Minimalismi on kutistanut meikkikokoelmani radikaalisti

*Sis. mainoslinkkejä

Tässä osoitteessa viimeiset viikot ja varsinkin viimeiset päivät ovat kuluneet melkoisen vaihtelevissa merkeissä tilanteiden eläessä ja muuttuessa jatkuvasti. Olemme hoitaneet käytännön järjestelyjä, siivonneet, pakanneet tavaroita ja ylipäätään miettineet paljon erilaisia vaihtoehtoja sen suhteen, missä tulemme lähikuukaudet viettämään.

Tilanteet ovat vaihdelleet päivittäin ja matkaan on tullut sekä monta mutkaa että useampia yllätyksiä, joten kaiken tämän hössötyksen keskellä on välillä ollut ihanaa vaan saada laittaa aivot narikkaan ja ajatella jotain ihan muuta – kuten vaikka kosmetiikkaa.

Näytin kolme kuukautta sitten, minkä verran meikkejä minulla edelleen on jäljellä. Vaikka olenkin maininnut, että en ole ollut yleisesti innostunut laskemaan tavaroitani, on jäljellä olevien meikkien laskeminen silti juttu, jossa olen tehnyt poikkeuksen ja jossa laskeminen on tuntunut suorastaan hauskalta jo ihan vain siksi, että olen jo parikymmentä vuotta ollut meikkihamsteri, jolla on ollut aina paljon tarpeita enemmän meikkejä.

Nyt on ihanaa päästä askel askeleelta ja yksi vähentynyt meikkituote kerrallaan lähemmäksi sitä tilannetta, että omistaisin vain ne meikit, joita jatkuvasti käytän. En ole ihan vielä tuossa pisteessä, mutta ilokseni kuitenkin jo melko lähellä sitä.

Kerroin nelisen kuukautta sitten, että minulle tuli vastaan hyvä tilaisuus laittaa meikkejä eteenpäin. Joulukuun alussa meikkejä jäi tuon tilanteen myötä jäljelle 56 tuotetta, mutta samaisen kuun lopussa olin luopunut vielä osasta niitä, jolloin jäljellä oli 39 tuotetta.

Nyt olen päässyt tuosta pisteestä jälleen eteenpäin, kun useampi tuote on loppunut ja olen antanut pari vielä eteenpäin. Meikkejä on nyt jäljellä 33 tuotetta, mutta useampi meikkituote on lopuillaan, joten kokoelma kutistuu lähiaikoina ilokseni entisestään.

Nyt meikkikokoelmani näyttää siis tältä:

Kaikki meikkini Virve Fredman

Tällä hetkellä minulla on kolme luomiväripalettia. Unelmani olisi yksi kätevä paletti, josta löytyisivät ne pari tarpeellista luomiväriä. En usko, että kaipaisin enää nykyään sen enempää.

Näissä kolmessa paletissa on keskenään paljon samantyyppisiä luomivärejä. En ole ostanut uusia luomivärejä pariin vuoteen, eli näiden luomivärien joukossa oleva Tarten Tartelette in Bloom -luomiväripaletti ja magneettipaletin sisään sujahtanut Tarten minipaletti ovat viimeisimmät luomiväriostokseni, jotka tein kaksi vuotta sitten Aasiasta.

Luomivärieni joukossa on kuitenkin myös kaksi lähes 1,5 vuotta sitten saamaani ihanaa Essence Melted Chrome -luomiväriä, joiden säkenöivää lopputulosta rakastan ja joista toisen pannun pohja on näiden kuvien ottamisen jälkeen jo tullut esiin.

Perus silmämeikkini syntyy yhdellä vaalealla ja yhdellä keskitummalla sävyllä ja täydentyy toisinaan yhdellä vielä tummemmalla luomivärillä, joten laskeskelin, että pärjään näillä näiden palettien luomiväreillä varmasti vielä toiset kaksi vuotta ennen kuin uuden luomiväripaletin ostaminen tulee millään tavalla ajankohtaiseksi.

En omista enää erillisiä kulmameikkituotteita, vaan meikkaan kulmakarvani minulta löytyvillä luomiväreillä. Toisaalta kaipaisin ehkä kulmakynän tuomaa nopeutta tähän hommaan, mutta toistaiseksi aion olla ilman sitä.

Kaikki meikkini Virve Fredman

Yllä olleiden luomivärien lisäksi minulla on täydennyksenä tämä superihana, nyt jatkuvassa käytössä taas ollut Linda Hallbergin Infinity Palette -monitoimipaletti, jonka sävyillä syntyy helposti myös silmämeikki. Onkin ollut suorastaan hauskaa tiedostaa, ettei minun tarvitse edes vilkuilla uusia luomiväripaletteja vuosiin, sillä niille ei vain ole tarvetta.

