Ökyhintaiset silmämeikinpoistoaineet?

Yksi silmämeikinpoistoaineistani alkaa olla lopuillaan ja totesin tämän olevan hyvä hetki tuon kategorian tuotteista juttelulle.
Lopuillaan oleva tuote on Chanelin Gentle Biphase Eye Makeup Remover, jonka ostin töistä aikoinaan edullisesti. Ja kun tässä yhteydessä sanon edullisesti, en todellakaan tarkoita sitä meidän oikeiden ihmisten edullista vaan Chaneliksi edullista. Tämä kuitenkin maksoi yhä reippaasti enemmän kuin mitä normaalisti suosimani Lumenen silmämeikinpoistoaine kustantaa.
Miksi sitten ostin tämän? En yleensä suosi kalliita silmämeikinpoistoaineita kun Lumenen vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettu puhdistustuote kerran putsaa kaikki silmämeikkini pois helposti, nopeasti ja edullisesti, mutta töissä ollessani halusin järjestelmällisesti käydä läpi kaikki myymäni silmämeikinpoistoaineet ja tämä sattui olemaan jonotuslistalla.
Haluan kokeilla ne, sillä mietin yhä edelleen, miksi kukaan maksaa yli 30 euroa silmämeikinpoistoaineesta. Minun päähäni se ei vaan mahdu. Tai miten joku raaskii edes maksaa kahtakymmentä euroa? Minulla kymppikin on jo hieman kipurajalla!
Okei, ymmärrän, jos tuotteen koostumuksessa on jotain superspesiaalia, mitä muilta ei yhtä helposti löydy. Jos on esimerkiksi mieltynyt hieman kuivaöljymäiseen fiilikseen, on Diorin poistoaineelle vaikeaa löytää edullista haastajaa. Mutta eikö tavalliselle ökyhintaiselle silmämeikinpoistoaineelle muka oikeasti löydy edullista kilpailijaa?
Ymmärtäisin asian, jos pakkaus olisi jotenkin erityisen tyylikäs ja kauneutta huutava. Sellainen, että siihen suorastaan haluaisi pullottaa tuotteen loputtua jotain halvempaa versiota. Mutta esimerkiksi tämän Chanelin tapauksessa muovinen lättänä pakkaus ei edes ole millään lailla erityistä luksusfiilistä henkivä. Siinä nyt vaan sattuu lukemaan Chanel. Miksi tästä siis halutaan maksaa? Onko se puhtaasti imagoasia? Johtuuko se vain siitä, että joku nyt vaan sattuu olemaan vaikkapa Chanelin käyttäjä?
Itse tuotteena koin tämän olevan täysin tavallinen silmämeikinpostoaine, jonka vertaisia Lumene-Maybelline-Loreal -akselin hyllyiltäkin löytyy. Tämä poisti vedenkestävän ja vesiliukoisen silmämeikin hyvin ja hellävaraisesti ja toimi hommassaan muutenkin moitteettomasti. Mutta en todellakaan keksi, mikä muu kuin tuotemerkki tästä tekisi hintansa arvoisen. 
Kuten yleensäkin, olen kuitenkin valmis kääntämään kelkkani, mikäli joku vain asettelee sanansa oikein ja saa minut tajuamaan asioita, joita en ole ennen tajunnut.
 Siksi haluaisinkin tänään kuulla, missä menee teidän kipurajanne silmämeikinpoistoaineen hinnan suhteen.
Lisäksi haluaisin ihan erityisesti kuulla perusteluja niiltä ihmisiltä, jotka ostavat selektiivisten merkkejen silmämeikinpoistoaineita. Mikä juuri siitä tuotteesta tekee niin spesiaalin, ettei sitä voi korvata halvemmalla? Ja miksi silmämeikinpoistoaine on sellainen tuote, että siihen tahtoo satsata suuremman summan rahaa? (Toisaalta miksi taas ei?)

33 kommenttia artikkeliin ”Ökyhintaiset silmämeikinpoistoaineet?”

 1. En kyllä maksaisi noin paljon silmämeikinpoistoaineesta. Jos pakkaus olisi todella upea, ostaisin sellaisen kerran, ja täyttäisin sinne jotain halpaa. Uskoisin, että he joilla on niin paljon rahaa, haluavat käyttää kalliita tuotteitta vain sen imagon ja nimen takia.

