Haussa ympäristölle ystävällinen suihkusaippua

Meillä on kotona parin viikon päästä edessä niinkin jännittävä tilanne kuin kaikkien suihkugeelien loppuminen. Rakastan ihanan tuoksuisia suihkugeelejä ja niitä onkin tavallisesti ollut kerralla auki useampi ihan vain vahtelunhaluisuuteni vuoksi. Nyt ne kaikki ovat kuitenkin huvenneet varsin tasaista tahtia mieheni ja minun yhteiskäytöllä, joten pian on aika tehdä uusia hankintoja.

Aiemmin uusien suihkugeelien valinta on ollut minulle vaivatonta, sillä maailma on täynnä ihanalta kuulostavia ja herkulliselta tuoksuvia suihkutuotteita, mutta nyt minusta tuntuu, että tarvitsen päätöksenteossa hieman apuanne ja tietoanne.

Uutta suihkugeeliä miettiessäni minulle nousi tärkeäksi ajatukseksi, ettei sen tarvitsisi olla muovipullossa tai ylipäätään edes pullossa. Kiinteä suihkusaippua tuntui sopivalta vaihtoehdolta ja myös mies kelpuutti ajatuksen kiinteään saippuapalaan siirtymisestä. Olemme yrittäneet viimeaikoina tehdä ympäristötietoisempia valintoja, joten muovipulloon pakatun suihkugeelin vaihtaminen kiinteään palasaippuaan tuntui hyvältä ajatukselta.

Koska rakastan ihanalta tuoksuvia suihkutuotteita, tuntui LUSH välittömästi hyvältä merkiltä, jonka puoleen voisin luottavaisin mielin kääntyä. Kokeilin aikoinaan läpi kaikki silloin saatavilla olleet LUSH-saippuat ja niistä on valikoimassa edelleen monia, joten LUSH-saippuat ovat minulle hyvin tuttuja. Vaikka olin vuosia sitten intohimoinen LUSH-palasaippuoiden fani, ovat ne silti jotenkin jääneet kuvioista. Tämä johtuu suureksi osaksi siitä, että meillä ei ole suihkussa tasoa, jolla palasaippuaa olisi helppoa säilyttää, joten pullotetut tuotteet ovat olleet paras valinta. Nyt olemme kuitenkin valmiita joustamaan asiassa ja kurkottelemaan palasaippuaa suihkuverhon ulkopuolelta.

Olen myös ymmärtänyt, että LUSH-saippuoiden ympärille käärittävä paperi on biohajoavaa, joten se tuntuu muovipulloa paremmalta vaihtoehdolta.

lush palasaippua
Kuva: LUSH

Se, mistä en kuitenkaan ole nyt ihan varma on, että ovatko myös kaikkien LUSH-palasaippuoiden kaikki ainesosat biohajoavia. Merkin sivuilla vilahtelee tieto palmuöljyttömästä saippuapohjasta ja ympäristölle ystävällisistä koostumuksista, mutta minusta tuntuu etten tiedä ihan tarpeeksi voidakseni olla varma, että saippua itsessäänkin on varmasti täysin biohajoava ja ympäristölle ystävällinen.

Jos teillä on enemmän tietoa asiasta niin ottaisin nyt erityisen mielelläni sitä vastaan. Tavoitteena on mahdollisimman ympäristöystävällinen valinta, mutta koska suihkuhetkessä parasta ovat minusta ihanat tuoksut, en ole mielelläni valmis tinkimään niistä. (Perinteiset luonnonkosmetiikan tuoksutkaan eivät ihan erityisesti säväytä minua.)

Mikäli teillä on myös ehdottaa jotain muuta hyvää vaihtoehtoa, niin kuulisin mielelläni. Myös kaikki tieto siitä, millaisia luonnossa hajoamattomia ainesosia saippuat voivat usein sisältää ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota olisivat kiinnostavaa luettevaa niin minun kuin varmasti myös monen muunkin mielestä. Jos siis olette syventyneet asiaan, olisi mahtavaa saada tietoa jakoon!

(Jos joku nyt naureskelee, että miksi sillä ympäristöystävällisyydellä on minulle tässä yhtäkkiä niin väliä kun muissakaan kosmetiikkatuotteissani en sitä kerran ole kummemmin ajatellut, niin se johtuu ihan vain siitä, että juuri nyt aloin kokea asian ajattelemisen aiempaa tärkeämmäksi ja saippua on ensimmäinen tuote, joka minulta loppuu ja jota olen korvaamassa uudella.)

