Pieni rako muutokselle

En tiedä, kuinka tarkasti syynäätte postauksiani ja kuinka tarkasti kiinnitätte huomioita pieniin juttuihin, mutta tarkkasilmäisimmät saattoivat eilisestä postauksesta huomata pienen minussa tapahtuneen muutoksen.

Muutos on todella pieni eikä minua pahemmin eilisessä postauksessa näkynytkään, joten monelta se jäi varmasti huomaamatta. Itse kuitenkin huomaan eron.

(Ja ei, en ole käynyt ottamassa huuliini täytettä, vaikka niin moni siitä aina välillä kysyykin).

Kävin nimittäin tekemässä ulkonäölleni jotakin sellaista, mistä olen haaveillut
ala-asteikäisestä asti, mutta minkä en ole tiennyt olevan mahdollista
niin helpolla ja halvalla ja niin nopeasti.

Asia on
vaivannut minua pitkään ja vaikka muut eivät siihen välttämättä niin
paljoa huomiota kiinnittäisikään, kiinnitän minä itse kovasti. Kun
sitten kuulin, että (minun mielestäni) vian voisi korjata helposti,
halusin ehdottomasti korjauttaa sen.
Mistä nyt puhutaan?
Hampaista.
Idea
lähti siitä, kun työkaverini kertoi käyneensä
hammaslääkärissä ja maksaneensa vain sata euroa siitä, että häntä aina
vaivannut hammasrako täytettiin. Viereisiä hampaita siis levennettiin
paikka-aineella (tai vaan toista hammasta?), jolloin rako katosi, eikä
hampaita katsellessa todellakaan voinut nähdä, että niissä olisi jotain
ylimääräistä. Hymystä tuli täydellinen.
Oma ongelmani
oli päinvastainen. Olin kärsinyt mielestäni ylisuurista
jäniksenhampaista jo ala-asteelta lähtien ja saanut kuullakin niistä.
Kun hymyilin tuntui, että hymyni oli yhtä (okei, kahta) suurta
etuhammasta.
Olin nähnyt eräällä puolitutullani todella
tasaisen hammasrivistön ja kuullut, että se oli kuulemma hiottu
sellaiseksi. Niinkin siis tehdään?
Ryhdyin googlettelemaan ja löysin pian mitä hain.
Hymyklinikka Helsingin Itäkeskuksessa oli keskittynyt hampaiden esteettiseen hoitoon ja he tarjosivat hampaiden kevythiontaa.
”Hampaat
ovat tottuneet kulumaan toisiaan vasten, siksi myös hampaiden
kevythionta on kivutonta. Hionta ei myöskään vahingoita hammasta, sillä
sitä ympäröivä kiille on paksua.
Kevythionta ei heikennä hammasta eikä lisää reikiintymistä. Se on pehmeä keino saada kauniimmat hampaat.”
Pelkään
hammaslääkäriä, mutta tuon olisi pakko olla sen pelokkaan käynnin
arvoista. Voisin vihdoinkin saada tasaisella hammasrivistöllä
hymyiltävän hymyn ilman jäniksenhampaitani!
Varatessani aikaa olin pöyristyä, kun kuulin hinnan: 22 euroa per hammas.
Olinko
elänyt kaikki nämä vuodet jäniksenhampaitani harmitellen, kun ne olisi
saanut häivytettyä pois alle viidelläkymmenellä eurolla? Olisin koska
tahansa vaihtanut minkä tahansa Diorin viisikkoni lyhyempiin
etuhampaisiin! Tai vaikka kaikki!
 Ette ehkä ole koskaan kunnolla huomanneet isoja etuhampaitani, sillä
en mielelläni vilauttele niistä kuvia, joissa ne näkyisivät selvästi.Yllä olleissa kuvissa ne kuitenkin näkyvät hyvin selvästi.
Olkoon xiix kyseessä kuinka turhamainen tai
turha toimenpide tahansa, tekisi se minut todella onnelliseksi. Varasin
siis ajan ja jäin innolla odottamaan sitä.
Kävin hammaslääkärillä kahdesti. Ensimmäisellä kerralla hammaslääkäri hioi etuhampaitani lyhyemmiksi tehden sen kuitenkin melko varovaisella kädellä. Lyhentää voisi aina vaivatta lisää, mutta pidentäminen oli haastavampaa (vaikkakin mahdollista).
Hammaslääkäri kuitenkin totesi asian, jota en ollut koskaan ennen tajunnut. Huomattavasti lyhentämistä enemmän hampaisiini auttaisi, mikäli etuhampaiden välissä oleva rako peitettäisiin.
En ollut koskaan ennen ajatellut rakoa, mutta nyt kun hän sen minulle mainitsi, niin olihan siinä sellainen. Miksi en ollut koskaan ennen ajatellut asiaa?
Päädyimme varaamaan minulle uuden ajan. Tuolla seuraavalla kerralla rako peitettiin ja etuhampaitani hiottiin vielä hieman, minkä lisäksi kulmahampaitanikin muotoiltiin ihan hitusen (kustannus 160 euroa).
Ennen ja jälkeen:
 Muutos ei ole mieletön, mutta kuitenkin selkeä. Tahtoisin itse tasoittaa hammasrivistöni vielä hieman, mutta koska toinen kulmahampaani on toista hieman lyhyempi, on homma haastavaa. Toista kulmahammasta pitäisikin siis ehkä pidentää hieman, jotta tasainen hammasrivistö saataisiin aikaan helpommin. Voikin siis olla, että asioin Hymyklinikalla vielä uudelleen.
Ai niin: muistatteko muuten, että kärsin itse tosiaan hammaslääkäripelosta? Mennessäni Hymyklinikalle kerroin pelostani heti hammaslääkärilleni Sarille, joka oli aivan mahtava tyyppi. Hän kertoi kokoajan, mitä seuraavaksi tapahtuu ja mistä oli kyse eikä minua pelottanut tai muutenkaan edes sattunut koko homma yhtään!
Koska maksoin koko homman ihan omasta pussistani  ilman minkäälaisia yhteistyökuvioita voin rehellisesti suositella kaikille Hymyklinikkaa ja Sari Arolaa, jonka rento asenne, loistava ammattitaito ja ihana työn ohella tapahtunut lauleskelu tekivät molemmista jännittävistä käynneistäni mukavan rentoja kokemuksia.
Onko teidän hampaitanne operoitu esteettisessä mielessä? Miten suhteudutte asiaan?

