Paras meikkisieni virheettömään meikkipohjaan

*Sis. mainoslinkkejä

Kehuin vastikään blogissani TwistBeltä kokeiluun saamaani KORENTO-merkin voidemaista meikkivoidetta ja mainitsin siinä yhteydessä, että vaikka se levittyykin iholle helposti myös sormin, tykkään käyttää sen levitykseen meikkisientä.

Tavallisesti en ehdottomastikaan ole tyyppiä, joka jaksaisi töpötellä nestemäisen meikkivoiteen kasvoille meikkisienellä. Tuntuu, että siinä menee aivan liikaa aikaa, minkä lisäksi siinä tuntuu myös menevän hukkaan meikkivoidettakin, kun sieni vedellä kyllästämisestä huolimatta imee sitä itseensä.

Kaiken lisäksi meikkivoiteella säännöllisesti pintaa syvemmältä sotkettu meikkisieni on omaan makuuni ärsyttävän nopeasti vaihtokunnossa, mikä tuntuu suurelta tuhlaukselta.

Lue myös: Eleven alennuskoodi ja tarjoukset

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman

Olenkin käyttänyt nestemäisten meikkivoiteiden levitykseen tavallisesti ovaalisivellintä, sillä sellaisella nestemäinen meikkivoide on ollut nopeaa ja kätevää sutia kasvoille. Tyynymeikkivoiteisiin hurahtamisen jälkeen aloin kuitenkin tykästyä painelemaan meikkipohjan kasvoille, sillä kun tyynymeikkivoiteen annosteleman pienen määrän meikkivoidetta painelee vipalla iholle, tulee lopputuloksesta ihan luonnollisen näköinen.

Kun otin käyttöön Korennon meikkipohjan, harjailin sen aluksi kasvoille ovaalisiveltimellä, joka toimi sen kanssa ihan hyvin, mutta ei silti tuntunut parhaalta ratkaisulta. Moni tykkää levittää Korennon meikkivoiteen kasvoilleen ihan vain sormin, mutta en itse tykkää sormien likaamisesta, minkä lisäksi sormenpäiden hentojen uurteiden vuoksi lopputulos ei ole yhtä tasainen kuin monilla muilla apuvälineillä töpötellessä ja läheltä katsoessa iholla näkee usein helposti viiruja.

Ilokseni muistin tässä yhteydessä kuitenkin jemmoistani löytyneet apulaiset, joista varsinkin toinen on ollut tämän meikkivoiteen kanssa ehdoton suosikkini.

SkinMood lateksiton meikkisieni beautyblender kokemuksia Virve Fredman

Nämä ihanat apulaiset olivat SkinMood-merkin meikkisienet, jotka ostin itseasiassa jo toissa syksynä kauneusmessuilta. Pääsin siellä koskettelemaan sieniä ja hurmaannuin niistä sen perusteella välittömästi.

Sienien aktiivinen käyttö kuitenkin jäi, kun kokoelmastani löytyi muitakin meikkisieniä ja suosin muutenkin pääosin tyynymeikkivoiteita, jotka painelin kasvoille vipalla.

Nyt näistä meikkisienistä toinen on kuitenkin ollut jo useamman kuukauden käytössäni aina Korennon meikkipohjaa käyttäessäni.

SkinMood lateksiton meikkisieni beautyblender kokemuksia Virve Fredman

Paitsi että sienet ovat muotoilultaan keskenään erilaisia, ovat omani ainakin olleet muutenkin erilaisia.

Perinteisen mallinen meikkimuna turpoaa reilusti kastuessaan ja pehmenee muiden vastaavien sienien tapaan. Pidän tästä meikkisienestä, sillä se on yhdistelmä sopivaa pehmeyttä ja jämäkkyyttä.

Olen huomannut, että meikkisienien kohdalla on hyvinkin suuria makueroja siinä, kuinka pehmeistä tai napakoista meikkisienistä ihmiset pitävät. Sanoisinkin tätä munamaista meikkisientä kuitenkin hyväksi perussieneksi, mitä sen pehmeyten ja napakkuuteen tulee.

