi sellainen on ollut minulla käytössä jo puoli vuotta.
YSL:n Couture Eye Primer tipahti keväällä töiden kautta käteeni ja on siitä lähtien palvellut minua uskollisesti lähes päivittäin. Aktiivisesta käytöstä huolimatta tuote ei ole vielä kulunut edes puoleen väliin, joten yhteistä taivalta on onneksi jäljellä vielä pitkään.
Minulle valikoitui sävy 1 Fair, joka sopii loistavasti vaalealle iholleni.
Äärimmäisen runsaspigmenttinen luomivärinpohjustaja  on ollut luultavasti paras kokeilemani vastaava, sillä se pysyy luomilla aamusta iltaan, yöhön ja vaikka vielä seuraavaankin aamuun asti ongelmitta ja tasoittaa luomien sävyn täydellisesti. 
Tuotteen voidemainen koostumus muuttuu iholla lähes puuterimaiseksi ja itse kiinnitän sen vielä lopuksi iholle puuterin avulla. Mikäli silmäluomet ovat todella kuivat, saattaa tuote olla niille huono valinta, mutta omille luomilleni se on sopinut erinomaisesti sekä yksinään että luomivärien kanssa käytettynä.
En enää edes osaisi ajatella meikkaavani ilman tätä tuotetta!
Kyse on periaatteessa todella pienestä yksityiskohdasta, mutta luonnollisen kaunista meikkiä tavoitellessa silläkin on väliä.

Paitsi että tuote tasoittaa luomien sävyn, luo se tietysti niille myös täydellisen pohjan luomivärien levitykselle. Tämän päälle levitettyinä sävyt nimittäin toistuvat entistä selkeämpinä, kauniimpina ja runsaspigmenttisempinä.

Tämä vuosisadan rakkaustarina on odottanut paljastamistani jo pitkään joten anteeksi, että olen pihtaillut tätä teiltä. Toivottavasti tästä vinkistä on apua muillekin, jotka kaipaavat runsaspigmenttistä ja kestävää luomivärinpohjustajaa!

Ovatko tämän ja jonkun muunkin tiet jo kohdanneet?

19 kommenttia artikkeliin ”Paras luomivärinpohjustaja”

 1. Toimivaa luomivärinpohjustajaa olen etsinyt jo pitkään. Luomivärit eivät oikein pysy ilman "apua", mutta kuten sinullakin, meikkivoiteet ovat hyvin äkkiä rullalla luomivaossa. Mutta: luomeni kuitenkin kuivuvat hyvin helposti, joten tämäkään ei sitten ole oikein sopiva? Viimeksi olen kokeillut Lumenen luomiprimeria ja jo muutaman päivän käytön jälkeen luomet olivat rutikuivat ja lähes rikki (tai sitten primerissa oli joku ärsyttävä ainesosa, joka ei sopinut minulle). Olisiko sinulla mielessäsi jokin muu merkki, joka ei kauheasti kuivattaisi, mutta olisi silti toimiva?

  • Oletko Too Facedia kokeillut? UD:hen verrattuna sitä pidetään vähemmän kuivattavana, mutta yhtä pitävänä. Ainakin minulla toimii ja sy-alueeni on myös kuiva, mutta luomet myös rasvoittuvat.

   Tuollaista sävytettyä en oikeastaan tarvitse, sillä pohjustajan päälle voi laittaa vaikka meikkipuuteria jos ei luomiväriä jaksa.

 2. Vau! Mulla on tosi helposti rasvoittuvat luomet ja vain harvat luomivärit pysyvät paikoillaan päivän ajan, edes Urban Decayn Primer Potionin kanssa. Osaatko sanoa, onko tämä sun mielestä kestävämpi vaihtoehto UD:hen verrattuna?

  • Minuakin kiinnostaa kuulla, sillä olen jo muutaman vuoden vannonut Urban Decayn nimeen juuri primerin suhteen. Voiko (muka, heh) olla jotain vielä parempaa?

  • Sama ongelma mulla, eikä Urban Decay ole myöskään tuonut apua tilanteeseen. Muutaman tunnin saan kyllä silmämeikin pysymään, mutta kahdeksaa tuntia en sitten millään. Oma silmäluomi on hieman "raskas" ja iho vielä rasvoittuvaa sorttia, eli en usko että pohjustajan vaihtaminen auttaisi ongelmaan.

