Tukkaraamattu

Minulla oli ilo päästä viime perjantaina tutustumaan uuteen, tänään julkaistavaan kauneusraamattuun.
Tämä raamattu on Mariela Sarkiman jatko-osa aiemmin ilmestyneelle Makeup Biblelle ja kulkee Hair Biblen nimellä.
Kirja on täynnä aivan mielettömän hyviä vinkkejä ihan kaikentasoisille kotikampaajille. Yleensä hiuskirjat ovat jääneet minulla ostamisen jälkeen parin kerran selailulle, mutta tämä kirja on sen verran runsas tietopakkaus kaikesta mahdollisesta hiuksiin liittyvästä, että tähän haluan ihan varmasti palata yhä uudelleen ja uudelleen.
Kirjasta löytyy tiivistetysti perustieto hiuksista ja niiden kasvusta, mutta myös niin niin NIIIN paljon muuta.
Kirjasta saa kampausvinkkejä, tekniikkavinkkejä ja ihan kaikenlaisia hiuksiin liittyviä ideoita ja vinkkejä.
Ennen kaikkea kirja kuitenkin toimii minulla ainakin suunnattomana inspiraationa, sillä sitä selaillessa tekee vaan mielettömästi mieli tarttua harjaan, kampaan, hiuspinneihin, ponnareihin ja hiuslaitteisiin ihan vaan kokeillakseen kirjan oppeja.
Pidän kirjassa eniten siitä, että sieltä löytyy paitsi tietoa, myös suunnattomasti selityksiä asioille. Mariela on onnistunut käsittelemään kirjassaan juuri niitä juttuja, joita tällainen tavallinen ”yritän oppia laittamaan tukkaani” -nainen kaipaakin.
Itselleni yksi mielenkiintoisimmista jutuista oli esimerkiksi tupeerauksen lämpölukitus.
Se on juttu, joka lähtee pian testaukseen!
Pidin myös siitä, ettei kirjaa ole kirjoitettu otsa kurtussa. Hiustenlaitto on kiva asia ja se välittyy kirjastakin.
Olen itse yrittänyt viimeaikoina panostaa hiuksiini aiempaa enemmän ja saanutkin yhä useammin intoa laittaa ne tämän kirjan kannustaessa minua pysymään tuolla uudella polullani.
Koska olen itse niin innoissani kirjasta (josta sain oman kappaleen onneksi mukaani!), halusin jakaa sen riemun teillekin. Jos haluatte oppia jotain hiuksista ja niiden laitosta, niin tässä on minusta ainakin sellainen teos, joka kannattaa itselleen kotiuttaa omaksi hiusraamatukseen.
Kirja on tosiaan ilmestynyt tänään ja on muistaakseni kaksi viikkoa yksinmyynnissä Sokoksissa ja Emotioneissa, minkä jälkeen sitä löytyy muualtakin.
Paksulla raamatulla on hintaa 25,90 euroa ja parasta tässä teoksessa on, että se sisältää vinkit, jotka eivät ole vain tämän hetken trendijuttuja vaan sellaisia, joihin voi palata vielä vuosien jälkeenkin niiden yhä pitäessä paikkansa.
Kuka aikoo suunnata hiusraamattua hakemaan?
 
PS.  Halusin vielä näyttää teille tilaisuudessa päähäni loihditun minun mittapuullani astetta rokimman kampauksen. Tähän ihanaan kampaukseen minut yllytti Pumpulipupu, jonka kanssa totesimme normaalin tyylini olevan aina enemmän klassista ja hillitympää ja minun ehdottomasti tarvitsevan kerrankin rokimpaa lettiä.

 Siirryin tuon minun mittapuullani jo todella rokin tukan kanssa viettämään eräitä synttäreitä ja sain kyllä minut hyvin tuntevalta ihmiseltä hieman kummaksuvia katseita… Pitäisiköhän jatkossakin rikkoa omia rajojaan hiusten kanssa enemmän ja aiheuttaa lähipiirille hämmennystä?

