Näytepussihamsteri

Kuten juuri kerroin, aloin pari viikkoa sitten sitten siivota kotini kosmetiikkajemmoja ja teinkin siinä yhteydessä mielenkiintoisen havainnon. Minulta löytyi nimittäin esimerkiksi ihan käsittämätön määrä erilaisia tuotenäytteitä.

Kosmetiikkanäytteet

Tiedättehän ne ah, niin kätevät näytepussukat, joita lehtien välissä tulee ja välillä kosmetiikaostoksien mukana saa? Niitä löytyi jemmoistani vaikka millä mitalla kuten myös vähän reilumpiakin näytekokoja. Kaikki ne ovat juuri niitä ihania näytteitä, joita aina saadessa ajattelee, että ”Onpas tämä kiva ja kätevä, laitankin sen tänne säästöön niin voin ottaa sen sitten mukaan kun pakkaan matkaa varten kompaktisti!

En varmasti ole ainoa, joka ajattelee noin, mutta olen hieman epävarma, olenko ainoa, jonka lopputulema näiden ”kätevien” näytekokojen kanssa onkin sitten jotain aivan muuta.

Kosmetiikkanäytteet

Ensinnäkään en nykyään enää ole kovin paljon poissa kotoa. Laivatyö ja parin maan välillä matkustelu ovat mennyttä elämää ja vaikka ihanat reissut ovatkin kiva juttu, nautin nykyään niin paljon omassa kodissani olemisesta ja sen tuomasta rentouttavasta rauhasta, että en tarvitse matkakokoja kovin usein. Niitä on siis turhaa pitää säästössä sataa näytepussillista jos suunnitelmissani on käydä vain pari kertaa vuodessa ulkomailla ja silloinkin pidemmillä reissuilla.

Kosmetiikkanäytteet

Suurin ongelmani on kuitenkin se, että vaikka olenkin kova kokeilemaan tuotteita, olen silti hieman kranttu niiden suhteen. Tuotenäytteiden kokeileminen kotona on helppoa, sillä jos putsari ei pese tarpeeksi tai kosteusvoide on liian kevyt, on käden ulottuvilla aina helposti joku homman taatusti mieleiselläni tavalla tekevä suosikkituotteeni. Kranttuiluni vuoksi en siis voisi kuvitellakaan, että uskaltaisin ottaa matkalle mukaan vain riittävän määrän tuotenäytteitä, sillä minulla on aina pakko olla mukana ekstraa sillä varalta, ettei joku tuote toimikaan toivomallani tavalla.

Kosmetiikkanäytteet

Ja sitäpaitsi kuka edes tietää etukäteen, kuinka riittoisia näytepussien sisältämät tuotteet ovat ja mikä on oikea määrä? Entäs jos ne eivät sisälläkään niin paljon kuin luulet tai eivät olekaan niin riittoisia? Ekstraa on aina pakko olla mukana, mikä taas vie osittain pohjan muutaman näytepussin mukaanpakkaamisen helppoudesta.

Minulle hyvät kosmetiikkatuotteet ovat erittäin tärkeä juttu ja jäin miettimään, miksi minun täytyisi ihanalle ja minua hemmottelevalle matkalle lähtiessäni pakata mukaani ehkä ihan kivoja tuotteita, joiden toimivuudesta en voi mennä takuisiin. Mitäs jos minulla on mukana vain liian kevyitä yövoiteita, jotka saavat ihoni hilseilemään kuivuuttaan ja päivävoidenäytteitä, jotka murustuvat meikkivoiteen alla? Enkö voisi vain purkittaa mukaan oikeaa määrä tuotteita, joiden oikeasti tiedän aina toimivan, joiden käytöstä nautin ja joiden riittoisuuskaan ei ole minulle arvoitus?

Niinpä.