Paitsi että Infinity Palette -paletilla syntyy silmämeikki, löytyy siitä myös mm. kaksi poskipunaa, jotka nekin minun kulutustahdillani riittävät pariksi vuodeksi. Niiden lisäksi paletissa on lähes musta rajaussävy, jota voi käyttää sekä kuivana että kosteana, joten minulla ei ole enää myöskään silmämeikkikyniä.

Paletin sävyjä voi muutenkin sekoitella, minkä ansiosta siitä löytyvät myös korostussävyt ja sävyjen yhdistelmästä syntyy jopa loistava aurinkopuuteri, joten tällä paletilla pärjää tosiaankin pitkälle.

Linda Hallberg Infinity Palette -meikkipaletista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani. 

Kaikki meikkini Virve Fredman

Meikkikokoelmassani on edelleen kaksi luomivärinpohjustajaa, joita molempia olen kehunut blogissa jo aiemmin. Näistä aktiivikäytössä on viime kesästä lähtien ollut bareMinerals GenNude Eyeshadow + Primer, joka alkaa kuitenkin pikkuhiljaa olla lopuillaan ja loppuu varmasti jo tulevan kuukauden aikana. Sen jälkeen käyttöön lähtee pieni Babor Lip & Eye Primer.

Luomivärinpohjustajat ovat ainoita pohjustajia, joita enää nykyään käytän, sillä en ole esimerkiksi kokenut oikeaa tarvetta erilliselle meikinpohjustajalle. Meikkipohjani pysyy hyvin ilman sitäkin ja iho näyttää tarpeeksi tasaiselta ja heleältä muillakin tuotteilla.

Kaikki meikkini Virve Fredman

Tämän hetken meikkivoidesuosikkini on TwistBe-verkkokaupasta kokeiluun saamani *KORENTO Berry Vitamin Cream Foundation -meikkivoide. Tällä luonnonmukaisella meikkivoiteella syntyy luonnollinen ja heleä meikkipohja, joka peittää juuri sopivasti.

Peiteaineita minulla on tällä hetkellä kaksi, joista toinen eli *Wet n Wild Photo Focus Concealer loppuu pian. Tämä on ollut loistava edullinen peitevoide, joka saa minulta paljon kehuja. Olen käyttänyt tätä oikeastaan vain silmänalusilla, joille tämä on sopinut loistavasti, sillä se peittää varsin hyvin eikä ole liian paksua ja kuivaa, mutta ei liian rasvaistakaan.

Lisäksi minulla on Etelä-Koreasta ostettu Huxleyn trendikäs tone up -voide, joka on ihon sävyä kevyesti tasoittava, korkean suojakertoimen sisältävä meikkituotteen ja ihonhoitotuotteen välimaastossa seikkaileva kaveri. Suunnitelmissani on käyttää tätä kesällä yksinään tai meikkivoiteen alla tuomassa iholle suojaa auringolta.

Lue myös: Trend allert – tone up -tuotteet

Kaikki meikkini Virve Fredman

Tässä kuvassa näkyy kolme puuteria, mutta tosiasiassa näistä yksi eli Kat Von D Lock-it Setting Powder -irtopuuteri on jo ehtinyt loppua kuvan ottamisen jälkeen. Pidin tuosta puuterista paljon, sillä se jätti iholle sopivan mattaiselta tuntuvan, mutta kauniin heleältä näyttävän lopputuloksen.

Nyt otin käyttöön Cover FX Perfect Setting Powder -irtopuuterin, jolla kiinnitän meikkivoiteeni. Lisäksi minulla on *Lumene Blur Longwear Powder Foundation SPF 15 -meikkipuuteri, joka on kätevä tuote nopean meikkipohjan tekoon.

Kaikki meikkini Virve Fredman

Se ”pahin” ongelma-alueeni ovat edelleen tyynymeikkivoiteet, joita hamstrasin toista vuotta sitten Etelä-Koreasta. Yksi tyynymeikkivoide riittää päivittäisessä käytössä noin kolmeksi kuukaudeksi ja niitä on edelleen kuusi, joten uuden meikkivoiteen hankintaa ei sitäkään tarvitse pohtia vielä pariin vuoteen.

Innostuin tyynymeikkivoiteista korealaisen kosmetiikan myötä paljon ja pidän niistä edelleen, sillä niillä saa tehtyä niin helposti luonnollisen kevyeltä näyttävän ja heleän meikkipohjan. Toisaalta tykkään tällä hetkellä kuitenkin kaikkein eniten siitä, että meikkipohja syntyy mahdollisimman nopeasti, joten meikkivoiteen ja puuterin yhdistävä meikkipuuteri olisi ehkä kuitenkin vielä näitäkin mieluisampi juttu.