 2. Ah! Olen hamstrannut Lumenen jättikokoisia silmämeikinpoistoaineita ja saksalaista halpispoistoainetta siinä määrin, että tököttiä on joskus ollut hyllyssä melkeen kaksi litraa – enkä tosiaan ymmärrä, miten näistä voisi enää paremmaksi mennä. Minusta Lumenekin on aika kallis, jos puhutaan normihinnasta 6-8e/100ml, mutta kun sillä samalla hinnalla saa aina muutaman kerran vuodessa tuplakokoja, elämä on aikas mukavaa tai ainakin silmämeikit lähtevät helposti.

  Saksassa asuessani löysin Balea-merkkisen 2e/100ml maksavan loistavan silmämeikinpoistoaineen vedenkestävälle meikille – samanlainen kaksifaasinen kuin Lumene, paitsi että toinen faasi on värjätty siniseksi. Toimii myös yhtä pätevästi kuin Lumene, hinta ei tosiaan itketä, enkä ihmettele että kyseessä on Saksan eniten myyty silmämeikinpoistoaine.

  Tosin saman merkin ei-vedenkestävälle meikille tarkoitettu litku ei toiminut sitten yhtään. Edes pohjustukselle swatchattujen luomivärien poistamiseen kämmenselältä. Käytän ei-vedenkestävälle meikille tarkoitettua putsaria silloin, kun haluan poistaa vain luomivärit, ja kokeilla uutta luomiväriyhdistelmää poistamatta rajausta ja ripsaria. Tähän tarkoitukseen käytän Lumenen silmämeikinpoistovettä. Pirkan vastaava on tuntunut toimivan sekin ihan hyvin, mutta se on muuttunut ajan kuluessa kirkkaasta kellertäväksi. Toimii silti edelleen yhtä hyvin.

  6-8e/100ml on siis tässä osoitteessa silmämeikinpoistoaineiden ehdoton kipuraja, koska olen havainnut että halvallakin saa todella hyvää.

 3. Minä olen käyttänyt tätä Chanelin poistoainetta nyt 10 purkin verran ja minä taas tykkään. Talvella aloitin yht'aikaa Lumenen ja tämän Chanelin. Käytin vuorotellen joka ilta ja Lumene loppui jo monta viikkoa sitten, mutta Chanelista edelleen ainetta jäljellä eli paljon paljon riittoisamoi kuin halvat. Minua myös kirvelee Lumene enkä tykkää kun on niin öljyinen.

 4. Haluaisin tietää, mihin silmämeikinpoistoaineita edes tarvitaan? Onko siinä jostain spesiaalia verrattuna kosteusvoiteella tai puhdistusvedellä puhdistamiseen (joita normaalisti käytän)?

  • Jos puhdistaa ihoaan hellävaraisella puhdistusmaidolla tai kuivemman ihon öljymäisellä tuotteella, voi silmämeikin hyvinkin poistaa samalla tuotteella. Jos iho kuitenkin on rasvaisempi ja suosii pesevämpiä koostumuksia, eivät ne välttämättä sovi silmänympäryksien iholle, sillä se on paljon ohuempaa eikä sillä ole samalla lailla talirauhasia kuin muulla iholla. Sillei ei siis kannata käyttää peseviä ja tujumpia puhdistustuotteita, sillä vaikka niiden vaikutus ei heti näkyisikään iholla on odotettavaa, että ohut silmänympärysiho kuivuu enemmän ja rypistyy helpommin niiden jatkuvan käytön seurauksena. Kuivaihoisen tuotteet tosiaan siis sopivat usein silmämeikinpuhdistukseen, mutta varsinkin rasvaisemmalla iholla kannattaa ehdottomasti olla erillinen tuote silmämeikinpoistoon. 🙂

  • Niin minulla on oikeastaan erillinen kosteusvoide silmämeikinpoistoa varten, sillä kasvoille se on liian rasvaista. Puhdistusmaidot yleensä ärsyttävät ihoani. 🙂

  • Mä käytän pelkästään vedenkestävää ripsiväriä, eikä sitä esim. saa millään muulla pois, kun kaksifaasisella silmämeikinpoistoaineella.

