Tämä luonnonmukainen korealainen puhdistusöljy on monien suosikki

*Sis. mainoslinkin

Mitä kosmetiikkaan ja erityisesti korealaiseen ihonhoitoon tulee, on minulla yksi aivan erityinen heikko kohta: palkitut, hypemaineeseen nousseet tuotteet. Jos purkin kylkeen on liimattu lappu, jossa sen kerrotaan olevan korealaisten suosikki, palan välittömästi halusta kokeilla sitä. Korealaisilla kosmetiikkamarkkinoilla kun ei todellakaan ole pulaa tuotteista ja kilpailu tuotteiden kesken on kovaa, eli jos tuotteen on siellä todettu olevan ylitse muiden, herättää se ehdottomasti uteliaisuuteni.

Tähän mennessä jokainen kokeilemani, paljon kehuja osakseen saanut tuote on myös ollut minusta kehunsa ansainnut, joten lankean kehuttuihin tuotteisiin kokemusteni vuoksi helposti. Kun viime syksynä kävin Soulissa, olikin reissu kuin jatkuvaa karkkikaupassa pyörimistä, kun silmille pomppaili sieltä täältä kehuttuja suosikkituotteita, jotka tunnistin nähneeni jo aiemmin verkossa.

Manyo Factory Pure Cleansing Oil puhdistusöljy kasvoille Ostolakossa

Yksi syksyllä reissusta mukaani nappaama tuote oli Manyo Factory Pure Cleansing Oil -puhdistusöljy. Tämä oli itseasiassa tuote, jota en ollut ennen reissuani nähnyt edes somessa, mutta johon törmäsin niin kosmetiikkamyymälöissä kuin K-Beauty Expo 2018 -messuillakin useaan otteeseen, joten lopulta päätin, että se on pakko ostaa – koristihan sitä peräti parikin suositusmerkintää, joista yksi oli korealaisen suosikkishowni Get It Beautyn tarra.

Many Factory on vuonna 2012 lanseerattu tuotemerkki, joka poikkeaa runsaasti luonnonmukaisia ainesosia tyypillisesti sisältävistä, mutta ei silti varsinaisesti luonnonkosmetiikaksi laskettavien korealaisten kosmetiikkamerkkien valtavirrasta siinä mielessä, että useimmat sen tuotteet ovat täysin tai ainakin lähes täysin luonnonmukaisia.

Manyo Factory Pure Cleansing Oil -puhdistusöljy sisältää runsaasti luonnonmukaisia öljyjä ja sen koostumus on itseasiassa sekoitus peräti 16 erilaista öljyä mukaanlukien iltahelokkiöljy, babassuöljy, kameliaöljy, auringonkukkaöljy, soijaöljy, jojobaöljy, oliiviöljy ja arganöljy. Myös aasialaisessa kauneudenhoidossa paljon rakastettua fermentoitua riisiä hyödyntäen valmistettu puhdistusöljy on tehty sopimaan herkällenkin ihon puhdistukseen.

Manyo Factory Pure Cleansing Oil puhdistusöljy kasvoille Ostolakossa

Kokonaisuudessaan tämän puhdistusöljyn ainesosaluettelo näyttää tältä:

Glycine Soja (Soybean) Oil, Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Sorbeth-30 Tetraoleate, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Isoamyl Laurate, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Squalane, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Rice Ferment Filtrate (Sake), Camellia Sinensis Leaf Extract, Saponaria Officinalis Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Tocopherol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Decyl Glucoside, Ginkgo Biloba Leaf Extract.

Tämä puhdistusöljy on siis hyvin pitkälti luonnonkosmetiikkaa riippuen toki hieman siitä, kuinka itse tulkitsee luonnonkosmetiikan, eli laskeeko myös luonnosta johdetut ja sen jälkeen kemiallisesti hieman muokatut ainesosat sellaisiksi. Minun makuuni tämä on hyvin luonnonmukainen ja vaikka korealaisessa kosmetiikasta vilahtelee runsaasti luonnonmukaisia ainesosia, on tämän sisältö aivan poikkeuksellisen luonnonmukainen ja monet laskisivat tämän jo luonnonkosmetiikaksi.

