Jewelry YOU create

Blogini pääpaino on kosmetiikassa, mutta välillä on mukavaa tuoda mukaan myös muita kivoja juttuja jos itse koen innostuvani niistä oikein todenteolla. Tällä kertaa esittelyssä on yksi sellainen juttu ja arvelen, että muutama muukin teistä voisi innostua siitä joko ihan omana ilonaan tai vaikkapa todella henkilökohtaista lahjaideaa jollekin muulle kaivatessaan.
Sain yhteydenoton fiskarsilaiselta koruja kännykkäsovelluksen avulla valmistavalta taholta ja kutsun kokeilla tarkoitukseen kehitettyä kännykkäapplikaatiota. Idean takana on suomalainen koruseppä Kristian Saarikorpi, jonka tavoitteena oli tuoda koruihin se pieni uniikki lisäarvo antamalla jokaisen suunnitella itse korustaan oman näköisensä.
EYE Jewelry -nimen alla kulkevan sovelluksen toimintaperiaate on varsin simppeli: Kännykkään ladataan ilmainen ohjelma, jonka kautta käyttäjän on mahdollista muuttaa mikä tahansa kuva korumuotoon painetuksi luomukseksi. Meille Instagram-sukupolveen kuuluville ja jatkuvasti kuvia räpsiville konsepti on aivan mieletön: Korusta saa juuri haluamansa näköisen, sillä kuvana voi käyttää vaikka itse koirastaan aiemmin tai juuri sillä hetkellä ottamaansa kännykkäkuvaa ja säätää siitä haluamansa näköisen. Tämän jälkeen koruseppä toteuttaa korun ja se lähetetään tilaajalleen valmiina kotiin. 
Sovelluksella on suunnattoman hauskaa leikkiä ja designejaan voi tallennella muistiin tulevaisuuden varalle niin paljon kuin tahtoo ja sitten halutessaan tilata niistä sopivaksi katsomansa.
Minulle tarjottiin tilaisuus kokeilla sovellusta ja suunnitella sillä koru, jonka saisin lahjaksi. Mietin kovasti, millaisen korun tahtoisin. Leikin sovelluksella paljon ja pohdin, ottaisinko jotain selkeästi kosmetiikkaan liittyvää, jonkun valmiin voimalauseen, silmääni miellyttävän satunnaisen kuvion vai jotain ihan muuta. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon.
Kun minulla kerrankin olisi mahdollisuus saada maailman henkilökohtaisin koru, tahtoisin siihen myös olevan kaiverrettuna jotain niin henkilökohtaista kuin vain voi olla. Samalla tahtoisin kuitenkin, ettei korua katsova ulkopuolinen ihminen tietäisi, mistä on kyse. Sisällön merkitys olisi minun oma salaisuuteni, joka saisi minut aina hyvälle mielelle, mutta jota muut eivät ymmärtäisi.
Aluksi leikin sovelluksella yrittäen tehdä mieheni silmästä abstraktia taidetta. Muille korussa näkyvä kuvio olisi ollut vain satunnaista muotojen leikkiä ja vain minä tietäisin, että kyse on oikeasti jostain paljon henkilökohtaisemmasta.
Useiden vedosten jälkeen hylkäsin tämän ajatuksen. Tahtoisin jotain vielä spesiaalimpaa.
Kaivoin esiin vanhan puhelimeni. Kävin läpi sen valokuvia sen muistista löytäen lopulta sen, mitä etsin.
Kun nykyinen parisuhteeni oli aivan alussaan, lähetin miehelleni tämän siirappisen Instagramista kaapatun kuvan. Se, mitä sain vastaukseksi, oli jotain minuun huumorintajullaan ja söpöydellään niin täysillä kolahtavaa että tiesin samantien tuossa olevan sen tyypin, josta kannattaisi pitää kiinni.
Vastauksena tuli nimittäin kuva lauseen käsinkirjoitetusta uudistetusta versiosta, joka oli allekirjoitettu hänen nimellään. Tuon lauseen ja tuon käsialan minä tahtoisin omaan henkilökohtaiseen kaulakoruuni.
Editoin kuvaa, rajasin ja säädin kontrasteja ja sain siitä vihdoin sellaisen, että EYE Jewelry -applikaatio kykeni prosessoimaan sitä.
Korusta tuli juuri sellainen, mitä halusinkin. Muille sen näkeville ihmisille se on vain satunnainen koru, joka sisältää jonkun lauseen. Minulle se on jotain paljon, paljon tärkeämpää ja henkilökohtaisempaa.
Lauseesta puuttuu se mieheni kirjoittama viimeinen sana, joka teki siitä minulle erityisen. Se jäi minun ja hänen väliseksi henkilökohtaiseksi jutuksemme, jota kenenkään muun ei tarvitse tietää, mutta joka kerta korun nähdessäni muistan, kuinka tuo lause kokonaisuudessaan kuului saaden muistutuksen siitä hetkestä, kun sydämeni suli ihan virallisesti ja tajusin, että nyt se on menoa.
Se, että koruun on kaiverrettu juuri hänen hänen omalla käsialallaan hänen minulle kirjoittamansa lause tekee korusta niin henkilökohtaisen kuin se vaan voi olla. (Vaikkei kaiverruksessa näkyvä osa olekaan se uniikki lausahdus…)
Halusin kertoa teille sovelluksesta, sillä minusta sen ajatus on aivan ihana paitsi itselleen korua suunnitellessa, mutta varsinkin lahjaideaa jollekin toiselle kaivatessa. 
Korua suunnitellessa vain mielikuvitus on rajana, joten korun saaja tulee saamaan jotain ehdottoman uniikkia ja persoonallista. Itseeni idea ainakin vetoaa aivan suunnattomasti!
Sovelluksessa on valittavissa erimuotoisia pohjia, joille koru kaiverretaan ja tällaisella hopeiselle korupohjalle kaiverretulla riipuksella on hintaa 85 euroa. Sovellus on tällä hetkellä saatavissa iPadille, iPhone vitoseen ja sitä uudempiin malleihin sekä lähitulevaisuudessa myös Android-käyttöjärjestelmälle. 
Ja arvatkaapas mitä? Sovelluksella kannattaa tosiaankin käydä leikkimässä ja luomassa omia kuvioita, sillä tämän linkin kautta on mahdollista osallistua arvontaan, jonka voittaja saa palkkioksi itse suunnittelemansa korun! Linkin takaa löytyy myös sovelluksen esittelyvideo sekä sovelluksella luotuja Instagram-esimerkkejä.
Tämä tyttö on ainakin aivan hullaantunut henkilökohtaisesta uniikista taideteoksestaan, jonka merkitys on aivan erityisen suuri. 
Mitäs sanotte ideasta? Keneen muuhun se vetoaa?