 3. Muakin kiinnostaa, onko tämä mielestäsi UD:n primeria parempi? Olen ollut siihen tyytyväinen, mutta hieman peittävämpi ei olisi pahitteeksi.

 4. UD:n Edenkö ei ole teille tarpeeksi peittävä? Minusta se on jo liiankin pigmenttinen. Vai onko se väärän värinen? Ihanaa, että vaihtoehtoja on. UD:n potion kuluu minulla niin hitaasti, ettei aivan lähiaikoina tarvitse uutta etsiä. Mutta hyvä tietää, ettei se ole maailman ainoa toimiva pohjustaja.

 5. Mulla on aivan samanlaiset luomet! Mulla tosin on myös couperosa kasvoilla. Oon aina inhonnut ihoani ja kaikki, jotka eivät ole nähneet mua ilman meikkiä, ihmettelevät miksi inhoan ihoani.."Miksi käytät noin paljon meikkiä, eihän sulla ole edes näppyjä!" ym. Pakko olla aina edes hiukan meikkivoidetta, tai oon punainen kuin paloauto..varsinkin kylmillä ilmoilla. Ja nuo silmäluomet..mur! Mulla on onneksi kestänyt peitevoide+puuteri yhdistelmä, mutta joskus se tuntuu melko raskaalta. Tuota voisi kokeilla joskus, kiitos vinkistä 🙂

 6. Kannattaa kokeilla Avonin luomivärin pohjustajaa! Todella hyvä ja plussaa myös edullisuus. Oli valittu K&T- lehdessä parhaaksi pohjustajaksi.

 7. Mitkä liikkeet myyvät tätä Suomessa? Nopea googlettelu ei tuottanut tulosta ja haluaisin kovasti päästä tätä hypistelemään.

 8. Pitääkin kokeilla tätä! Itselläkin luomet näyttävät pienistä verisuonista johtuen siltä, että mulla olisi smokey eye -meikki ihan omasta takaa…:p Normaali peiteaine + puuteri -kombo ei tosiaan rasvaluomilla toimi, mutta tähän mennessä oon löytänyt hyvän avun Bare Mineralsin bisque-peiteaineesta, joka on siis jauhemaista. Vaikka lätkin sitä ihan reilulla kädellä tarpeeksi peittävän lopputuloksen aikaansaamiseksi, ei se ainakaan normaalioloissa kasaudu luomivakoon. Vaikka peiteaineen sävy on mun mielestä vähän punertava, se jotenkin maagisesti kuitenkin tasoittaa tuon luomien violetinkukertavan väriskaalan. Lisäksi musta on hassua, että oikein vaalealla iholla bisque on liian tumma käytettäväksi peiteaineena muualla kasvoissa, mutta mun luomilla sävy toimii erinomaisesti. Pari kertaa joku on jopa kehaissut, että onpa mulla kivansävyinen nude luomiväri…Yrityksen ja erehdyksen kautta nää itselle oikeat tuotteet löytyy, aika monta tässä onkin käyty läpi..Ja aina voi löytyä vielä joku parempi! 🙂

  /Anna

 9. Minä käytän myös pääsääntöisesti pelkkää pohjustajaa+puuteria, luomiväriä aika harvoin.Minullakin luomet ovat niin kirjavat että pohjustaja muuttaa ilmeen aivan erilaiseksi ja on tosiaan välttämätön.Tällä hetkellä on käytössä Diorin pohjustaja, se on ihan hyvä, Estee Lauderia olen käyttänyt aikaisemmin.Tätä YSL:ää on kyllä ehdottomasti kokeiltava seuraavaksi, vaikuttaa niin hyvältä, kiitos vinkistä.

 10. Kyllä minusta on hyvinkin mahdollista, että nuo suonet ovat tulleet selvemmin esille ripsenkasvattajan käytön takia. Toimiva ainehan niissä on prostaglandiinianalogi ja prostaglandiinit laajentavat verisuonia.

 11. MACin Paint Pot sävyssä Soft Ochre tai Painterly vois olla samanlaisia, mutta vähän YSLää edullisempia 🙂 Nämä toimii mulla erinomaisesti!

 12. Ei liity nyt aiheeseen kun se ei itseäni niin kosketa, mutta noi posket! Ihanan heleät, sulla on niissä selvästi joku ihana tuote. Mikähän? 🙂

Kommentointi on suljettu.