28 kommenttia artikkeliin ”Pieni rako muutokselle”

 1. Täytyy myöntää, etten ole koskaan huomannut hampaissasi mitään erikoista. Mutta useinhan omassa ulkonäössä häiritsee sellaiset jutut, mihin kukaan muu ei kiinitä huomiota. Nyt ähietäisyydeltä katsottuna ero vanhaan on kyllä selvä ja uusi hammasrivistösi on kauniin tasainen. 🙂

 2. Oho, onpas iso ero, nyt kun teit tästä ihan postauksen! Eipä sillä, että "vanhoissa" hampaissasikaan mitään vikaa olisi ollut, mutta jos noin pienellä vaivalla (ja hinnalla!) saa paremman itsetunnon ja mielen, niin mikäs siinä 🙂

 3. Itsekin omistan huomattavan isot etuhampaat, ja tämä tieto tuli kyllä (melkein) yllätyksenä minullekin!

  Itse asiassa kuitenkin minun toista etuhammastani on hiottu: olin tavanomaisella tarkistuskäynnillä hammaslääkärillä, ja hän totesi toisen etuhampaani olevan huolestuttavan terävälaitainen, ja kysyi pahastunko jos hän hioo sitä hiukan. Annoin luvan, ja hampaan hienoinen "sahalaitaisuus" hävisi. Hämmästelin jälkikäteen, että voiko niinkin tehdä, hammasta noin vaan hioa, mutta nyt selvisi sekin asia. (: Eikä tosiaan ole mikään vaativa/kivulias toimenpide, eikä tuottanut lisämaksua.