Kaikki meikkini Virve Fredman

Huulipunia oli edellisessä laskennassani jäljellä vielä kuusi, mutta nyt niistä on loppunut kaksi ja jäljellä olevista neljästä punasta yksi on aivan lopuillaan ja loppuu varmasti jo viikon sisällä. Sen loputtua jäljellä on varsin hyvä sävyvalikoima, eli puhdas punainen, pinkki ja nude sekä punaista huulipunaa täydentävä rajauskynä.

Se täydellinen puhtaanpunainen huulipunani on MAC Ruby Woo, josta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani. Sen rinnalla käytössä on aiemmin esittelemäni Linda Hallberg Anger Mood -rajauskynä, jolla voi tehdä myös koko huulimeikin.

Varsinkin huulipunien kohdalla tuntuu jotenkin erityisen ihanalta päästä ”normaaleihin” lukemiin, sillä kun niitä on ollut vuodesta toiseen liikaa, ei lemppareistaan ole voinut nauttia samalla tavalla. On jotenkin ihana ajatus omistaa vain pari lempparipunaa, joita voi jatkuvasti käyttää ja joiden loputtua voi sitten valita sen täydellisen punan, jota puolestaa sitten taas voi alkaa heti käyttää päivittäin.

Kun huulimeikkejä on liikaa, tulee väkisinkin mietittyä jemmoissa käyttämättöminä hengaavien tuotteiden vanhenemista enkä vain osaa nauttia uusista tuotteista täysillä.

Kaikki meikkini Virve Fredman

Huulikiiltoja on edelleen kahdeksan eli aivan liikaa, mutta onneksi niistäkin puolet on jo melko lopuillaan. Optimaalinen tilanne olisi varmasti omistaa kaksi huulikiiltoa: yksi raikkaan vadelmainen sävy ja toinen helppo nude, joka sopii lähes jokaiseen tilanteeseen. Toivottavasti olen siinä tilanteessa vihdoin tämän vuoden lopulla.

Näiden meikkien lisäksi minulla on vielä yksi ripsiväri sekä paljon kehumani Linda Hallberg Infinity Glass -monitoimituote, jolla saa iholle upeaa hehkua helposti ja joka sopii myös esimerkiksi huulikiilloksi. Tämä on myös juuri niitä meikkituotteita, jollaisia haluaisin kompaktista meikkikokoelmastani tulevaisuudessakin löytyvän, sillä tämä on ihanan monipuolinen tuote.

Linda Hallberg Infinity Glass -tuotteesta voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

Kaikki meikkini Virve Fredman

Meikkejä loppuun kulutellessa olen tajunnut erityisen hyvin, kuinka järjetöntä aiempi kosmetikkan ylenmääräinen hankkiminen on ollut. Fokukseni on kuitenkin ennen ollut siinä, mitä voisin blogissa esitellä, eli kaukana siitä, mitä itse oikeasti elämältäni haluan.

Jatkossa keskityn siihen, että kokoelmani on sellainen, että se palvelee juuri minun tarpeitani. Kaikkien meikkien ei tarvitse olla viimeisimmän trendin mukaisia uutuuksia, mutta on toisaalta myös ihanaa, että jos joku tuote loppuu, voin hankkia sen tilalle jonkun ihanan uutuuden, jota myös sitten käytän jatkuvasti.

Nyt kun tavoitteenani on ollut saada meikkikokoelmani kutistumaan, olen todellakin tajunnut, kuinka kauan kosmetiikkatuotteet oikeasti käytössä riittävät  – monet niistä eivät nimittäin todellakaan tunnu kuluvan loppuun koskaan, vaikka meikkaankin lähes päivittäin.

Siinä missä ennen ajattelin, että on mukavaa omistaa erilaisia sävyjä ja erilaisia tuotteita, mietin nyt enemmän sitä, kuinka voin käyttää jo omistamiani tuotteita monipuolisemmin esimerkiksi sävyjä ja tuotteita sekoittamalla. Bloggaajana tämä on toki ollut hieman tylsää, sillä aina joku kysyy, mitä luomiväriä, huulipunaa tai poskipunaa minulla on ja on kurjaa, kun ei voi vain kertoa, että sen ja sen merkin sitä ja tätä sävyä, vaan pitää vain todeta, että olen yhdistellyt mitä sattuu enkä voi auttaa samanlaista sävyä etsivää.

Sanoisin, että minulle riittäisi nykyään omistaa noin kymmenkunta meikkituotetta, eli nykyisessä kokoelmassani on edelleen niitä liikaa. Optimaalinen meikkikokoelmani rakentuisikin varmasti tulevaisuudessa hyvin pitkälti *Kickseissä myynnissä olevista Linda Hallbergin meikeistä, sillä useimmat niistä ovat juuri sellaisia monitoimituotteita, jollaisia haluan jatkossa omistaa.

