Mieletön mattapuna: Lancôme Matte Shaker

*Sis. mainoslinkin

Taidanpa aloittaa postaukseni heti julistamalla, että olen löytänyt parhaan mattapunan. Aiemmin paikkaa piti Clinique Pop Liquid Matte Lip Colour + Primer ja Revlon Ultra HD Matte Lipcolor sekä L’Oreal Paris Matte Lip Paintit olivat aivan sen kintereillä. Nyt on kuitenkin niin, että kärkipaikan on vienyt uusi tuote, joka on tällä kertaa Lancômea.

Lancôme Matte Shaker

Minulle pläjähti vähän aikaa sitten kotiin aivan ihana yllätys, kun blogikokeiluun saapui Lancômelta koko konkkaronkka merkin uusia Matte Shaker -mattapunia. Arvatkaapa, kuinka innoissani olin!

Lancôme Matte Shaker

Jos joku on sattunut missaamaan Lancômen noin vuotta aiemmin lanseeraaman Juicy Shaker -huulipunan, niin siihen voi tutustua tässä aiemmassa postauksessani. Nämä uudet Matte Shakerit ovat ikäänkuin sen jatko-osa, mutta siinä missä Juicy Shaker oli mehukas ja hieman öljymäisen kiiltävä sekä jopa vähän läpikuultava, ovat nämä uudet versiot runsaspigmenttisiä ja samettisen mattapinnan luovia.

Lancôme Matte Shaker

Toisin kuin näiden edeltäjän Juicy Shakerin koostumus, ei näiden koostumus lähde erottumaan samalla tavalla eikä näitä siksi oikeasti tarvitsisi ravistella yhtä paljon. Tuotteissa on kuitenkin samanlainen applikaattori, jonka kärki pääsee tuotteeseen käsiksi vain tuotetta ravistelemalla, joten se on silti edelleen välttämätöntä annostelun puolesta.

Lancôme Matte Shaker

Tykkäsin Juicy Shakerin töpsöttimestä ja tykkään tästäkin. Se kapenee kärkeä kohti, minkä ansiosta mattapuna levittyy sillä huulille melko tarkasti. Samalla sillä kuitenkin myös saa hetkessä sipaistua punaa myös koko huulille.

Lancôme Matte Shaker 270 Beige Vintage
Lancôme Matte Shaker 270 Beige Vintage

Näissä nestemäisissä (vai sanoisinko jopa lähes vesimäisissä) mattapunissa on AIVAN mieletön koostumus! Se levittyy huulille ohuena ja aivan uskomattoman kevyen tuntuisena ja sulautuu huulille täydellisenä. Se on aivan ihastuttavan pehmeän tuntuinen eikä tippaakaan kuiva. Huulten pinnalla on hetken ajan pieni öljyinen kiilto, joka katoaa sitten pois jättäen huulet vain himmeän satiinisen mattaisiksi. Huulipuna ei oikeastaan edes tunnu huulilla ja sen olemassaolon voi täysin unohtaa.

Lancôme Matte Shaker

Huulipuna on hyvin kestävä, mutta sen juju pääsee valloilleen siinä vaiheessa, kun itse varsinainen puna vihdoin kuluu pois huulten pinnalta. Kahta vaaleinta sävyä lukuunottamatta nimittäin kaikki muut viisi punaisempia sävypigmenttejä sisältävät punat nimittäin suorastaan jämäyttävät punapigmenttinsä huulille huulisävytteiden tapaan ja lopputulos kestää vaivatta läpi päivän.

Lancôme Matte Shaker

Jo kaksi työkaveriani on kertonut kokeilleensa punia kädelleen ja katselleensa niiden iholle jämäyttämää sävytettä sitten kolme päivää ennen kuin siitä lopulta pääsi eroon. Huulilla nämä eivät ole olleet sentään ihan yhtä kestäviä, mutta sävyä on kyllä edelleen selvästi vielä jäljellä käyttöpäivän jälkeisenä aamuna.