SkinMood lateksiton meikkisieni beautyblender kokemuksia Virve Fredman

Aivan erityisen omalaatuinen näistä kahdesta meikkisienestä on kuitenkin tattimainen meikkisieni, jota olen käyttänyt sekä kuivana että kosteana. Olen kokeillut vuosien varrella todella monia erilaisia meikkisieniä, sillä olen kiinnostunut aina testaamaan, voisiko joku uusi sieni olla aivan ratkaisevasti muita parempi.

Voinkin kokemuksieni perusteella kutsua tätä meikkisienientä ehdottomasti parhaaksi koskaan käyttämäkseni meikkisieneksi. 

Kun käytän sientä Korennon voidemaisen meikkipohjan kanssa, en kastele sientä. Monet tämän malliset meikkisienet ovat jäykkiä, tönkköjä ja suorastaan kovia, joten niiden kastelu tuntuu minusta välttämättömältä jutulta. Useat niistä eivät edes pehmene kastellessa! Tämä meikkisieni on kuitenkin kuivana sopivan pehmeä, jotta meikkipohjan saa paineltua sillä kauniisti kasvoille.

Kun elämänrytmini oli vielä päivätyön rytmissä ja aamuja sävyttivät kiireiset meikkaushetket, muistan usein kironneeni, jos unohdin kastella meikkisieneni ennen meikkaamista ja kipitin sitten kiireellä kylpyhuoneeseen kastelemaan sitä. Tämän kanssa ei ole sitä ongelmaa, sillä sieni töpöttelee meikkipohjan kauniisti kasvoille kuivanakin.

Meikkisienen hyvän muotoilun ansiosta sillä voi töpötellä kasvoille myös puuterin, joten olen välillä käyttänyt sitä myös meikkipuuterin kanssa.

Erityisenä bonuksena pidän tattimaisen meikkisienen muotoilussa myös sitä, kuinka sen puolivälistä saa sormilla hyvän otteen ja kuinka sen todella kapealla kärjellä ulottuu hyvin silmänurkkiin ja nenänppieliin tavallista meikkimunaa paremmin.

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman

Mikä tässä sienessä kuitenkin on aivan erityistä on se, kuinka hämmentävän pehmeäksi se muuttuu kastuessaan. Sen pehmeys ei varmasti ole kaikkien makuun, mutta minä rakastan sitä ja uskon, että niin tekee moni herkkäihoinenkin. Sieni tuntuu nimittäin aivan ihastuttavan pehmeältä ja on kasteltuna kuin vaahtokarkkia!

Kuten olen kertonut, en tykkää levittää nestemäistä meikkivoidetta kasvoille meikkisienellä, mutta oma suosikkikikkani on jo vuosia ollut sivellä nestemäinen meikkivoide kasvoille sormin tai ovaalisiveltimellä ensin vähän sinnepäin ja sen jälkeen viimeistellä meikkipohjan pinta (tavallisesti kosteallan) meikkisienellä painellen.

Näin meikkivoidetta ei mene hukkaan meikkisienen sisään, sillä sitä ei lähtökohtaisestikaan ole paljon, meikkipohja sulautuu iholle luonnollisen kauniina ja näyttää usein heleämmältä. Tämän lisäksi meikkisienikin puhdistuu helpommin, kun meikkivoidetta on vain sen pinnalla, mikä puolestaan tarkoittaa, että meikkisienen elinikä on pitkittynyt minulla ratkaisevasti.

Lue myös: Miksi meikkivoide rullautuu ja murustuu iholla?