Matka kohti täydellisen minimalistista meikkikokoelmaa on siis vienyt pitkään, mutta ehkä se vihdoin ensivuonna olisi jo todellisuutta!

Kaikki meikkini Virve Fredman

Muita entisiä meikkihamstereita, jotka ovat kutistaneet kokoelmansa?

7 kommenttia artikkeliin ”Minimalismi on kutistanut meikkikokoelmani radikaalisti”

 1. Meikkikokoelmaa en ole kutistanut enkä halua kutistaa. Vaihdan meikkaustyyliäni parin päivän välein joten vaihtoehtoja on oltava. Haluan myös keräillä meikkejä mutta en ehkä enää yhtä pahasti kuin ennen. Huulimeikkejä yritän olla ostamatta koska ne menevät pahaksi, just luovuin haikein mielin yli 10v vanhoista MAC Hello Kitty huulikiilloista 😀 meikkejä mulla kyllä loppuu koko ajan, esim.meikkivoidetta mulla on avattuna aina peittävä ja kevyt, ei siis montaakymmentä yhtä aikaa. Puuteria käytän yhtäaikaa yhtä tai kahta, peiteainetta yhtä. Näin niitä meikkejä kuluu kun ei ole montaa avattuna yhtä aikaa.

  Kynsilakkojen kanssa tein sen karsinnan ja se helpotti mieltä tosi paljon. Pahimmillaan mulla oli jotain 750 kynsilakkaa ja mielestäni tarvitsin kaikkia vaikka en tosiaankaan ehtinyt ikinä lakata niillä. Se ahdisti, samaten se että pr-lakkoja tuli koko ajan postissa ja piti tehdä swatcheja. Sitten stoppasin homman kun tajusin etten nauti siitä enää ja teen pakosta.
  Nykyään omistan jotain 200 lakkaa ja nautin jokaikisestä. Uusia ostan tosi harvoin, ehkä alle 10 vuodessa. Nyt on kiva poimia vaikka sokkona joku lakka ja olla varma että pidän siitä. Onhan niitä edelleen liikaa mutta on tämä hyvä askel pois siitä entisestä 😉

  Vastaa
 2. Minulla on kaksi luomiväriä, tummanruskea ja nude, joilla teen voimakkaamman silmämeikin esim. juhliin. Aina välillä haaveilen jostakin Naked-paletista, mutta sitten muistutan itseäni siitä, että olen pärjännyt noilla kahdella todella hyvin. Vaikka kuinka kuvittelen itseni opettelemassa Youtubesta jotain meikkilookkia, olen aika varma, että jatkaisin vaan kuitenkin tolla mun perusmeikillä 😄

  Vastaa
 3. En ole meikannut vuosikausiin, joten en ole minkäänlainen asiantuntija. Mutta eikö kosmetiikassa ole säilyvyysmerkintä ns. PAO-merkintä eli kuinka kauan tuote säilyy avaamisen jälkeen (kuva avatusta purkista, jossa merkitty säilyvyyskuukaudet). Mitä olen ymmärtänyt, niin monet kosmetiikkatuotteet säilyisivät vain 6 tai 12 kk. Eli että kosmetiikkaa ei kannattaisi säilyttää montaa vuotta.

  Vastaa
  • Joo, juuri näin. 🙂 Tuo on se aika, jonka valmistaja takaa tuotteen säilyvän hyvänä ja jonka laki vaatii tuotteisiin, mutta harva vedetön tuote menee kuitenkaan siinä ajassa pilalle, eli sen jälkeen kannattaa itse seurailla tuotteen tilaa ja tehdä päätökset siitä, käyttääkö. 🙂

   Vastaa
 4. Hassu kysymys mutta uskaltaako eleveniltä vielä tilata näihin aikoihin? Eikai se virus voi pakettien välillä levitä. Eleven mietityttää nyt siksi kun ne tuotteet kuitenkin pakataan ja lähetetään ruotsista.

  Vastaa
  • Jos epäilyttää, kannattaa toki laittaa viestiä kyseiseen yritykseen ja kysyä heiltä heidän käytännöistään. 🙂

   Uskon, että verkkokaupat varmasti huolehtivat hygieniasta, mutta jos epäilyttää, voi tietysti antaa paketin odottaa avaamista pari lisäpäivää, sillä eikö ole tutkittu, että virus voisi pysyä pinnoilla elossa korkeintaan pari päivää mikä on käytännössä jo varmasti se aika, mikä paketin kulkuun varastolta kotiin kuluu.

   Vastaa
  • Sittenhän ruokaakaan ei uskaltaisi ostaa kaupasta desinfioimatta kaikkea. Itseäkin ovat kyllä mietityttäneet postinkantajat, mutta olettaisin, että käyttävät käsineitä.

   Vastaa

Jätä kommentti