  Koitin katsella tuolta sivustolta, mutten löytänyt tietoa siitä, että voiko hampaita hioa myös sivuilta? (Epäilen kyllä, ettei.)

  • Tiedoksesi, että hampaita voi hioa eli siis stripsata sivuiltakin, mutta tässä laittaisin hieman jäitä hattuun ja menisin käymään oikojan luona, joka on esteettisen hammaslääketieteen ammattilainen (siis erikoishammaslääkäri). Sieltä saa lisätietoa asiasta. Kannattaa muistaa, että jos hionnan tekee joku, jolla ei ole hajuakaan mitä tekee, niin ikävä kyllä hiottua hammasta ei saa enää takaisin ja lopputulos voi olla ei niin esteettinen 🙁
   Ylipäätänsäkin hampaita voi pikkuisen tasoitella (itsellenkin on jonkin verran etuhampaiden pintoja tasoiteltu), mutta kunhan se sisempi hammaskudos eli dentiini ei tule näkyviin. Eli jos bruksaat (=narskuttelet) etuhampaita, niin lisähiominen vain lisää kulumista ja kun dentiini on paljaana, niin vihlonta lisääntyy ja käytöstä johtuva kuluminen nopeutuu, koska dentiini on nii-in paljon pehmeämpää kudosta kuin kiille. Ainahan voi tietenkin laittaa muovia kärkiin, mutta bruksaajilla se ei pysy PISTE (johtuu siitä, kun muovi liimataan hampaaseen kiinni, joten mitä isompi hampaan pinta-ala, niin sitä paremmin pysyy. Etuhampaat ovat talttamaisia, joten niiden kärkiin laitettu muovi ei käytännössä pitkään kestä. Samoin, jos kova purentarasitus kohdistuu etuhampaiden kärkiin, niin se muovi ei kestä. Jos et usko, niin liimaapa metallitalttojen kärkiin ohut kerros kovaa muovia ja nakuttele sitä muutaman kerran kiveä vastaan, niin ymmärrät heti mitä tarkoitan!). Mutta ikuinen kysymyshän on se, että mistä löytäisi sen luotettavan hammaslääkärin, joka oikeasti osaa kliinisen työn ja oikeasti omaa esteettisen silmän työlleen sekä haluaa auttaa eikä vaan rahastaa (=omaa siis omatunnon)? Näin vinkkinä voin sanoa: jos yksityinen hammaslääkäri sanoo vaan JOO JOO, kun kyselet hiontojen (tai muun esteettisen hoidon) perään, niin kannattaa ottaa jalat alleen ja nopeasti. Vastuullinen lääkäri pohtii kanssasi yhdessä toimenpiteen hyviä ja huonoja puolia ja antaa kustannusarvion sekä tiedot riskeistä suoraan eikä kierrellen kaarellen.

   Nim. Merk. liian monta tällaistä kusetettua neitiä tavannut pitkän linjan hammaslääkäri.

   P.S. Kannattaa kiinnittää suomalaisten julkkisten hampaisiin huomiota. Aika monella on pieniä asentovirheitä ja ne eivät niitä rumenna. Monesti itsestään vaan tuntuu joku pieni poikkeavuus rumalta, mutta muut eivät sitä huomaa! Niin ja mitä itse ammattilaisena huomaan pääjutun sankarittaren loppukuvassa: sen lisätyn muovin reunat näkyvät SELKEÄSTI ammattilaisen silmiin. Mut tehty mikä tehty.

 4. Kuulostais aika edulliselta tavalta saada hampaat kuosiin. Mulla on kans vuoden jänöt edessä ja niitten vieressä on sellaset "piikkihampaat" mikä luonnollisesti aiheuttaa sen,että en yleensä ikinä hymyile hampaat näkyvillä..Veronpalautuksia odotellessa 😉

 5. Todella luonnollisen näköinen lopputulos enkä olisi kyllä osannut kiinnittää huomiota postauksissa 😀 Mulla on lähinnä ongelma mun hampaiden reikiintyminen (täysin oma vika), onneksi en pelkää hammaslääkäriä yhtään ja sitten se, että mun kulmahampaat on aika vampyyrit eli terävät ja koska ne eivät ole koskaan kokonaan laskeutuneet niin olisivat vieläkin pidemmät. En saanut rautoja teininä vaikka halusin, koska vika on kosmeettinen.