   Itselle tämä tosiaan on ollut aina itsestäänselvä asia, en oo edes tajunnut, että ihmiset poistavat silmämeikkejään kasvojen puhdistusaineella, ennenkuin olen nyt parin vuoden sisällä blogien kommenteista näin lukenut…. 😀

 5. Mä en edes viitsi maksaa erikseen silmänmeikinpostoaineesta. Käytän tosi paljon kasvojenpuhdistustuotteita, joilla voi poistaa myös silmämeikin samalla, kun pesee kasvot. Jos ei irtoa käytän lisäksi kylmäpuristettua kookosöljyä. 😀 Tosiaan itselläni on pintakuiva ihoa ja putsarit on yleensä täyteläisempiä, geelimäisillä harvemmin silmämeikki irtoaa.

 6. Hmm, osaisiko joku sanoa, mikä ainesosa ärsyttää silmämeikinpoistoaineissa? Olen saanut nyt noin kolmesta eri silmämeikinpoistoaineesta (kaksi vedenkestävälle, yksi normaalille silmämeikille) turvonneet silmät ja kutinaa. 🙁 Tämän hetkinen löytöni (joku halpis jenkkimerkki) ei vain putsaa silmämeikkejä kovin nopeasti pois, joten haluaisin käyttä' jotain muuta. Onko jotain ideaa sitä, mitä ainesosia kannattaisi vältellä INCI:ssä?

  – Mirja

 7. Elizabeth Ardenilla on törkeän hyvä silmämeikinpoistoaine, mukana on jopa hoitavia ja rauhoittavia ainesosia. Ei pelkkää tyhjää luksusta ..

 8. JOS ikinä sattuisin löytämään silmämeikinpoistoaineen, joka oikeasti ei ärsyttäisi superherkkiä silmiäni (tähän mennessä ainoat jotka eivät kirjaimellisesti satu, ovat niitä, jotka eivät sitten putsaakaan…) ja jolla saisi meikin pois ilman hillitöntä hinkkaamista, voisin kyllä maksaakin 😀 olen kokeillut joitain selektiivisen putsareita, ovat olleet yhtä huonoja (tai siis mulle sopimattomia) kuin kaikki muutkin, joten olen tyytynyt käyttelemään vain neutrogenaa joka ärsyttää silmiäni vähiten… kunpa jostain löytyisi täydellinen putsari niin meikkaamisestakin tulisi paljon kivempaa!!! aina aamulla meikatessa mietin sitä tuskaa mikä illalla on taas edessä….

  • Ootko varma ettei ärsytys johdu vanulapuista? Mä en ainakaan voi pyyhkiä silmämeikkejä pois vanulapuilla oli aine miten hyvää tahansa, silmät on sen jälkeen tosi kipeät. Siispä käytän vesiliukoista meikkiä ja pesen silmämeikit samalla putsarilla millä naamankin 🙂

  • Oletko kokeillut puhdistusöljyjä? Mulla on tosi herkät silmät, mutta öljyjen kanssa meikki puhdistuu vaivattomasti ja kivuttomasti. Öljyä ei tarvitse kuin sipaista suljettujen silmien päälle, niin kaikki meikki liukenee irti ihan välittömästi, ihan hankaamatta, vaikka käytän todella hc-pysyviä meikkejä. Mitään kirvelyä ei tapahdu. Negatiivista näissä on huono saatavuus, mutta esim. Shu Uemuralla on ihan mahtavia, halvempia hyviä löytyy useilta korealaisilta ja japanilaisilta merkeiltä, esim. Skinfoodilta.

  • Minun silmäni ärtyvät mikäli yritän käyttää putsaria vanulapputekniikalla. Hirveä kirveleminen jälkikäteen.
   Olen ottanut tavaksi tipauttaa muutaman tipan suoraan suljetulle luomelle. Sitten hieron kevyestä meikin sormin pois ja huuhtelen vedellä. Viimeistelen kasvoputsarilla. Ei kirvelyä eikä rasvaisuuden tunnetta luomella.
   Kirvely toistuu myös sellaisilla meikinpoistoliinoilla meikkiä poistettaessa. Liekö sy-ihoni sitten niin herkkä, että ei yhtään kestä karkeaa materiaalia.

