Tulevan kirjani aihe on tietysti…

Paljastin vähän aikaa sitten, että olen saanut työskennellä tänä vuonna aivan huikean projektin parissa ja kirjoittaa omaa kirjaa. En saanu silloin vielä kertoa, mistä aiheesta kirja on, mutta koska olin jo niin pitkään pitänyt salaisuutta kirjasta sisälläni tuntui, että minun on vihdoin pakko saada edes paljastaa blogissani, että olen ylipäätään työstänyt kirjaa. Minulle se on iso juttu, sillä oman kirjan julkaisu on ollut yksi elämäni suurimpia haaveita ja tavoitteita.

Ostolakossa Virve Vee kirja

Kerroin myös jo aiemmin, kuinka ajatus kirjaan lähti ikävästä kohtaamisesta työpaikallani ja muutama veikkaili silloin tuon kohtaamisen liittyvän suoraan kirjani aiheeseen. Harmikseni minusta ei tullut sen kurjan kokemuksen myötä asiantuntijaa, jolla olisi kiinnostavaa sanottavaa ihmismielestä enkä löytänyt sisältäni mitään sen suurempaa neroutta ja olen vieläkin sitä mieltä, että tyyppi on kansankielellä sanottuna ihan vain mäntti ilman sen kiehtovampaa persoonaaHarmikseni en myöskään ole löytänyt vielä kustantamoa, joka haluaisi julkaista parisataa sivuisen runokokoelman täynnä ruotsalaisen arjen synnyttämää ihmisvihaa ja raivoa, joten kirjani ei kerro siitäkään.

Tuo aiemmin kuvailemani ikävä ihmiskohtaaminen työelämässä sai minut kuitenkin miettimään, mistä ammatillisista asioista oikeasti elämässäni vielä haaveilin ja pohtimaan, mistä minulla olisi sanottavaa. Jotkut ovat arvelleet, että tuleva kirja liittyisi blogissani paljon viimeaikoina esillä olleeseen minimalismiin, mutta minulle kirjan kirjoittaminen on kuitenkin ollut paljon pidempiaikainen prosessi kuin vasta viimeisten kuukausien aikana korostunut tavaroista eroon hankkiutuminen. En siis vielä tältä pohjalta taida olla oikea henkilö kirjoittamaan siitäkään kattavaa teosta tai nostamaan itseäni esiin sen asiantuntijana. Mietitään sitä sitten uudelleen vuoden tai parin kuluttua, jos into minimalistista elämää kohtaan pysyy samana ja koen, että minulla on jotain sellaista sanottavaa. mitä muut eivät ole vielä sanoneet.

Ostolakossa Virve Vee kirja

Se aihe, mistä sen sijaan koen olevani erittäin pätevä henkilö sanomaan paljonkin iski minuun tuona kiukun täyttämänä iltana niin kovaa ja vahvasti, että suorastaan ihmettelin, miksei asia ollut jo aiemmin tullut mieleeni suoranaisena itsestäänselvyytenä. Kun nimittäin keksin sen, tuli minulle tunne, etten voisi kirjoittaa ehdottomastikaan mistään muusta ja että juuri minun pitäisi kirjoittaa siitä nimenomaisesta aiheesta kirja.

Jos minä kirjoittaisin kirjan jostakin, mistä ei ole ennen julkaistu suomalaista kirjaa ja mistä itse todellakin tietäisin paljon, olisi se ilman muuta jotain kosmetiikkaan liittyvää. Haave omasta, kosmetiikka-aiheisesta kirjasta oli ollut mielessäni jo viitisentoista vuotta, mutta minusta ei koskaan tuntunut, että minulla olisi mielessä jotain sellaista, mistä ei olisi jo tehty useita kirjoja tai joka oikeasti kiinnostaisi suurempaa ihmisjoukkoa. Olin luonnostellut useita yritelmiä, mutta mistään ei tullut sellaista tunnetta, että tämä se nyt on.