 6. en ole aiemmin kertaakaan kiinnittänyt erityistä huomiota sun hampaisiin ja kivat ne oli musta noissa ennen-kuvissakin, mutta vautsi kyllähän ton eron näkee! ja miten toi hinta voikin olla noin halpa, yllätyin 😀 sattui tää sun hammaspostaus hyvään saumaan, itse päätin viime viikolla hammaslääkärikäynnillä hommata ne klassisen kammotut telaketjuraudat, kun lapsena en sellaisia saanut, niin no, kärsitään se sitten nyt viimein alta pois! mitäpä ei nätin ja suoran hymyn eteen tekisi…

 7. Minä kans kärsiin hampaistani (suurehko rako etuhampaiden välissä) vuosikaudet. Koulussa kiusattiin haukkumalla virtahepohampaaksi. Sitten vuosi sitten varasin uudelle ihanalle hammaslääkärille ajan ja hän heti kysyi että haluaisinko raosta eroon pienellä vaivalla ja rahalla? Nyt olen voinut hymyillä peittelemättä hampaitani! Turhaan kärsin 23vuotta elämästäni 😀

 8. Piti vielä lisätä, että näyttää todella kauniilta sinun uudet hampaat<3

 9. Olen blogisi uusi lukija ja kommentoin ensimmäistä kertaa. Pakko sanoa, että pidän blogiasi TOP3:n joukossa kaikkien seuraamieni blogine joukossa. Kiitos siis sinulle siitä, että jaksat kirjoitella näitä kivoja tekstejä säännöllisesti! Sitten kommenttiin tähän kirjoitukseen liittyen… Hampaasi näyttävät todella hyviltä, mutta pakko sanoa tuosta Hymyklinikasta, että minulla on aivan päinvastaiset kokemukset ja jos joku kysyisi mitä mieltä olen paikasta, tuskin haluaisi kuulla kaikkea mitä minulla on siitä paikasta sanottavana… Tosin minulla oli eri hammaslääkäri. Silti jäi todella kurjat kokemukset ja olin pitkäaikaisempi asiakas, mutta hampaisiini jäi useampia vauroita siitä kun heillä asioin ja niitä vain vähäteltiin. Lisäksi he eivät näköjään kirjaa asiakkaille tehtyjä toimenpiteitä ja keskusteluja niin tarkasti ylös, kun alkoivat kerran vaatimaan minulta rahaa jostain, mitä eivät olleet tehneet. Onneksi lopulta "muistivat" asioiden oikean laidan.

  Noh, tähän loppuun vielä: Blogisi on huippu ja seuraan sitä jatkossakin! =)

 10. Kyllä on, samankaltainen operaatio tehtiin itselleni jo kymmenisen vuotta sitten. Sen lisäksi on riittänyt, että puhdistutan ja vaalennan hampaitani kerran vuodessa tai kahdessa, ja hymy saa aina kehuja.

  Käyn hammaslääkärillä muutenkin säännöllisesti, jotta hampaat paitsi näyttävät terveiltä, myös ovat sitä.

  En ole onneksi ikinä pelännyt hammaslääkärillä käyntiä. Kiitos kuuluu varmaan jo ala-asteen mukaville hammaslääkäreille ja -hoitajille.

 11. Koskaan en ole tullut ajatelleeksi, että voisi hampaita lyhentääkin. Miehellä on ihan luonnostaan kuluneet ylähampaat tasaiseksi, mutta meikäläiseltä löytyvät ne puput ihan luonnostaan, eikä tasaisesta ole toivoakaan. 😉
  Kiitos kun vinkkasit tästä, pitääpä mietiskellä.
  Ainoa ongelma tuossa taitaa olla, että jos joskus haluaa hampaat valkaista, niin tuohon paikka-aineeseen ei ilmeisesti se valkaisu vaikuta.

