Japanilainen kosmetiikka

Täällä Tokiossa todellakin riittää ihmettelyn aihetta paitsi oikeastaan ihan minne tahansa katseensa luodessa myös aivan erityisesti kosmetiikkamyymälöissä käydessä.

Japani kosmetiikka - 1 (11)

Etelä-Korean Soulissa ollessani tuntui, että joka nurkalla on kosmetiikkamerkkien omia myymälöitä. Tällä päinvastoin näyttäisi siltä, että tuotemerkit kootaan mielummin saman katon alle ja nuo monipuoliset myymälät ovatkin varsinaisia paratiiseja.

Japani kosmetiikka - 1 (14)

Ahkerasta kiertelystä huolimatta en ole bongannut vielä kuin vasta tämän yhden Etude Housen oman myymälän eikä merkki muutenkaan ole ollut täällä esillä liiemmin.

Japani kosmetiikka - 1 (22)

Päästessäni ihan ensimmäistä kertaa erään tavaratalon semiselektiivistä kosmetiikkaa myyvälle osastolle tuntui todellakin, että pyörryn. Olin aivan hurmioissani siitä kaikesta, mitä ympärilläni näin.

Japani kosmetiikka - 1 (25)

Ruotsalainen kysyi varovasti, oliko siellä sitten paljonkin sellaisia merkkejä, joita ei muualta saanut ja minä kikatin hysteerisesti. Oli nimittäin vaikeampaa yrittää bongata tuotteita ja merkkejä, joita meiltä Euroopasta saisi!

Japani kosmetiikka - 1 (28)

Semiselektiivistä kosmetiikkatarjontaa katsastellessani olen oikeastaan löytänyt vain Revlonin ja Maybellinen, joiden tuotteita saa useilta kosmetiikkaosastoilta.

Japani kosmetiikka - 1 (3)

Revlon näyttää ihan omalta itseltään, mutta Maybellinen tuotteita on hieman joiltakin osin (nimien ja pakkaustyyppien puolesta ainakin) muokkailtu Japanin markkinoille sopiviksi.

Japani kosmetiikka - 1 (27)

Lisäksi Rimmelin meikkejä on näkynyt myös jonkun verran.

Japani kosmetiikka Loreal - 1

L’Oréal Paris on sen sijaan ollut edustettuna yllättävänkin vähän meikkien puolella ja lähinnä se taitaa olla vahvimmillaan täällä hiustuotteiden valikoimallaan Elseven ollessa se paikallinen versio Elvitalista.

Japani kosmetiikka - 1 (32)

Ollessani 1,5 vuotta sitten Lontoossa vaihdossa opin, että pussityyppiset pakkaukset ovat tulevaisuuden trendi, sillä ne olivat kätevän kevyitä ja tavallisia muovituubeja yms. ympäristöystävällisempi pakkausvaihtoehto monella tapaa. Jäin odottelemaan, koska ne saapuisivat meille miettien, että jäisivätköhän ne sittenkin vain ruokateollisuuden puolelle. Japanissa voin kuitenkin todeta, että ne on otettu mielellään vastaan ja varsinkin shampoo- ja hoitoainehyllyjä katsellessa huomaa niiden todellakin olevan trendi.

Japani kosmetiikka - 1 (31)

Täältä todellakin löytyy vaikka minkälaista kosmetiikkaa ja välillä en edes tiedä, mihin tarkoitukseen käytettävää tuotetta pitelen käsissäni, sillä myös käyttötarkoituksen päättelyä helpottava INCI-lista on japaniksi.

Japani kosmetiikka - 1 (34)

Erilaisiä mikättimiä löytyy kosmetiikkapuolelta jokaiseen tarkoitukseen.

Japani kosmetiikka - 1

On hauskaa huomata, että ne eBaysta bongatut ihmeelliseyydet ovat tosiaan ihan oikeasti suosittua myyntitavaraa.

Japani kosmetiikka - 1 (1)

Olen päässyt bongaamaan myös muutamia uusia trendejä, joiden aavistelen tulevan meille länsimaihinkin pikkuhiljaa. Postailen näistä (kuten myös oudoimmista tuotebongauksistakin) myöhemmin enemmän.