Kuva: LUSH

Onko muoviton pakkaus tai suihkusaippuan biohajoavuus teille tärkeä kriteeri?


Lue myös:

Testissä korealaiset suihkugeelit

Testissä LUSH Daddy-O -hopeashampoo

Kosmetiikan mikromuovit – melkolailla liioiteltu pahis?

Must have from Sephora – Sephoran omat suihkuvoiteet

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

 

31 kommenttia artikkeliin ”Haussa ympäristölle ystävällinen suihkusaippua”

  1. Näitä vinkkejä minäkin kaipaisin! Olen kokeillut luonnonkosmetiikasta Laveraa ja Korresia, mutta kummankin tuoksut olivat suihkugeeleissä niin karseita, että en vaan halua käyttää ellei ole ihan pakko…

  2. Entisenä Lushin työntekijänä lämmin suositus sille että kävelet lähimpään liikkeeseen ja juttelet asiasta myyjän kanssa. Jos ei kyseinen myyjä osaa kertoa sulle niin hän etsii sulle liikkeestä jonkun joka osaa. Lushin asiakaspalveluun kuuluu todella vahvasti se että asiakkaille voidaan avoimesti kertoa vaikka jokaikisestä tuotteessa käytetystä raaka-aineesta, ja riippuen työntekijästä myös sen valmistuksesta. Mielestäni missään Lushin tuotteissa ei kuitenkaan käytetä ainesosia jotka eivät ole biohajoavia, vaan glitterkin valmistetaan merilevästä 🙂 Ja saippuat kääritään voipaperiin!

    • Yritin itseasiassa tätä täällä Ruotsissa ja kysyin myyjältä, että ovatko kaikki saippuat biohajoavia. Myyjän vastaus oli, että ”meille on tärkeää olla eläinten puolella ja olla vanhingoittamatta eläimiä ja ainesosat ovat hyviä ainesosia”, eli ehkä sitten kielimuurin vuoksi ei osannut vastata asiaan. Hämmennyin myös hieman siitä, ettei asiaa minusta nosteta merkin verkkosivuilla sen selkeämmin esiin, vaikka olisi varmasti loistava valttikortti. Mietin siksi, että onko tässä jotain, mikä jätetään tarkoituksella avaamatta. 🙂

    • No voi kun tylsää! Helsingin myymälöissä aiheesta pääsee ainakin juttelemaan ihan varmasti. Tai voithan olla yhteydessä vielä suoraan Lush Finlandiin jos et Helsingissä liiku!

      • Joo, oli hieman huono tuuri, ehkä oli joku juuri aloittanut myyjä. Muuten oli kyllä aivan ihanan LUSH-henkinen tyyppi ja todella innolla palvelemassa. 🙂

  3. Ostin juuri uuden palasaippuan, Himalajan suolasaippuan. Hinta alle 4€. Ei ole tuoksua mutta lupaa että tekee hyvää kuivalle ja akneen taipuvaiselle iholle. Läträän tuoksua sitten vartalovoiteessa 🙂

  4. Vaihdoin myös suihkugeelit palasaippuaan tänä vuonna. Kaikesta kosmetiikasta se oli helpoin tapa vähentää muoviroskan määrää :). Tuntuu hölmöltä ostaa suihkugeeliä, josta suurin osa on vettä. Seuraavana operaationa on löytää hyvä muoviton huulirasva. Olen kärrännyt talvella kookosöljyä pienessä Vaseline-rasiassa, mutta kesällä tämä ei mitenkään onnistu öljyn sulaessa :’D

    • Metallinen rasia voisi olla hyvä vaihtoehto huulirasvalle, niitä on montaa sorttia. 🙂 Ja kotimainen Luonteva-merkillä on ihana palasaippuavalikoima ja muuta mukavaa luontoystävälle!

  5. Me vaihdettiin suihkugeeli ja käsisaippuamuoviputelit Savon du Midin-palasaippuoihin vuosi sitten. En voisi olla tyytyväisempi. Mistään en koe luopuneeni, päin vastoin! Täysin kasvisperäisiä, ihania luonnonmukaisia tuoksuja, vaativakin iho tykkää, ei lääryynny nopeasti, tietysti: ei muoviroskaa. Tilaan vielä Saksasta suoraan ( Violey pakkaa vain pahviin), jolloin tosi edullista. Meillä itse asiassa käsisaippua ja suihkusaippua on sama pala, joka siirtyy altaan reunalta suihkuun ja takaisin ( koska ei myöskään mitään suihkuhyllyä saippualle). Pro tips= saippua-alustalle vielä ohut siivu luffasienestä päästämään saippua kuivamaan käyttöjen välillä. Estää lääryyntymisen.