  • hei, ihanaa kun jaoitte vinkkejä, kiitos kaikille ketkä vastasitte kommenttiini 🙂 (hitsi, kosmetiikka-aiheille pitäisi olla keskustelupalsta ettei tarvitsi spammata blogien kommenttibokseja…)

   en ole koskaan tullut ajatelleeksi, että ärsytys voisi johtua vanulapuista! mutta nyt kun sitä ajattelee, niin niissähän on vaikka mitä valkaisuaineita ja muuta shaibaa. pitää ehdottomasti kokeilla puhdistamista ilman, vaikka varmaan vaatii vähän opettelua!

   pitäisi varmaan etsiskellä jotain puhdistusöljyä, ei vaan ole tullut vastaan. joskus olen kokeillut kookos- ja oliiviöljyä, mutta en ole osannut putsata niillä niin, ettei niitä menisi silmiin, mistä on taas jäänyt inhottava tunne. lisäksi käytän silloin tällöin piilareita, jolloin öljyjä ei saa päästää silmien lähelle…

   -ylempi herkkäsilmäinen ano

 9. Itse käytän mieluiten Lancomen Bi-Facil -silmämeikinpuhdistajaa. Ostan sitä usein silloin, kun jumbokokoisena on tarjouksessa. Se on mielestäni hellävarainen, mutta kuitenkin tehokas ja erittäin riittävä omassa käytössä. Käytössä se ei tosiaan kirvele kuivalla sy-iholla eikä huuhtelun jälkeen kuivata sy-aluetta entisestään. Se nyt vain sattuu olemaan paras silmämeikinputsari, jota olen tähän mennessä kokeillut, ja nimenomaan markettituotteita tässä on eniten kokeiltu vuosien saatossa 🙂

 10. Minä käytän rainbown putsaria. Sellanen sinertävä pyöreä pullo ja oikeasti toimii hyvin! Inciä en osaa tulkita, mitähän lie sisältää… Musta tää on parempi mitä lumene.

 11. Minä en käytä silmämeikinpoistoainetta, muuten kuin vedenkestävän meikin kanssa eli harvemmin kuin kerran kuukaudessa. Mulla on rasvoittuva iho ja pesen ihon ja silmät yleensä geelimäisellä tai vaahtomaisella putsarilla ja rasvaan silmänympärysihon samalla voiteella kuin kasvot muutenkin. Mä en oo koskaan oppinut "erottelemaan" silmiä naamasta niin että niillä pitäisi käyttää jotain omia tuotteita. Sitäpaitsi mun silmät ei kestä yhtään vanulapuilla hankaamista, vaikka käyttäisi kuinka märkää vanulappua tai hellää otetta, silti silmät on kipeät seuraavat pari päivää ja silloin vasta silmänympärysiho kuivuu. Eli mun silmille on hellävaraisempaa pestä meikit naamaputsarilla ja vedellä kuin silmämeikinpoistoaineella ja siten aion jatkaakin 🙂

 12. Mun kipuraja menee kahdessakympissä. Sen tuplaaminen kuulostaa utopistiselta, mutta koen että yhdellä sinisellä vielä raaskii ostaa hyvältä tuntuvan putsarin. Nyt ostin alennuksesta kokeiluun kaksi Lumenen putsaria, mutta ne odottelevat vielä edellisen loppumista. En osaa antaa muuta perustetta hinnalle kuin hyvän kaksifaasisen tuntuman, joka ei jätä ihoa liian öljyiseksi, mutta puhdistaa silmämeikin parilla vedolla.

 13. Mä olen käyttänyt Vichyn silmämeikinpoistoainetta (siinä kahdenkympin luokkaa) jo monta purkkia. Silmäni ovat tosi kuivat ja ärtyvät, ja olen kokenut Vichyn olevan sekä tehokas että hellävarainen. Nyt sain vähän aikaa sitten kaverilta Lancomen silmämeikinpoistoaineen (jota näköjään ylempänäkin kehuttiin), ja se on aivan mielettömän hellävarainen mutta älyttömän tehokas. Ostan varmasti sitä lisää nykyisen loputtua.