Ainoa ei-luonnonmukainen ainesosa on minusta (käsittäkseni ainakin) tuotteessa käytetty emulgaattori ja pinta-aktiivinen aine Sorbeth-30 Tetraoleate, joka on puhdistusöljyissä suosittu ainesosa juuri siksi, että sen ansiosta luonnonmukaiset öljyt myös huuhtoutuvat iholta helposti. Ilman tällaista ainesosaa öljyputsaria on hyvin hankalaa saada pestyä iholta pois, sillä öljyt itsessään eivät ole vesiliukoisia. Itse käytän mielelläni luonnonmukaista koostumusta, jossa on mukana yksi hieman vähemmän luonnonmukainen ainesa, jonka ansiosta ne tuotteen muut luonnonmukaiset ainesosat on saatu käyttäytymään mahdollisimman miellyttävällä tavalla.

(Luonnonkosmetiikan puhdistusöljyihin tutustumistani on häirinnyt viimeaikoina juuri se, ettei pelkkiä puhtaita luonnonöljyjä ja rasvoja sisältäviä tuotteita tosiaan saa huuhtoumaan iholta pelkällä vedellä, vaan ne kaipaavat avukseen puhdistusliinalla hankausta.)

Manyo Factory Pure Cleansing Oil puhdistusöljy kasvoille Ostolakossa

Koska tämä puhdistusöljy on niin täynnä puhtaita luonnon öljyjä, on tässä täyteläisempi ja rasvaisempi koostumus kuin useimmissa muissa kokeilemissani korealaisissa puhdistusöljyissä. Puhdistusöljy levittyy ja hieroutuu kuitenkin loistavasti kasvoille ja poistaa niin kasvomeikin kuin ripsiväritkin loistavasti.

Vaikka puhdistusöljy on täyteläinen, on se tehty emulgoitumaan iholta vedellä. Kun puhdistusöljyn on siis hieronut kuivalle kasvojen iholle, tulee kasvoille lisätä hieman lämmintä vettä. Kun hierontaa jatkaa, muuttuu puhdistusöljy veden kanssa maitomaiseksi ja lopulta huuhtoutuu iholta mukavasti pois vedellä. Puhdistusöljyssä on varsin luonnonmukainen, tuotteen omien raaka-aineiden tuoksu, joka ei jää erityisemmin nenääni tuoksumaan.

Manyo Factory Pure Cleansing Oil puhdistusöljy kasvoille Ostolakossa

Viime syksynä Etelä-Koreassa kauneusmessuilla käydessäni juttelin brändin työntekijöiden kanssa heidän pisteellään melko pitkäänkin ja sain mukaani tuotenäytteitä, joista olen kokeillut jo muutamia. Manyo Factory vaikuttaa minusta kaikin puolin kiinnostavalta merkiltä ja uskon, että siitä tullaan kuulemaan tulevaisuudessa lisää myös Euroopan markkinoilla, sillä brändi yhdistää niin hyvin korealaisuuden ja luonnonmukaisuuden, jotka molemmat ovat meillä päin kysyttyjä juttuja.

*Manoy Factory Pure Cleansing Oil -puhdistusöljy löytyy eBaysta myynnistä täältä.

Manyo Factory Pure Cleansing Oil puhdistusöljy kasvoille Ostolakossa

Onko joku muu tutustunut Manoy Factoryn tuotteisiin?

5 kommenttia artikkeliin ”Tämä luonnonmukainen korealainen puhdistusöljy on monien suosikki”

 1. En ole luonnonkosmen suhteen ollenkaan fanaattinen, mutta nyt on pakko puuttua yhteen seikkaan… Luonnonmukainen = luomu, ei yhtä kuin luonnonkosmetiikka.

  Tuote itsessään kiinnostaa ja meni tulevaisuuden hankintalistalle!