Lancôme Matte Shaker 272 Energy Peach

Punista kevyin on sävy 272 Energy Peach, joka on persikkaisen nude. Tämä sävy kestää huulilla hyvin, mutta koska tässä ei ole punaisia pigmenttejä liiemmin, ei se jämähdä huulille punan kulumisen jälkeen pois yhtä voimakkaasti kuin punaisemmat ja pinkimmät versiot.  Tämä oli kiva ja helppo nudesävy, joka sopii luonnolliseen meikkiin.

Lancôme Matte Shaker 270 Beige Vintage

Toinen hieman kevyempi sävy on 270 Beige Vintage, joka ei nimestään huolimatta ole minusta mitenkään beige, vaan enemmän kevyt, murrettu vadelma. Tämä jätti huuliin hieman sävyä punan kuluttua pois, mutta ei yhtä pitkäksi aikaa kuin punaisemmat ja pinkimmät versiot. Tällä sävyllä saa helposti kasvoille vähän eloa, mutta lopputulos pysyy silti todella hillittynä eivätkä huulet huuda huomiota.

Lancôme Matte Shaker 378 Pink Power

378 Pink Power on sitten nimensä mukaisesti jo varsin syvä ja tumma pinkki. Näen tämän punan mielessäni varsinkin omia piirteitäni tummempien piirteiden parina, joihin se sointuu aivan täydellisesti. Itse koen sen ehkä hitusen liian syväksi omaan makuuni, vaikka pinkeistä punista periaatteessa kyllä pidänkin. Tämän punan pigmentit ovat sen verran voimakkaita, että ne jämähtävät huulille hyvin.

Lancôme Matte Shaker 379 Yummy Pink

379 Yummy Pink on edellisen punan barbimaisempi versio, joka on varsin sinertävä pinkki. Tämä puna vetää myös taatusti huomiota, mutta koin tämänkin ehkä hitusen liian sinertäväksi sävyksi itselleni.

Lancôme Matte Shaker 374 Kiss Me Cherie - 1 (1)

Sävy 374 Kiss Me Cherie laittoi sitten jo hymyilyttämään hieman enemmän, sillä siinä oli raikasta pinkkiä, mutta kuitenkin jo enemmän punertavuutta, mikä tuntui heti omalta jutulta. Tämä puna vetää katseen taatusti huuliin ja raikastaa ilmeen välittömästi.

Lancôme Matte Shaker 186 Magic Orange

186 Magic Orange näytti pakkauksessaan ja huulille levittäessä nimensä mukaisesti oranssilta, mutta muuttui huulille asettuessaan kuitenkin punaisemmaksi. Lopputuloksena oli punaoranssi sävy, joka tuo täydellistä lämpöä ja raikasta sävyä niiden kasvoille, jotka kaipaavat oranssinpunaista ja reippaasti sävyä antavaa punaa.

Lancôme Matte Shaker 189 Red'y in 5 - 1 (1)

189 Red’y in 5 oli kuitenkin se ylivoimainen oma suosikkini, joka toi minulle heti aivan mahtavan fiiliksen. Raikas punainen sävy herättää kasvot heti ja vaikka sen kaverina olisi vain huoliteltu meikkipohja ja ripsiväriä, olisi meikissä silti heti pariisittaren tyylikkyyttä.

Lancôme Matte Shaker 189 Red'y in 5 - 1 (1)
Lancôme Matte Shaker 189 Red’y in 5

Punainen sävy pysyi huulilla loistavasti ja olen käyttänyt tätä erityisen  paljon ja monena päivänä töissäkin. Tämä on samaan aikaan heleän punainen, mutta silti samettisen mattainen eikä kuitenkaan tippaakaan kuiva. Tuntuu, että huulipunan ainutlaatuista koostumusta on suorastaan hankalaa kuvailla, sillä minulla ei vain koskaan ole ollut mitään tällaista enkä usko, että kukaan muu on ennen edes keksinyt tällaista!

Nämä huulipunat veivät sydämeni heti ensimmäisellä sipaisulla ja suosittelen todella kovasti näitä jokaiselle  uutta mattapunaa haikailevalle, joka ei tahdo punan tuntuvan kuivalta tai raskaalta huulilla. Näiden pinta on suorastaan kuin pehmeän puuterimainen eikä näiden olemassaoloa edes tunne. Mieletöntä! Tähän mennessä jokainen, jonka kanssa olen keskustellut näistä punista on kertonut hurmaantuneensa niistä kokeiltuaan niitä, joten mielipiteeseeni punien laadusta yhtyy varmasti moni.