  6. Saaren taika saippuoista olen kuullut kovasti suosituksia. Itse ajattelin testata niitä seuraavaksi!

    • Tätä olin kans suosittelemassa ☺️ itse olen ihastunut myöskin Beauty Gardenin saippuoihin, joista erityisesti pidän kamomillasaippuasta.

  7. Olen viime vuosina ostanut luonnonkosmetiikan suihkusaippuoita juuri biohajoavuuden takia. En halua käyttää sellaisia poishuuhdeltavia tuotteita, jotka sisältävät luontoon kertyviä ainesosia sekä biosideja. En näe itse muovipakkauksissa suurta ongelmaa, koska länsimaisen ihmisen ympäristövaikutuksia ajatellessa on aika paljon suurempia murheita kuin helposti kierrätettävän muovipakkauksen ostaminen. Kosmetiikkatuotteiden elinkaaren aikana aiheutuu yleensä paljon suurempia ympäristövaikutuksia. Kiinteä palasaippua olisi toki paras, mutta kömpelönä ihmisenä inhoan palasaippuoita, koska ne aina lentävät kädestä ties mihin. 🙂

    • Poraa saippuaan reikä ja siihen narua jonka laitat lenkiksi. Pysyy kädessä ja helppu ripustaa kuivumaan johonkin.

  8. Mies rakastaa body shopin hamppu narusaippuaa. Siinä ei ole pakkausta ollenkaan, juuttinarulla saa roikkumaan.

  9. Ei liity aiheeseen, mutta josko osaisit jelppiä. Tilasin Foreo Luna 2:n, pistin lataukseen, mutta laite ei mene päälle (on latautunut yli tunnin).
    Painelin kaikkia nappuloita (yhdessä ja erikseen), mitään ei tapahdu. Onnistuinko saamaan viallisen version vai onko siinä joku jippo mitä en vai ole tajunnut? Ja ilmeisesti Eleven (tilasin sieltä) ei vastaa jos on viallinen, vaan pitää ottaa yhteyttä valmistajaan?

    • Jos on eleveniltä ostettu laite, joka ei toimi niin voi laittaa suoraan elevenin aspaan viestiä niin hoituu vaihto uuteen toimivaan. 🙂

      Välillä laite voi olla aluksi lukitustilassa, joka lähtee pois päältä, kun plus- ja miinusnappia painaa yhtäaikaa pohjassa useamman sekunnin ajan. Tuo lutkitustila on itsekin kätevä laittaa päälle kun esimerkiksi pakkaa matkalaukkuun lennolle, niin laite ei mene tavaroiden painosta vahingossa päälle. Täällä on käyttöohjeen nettiversio, sivun 3 lopussa sanotaan tuosta:

      ”NOTE: The LUNA 2 may be locked when first unboxed – unlock it by holding down the + and – buttons together. The light will flash to indicate that your device is unlocked. Should you wish to lock your device for travel convenience, follow the same procedure.”

      Jos kokeilit jo tuota eikä silläkään mene päälle niin laita elevenin asiakaspalveluun viestiä. Toivottavasti kuitenkin lähtisi tällä päälle ja olisi kunnossa! 🙂

  10. Kiitos vastauksesta ja kiva että onnistuu tarvittaessa vaihto ihan Elevenin kautta 🙂 Tota lukitus-hommaa kokeilinkin jo, ei auttanut. Vähän kyllä harmittaa kun kovasti odotin että saan laitteen käyttöön, mutta näitä sattuu. Led-valo vilkuttaa edelleen (ymmärsin valmistajan sivuilta että tarkoittaa latauksen olevan käynnissä) eli ilmeisesti lataus ei ole valmis. Mahtaakohan tämä vaikuttaa asiaan? Luulisi kyllä että menisi silti päälle, ollut jo sen verran kauan latauksessa.

    • Ostin just viime viikolla saman vekottimen, mulla se meni kyllä heti päälle ennen kun edes laitoin laturiin, ja latauksen aikanakin lähti päälle kun vähän testailin värinöitä. Kuulostaa ikävä kyllä siltä, että viallisen kappaleen olet saanut. 🙁 Onneksi elevenin aspa yleensä vastaa tosi nopsaa ja asiat muutenkin hoituu mallikkaasti!