 12. Minunkin hampaani kaipaisivat tuollaista toimenpidettä ja lisäksi valkaisua 🙂 Olen käynyt läpi niin isot oikaisuhoidot että etuhampaat sitten jäivät lopulta tuolla lailla "erilleen" ja sitä pidettiin "kosmeettisena haittana" vaikka pienempääkin oli suustani vuosien aikana korjattu 🙂

 13. Lapsena ja teininä mulla oli hammasraudat purentaongelmien vuoksi ja samassa oikomishötäkässä multa operoitiin yläetuhampaiden välistä rako pois. Hampaiden välistä leikattiin ylimääräistä ientä pois ja hammaraudoilla sitten vedettiin hampaat kiinni toisiinsa. Purentaa parantaessa yksi hammaslääkäri hioi myös toista kulmahammastani lyhyemmäksi, mistä en ole ollenkaan kiitollinen. Mutta eihän sitä 10-vuotiaana tajua tollasia miettiä tai kyseenalaistaa. Eikä multa kyllä edes kysytty mitään. Kyseinen hiominen oli vieläpä ihan turhaakin. Kolmas myös esteettinen, joskin myös purentaan vaikuttanut asia oli yhden puuttuvan hampaan kokoisen raon kiinni vetäminen hammasraudoilla. Puuttuva hammas oli alhaalla sivulla, joten nyt mulla on kaksi keskimmäistä alaetuhammasta ihan eri kohdassa kuin vastaavat yläetuhampaat. Onneksi en hymyile siten että alahampaatkin näkyisivät.

  Eli on operoitu myös esteettisessä mielessä, tosin ei siten että esteettisyys olisi päätarkoitus vaan sivutuote. Tai tuon hiotun kulmahampaan osalta kyse on pikemminkin epäesteettisyydestä. Yläetuhampaiden rako ei mua koskaan haitannut, mutta sekin hoidettiin pois jo kun olin n. 12-vuotias joten voi olla että se olis joskus myöhemmin vielä alkanutkin haitata. Tai voi myös olla ettei se koskaan olis haitannut yhtään vaan olisi vaan ollut hymyni ominaispiirre. Tiedä häntä, en jaksa sitä kuitenkaan harmitella, koska tiedän että se olis voinut alkaa myös häiritä.

 14. Mulle on pariin etuhampaaseen laitettu laminaatit.Se oli jo aika tyyristä hommaa,makso n.1500€.

 15. Minä huomasin eilisestä postauksesta! Tai ajattelin, että onko Virvellä aina ollu noin täydelliset hampaat! Näyttää hyvältä 🙂

 16. Mielenkiintoista ja hyvältä näyttää! Ihmeen edullistakin.
  Tämä nyt ei kohdistu sinuun, mutta mielestäni kaikkea ainutlaatuista ei kuitenkaan kannattaisi "korjata". Ymmärrän toki jos ihminen todella kärsii jostakin kehonsa piirteestä ja sen korjauttaa. Mutta nykymaailmassa on menty liian pitkälle…
  Joskus leikittelen ajatuksella, miten kaunis olisinkaan jos menisin rasvaimuun, suurennuttaisin rintamusta, täyttäisin huulia, ottaisin ripsi- ja hiuspidennykset, rakennekynnet, kestopigmentoinnit, hampaidenvalkaisut ja kaikki ryppyni silotettaisiin… Se en sitten vain olisi minä… T:Rumilus

 17. Mielestäni hampaasi näyttävät oikein kauniilta (sekä ennen että jälkeen, tottakai)! Itse en ehkä uskaltaisi teettää hampailleni muut kuin pakolliset huoltotoimenpiteet, koska purukalusto ei ole uusiutuva luonnonvara. Tilanne voisi olla eri, jos minulla olisi ongelmahampaat. Olen onneksi päässyt helpolla, ei rautoja tai reikiä. Olet rohkea, kun kokeilit hiontaa! Mitä mieltä olet muuten hammaslaminaateista?