Kosmetiikkanäytteet
Olen nyt elänyt tämän ahaa-elämyksen jälkimainingeissa jo pari viikkoa ja kulutellut loppuun matkakokojen jämiä sekä näytepusseja. Joitakin niistä olen säilyttänyt niin kauan, että niiden päiväyksetkin ovat jo menneet umpeen ja vaikka moni luulee, että näytepussi on ilmatiivis, niin muovi kyllä läpäisee ilmaa jossain määrin ja esimerkiksi parin näytepussini sisältö oli ehtinyt haihtumaan siihen mennessä kun vihdoin otin tuotteen kokeiluun…

Päätin, että jatkossa en aio enää olla näytepussihamsteri. En ole tällä hetkellä sellaisessa elämäntilanteessa, jossa niiden säilyttäminen toisi minulle hyötyä, joten vastaisuudessa aion käyttää jokaisen kiinnostavan näytepussin heti tai sitten vaan hankkiudun siitä eroon. Eihän tässä niiden säästelemisessä nimittäin ole mitään järkeä!

Kosmetiikkanäytteet

Muita näytepusseja turhaan hamstraavia?

12 kommenttia artikkeliin ”Näytepussihamsteri”

  1. Juuri tuon takia käytän näytteet mahdollisimman pian pois, koska muuten niitä kertyy kaappiin ja sinne ne sitten jää.

  2. Aika harvoin mikään ilmaiseksi saatu näyte päätyisi muualle kuin roskiin. Tietyissä tuoteryhmissä haluan sen oman tuotteen, esim. naamarasva. Suihkussa näytepussit ovat tosi epäkäytännöllisiä, joten päädyn pakkaamaan minipulloihin suihkugeelit yms. Suosin luonnonkosmetiikkaa eikä sitä juuri noissa pussukoissa tule vastaan. Olen kranttu ja laiska testaaja. 😀

  3. Myönnän olevani näytepussihamsteri! Pidän pientä lasipurkkia samalla hyllyllä päivittäisessä käytössä olevien purnukoiden kanssa ja siihen on kertynyt näytteitä erityisesti kasvovoiteista. Varastoni on kätevä kun esimerkiksi päivävoide pääseekin loppumaan enkä ole vielä ehtinyt hankkimaan uutta tilalle. Silloin näytepussit toimivat parin päivän ajan pelastavana hätävarana.

  4. Minulla nöytepussit pääsevät matkalle mukaan, sillii käyttää niitä myös mieheni. Aika kivasti kului parin viikon lomalla!

  5. Itselläni on näytteitä ollut paljon koska Koreassa käydessä käyn monessa kosmetiikkaliikkeessä ja usein tunkevat pussit täyteen näytteitä. Tässä muutama viikko sitten itsekin siivoilin kosmetiikkaa ja huomasin että kappas, olen säilönyt yhden pussillinen täyteen näytteitä, aloitinkin sitten projektin käyttää kaikki loppuun. Nyt viimesiä viedään 😀 ainakin tuli testattua ja muutamasta jopa innostui niin että harkitsee jo varsinaisen tuotteen ostoa.

  6. Täällä toinen! Mulla on sellanen paperikassillinen näytteitä joita aina vaan tulee lisää ja lisää. Ja juurikin noista samoista syistä en niitä reissuihin ota mukaan pelkiltään. Mut kyllä mää ne vielä joku kaunis päivä käytän 😀

  7. Mäkin otan näytepussit talteen, mutta harvemmin tulee käytettyä. Kasvoille en edes uskalla käyttää mitä vaan, sillä pelkään, että iho rupeaa oireilemaan. Mulle tuli juuri Yves Rocherilta anti aging -kasvovoide, jonka kohdalla mietin, että turhaa tätä säilytän, varsinkaan näin 23-vuotiaana ei sille ole oikeastaan edes tarvetta. 😀 Päädyin sit rasvaamaan sillä kädet, niin ei mennyt kuitenkaan hukkaan!

  8. Olen myös hamsteri! Säästelen varsinkin mieleisiä näytteitä yökyläilyjä varten, matkoja kun on harvemmin. Vähemmän mieleiset näytteet ovat vähän ongelmallisia, ei viitsi heittää pois, mutta arastelee käyttämistä, kun ei tiedä miten iho reagoi. Korealaisista joutuu myös googlettelemaan ensin infoa. Ja tosiaan, matkalla haluan näyttää hyvältä enkä olla koekaniini.

  9. Jos ei mitenkään muuten saa rasvoja käytetyksi, niin jalkapohjien hoitoon sopii näytepussitkin ym. jämät 😉

Kommentointi on suljettu.