Tämä tuote on yleisin syy ihon pintakuivuuteen

Näin ilmojen kylmentyessä moni on tuskaillut ihon pintakuivuuden kanssa ja minulta onkin toistuvasti kyselty vinkkejä parhaisiin tuotteisiin ongelman selättämiseksi. Minulla on toki hihassa useita tuotevinkkejä, joilla iholle saa juotettua tehokasta kosteutusta, mutta vaikka niistä kaikista onkin varmasti iholle hyvää apua, suosittelen silti niihin satsaamisen sijaan ihan ensimmäiseksi tarkistamaan yhden perusjutun: millä oman ihon puhdistaa.

Vääränlainen ihonpuhdistus on nimittäin yksi yleisimpiä syitä ihon pinnan kuivuuteen ja ihon kiristelyyn.

Lue myös: 13 tehokasta kosteuttajaa kuivalle iholle

Korealaisen ihonhoidon myötä yhä useampi on hurahtanut ihon kaksoispuhdistukseen, jonka nimeen itsekin liputan. Kaksoispuhdistuksen idea on puhdistaa iholta pois sekä rasvaliukoiset epäpuhtaudet ja meikki että vesiliukoiset epäpuhtaudet, mutta tehdä se kaksivaiheisesti niin hellävaraisesti, ettei iho kuivu ja ettei sille varsinkaan jää natisevan puhdasta tunnetta.

Vaikka korealainen ihonhoito on tehnyt kaksoispuhdistuksesta suosittua ja korealaisten tuotemerkkien valikoima on täynnä loistavia puhdistusöljyjä, ei korealaisten tuotteiden ostaminen automaattisesti tarkoita onnistuneita tuoteostoksia. Todella monella korealaisella tuotemerkillä löytyy nimittäin valikoimastaan myös suoraan sanottuna huonoja tuotteita, joissa on iholle aivan liian korkea pH-arvo, minkä vuoksi ne ovat liian peseviä ja kuivattavat ihoa.

Lue myös: Kaikki kaksoispuhdistuksesta

Ihon luonnollinen pH on tavallisesti noin viiden paikkeilla ja ihoystävällisimmissä puhdistustuotteissa pH on säädetty sen mukaiseksi. Joissakin ihonpuhdistustuotteissa pH voi kuitenkin olla hyvinkin korkea ja kohota jopa 8-9,5 paikkeille (tai jopa korkeammalle!). Tällaisilla puhdistustuotteilla peseminen tekee ihosta toki hyvin puhtaan, mutta ei sillä tavalla, kuin korealainen ihonhoitorutiini on kaksoispuhdistuksen tarkoittanut.

Kaksoispuhdistuksen idea kun nimenomaan on puhdistaa iho mahdollisimman tehokkaasti (samanlainen liuottaa samanlaista), mutta silti myös mahdollisimman hellävaraisesti. Iholle ei tarvitse sen jäljiltä jäädä klähmäistä tunnetta ja oloa, että kasvoilla on vielä jotakin, mutta ei myöskään nitisevän natisevaa tunnetta siitä, että ihon pinnalta on viety kaikki mahdollinen.

Lue myös: Miksi ihonpuhdistustuotteen pH on niin tärkeä asia?

Monen iho voi kesäisin sietää vähän liian peseviä tuotteita helpommin, mutta hyvin usein talvella erityisesti ilmenevä ihon pintakuivuus voi olla ihan itse aiheutettua ja johtua niin yksinkertaisesta jutusta kuin liian pesevästä ihonpuhdistustuotteesta.

Kun iho on pintakuiva sitä kiristelee ja se voi jopa hilseillä. Pintakuivuus paitsi tuntuu epämukavalta, mutta voi tuoda myös esteettisiä ongelmia, kun iho hilseilee eikä meikkipohja levity kasvoille tasaisesti. Moni yrittää korjata tilannetta kuorimalla ihoa yhä enemmän, mutta ihon ohentuessa ja ihon luonnollisen suojavaipan kadotessa iho kykenee pidättämään kosteutta yhä huonommin ja kuivuus vain lisääntyy, eli iho on melkoisessa kuivuuskierteessä.

Hassua kyllä, pintakuiva iho voi myös oireilla rasvoittumalla, sillä kun ihon pinta on liian kuiva, alkaa iho usein erittää lisää talia tasapainottaakseen tilanteen. Tästä syntyy se kaikkein tuskaisin tilanne, kun iho tuntuu sekä kuivalta että rasvaiselta eikä oikein tiedä, mitä sille pitäisi tehdä. Moni erehtyykin keskittymään nimenomaan rasvoittumisen karkoittamiseen ja tekee sen vaihtamalla esimerkiksi juurikin puhdistustuotteensa entistä pesevämpään, jolloin tilanne vain pahenee.

Lue myös: Kaksi yleisintä virhettä kuivan ihon hoidossa

Laponie of Scandinavia ihonpuhdistus tuotteet kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Minulta kysytään usein, onko iho pakko puhdistaa myös aamulla, jos iho kuivuu jo valmiiksi. Mikään pakko ihoa ei tietenkään ole aamuisin puhdistaa, mutta itse haluan aina puhdistaa ihoni kaksoispuhdistuksella myös aamuisin useasta syystä.

Ensinnäkin kaksoispuhdistus auttaa pesemään iholta sille yön aikana erittyneen ylimääräisen talin ja kuona-aineet, minkä lisäksi samalla iholta lähtevät pois myös sille yöksi levittämieni tuotteiden rippeet ja rasvat.