27 kommenttia artikkeliin ”Jewelry YOU create”

 1. Kaikki koruihin liittyvä kiinnostaa itseäni aina kun olen ammattilainen sillä saralla 🙂 Tarviipas tutustua tuohon vähän lähemmin.

 2. Kuulostaa hauskalta idealta! Saarikorvelta on oma vihkisormuskin aikoinaan tilattu, joten ilahdutti siinäkin mielessä tämä 🙂

 3. Olis voinu mainita, että arvonta, suunnitteluohjelma ja ilmeisesti sitten korutkin on tarkoitettu vain iPhonen/iPadin omistajille.. Aika moni lukija varmaan innostuu ja joutuu pettymään 🙁

  • Harmi jos tämä meni ohi. :/ Mainitsin asiasta kyllä tekstissä: "Sovellus on tällä hetkellä saatavissa iPadille, iPhone vitoseen ja sitä uudempiin malleihin sekä lähitulevaisuudessa myös Android-käyttöjärjestelmälle. "

   Eli pian kyllä tulossa Androidillekin! 🙂

  • Windows Phonesta ei ilmeisesti ollut mitään puhetta? Taidan siis jäädä nuolemaan näppejäni tälläkin kertaa :'D

 4. Osaatko sanoa onko kaiverrus mahdollista toteuttaa korun molemmille puolille? Idea olisi valmiina, testaamaan pääsee valitettavasti vasta, kun toimii myös Androidilla 🙂

 5. Mä en oo ikinä tykännyt noista "valokuvakoruista" mutta ai että en oo koskaan ajatellu että siihenhän vois laittaa just vaikka tekstin! Ihana!

 6. Ihana idea ja ihana, persoonallinen koru! 🙂 Tuo olisi loistava lahjaidea, paljonko nuo suunnilleen maksaa?

 7. Ihan asiasta toiseen. Täytyy kehua sinun blogisi ulkoasua, erityisesti fontti on loistava. Sitä on helppo lukea nopeasti, fontin malli ja koko ovat loistavat 🙂

 8. Voi kuinka ihania. Mun ensimmäinen lapsenlapsi on vain 2 päivän ikäinen prinsessa. Sopisi mumman elämänohje koruun kaiverrettuna <3

Kommentointi on suljettu.