  11. Ot, mutta miten käytät Macin Next To Nothing -puuteria? Luulin, että puuteroit kauttaaltaan, mutta tuohan on AIVAN oranssia ja muiden käyttämiesi meikkisävyjen perusteella olemme kuitenkin about saman värisiä.
    Ei niin että olisi sun syy – tein vähän tyhmästi, kun tilasin netistä. Mutta jos on jotain käyttövinkkejä?

  12. Saaren taika, ja sieltä suolasaippua jossa kauraa mukana. Äärimmäisen ihana ja ihoa kosteuttava. Ja kannattaa katsoa muutkin tuotteet ko. yritykseltä. Aivan ihanat mm palashampoot rsim löytyy heiltä.

  13. Hei
    Itse juuri vaihdoin myös Emma Noel merkin Marseille-palasaippuaan. Se on aito ja alkuperäisen reseptin mukaan tehty varsinainen monikäyttösaippua. Marseille nimellä myydään vähän mitä sattuu, joten tarkkana saa olla että on oikeaa tavaraa. On ehkä hieman tylsä, mutta toiminut kyllä hyvin.

    Blogin minimalismijutut on ollu ihania 🙂 !

  14. Mahtavaa, että olet kiinnostunut kosmetiikan käytön vaikutuksista ympäristöön, itseesi ja luontoon!!
    Itse tykkään Madaran Cranberry & Juniper saippuasta. Myös VOLCANO SCRUB soap vaikuttaa ihanalta (ja myös Based on natural coconut oil. Sulfate, palm and microplastic free. 100 % biodegradable).
    Täällä ihanuudet: https://www.madaracosmetics.com/fi/catalogsearch/result/?q=soap

  15. Lavera ja Urtekram on hyviä. Eikö muovipakkauksia voi siellä kierrättää?

  16. Vihreä marseillesaippua on ihan mahtava. Iso pala ja edullinenkin. Pesin aiemmin hiukseni joka toinen päivä ja nyt ei tarvitse pestä kuin korkeintaan 2 x vk. Ympäristöystävällinen ja biohajoava 28 tunnissa. Sitä voi raastaa ja tehdä siitä siivoussaippuaa.

  17. Hienoimmat tuoksut ikinä ovat mielestäni suomalaisen Osmian tuotteilla. Nyt on kylppärissä Koivu-shampoo ja Raparperi-nestesaippua sekä -palasaippua. Mielettömän hyväntuoksuisia! Ovat ymmärtääkseni aika luontoystävällisiä, vaikka pullot muovia ovatkin. Pesevyys ei ehkä ole samaa luokkaa kuin normishampoot yms., mutta jokapäiväisessä käytössäni arvostan ennen kaikkea sitä, etteivät päänahkani ja ihoni kuivu 😀 koppuraksi, ja tukka ja iho silti puhdistuvat hyvin.

  18. Kannattaa odottaa uudistuvia Lushin saippuoita (tai ostaa UK:sta, siellä niitä jo on). Kaikkien vanhojenkin saippuoiden koostumuksen pitäisi muuttua paremmin vaahtoavaksi ja hiukan pehmeämmäksi verrattuna vanhoihin. Lisäksi iso osa uudistuvista saippuoista tehdään yksittäin muotteihin ja värikkäitäkin versioita on, joten ovat vielä sisustuksellisia. Ja ne tuoksut <3

    Itse odotan Lushin jouluvalikoimaa. Ainakin viime vuonna Lush teki kaikki jouluvalikoiman suihkugeelit myös kiinteinä versioina ja siellä oli ihan mahdottoman ihania tuoksuja ja vaahtoavuuksia. Mä tykkäsin tosi monista. Ja ne kaikki kääritään pelkästään paperiin.

  19. Itsekin kaipaisin vinkkejä varsinkin sellaisista suihkusaippuoista, joissa on iholle ystävällinen ph! Olen käsittänyt, että monet palasaippuat ovat varsin emäksisiä, vai olenko väärässä?

  20. En tiedä miten suomalaista Sola saippuaa saa Ruotsista, mutta suosittelen ehdottomasti tutustumaan jos pystyt: http://solasaippua.fi/ . Sola saippualla on myös erityisen ihanalta tuoksuvia saippuoita, esimerkiksi Inkivääri Ilo. Itse en ole käyttänyt hiusten pesuun enää vuosikausiin mitään muuta kuin Sola saippuaa.

Kommentointi on suljettu.