*Lancôme Matte Shaker -huulipunat löytyvät myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Lancôme Matte Shaker

Onko joku muu hurmaantunut Lancôme Matte Shaker -mattapunista näin kovasti?

9 kommenttia artikkeliin ”Mieletön mattapuna: Lancôme Matte Shaker”

 1. Ihan täysin postaukseen liittymättömänä, olisi kysymys mask sheeteistä! Mikäli olen oikein ymmärtänyt, olisi niiden alle suotavaa laittaa kasvovedet, hoitovedet/seerumit ym. Itselläni on käytössä Lorealin hoitovesi, joka sisältää esim silikonia ja Lumenen Sisu facial oil. Ja kysmys siis kuuluukin, voiko silikoni/öljypitoiset tuotteet estää tuon kangasnaamion aineiden imeytymisen? Jotenkin tuntuu, että öljyt ja silikonit luovat sellaisen pinnan, että läpäiseekö sitä mikään 😀 Olen koittanut seurata tuota korealaista 10 step rituaalia, mutta tuntuu, että naama ei vaan mitenkään ime kaikkea sitä tavaraa mitä sille laitan, vaan pintaan jää aina sellainen klähmä. Ovatko tuotteeni sitten liian täyteläisiä/ravitsevia iholleni, vai mistä mahtaa olla kyse? Vielä hetki sitten iho vielä ihan hilseili, on ainakin tullut kosteutta!

  Vastaa
  • Tuon hoitoveden voi ihan hyvin laittaa kangasnaamion alle, sillä siinä on kuitenkin niin pieni piraus silikonia mukana, että tuskin estää minkään imeytymistä. Öljyt puolestaan ovat mahtavia kosteuden lukitsijoita, joten levittäisin sen vasta kangasnaamion jälkeen. Itseasiassa minulla on juurikin tuo sama öljy käytössä ja käytän sitä nimenomaan kangasnaamioiden jälkeen, jotta iholle tuotu kosteus varmasti pysyy sillä hyvin. 🙂

   Minun kokemukseni mukaan lopputulos rituaalin jälkeen on lähes väkisinkin klähmä (varsinkin sheet maskin seerumien vuoksi), mistä itse iltaisin nautin, mutta tämä on täysin makuasia ja varmasti häiritsee joitakin. 🙂

   Vastaa
 2. Pakko kysyä, että mitä luulet, miten tämä koostumus käyttäytyy ”ryppyisillä” huulilla?
  Mulla on monissa huulipunissa se ongelma, että ne jäävät huulen juonteisiin kiinni. Olen siis sen verran nuori, että kyseessä ei ole iän mukana tuleva ongelma vaan syy on ihan vain huulteni koostumus – mulla ei siis ole ongelmaa siinä, että huuliraja olisi ryppyinen tms.
  Huuleni vain ovat sellaiset, että huulipunat kerääntyvät näihin ryppyihin hetken kuluttua siitä, kun levitys on tapahtunut. Ovatko nämä sen tyyppisiä, että eivät välttämättä ”kerääntyisi” sillä tavalla?
  Kiitos jo etukäteen, vaikka selitys oli hieman sekava.. 🙂

  Vastaa
 3. Heippa!
  Kiinnostuin kovasti Lorealin hiustuotteesta Casting sunkiss jellystä, jolla saa kätevästi juurikasvua tasoitettua, itselläni raidoitetetut hiukset !! Mistä sitä saa ostaa ?? Ja sävy 01, jolla itsekin olit laittanut.
  Kiitos jo etukäteen
  Kirsi M – Lehtinen

  Vastaa
  • Tuote on tosiaan ilmeisesti jäänyt Suomesta pois (täältä Ruotsista sitä vielä saa), mutta Feelunique näyttäisi ainakin myyvän sitä. 🙂

   Vastaa
 4. Nyt kuulostaa huulituotteelta, jota minäkin voisin kokeilla! Olen tosi huono käyttämään huulipunia.
  Ja elevenillä oli vielä tarjouksiin, mutta nyyh, monet sävyt puuttuivat…

  Vastaa

Jätä kommentti