  Vastaa
  • Minä taas olen aina ajatellut, että luomu on tosiaan lyhenne luonnonmukaisesta, mutta sitten on vielä eri asia, jos itse tuotteen ainesosat ovat luomuviljeltyjä, eli ei vain sisällä luonnonmukaisia ainesosia vaan ne on myös luonnonmukaisesti viljeltyjä. Luonnonkosmetiikallehan ei ole mitään virallista määritelmää ja on vain hyvin suomalainen tapa ajatella, että luonnonkosmetiikka tarkoittaa sertifioitua, puhtaasti luonnon ainesosista valmistettua kosmetiikkaa, kun oikeasti luonnonkosmetiikka voi tarkoittaa mitä vain termin käyttäjästä riippuen (eli Yves Rocherista Weledaan). Eli luonnonkosmetiikka voi olla yhtä kuin luomu ja luonnonmukainen puhujasta riippuen. Esimerkiksi Koreassa luonnonkosmetiikkana (Natural Cosmetics) puhutaan tuotteista, jotka sisältävät paljon luonnonmukaisia ainesosia, mutta eivät olisi suomalaisella mittapuulla luonnonkosmetiikkaa ja Jenkeissä Garnierin tuotteista puhutaan usein Natural cosmeticsina eli luonnonkosmetiikkana, koska sisältävät paljon luonnonmukaisia ainesosia. 🙂

   Näiden sanojen suomennukset ovat selvästi minulle vielä haussa, joten tästä olisi mukavaa käydä keskustelua. 🙂 Englanniksi homma on jotenkin selkeämpi, sillä natural cosmetic voi tosiaan tarkoittaa mitä tahansa ja sitten on organic-termi erikseen yms.

   Täällä vielä aiheesta aiempi postaukseni, jos joku muukin innostuu miettimään termejä ja sitä, mitä ne itselleen tarkoittavat: https://blogit.terve.fi/ostolakossa/mita-luonnonkosmetiikka-edes-tarkoittaa/

   Vastaa
   • Kiitos kattavasta vastauksesta

    Luonnonkosmetiikka on tosiaan terminä haastava ilman virallista määritelmää. Itse koen, että luonnonkosmea voisi olla sertifioitujen lisäksi lähinnä luonnollista alkuperää sisältävät tuotteet, joissa on vain pieniä määriä jostain järkevästä syystä käytetty synteettisiä raaka-aineita.

    Termeistä taas itse olen tuon luomun ja luonnonmukaisen kanssa tarkka, koska niille on olemassa viralliset määritelmät. Luonnollinen olisi se, mitä itse olisin tässä tekstissä käyttänyt luonnonmukaisen sijaan :).

    Vastaa
 2. Deal Virve 🙂

  Mulla on ongelma. Olen kuullut paljon hyvää Evolven Gentle Cleansing Melt puhdistuspalmista, ja joku jopa sanoi, että tämä hoitaisi itsessään kaksoispuhdistuken molemmat vaiheet. Erityisesti reissussa tämä yhden tuotteen tehotuote houkuttelee.

  https://www.houseoforganic.fi/product/565/evolve-organic-beauty-gentle-cleansing-melt-puhdistusbalmi-120ml

  Olen vannoutunut kaksoispuhdistuksen käyttäjä, enkä vain pysty siirtymään siitä yhteen tuotteeseen ilman ”Virve hyväksyntää”. 😀 Ideana tuossa siis on, että alkuun nahkea öljymäinen tuote sitten emulsoituu (?) veden kanssa maitomaiseksi jolloin se toimisi ensin öljyputsarina ja sitten ilmeisesti vesiliukoisena putsarina. Mutta tuotearvioiden mukaan ihmiset käyttää tuota myös vain kaksoispuhdistuksen yhtenä osana.

  Yksi tuote puhdistukseen siis kiehtoo. Mietin, että käyttäisin lopussa tuon kanssa Foreoa.

  Oi auta Virve, what to do. Ja anteeksi, että vaivaan sua tällaisella asialla, mutta en vaan voi tehdä noin radikaaleja muutoksia ihonhoitooni ilman sun hyväksyntää 😀

  Vastaa

Jätä kommentti