Tuona iltana se tunne kuitenkin tuli. Jos minä kirjoittaisin kirjan jostakin, mistä muut eivät Suomessa olisi vielä kirjaa kirjoittaneet, mistä tiesin paljon, mihin minulla olisi intohimoinen suhtautuminen ja mistä todella monet olivat juuri nyt halukkaita kuulemaan, olisi se tietysti korealainen kosmetiikka.

Halusin julkaista ensimmäisen suomenkielisen korealaisen ihonhoidon oppaan, joka kattaisi kaiken mahdollisen korealaiseen kosmetiikkaan liittyvän. Samalla kirja toimii ihonhoidon oppaana myös niille, joita ei välttämättä kiinnosta nimenomaan juuri korealainen kosmetiikka, mutta jotka haluavat tietää ihonhoidosta enemmän, löytää iholleen sopivat ainesosat ja valita tarpeisiinsa sopivat tuotteet.

Korealainen kosmetiikka on aihe, josta minulla on todellakin sanottavaa – olenhan työskennellyt kosmetiikan myyntitehtävissä jo yli kymmenen vuotta, pitänyt blogianikin lähes yhtä kauan ja hurahtanut aivan totaalisesti korealaiseen kosmetiikkaan. Samalla se on myös aihe, johon liittyen saan jatkuvasti viestejä, kysymyksiä haastattelu- ja kommentointipyyntöjä sekä muita yhteydenottoja. Minulla oli siihen sanottavaa ja ajatuksiani aiheesta haluttiin selvästi kuulla.

Kirjaa luonnostellessa ei todellakaan tarvinnut miettiä, että mistä kaikesta siihen saisi tekstiä. Päinvastoin tekstiä olisi ollut niin valtavasti, että piti jo ihan karsia, mikä menee liian nippelitiedoksi tai enemmistön mielestä puuduttavaksi luettavaksi. Thaimaassa ollessa olisi tietysti ollut mukanaa viettää enemmän aikaa kodin ulkopuolella, mutta omaa kirjaa korealaisesta kosmetiikasta tuntui tarpeeksi motivoivalta työstää ja maltoin pysyä sisällä melko hyvin  – mitä nyt aina välillä kävin hakemassa lisäinspiraatiota kosmetiikkakaupoilla pyörien.

Matkustinkin juuri tällä viikolla parin päivän pikavisiitille Suomeen, sillä meillä oli kirjani kuvaukset. Olen kuluneen vuoden ajan haalinut itselleni suurella antaumuksella korealaisia kulttituotteita paitsi blogia ja eleven-työtäni, myös nimenomaan kirjan kuvauksia varten (ja säästellyt välillä jopa tyhjiä purkkeja) ja vaikka täytyykin myöntää, että ei ollut ihan helpoimmasta päästä raahata yksin julkisilla kulkuvälineillä täältä Nackasta Arlandan lentokentälle pari läppäriä sisältävän kassin ja käsilaukun rinnalla korealaista kosmetiikkaa kahta matkalaukullista, jotka painoivat yhteensä lähes 40 kiloa, oli se silti kaiken sen vaivan arvoista.

Kuluneen vuoden aikana onkin ollut äärettömän vaikeaa malttaa hillitä itseään aina välillä, kun olen saanut paheksuvia kommentteja liittyen kosmetiikkahankintoihini. Ihan erityisen vaikeaa on ollut pitää näppini kurissa silloin, kun silmiin on Googlessa vanhojen blogipostauksieni linkkejä uudempia postauksia varten hakuja tehdessä sattunut lauseen tai parin otteita keskustelupalstojen ketjuista, joissa puidaan hullua ostokäyttäytymistäni ja sitä, miten olen tilaillut jatkuvasti eBaysta tuotteita ja vieläpä suvainnut tulla Etelä-Koreasta kotiin mukanani matkalaukullinen korealaista kosmetiikkaa.