Uskon, että iho voi parhaiten, kun sitä hoitaa aamuin illoin ja jos ihoa ei puhdista aamulla, eivät päiväksi levitettävien hoitotuotteiden ainesosat pääse esteettä imeytymään iholle juuri siksi, että kaikki nuo aiemmin listaamani asiat ovat ihon pinnalla esteenä. Käytännössä monien ihonhoitotuotteiden hyödyt voivat heikentyä paljonkin, jos ne eivät pääse kunnolla imeytymään iholle.

Yksi syy ihon puhdistamiselle aamulla on myös se, että meikkipohja levittyy sille paremmin ja pysyy kasvoilla paremmin, kun sen alla on puhdistettu ja hoidettu iho.

Itse suosittelen puhdistamaan kasvot aamuisin ainakin puhdistusöljyllä ja jälkimmäisen vaiheen voi sitten halutessaan korvata vaikka hyvällä (mielellään myös hoitavalla) misellivedellä.

Lue myös: Pitäisikö iho kaksoispuhdistaa myös aamulla?

Iho kuivuu talvella mitä tehdä Ostolakossa Virve Fredman ihon puhdistus

Jos iho siis tuntuu alkavan kuivua lisää näin ilmojen viilentyessä suosittelen ensisijaisesti tarkistamaan, millä tuotteilla ihoaan puhdistaa. Pelkkien uusin, tehokkaasti kosteuttavien tuotteiden lisäämisestä ihonhoitorutiiniin kun ei ole hyötyä, jos niiden vaikutukset kumoaa toistuvasti liian pesevällä puhdistustuotteella.

Netti on täynnä erilaisia listauksia ihonpuhdistustuotteiden pH-luvuista, joten jos omassa käytössä olevassa tuotteessa ei ole ilmoitettu sen pH-arvoa, voi Google tuoda siihen vastauksen.

Lue myös: 4 tehokosteuttavaa kasvovettä kuivalle ja janoiselle iholle

Omia tällä hetkellä ylivoimaisia suosikkejani kakkosvaiheen putsariksi kaikille ihotyypeille on Huxley Cleansing Gel Be Clean, Be Moist -puhdistusgeeli, josta löytyy aiempi postaukseni täältä. Rakastan tätä puhdistusgeeliä, sillä hullua kyllä, tällä pesemisen jälkeen oma ihoni tuntuu jopa kosteutetummalta kuin ennen ihon puhdistamista.

Luonnonkosmetiikan puolelta olen totaalisen hurahtanut Laponie of Scandinavia Gel Cleanser -puhdistusgeeliin, josta löytyy aiempi postaukseni täältä. Tämä puhdistusgeeli on samalla tavalla aivan mielettömän hellävarainen, mutta silti ihon tehokkaasti puhdistava.

Kummankaan näiden puhdistusgeelin jäljiltä iholla ei tunnu tippaakaan kiristelyä, mutta iho on ihanan puhdas. Periaatteessa näillä voi poistaa hyvin kevyen meikin ja ne sopivat käytettäviksi myös silmänympärysiholla, mutta parhaiten meikki lähtee parhaiten pois öljypohjaisella tuotteella (ripsiväri varsinkin).

Lue myös: Mitä eroa on kuivalla ja kosteusköyhällä iholla?

Laponie of Scandinavia ihonpuhdistus tuotteet kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Laittaako teidän ihonpuhdistusrutiininne ihon kiristelemään?

6 kommenttia artikkeliin ”Tämä tuote on yleisin syy ihon pintakuivuuteen”

 1. Hada Labon öljy- ja vaahtoputsarin kombo on ollut mulle nappivalinta! Iho jää aivan ihanan tuntuiseksi pesun jälkeen, eikä kiristelyä tunnu lainkaan.

  Huxleyn geeliä haluaisin kokeilla, mutta käytetään nyt ainakin vanhat varastot ensin pois! 🙂 Oletko muuten käyttänyt sitä Huxleyn öljypuhdistusta, onko kertoa kokemuksia?

 2. En tiedä mikä ph on Erisanin putsarissa mutta kun se on ainut jota voi käyttää. Kyllä mä tiedän sen kuivattavaksi kun on sulfaatteja, mutta mitä muuta voisi käyttää kun on propyleeniglykoli allergia enkä oikein voi käyttää mitään öljyjä? Pitäisi olla mielellään marketista saatava edullinen tuote 🙂 nuo allergiat tekee kaikesta vähän hankalaa kun ei voi käyttää sitä mistä tykkäisi :/

  • Erisanin puhdistusgeelissä on pH 6, mikä on vielä hyvä ja puhdistusemulsiossa 5,5. 🙂

   Allergia kyllä tosiaan tekee haastavaa uusien tuotteiden löytämisestä. :/

   • Kiitos, minä en äkkiseltään Erisanin sivuilta ph-arvoja löytänyt. Ai niin puhdistusemulsio, se voisikin olla näin talvella vähän hellävaraisempi! Täytyypä ostaa testiin 😉

 3. Pitkän harkinnan jälkeen ostin sun suosituksesta patykan vaahtoputsarin ja öljyn kokeiluun ja olin kyllä todella positiivisesti yllättynyt varsinkin vaahdosta. Olen aina vältellyt vaahtoputsareita ja ajatellut niiden kuivattavan ihoa, mutta ostin juuri uuden pullon edellisen loputtua:) öljy ei toiminut itsellä niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta toisaalta en ole vielä löytänyt parempaa kuin cliniquen take the day off balm

  • Ehdinkin jo unohtaa tuon Patykan vaahdon! Se on tosiaan kyllä myös hyvä ja ihana kuulla, että se on osoittautunut sinullakin hyväksi. 🙂

Kommentointi on suljettu.