Japani kosmetiikka - 1 (33)

Sisäisesti nautittavaa nutrikosmetiikkaakin täällä näkee melkoisesti ja tässä esimerkki Kanebon ja Shiseidon tuotteista. Harmi vaan, etten ymmärrä sanaakaan tuoteselosteista!

Japani kosmetiikka - 1 (30)

Erilaisia sähköisesti toimia kasvolaitteita on myös tarjolla joka lähtöön.

Japani kosmetiikka - 1 (18)

Ja tottakai jo pelkästään erilaiset lämpenevät ripsentaivuttimet tarvitsevat oman mittavan hyllyrivinsä! (Meillä Suomessa kun saa usein etsiä, josko kaupan valikoimasta löytyisi edes se yksi lämpenevä vaihtoehto…)

Japani kosmetiikka - 1 (6)

”Special care to get Barbie face!” Erilaiset kasvonaamiot ovat täällä tietysti erittäin suosittuja ja varsinkin kangasnaamioita löytyy  kosmetiikkaosastoilta hylly tolkulla.

Japani kosmetiikka - 1 (12)

Valittelin teille juuri nenääni ilmestyneitä mustapäitä ja olenkin syventynyt täällä erityisesti erilaisiin mustapäätuotteisiin, joista postailen teille toiste tarkemmin.

Japani kosmetiikka - 1 (10)

Näyttääkö tavaratalon nimi ja sen kirjoitustyyli jotenkin tutulta näin suomalaiseen silmään? LUMINElla on Tokion alueella toistakymmentä tavarataloa, joista  löytyy kaikenlaista tavaraa.

Japani kosmetiikka - 1 (7)

Terkkuja kosmetiikkaseikkailijan ultimaattisesta matkakohteesta Tokiosta!

4 kommenttia artikkeliin ”Japanilainen kosmetiikka”

 1. Kokeile ihmeessä myös apteekkeja, esim Matsumoto Kiyoshi -ketjua! Vietin niissä tunnin jos toisenkin ihan vaan hämmästelemällä mm. mustia vanupuikkoja ja mihin niitä tarvitsee erityisesti. Mutta mukaan tarttui mulle monta huulipunaa ja coffret d’or merkin eyeliner kynä, mikä on ehkä paras eyeliner mitä olen ikinä käyttänyt!

  Vastaa
 2. Huh miten ahdistavan sekavilta ja omaan silmään myös ”halvan muovisilta” suurin osa noista meikkihyllyistä näyttää väriensä kanssa, kun täällä Suomessa on tottunut suht neutraaleihin pakkauksiin, jotka asettuvat myös hyllyille nätin harmonisesti eivätkä pompi silmille kaikissa sateenkaaren väreissä. Suoraan sanoen, kun näitä kuvia katson ei tekisi mieli ollenkaan lähestyä noita kosmehyllyjä… :’D

  Vastaa
  • Haha, täällä on tosiaan varsin erinäköistä ja kaupan hyllyillä on runsaan tarjonnan vuoksi pakko yrittää erottua väreillä ja vaisuaalisuudella. Ei ihan sitä minimalistisen kaunista aina… 🙂

   Vastaa
 3. Mykistyisin varmaan moisesta runsaudesta ja pursuavasta paljoudesta täysin ja lamaantuisin totaalisesti noin valtavan tarjonnan keskellä. Ebayn valikoimaa voi sentään selata kaikessa rauhassa, ja tilata niitä blogeissa kehuttuja turvallisen tuntuisia – esim. Rohto Hadalabo-sarjaa.. Se on melko hillityn oloinen sarja 🙂
  Käytössä juuri se kuulu kasvopesu (vaahtoava…) …
  Joo, ja muyös Shiseidon kotimaista valikoimaa olisi kiva tutkia paikan päällä, Japanissahan se on hyvin kohtuuhintainen sarja. Urea-voide oli tosi hyvä yleiskosteuttaja, sitä sinunkin kuivakroppaisena kannatata hamstrata 😀

  Vastaa

Jätä kommentti