SkinMood lateksiton meikkisieni beautyblender kokemuksia Virve Fredman

SkinMoodin lateksittomia meikkisieniä myydään tavallisesti luonnonkosmetiikan yhteydessä, sillä pakkausten kääntöpuolella on englanniksi viitteitä niiden ympäristöystävällisyydestä ja kierrätettävyydestä. Suomeksi näitä asioita ei kuitenkaan ole esitetty, mutta maahantuojan verkkokaupasta löytyy tällainen tärkeä tieto:

SkinMood® Make-up Blender valmistetaan hydrofiilisestä polyuretaanista. Ympäristöystävällisemmän PU-vaahdon tuottamiseksi vaahtomassaan lisätään valmistettaessa kasviperäisiä raaka-aineita kuten tärkkelystä ja ligniiniä. Hydrofiilinen polyuretaani, johon on lisätty kasviperäisiä raaka-aineita, on kuitenkin haastava materiaali, sillä vaikka kyseessä on osittain luonnollisesti maatuva tuote, se tulee lajitella sekajätteeseen. 

SkinMood lateksiton meikkisieni beautyblender kokemuksia Virve Fredman

Jos joku siis kaipaa uutta meikkisientä tai kokee, ettei ole onnistunut tekemään täydellisesti ihoon sulautuvaa meikkipohjaa, annan suuren suosituksen näille SkinMoodin meikkisienille ja varsinkin tattimaiselle versiolle.

Tätä kannattaa aivan ehdottomasti kokeilla!

SkinMoodin meikkisienet löytyvät myynnistä kotimaisen *Natural Good Companyn verkkokaupasta täältä. Sieni näyttäisi myös olevan juuri tarjouksessa *Hyvinvoinnin Tavaratalon verkkokaupassa täällä.

SkinMood lateksiton meikkisieni beautyblender kokemuksia Virve Fredman

Käytättekö te meikkisientä? Millainen meikkisieni on teidän makuunne?

Lue myös: Kaikki The Ordinary -tuotteista, käytöstä, valitsemisesta ja yhdistelystä

5 kommenttia artikkeliin ”Paras meikkisieni virheettömään meikkipohjaan”

 1. Mulla on jus tää tattimainen versio käytössä. Ensimmäinen meikkisieni mitä kokeilin on myös tämä 😀 nyt on jo kolmas käytössä. Yllätyin sillon kun kokeilin ekaa kertaa kuinka nopeasti ja hyvin bb/cc/meikkivoiteet sai levitettyä verrattuna aiempaan sormilla meikkaukseen. Oon ostanut muutamia muitakin meikkisieniä, mutta ne on vieläkin käyttämättömiä kun oon aina ostanu uuden tämmösen käyttöön 😀
  Hyvä siis vaikken ole muita meikkisieniä edes kokeillut! Joten kiva tietää että tää on muihinkin verrattuna hyvä 🙂

  • Ihana kuulla, että muutkin on tykänneet! Tämä on kyllä loistava. 🙂

 2. Käyttäisin näitä kasteltavia muuten, mutta en jaksa pestä sientä joka käytön jälkeen. Joten käytän sellaisia cushion-sieniä kaikkien meikkivoiteiden kanssa, onko niillä joku nimi?

 3. Mulla on tämä sama tattimainen versio ollut käytössä jo reilun vuoden, aivan mahtava! Aiemmin en tykästynyt ikinä meikkisieniin, kokeilin kyllä perinteisen mallisia eri merkeiltä, mutta ei.
  Tän mallinen tuli jossain kuukausikauneusboxissa ja oli vähän aikaa laatikon pohjalla, kunnes ajattelin, että jos nyt kuitenkin kokeilen… Ja onneksi kokeilin! Ei tätä voi verrata noihin perinteisiin, ihan omanlaisensa! Ja muotoilu ihan paras, nimenomaan tuo silmän sisänurkkiin yms pääseminen, wau! Todella ihana ja tulen jatkossakin ostamaan just tätä!

  • Ihan mahtavaa, että muutkin ovat olleet noin ihastuneita tähän! Tämä on tosiaan aivan omaa luokkaansa. 🙂

Kommentointi on suljettu.