 18. Oi, miten sopivasti tämä sattuikaan! 🙂 Olen kauan miettinyt vastaavaa toimenpidettä, minulla oli lapsena yöraudat ja hammaslääkäri poisti ne ennen aikojaan vaikka pyysin että saisin pitää niitä vielä vähän aikaa kun jäi yhteen hampaan ruma kolo joka näyttää ihan siltä kuin olisi palanen hammasta poissa :/ Se häiritsee kovasti ja jahka saan tarpeeksi rahaa niin ihan varmasti käyn lekurin paikeilla!

 19. Koukutuin blogiisi jo kesällä, mutta nyt on ihan pakko kommentoida ekaa kertaa! Kiitos muuten että postaat joka päivä! Telepaattista (vai google analyticsiä?) että kirjoitit hampaista, koska olin just katsonut jotain kuvaa jossa sulla oli rako ja todellakin huomasin muutoksen! Yritin etsiä aiheesta postaustakin eilen.

  Mulla on laitettu isompi rako umpeen ja nyt kiinnitän huomiota siihen miten muilla se näyttääkin kivan persoonalliselta. Itsellä ei silti olisi itsetuntoa elää sen kanssa… Mulla löytyy laminaattia ja muovia ja vaikka mitä suusta ja sun hoitolavinkki tuli tosi hyvään saumaan. Muovipaikat on ikävästi värjäytyny, mutta tavalliset hammaslääkärit ei näe niissä mitään vikaa, eikä suostu valkaisemaan! Kumma kun ei raha kelpaa 😉 Päätin laittaa hampaat kuntoon hinnalla millä hyvänsä ja hienoa että tuolla se ei oliskaan kallista. Otan kyllä vakavasti tuon Anonyymin negatiivisenkin kommentin, koska yksi törppö suuhygienisti hioi mun hampaaseen kolon huolimattomuuttaan!!

 20. Vau! Olen aivan mielettömän kiitollinen tästä postauksesta, kiitos<3

  Olen aina häpeillyt hampaitani, koska ylähammasrivistöni on harva ja sille löytyy sellainen syykin, että multa puuttuu ihan synnynnäisesti pari hammasta ylhäältä (siis samat hampaat mutta eri puolilta). Mua todellakin kiinnostaisi saada hampaani näyttämään edes vähän tiiviimmiltä. Olen pienestä pitäen hävennyt hymyilemistä hampaat näkyvissä 🙁 Tästä klinikasta pitää siis todella ottaa tarkempaa selvää. Saisikohan he ongelmaani korjattua? Olen todellakin valmis maksamaan, en ole vain tiennyt, mihin hakeutua.

  • Moikka! kannattaa mennä hymyklinikan hymyanalyysiin joka on ilmainen eikä velvoita asiakasta mihinkään jatkotoimenpiteisiin 🙂 itse kävin tossa analyysissä ja siellä mulle kerrottiin mitä mun hampaille voisi tehdä hymykaluston parantamiseksi. Lopulta päätin teetättää pelkän teho-puhdistuksen jossa putsattiin suu hammaskivestä ja valkaistiin samalla hampaita

 21. mä huomasin siinä viime postauksessa jotain erikoista! mietin että ootko käyny hampaanvalkaisussa tai jossain :D. mutta ihana että sait ton korjattua :)! mua taas mietityttää joka ikinen päivä mun hampaat, koska toinen etuhammas on vähän toisen päällä :/. siitä ei ole kukaan huomautellut, mutta itse huomaan vian joka päivä. yksi hammaslääkäri jopa kehui joskus että mulla on kauniit hampaat ja itsekin tykkään niiden muodosta muuten :-). mutta tosiaan hammasrautoja en enään välttämättä haluaisi kun olen jo 16 ja häpeäisin niitä :(..