  Vastauksena kysymykseesi: tehokkuus ja omille silmille sopivuus samassa paketissa on yllättävän vaikea löytää. Ja kun sellainen löytyy, ei siitä haittaa maksaa. Tosi harvoin kuitenkin uuden pullon joutuu ostamaan 🙂

 14. Jos silmät ovat ongelmattomat (putsarit eivät kirvele, ärsytä tai turvota) voi varmasti käyttääkin melkein mitä vain mikä meikit poistaa. Mutta kuten jokunen kirjoittaja ylempänä nostikin esiin että mielellään maksavat tuotteesta enemmän jos on löytynyt se joku harva mikä ei ärsytä. Oma kipurajani on noin 15 euroa. Käytän vedenkestävää silmämeikkiä, enkä ole huomannut kovin suuria eroja eri markettimerkkien välillä. Sain vastikään pikkupullon Cliniquen kaksifaasista, ja se oli kyllä tosi tehokasta. Uuden silmämeikkiputsarin tarpeen tullessa koitan kytätä jotain tarjousta (tai raahaan niitä USA:n reissusta halvemmalla). Mutta olet oikeassa, tämä on yksi kohta missä pystyy helposti säästämään.

 15. Minä käytän Maybellinen Cils Demasq:ia, sillä se on ainut, joka ei ärsytä ja kuivata silmiäni. Tosin minusta tuokin on liian kallis, mutta muutakaan en pysty käyttämään. 😀 Yli kymppiä en todellakaan suostu maksamaan. Käyttäisin ihan Rainbowin ainetta, mutta silmät ei kestä. Lumenekin on liian tujua minulle. :/

 16. Yksinumeroisia summia olen valmis maksamaan silmämeikinpoistoaineesta. Käytän vain vedenkestävää ripsiväriä ja meikkaan melkein joka päivä joten putsariakin kuluu ihan kiitettävästi.

  Olen vain luovuttanut tän asian suhteen ja joutunut toteamaan, että vedenkestävää silmämeikkiä ei voi poistaa samaan aikaan taloudellisesti ja hellävaraisesti. Jos ei halua hangata, niin ainetta on käytettävä paljon. Paras kikka tähän mennessä on Virveltä, kastella vanulappu ensin vedellä, jottei imaise ainetta sisuksiinsa kohtuuttomasti.

  Pitää käyttää mahdollisimman pehmeitä lappuja ja ensin antaa niiden "levätä" luomilla hetki. Mitä kauemmin jaksaa liottaa meikkiä, sitä pienemmällä hankauksella se irtoaa.

  Olen kokeillut vuosien varrella varmaan kaikkia vedekestävän silmämeikin poistoaineita, enkä juurikaan huomaa niissä suurta eroa. Olen aina sitä mieltä, että paras oli se, minkä käytöstä on jo jonkun verran aikaa. Sitten kun ostan sitä "parasta" uudestaan huomaan, ettei se nyt niin erilainen ollutkaan, kuin se edellinenkään:)

  Vuorottelen pääsääntöisesti Niveaa, L'Orealia (tällä hetkellä mielestäni paras:)) ja Lumenea. Nyt oli kauppaan ilmeistynyt myös Garnierin versio, ostin viime kerralla senkin testiin.
  -Tiia

 17. Cliniquen Take day off on käytössä. Sain sitä joskus minipullon kaupanpäälliseksi ja jäin koukkuun, kun tajusin sen poistavan myös Cliniquen Lash Power -ripsarin. Yleensä tosin poistan sillä vaan luomivärit ja pesen ripsarit vedellä, mutta esim reissussa näppärä.

 18. Vähän aiheen vierestä nyt kommentoin, mutta minua on aina hämmästyttänyt, että miten ihmiset saavat pelkällä kasvoputsarilla ripsivärit lähtemään? Käytän itse yleensä Lumenen tai Lorealin silmämeikin poistoainetta. Ja ripsarit on siis ihan vesiliukoisia. Mutta jos niitä yritän pelkällä vedellä tai kasvojen puhdistusaineella putsata, niin tuloksena on vain tosi tummat pandasilmät, kun se ripsiväri leviää pitkin alaluomia. 😀 Eli käytän erillistä silmämeikin poistoainetta lähinnä siksi, että sillä saan siisteimmän tuloksen. Onko mulla joku tosi huono naamaputsari vai miten ihmeessä te muut saatte ripsivärit kokonaan pois ilman erillistä poistoainetta??