26 kommenttia artikkeliin ”Tukkaraamattu”

 1. Upea kampaus! Tämä opus on hankittava 🙂 Juuri tällaiselle tukkavinkkejä kaipaavalle tehty. Hiustenhoito sujuu lähes ongelmitta, kun on oikeat tuotteet käytössä, mutta kampauksien teko onkin sitten toinen juttu. Joskus toivoisin, että hiusjutut sujuisi yhtä rutiinilla ja helposti kuin ihonhoito ja meikkaus. Ehkä tämän opuksen luettuani tarttuu jotain kivoja kampausvinkkejä itsellekin, joita voisi ottaa päivittäiseen käyttöönkin 🙂

  http://beauty-highlights.blogspot.fi/

 2. Moi! Olen täällä kateellisena lukenut soap and gloryn tuotteista ja nyt kun olen menossa Lontooseen, aion käydä ostamassa niitä itselleni. Mutta osaisitko neuvoa, että mistä? Ja onko ne samanhintaisia kaikkialla vai onko jossain halvemmalla?

  • Nokka kohti Bootseja. Nyt kun aloin mietti en edes muista, myydäänkö niitä muualla. Tulevat kuulemma jotenkin Bootsin tehtailta, minulle kerran lipsautettiin Bootsin puolelta näin. 🙂

 3. Boots-liikkeistä ainakin saa. Isoissa Bootseissa on hyvät valikoimat, eikä ole mikään luksuskauppa, jossa olisi kalliimmat hinnat kuin muualla. En tiedä saako sitten halvemmalla jostain muusta kaupasta.

 4. Sait kirjan mukaasi tilaisuudesta jonka tarkoitus oli mainostaa kirjaa ja edistää sen myyntiä. Missä yhteistyömerkinnät? Tieto yhteistyöstä kun löytyy vain rivien välistä.

  • Siis kerroin postauksessa suoraan olleeni julkkareissa ja saaneeni sieltä tämän kirjan mukaan. Mitä enempää voit toivoa, tuossahan on kaikki jo niin suoraan sanottu? 😀 Yhteistyö tästä syntyisi siinä vaiheessa, jos olisimme sopineet, että kirjoitan tästä, mutta näin ei siis ole. Kirjoitin, koska olin siellä, innostuin ja sain kirjan, josta itse innostuin vielä lisää. Tämä alkaa nyt jo olla vähän turhaa ja hakemalla haettua syyttelyä… 😉

 5. Mahtava opus, tuo on ehdottomasti hankittava! Hieno kampaus, ja kiitos tämänpäiväisistä GHD-kauppoista!
  Kriksu

 6. Hei! Olin niin odottanut kirjan ilmestymistä….ja mikä pettymys! Tässäkään kirjassa ei oltu omistettu riviäkään oikeasti ohut hiuksisen ongelmille. Kirjassa oli havainnollistettu kuvin, ponnari kampauksen kera miten määritellään ohut, normi ja paksu tukka. Minun silmissäni ohut ponnari näytti aivan tavalliselta ja jopa runsaalta…..kun vertaan omaani. Jäin kaipaamaan ohuiden hiusten (yksittäinen ohut hius + määrällisesti vähän) hoito-, laitto- ja leikkaumalliohjeita.

  • Hö, mulla sama vaiva ja ajattelin että tästä löytyisi vinkkejä, mutta ilmeisesti sitten ei. :/ -J

  • Mulla täysin sama ongelma, ugh! Tiedä mitä näiden hiuksien (tai lähinnä niiden puutteen..) kanssa tekis. Päädyin sitten tilaamaan Bellamilta hiuslisäkkeet (kuumeisesti odotellaan!) koska eipä tälläseen tukkaan tunnu ratkaisua löytyvän. Naurettavaa ku 17-vuotiaana on näin ohut tukka, jota vielä on määrällisesti vähän. x

  • En ole itse paras kommentoimaan tätä asiaa paksuine hiuksineni, joten piti ihan ottaa kija käteen ja selata, sillä itse olin kuvitellut tästä niitäkin löytyvän. 🙂

   Itse löysin selailemalla osion, joka käsittelee hentoje suorien ja hentojen kiharoiden hiusten leikkauksessa huomioitavia asioita.Kirjasta löytyi myös ohjeita hiusten tyven kohotukseen pyöröharjalla, neuvoja tupeeraukseen ja sen lukitukseen sekä erilaisiin kiharoihin, joilla voi saada hiuksista runsaamman näköiset. Eihän tuolla tosiaan mitään spesiaalimpaa osiota asiasta ole, mutta toisaalta en oikein tiedä, onko asiasta edes mahdollista sanoa sen enempää kuin antaa hyvät vinkit leikkaukseen ja juuri tuohon tupeeraukseen ja hiustenkohotukseen…? 🙂