  mutta ehkä tulevaisuudessa korjautan asian jotenkin mutten tiedä miten :/. mutta sulla on nyt entistäkin kauniimmat hampaat ole ylpeä!! 🙂

 22. Sinusta tuli ihan mieleen Hermione, joka myöskin lyhensi etuhampaitaan 🙂
  Näyttää kyllä hyvältä!

 23. Minulla on ollut ihan hirveät hampaat nuorempana. Iso rako etuhampaiden välissä, rumat vampyyrikulmahampaat…Häpesin hampaita ja pidin itseäni todella rumana hampaiden takia. Hampaita on oiottukin liian monta vuotta liian monilla erilaisilla vimpaimilla, mulla on ollut 5-vuotiaana jopa etuhampaiden pidennykset (tää oli mulle itsellenikin aika wtf kun äiti muistutti pari viikkoa sitten tästä). 😀

  17-vuotiaana sain pari laminaattihammasta ja iso rako hampaiden välistä "täytettiin" samalla tavalla kuin sinulla tuo rako. Se oli oikeasti ihanaa! Uskalsin hymyillä niin kuin normaalit ihmiset ja olen ollut erittäin tyytyväinen hampaisiin. (Näen kyllä painajaisia siitä että hampaat tippuu tai etuhampaiden muovi menee rikki.) Mun luonnolliset hampaat oli kai ihan susirumat koska sain nuo laminaatit ja täytöt ilmaiseksi ihan kunnallisella puolella. Nyt tuosta suun kaunistamisesta on jo melkein 10 vuotta, oli ihanaa kun viime viikolla suuhygienisti oikein kehui etuhampaistoani kauniiksi ja hyvin tehdyksi.. :))

  Suosittelen kyllä ehdottomasti hampaiden esteettistäkin hoitoa, se on minulla parantanut itseluottamusta huomattavasti! Laminaateissa on sitten vaan huomioitava se, että niiden kanssa ei voi sitten tehdä hampaiden valkaisua ja hammaslanka ei saa olla tuntematon esine.

 24. Oho, vau. Miten en olekaan tiennyt tuon olevan noinkin helppo prosessi. Itseäni on vaivannut myös isot etuhampaat, sillä muut hampaani ovat hyvin pienet. Hammasrivistö on onneksi suora eivätkä etuhampaat nökötä, mutta niiden koko ja pieni rako niiden välissä on aina häirinnyt minua. En ole tästä koskaan maininnut hammaslääkäreille, koska ajattelin, ettei näin pieniä esteettisiä haittoja otettaisi missään huomioon ja minut naurettaisiin pihalle, hah.

  Täytyy todellakin ottaa selvää toimenpiteestä, etenkin kun sinulla lopputulos näyttää noin mielettömän hyvältä! 🙂

 25. Ennen kuin kaikki juoksee täyttämään rakoja ja koloja: muovipaikat värjääntyvät ja varsinkin noin pieninä lohkeilevat niin monta kertaa elämän aikana, ettei korjauttaminen kaunista eikä halpaa loppupeleissä ole. Jos joku korjaus lisää hyvin merkittävästi itseluottamusta, voisin pitää sitä perusteltuna.
  Ja hionnasta: menetettyä hammaskudosta ei saa takaisin. Hionta yhdistettynä yleistyneeseen eroosioon (jatkuva syöpöttely + mm. limut), narskutteluun ja pidentyneeseen elinajanodotteeseen -> hankalia ongelmia vanhemmiten..
  t: hammaslääkäri

 26. hö. mun mielestä tuollaiset pienet jutut on vaan persoonallisia ja hauskoja. kun kuitenkaan ei ole kyse mistään että ne hampaat olisi olleet ihan sikin sokin tai muuta vastaavaa! tietysti jos itseä häiritsee niin häiritsee. sitä vain aina toivoo että ihmiset osaisivat hyväksyä ulkonäkönsäkin ilman että tarvii mihinkään toimenpiteisiin ryhtyä 🙂

Kommentointi on suljettu.