Tavarahaaste-projekti: Ei vielä tarpeeksi ikää kaikkeen

Vaikka odotinkin innolla vanhenemistani, en valitettavasti ole vieläkään ihan tarpeeksi vanha kaikille kosmetiikkatuotteilleni. Ihonhoidon puolelta kun löytyy jälleen useita tuotteita, joista omaa ihoani vanhempi iho hyötyisi huomattavasti enemmän. Nämä tuotteet ovat lähinnä töiden kautta palkintoina saatuja, joten minulla ei ole niihin mitään ”voi kun olen käyttänyt näihin rahaa niin pakkohan nämä on käyttää” -sidettä, eli luovuin niistä mielelläni.

Rakas äitini käyttää ja arvostaa laadukkaiden merkkejen ihonhoitotuotteita, joten hän päätyi tällä kertaa kierrätyksen kohteeksi. Annoin hänelle töistä saamani Helena Rubinsteinin Prodigy Powercell Youth Grafter -seerumin sekä silmänympärystuotteen.
Lisäksi eteenpäin lähti Clarinsin Extra-Firming -linjan päivä- ja yövoiteen sisältänyt setti.
Uuden kodin löysi myös suomalainen Young Face Mask, jonka olen tainnut joskus saada jonkun blogijutun kautta itselleni muiden tuotteiden joukossa. Naamio lupaa kymmenessä minuutissa nuorempia kasvoja ja koska saan itse edelleen todistela täysi-ikäsyyttäni ihan tarpeeksi usein annoin tämän mielummin äidilleni, jonka (tosin jo valmiiksi erittäin hyvin hoidetulla ja hyväkuntoisella) iholla mahdollisen eron huomannee paremmin.
Muutama on ihmetellyt, kuinka raaskin luopua selektiivisestä kosmetiikasta noin vaan. Olen joskus aiemminkin maininnut tästä, mutta kun kosmetiikan kanssa on ollut näin tiiviisti koko aikuisikänsä tekemisissä, ei tuotteilla enää ole mitään rahallista arvoa. Minulle ne ovat vain tuotteita, joista toiset ehkä ovat kaupassa kalliimpia kuin toiset, mutta en minä mieti niiden rahallista arvoa oikeastaan koskaan. 
Blogin kautta saatuja tuotteita minulle ei tulisi mieleenikään myydä, olivat ne sitten miten arvokkaita tai vähän käytettyjä ja minulle sopimattomia tahansa. Ne ovat työkaluja, jotka olen saanut homman pyörittämiseen ja ammattilainen kyllä tajuaa henkilökohtaisen lahjan ja blogityökalun eron. Olen kuullut joidenkin bloggaajien joskus sanovan, että heidän mielestään blogin kautta saatujen ja testattujen tuotteiden eteenpäin myyminen on hyväksyttävää, sillä kirjottamalla tuotteesta he ovat jo tehneet ”työnsä” ja siitä on ok saada palkka vaikkapa juuri tuotteen myymällä. Itselläni nousevat karvat pystyyn pelkästä ajatuksestakin enkä nyt lähde arvostelemaan muiden tarkoitusperiä, mutta oma ammattiylpeyteni ei antaisi minun ikinä toimia noin…
(Eri asia ovat sitten tuotteet, jotka olen saanut töistä esimerkiksi myyntikilpailupalkinnoksi. Koulutuslahjat ovat tulleet omaan kokeiluun eikä niitä tulisi mieleenkään myydä, mutta myyntikilpailupalkinnot on ansaittu omalla työllä ja niiden eteenpäinmyymisen ymmärrän vielä joissain tapauksissa.)
Mutta siis ehkäpä pääsen pikkuhiljaa vähentelemään kosmetiikkavarastojanikin kun vaan keksin aina uusia osoitteita, joihin tuotteita laittaa. Monet ovat ehdotelleet ylimääräisten ja kokeiltujen blogin kautta saatujen tuotteiden arpomista täällä, mutta sitäkin pidän vielä hieman kyseenalaisena enkä ole varma, olisiko kaikille tuotteita minulle lähettäneille tahoille imagollisesti ok, mikäli heidän kokeiltuja tuotteitaan arvottaisiin blogissani palkintoina… Mietin siis tätä asiaa vielä.

Jätä kommentti