 7. Kiitti vaan ihan ketun paljon taas tästäkin….. Tilaukseenhan se meni 🙁 😀

 8. Olen aivan toivoton hiustenlaittaja. Eilen muistaakseni taisin jopa harjata hiukset. Toivon, että kirjassa olisi vinkkejä lyhythiuksisille ja puolipitkille hiuksille.

 9. Tuolla Instagramin puolella on kuva, jossa sinut on hyväksytty opiskelijavaihtoon Lontooseen. Koska se tapahtuu? Ja tuleeko sen tiimoilta sikäläiseen opiskeluun liittyviä postauksia? Ollaanko siellä opiskelija-asuntolassa vai miten majoitus on järjestetty?

  Lontoo kuulostaa hauskalta paikalta mistä syystä katselin ohjelmasarjan Lontoon au paireista, mutta se oli jopa aiheeseen liittyvältä tietosisällöltään aika vaatimaton. Kun muutit Lontooseen, kaikki sitä koskeneet postauksesi olivat hyvin informatiivisia, joten odotan vesi kielellä lisää kaikkea uutta jännää juttua aiheesta 🙂

  • Juu, sain tosiaan kouluni puolesta hyväksynnän ja asia vahvistuu vielä lähitulevaisuudessa. Tarkoituksena olisi lähteä syksyksi opiskelemaan Lontooseen kosmetiikan kemiaa ja asiaan liittyviä postauksia on taatusti tulossa. Lontossa en saa minkäänlaista apua majoitukseen koulun puolesta vaan joudun etsimään vuokrahuoneeni itse, joten siitäkin varmasti tulee postauksia. En vain ole vielä halunnut hehkuttaa asiaa täällä sen enempää kun syksyyn on vielä niin pitkä aika ja muutamat kuviot vielä järjestettävinä. Lupaan kuitenkin, että kuulette taas Lontoosta ja paljon! 🙂

 10. Tää on täysin offtopic, mutta pakko tulla tänne lukion kakkoskurssin kemian kanssa pähkäilevänä vinkkaamaan, sillä muistan sun kemiapostaukset melko elävästi. 😀 Mulle on ihan tuskaa kemia, varsinkin tää kakkoskurssi kaikkine orbitaaleineen ja konfiguraatioineen, menee ihan yli hilseen (ykköskurssin pääsin läpi, koska kaikki laskut on musta helppoja, mutta tää kakkoskurssi onkin paljon teoreettisempi = paljon enemmän vaikeuksia, hahah). No anyways, mietin vaa ootko kuullut opetustv-nimisestä sivustosta. 🙂 Ihan googlaamalla "opetustv kemia" löytyy kaikki lukion kemian kurssien sisällöt, kertaukset, _todella_ yksinkertaiset ja hyvät videot.. ja jos pohjat on huonommat, nii ilmeisesti tuolta löytyy yläkoulun kemiat kanssa. En tiedä onko joku jo vinkannut/ootko niitä videoita opiskelussas käyttäny, mutta ne on oikeesti käteviä. 😀 En tajunnut meidän opettajan hölinöistä tunnilla mitään, mutta noi videot on nii ihanan yksinkertaistettuja ja silti informatiivisia, että musta alkaa tuntua että saatan päästäkin tän kurssin läpi.. 😉 Haha sori tää on niin random off topic, mutta pakko oli jakaa. Tsemppiä sulle estenomin koulutukseen ja varsinkin kemiaa, sun blogi on ihan huikea. 🙂 x

  • Ollut tosiaan vähän hiljaista sen kanaa nyt uuteen asuntoon muutettuani ja tavaroiden löydettyä niin hyvin paikkansa. Yritän ottaa itseäni taas niskasta kiinni projektin suhteen jossakin vaiheessa. 🙂

 11. Tää Hair Bible kiinnostais kyllä, kun mulla on se Makeup Biblekin ja tykkään siitä kovasti. 8)

Kommentointi on suljettu.