  • Veikkaisin huonoa putsaria:D Oon kokenut saman, esim. Herbinan kasvomaito ei puhdista vesiliukoista ripsaria sitten millään, kun taas joku pesevämpi vaahtoputsari vei sen mennessään vaivatta. Suosittelen, että kokeilet toista putsaria. Kyllä ne ripsarit saa pois ilman erillistä ainettakin 🙂

   Paitsi nyt kun ajattelen toisen kerran, niin jotkut ripsarit kyllä vesiliukoisinakin jämähtävät ripsiin hyvin lujasti. Käytin jokunen kuukausi sitten jotain Maybellinen ripsaria, jota oli tuskallista yrittää saada irti ripsistä ilman erillistä silmämeikinpoistoainetta.

   Mutta kuitenkin, kannatan että kokeilet toista putsaria näin aluksi 🙂 !

 19. Minun suosikkini silmämeikinpoistoaineista on juurikin tuo Chanel. Ei siksi, että pullossa lukee Chanel, vaan siksi, että se on yksinkertaisesti paras kokeilemani silmämeikinpoistoaine. Se ei kirvele silmiä, se poistaa runsaan ja tumman/vahvapigmenttisen silmämeikin helposti ja hankaamatta ja kapean pakkauksen ansiosta se ei vie paljon tilaa (minulla ei ole kylpyhuoneessa kaappia tai hyllyä, joten putsarit on säilytettävä pesualtaan reunalla).

  Ensimmäisen kerran ostin Chanelin putsarin kauan sitten lentokentältä, kun minun oli nopeasti hankittava jokin silmämeikinpoistoaine ja tuo sattui ensimmäisenä kohdalle. Sen jälkeen olen käyttänyt mm. Cliniquen Take the Day Off, YSL:n Top Secrets, Biothermin Biocils anti-chute ja Diorin Duo yeux démaquillant express -putsareita, mutta Chanel on edelleen suosikkini. Koska matkustan muutaman kerran vuodessa, ostan sitä yleensä lentokentiltä pari pulloa varastoon, tai sitten Sephoralta aina kun heillä on -20% alekampanja. Myönnän, että olen niin tottunut käyttämään selektiivisten merkkien putsareita, etten ole useampaan vuoteen ostanut ns. markettimerkkien silmä- tai muunkaan meikin puhdistustuotteita. The Body Shopin kamomillaputsari taisi olla viimeksi kokeilemani ei-selektiivinen tuote, mutta sen jälkeen palasin nopeasti takaisin Chaneliin. Puhdistuskyky ei vain riittänyt verrattuna siihen, mihin olen tottunut.

 20. Koko ikäni olen putsannut meikit vauvaöljyllä. Parasta mitä tiiän ja halpaa. Suosittelen!

 21. Itse olen käyttänyt Lancomen Bi-Facilia jo vuosia, ja se maksaa varmaan lähemmäs 30 euroa pullo. Se on vain niin tehokas ja hellävarainen, että tuntuu että elämä on liian lyhyt muiden heikommin toimivien silmämeikinpoistoaineiden kokeiluun. 🙂

 22. Minä käytän juuri tuota Chanelia. Ostin vähän aikaa sitten vaihteeksi Lumenen version, kun Tax Free reissua ei tiedossa ollut ja harmittaa. Chanel toimii minulla uskomattoman hyvin ja ei aiheuta minkään laisia allergisia oireita (kuten esim. Lumene minulla). En Chanelin poistaria osta purkin tai merkin vuoksi. Se kun majailee ihan vain kylppärissä muiden tuotteiden lomassa. Myös hyvin allerginen astmaatikko-ystäväni luottaa Chaneliin, vaikka ei suosi selektiivistä kosmetiikkaa muuten.

 23. Olen käyttänyt erilaisia edullisia vedenkestävän silmämeikin poistoaineita vuosia, tai siis vuosikymmeniä. Nyt ostin Diorin herkille silmille tarkoitetun aineen ja turvotukset silmistä laskivat olennaisesti. Eli koukussa olen ja jatkossa ostan vain kyseistä Dioria.

Kommentointi on suljettu.