Kuin Spede Showsta

Tiedättekö, kuinka innoissani olin, kun pari päivää sitten postilaatikostani löytyi kirje sähköyhtioltä? Kyseessä ei ollut lasku, vaan kirje, joka toivotti minut tervetulleeksi yhtiön asiakkaaksi kertoen asiakasnumeroni sekä tiivistäen paperin kääntöpuolella sähkösopimukseni sisällön, mutta minulle se oli tarpeeksi.
Ennen kaikkea olin kuitenkin iloinen siitä, että kirjeessä oli minun osoitteeni. Siis ihan oikeasti minun nimeni ja sen perässä englatilainen osoitteeni todisteena siitä, että ihan oikeasti asun kyseisessä osoitteessa!
Jos joku tarinaan perehtymätön ihmettelee, miksi kyseisen postin saaminen oli minulle niin merkittävä hetki, löytyy selitys sille tästä ja tästä aiemmasta postauksestani, joissa tiivistetään aiemmat kolme pankkitilinavausyritystäni.
Nyt kun minulla vihdoin oli yksi viralliselta taholta tullut minulle osoitettu kirje uuden osoitteeni tiedoilla, saatoi jälleen marssia pankkiin. En ollut osannut odottaa tällaista kirjettä, joten hihkuin innosta löydettyäni sen postilaatikostani.
Marssin siis pankkiin nyt jo neljättä kertaa tilin avaamisen tiimoilta. Ihan vaan todetakseni, ettei kyseisessä konttorissa voinut avata tilejä. Kaikkea muuta siellä sitten kyllä saattoi tehdä.
En antanut neljännen epäonnistuneen tilinavausyrityksen lannistaa minua. Viidennellä homman olisi jo pakko onnistua!
Ja niin koitti viides kerta ja marssin jälleen pankkiin. Mukanani olivat ajokortti, passi, kirje sähköyhtiöltä, työtodistus, viimeisin palkkakuittini sekä varmuuden vuoksi jopa vuokrasopimukseni ja nettipankkitunnukseni, mikäli minun olisi tulosteltava viimeisintä tiliotettani tai tehtävä muuta vastaavaa. Olin varma, että tällä kertaa homma vihdoin onnistuisi.
Pankissa ehdin aulaan, jossa asiakkaat toivotetaan tervetulleiksi ja ohjataan eteenpäin. Siihen matkani sitten tyssäsäsikin. Minulla oli esittää kaikki muu mahdollinen tarpeellinen dokumentisto, mutta minulle kerrottiin heti, ettei pelkkä minun nimelläni tullut sähkösopimuskirje sähköyhtiöltäni riitä, vaan he haluavat nähdä sähkölaskuni.
Minulla oli myös mukanani kännykkäni, jonka näytöltä olisin voinut viisastellen näyttää, että pankin nettisivuilla luki pankkitilin avaamisen olevan helppoa pelkän passin avulla (Passport Bank Account), mutta tiedättekö mitä? Minua alkoi sapettaa homma niin kovasti, etten enää jaksanut muuta kuin kääntyä pois. Pitäkää tilinne, HSBC:n pankkiin en enää astu.
Jatkoin matkaani Lloydsille, mutta ihan vaan huomatakseni, että konttori oli mennyt juuri kiinni…
Jostain syystä kokemukseni englantilaisesta pankissa asioinnista tiivistyivät loistavasti tähän ikivanhaan Speden sketsiin, jolle olenkin viime päivät naureskellut sen muistutta mieleeni:
Jos minua enää koskaan vaan tilin avaaminen englannissa kiinnostaa, niin menen ensi kerralla Lloydsille. Tällä hetkellä ei enää nimittäin kiinnosta….

11 kommenttia artikkeliin ”Kuin Spede Showsta”

  1. Loistava vanha video!! Huumorilla kaikesta selvitään, lupaan hurrata kotona ääneen kun viimein saat pankkitilisi, niin suuren taistelun olet käynyt läpi! :)))

  2. Hajosin totaalisesti videolle! :DD Voin vaan kuvitella sun taisteluas sie päässä, mahtaa olla samat fiilikset kun Spedellä, tsemppiä! 😀

  3. Toi video oli kyllä tosi osuva, sen verran monta paperia siellä Englannissa näemmä täytyy pelkkää tilin avaamista varten olla 😀

  4. Kyllähän UK:ssa pärjää ilman paikallista tiliäkin. Ainakin ellei tarvitse hekkivihkoa… SEPA sentään ulottuu nykyään laajalle ja hyvä se.

  5. Voi kun olisin tajunnut vinkata että HSBC:n kanssa ei todellakaan kannata asioida. Uskon että pankin vaihtaminen tässä vaiheessa (kun tiliä ei vielä ole..) on erittäin fiksu liike. Mikä tahansa pankki on todennäköisesti parempi kuin HSBC…jos yhtään lohduttaa. 🙂 Tsemppiä kovasti sinne! Englantilainen syksy on toivottavasti lämmin, ainakaan mun mielestä siellä lontoon suunnalla ei satanut vettä yhtään sen enempää kuin täälläkään…t. Anne

  6. Vitsin miten hauska video! Mutta jos sivuilla on virheellista tietoa, niin ota yhteys johonkin johtajaan. Olisi kivaa tietää, millaisen vastauksen saisit.

  7. Hei Lloydsia kannattaa kyllä kokeilla, mulla on ainakin hyviä kokemuksia! Tili aukesi ekalla kerralla, ja mitään laskuja ei edes tarvittu, riitti silloin kirje suomalaisesta pankista uuteen osoitteeseen (ja ihan vielä suomeksi).

  8. Hei! Itse kävin suhteellisen samanlaisen rumban, ja voin sydämmellisesti suositella Royal Bank of Scotlandia. Omassa konttorissani asiointi on aina ollut tosi nopeaa ja helppoa, ja olen jopa saanut managerin oman puhelinnumeron jotta voin soittaa hänelle suoraan jos on jotain ongelmia/hoidettavana silloin kun olen Suomessa.

  9. Hei, Halifax osoittautui omalla kohdalla toimivaksi, en muista että olisi mitään ongelmia ollut minkään suhteen! 🙂

  10. Lloydsille vaan! Tili aukes kanssa ekalla kerralla ja tällanen työtön suomalainen opiskelijakin sai sen heti passia vilauttamalla. Ja kun otat sen Classic accountin eikä Cash accountia niin hyvin pärjää.

Kommentointi on suljettu.