Myönnän, että on ollut jopa aika hykerryttävää hihitellä sitä, ettei kommenttien kirjoittajille ole jostain syystä tullut mieleenkään, että aasialaisen kosmetiikan haalimiseni  voisi vaikka liittyä paitsi blogiini myös siihen, että tavoitteenani on alusta asti ollut rakentaa verkkokauppa, jossa on Suomen laajin korealaisen kosmetiikan valikoima, joka vain kasvaa jatkuvasti (tick the box!) tai siihen, että kirjoitan aiheesta superkattavaa kirjaa. Kun luvassa on haalittujen tuotteiden ansiosta ja avulla vielä muutakin kivaa, niin pakkohan se on myöntää, että paheksuvien kommenttien näkeminen on hymyilyttänyt sitäkin enemmän.

Saan paljastaa kirjasta hieman lisää muutamien viikkojen päästä, kun WSOY julkaisee tulevat kirjansa, mutta tähän väliin on kyllä jo pakko sanoa, että olen aivan rakastunut kirjan kuvitukseen. Minulla ei itselläni ole visuaalista silmää tai vahvaa näkemystä taiton suhteen, joten olin onnekas, kun sain kirjaani työstämään aivan huippulahjakkaita tyyppejä, jotka todellakin tietävät, kuinka tehdään visuaalisesti viehättävä paketti. Minun tehtävänäni on siis ollut vain nauttia siitä, että saan tiivistää kansien väliin valtavan määrän korealaiseen kosmetiikkaan ja erityisesti ihonhoitoon liittyvää tietoa ja intohimoa sekä shoppailla ja kuskata kuvauksiin valtavat määrät korealaista kosmetiikkaa.

Nyt sitten vain odottelen jännityksellä näkeväni kuvauspäivän satoa ja käytän vihdoin innolla pois kaikkia niitä purkkien jämiä, jotka olen kuvauksia varten halunnut jo pitkään säilöä. En malta odottaa, että saan kertoa teille kirjasta lisää ja pääsette näkemään, miltä se näyttää!

Kuka arvasi kirjan aiheen oikein?

Kirjani löytyy myynnistä täältä. 


Lue myös:

Skintertainment changed my life

Suuria uutisia: allekirjoitin kustannussopimuksen!

Ajatus kirjaan lähti kamalasta kohtaamisesta työpaikalla

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

 

36 kommenttia artikkeliin ”Tulevan kirjani aihe on tietysti…”

 1. Ihana uutinen! Arvasin, että kirjan aihe on pakko olla korealaisesta kosmetiikasta. Odotan jo nyt kuin kuuta nousevaa, että kirja julkaistaan! ❤

  • Ihan huippua kuulla, että odotat kirjaa ja että aihe kiinnostaa, kiitos! <3

 2. Arvasin!! Jotenkin en edes osannut ajatella sen olevan mitään muuta. Hienoa, että pääset jakamaan intohimoasi ja tietämystä kaikkien saataville.

  • Kiva kuulla, että aihe oli sellainen, josta minun saattoi arvellakin voivan tehdä kirjan. Minustakin on aivan mielettömän mahtavaa päästä jakamaan korealaisen kosmetiikan ja varsinkin ylipäätään ihonhoidon ilosanomaa kaikille! 🙂

 3. Oi ihanaa, varmasti ostan kirjan
  Odotan myös I love me messuja joissa olet puhumassa Korean kosmetiikasta ☺️
  En malta kyllä odottaa

  • Ihan supermahtavaa kuulla, että kirja kiinnostaa, kiitos! <3

   Ja joo, meillä on tulossa ihan mahtava messupiste, jossa korealainen kosmetiikka on pääroolissa. Odotan itsekin messuja aivan innolla! 🙂

 4. Toivoin sen olevan kosmetiikasta (eikä mikään chick lit 🙂 ) ja jotenkin arvelin että jos eka osa toiveestani osuu kohdalleen, silloin kyseessä on nimenomaan ihonhoito. Olen seurannut suomalaista blogiskeneä jo pitkään ja huomannut että aika monella bloggaajalla on toive tai haave päästä kirjoittamaan kirja, sinulla on on aiheestasi osaamista ja tietoa joten aihevalinta on vallan mainio (minä kyllä lukisin myös sen ”parisataa sivuisen runokokoelman täynnä ruotsalaisen arjen synnyttämää ihmisvihaa ja raivoa” 😀 ) Tavallaan on vähän hassu ajatus että joku ns.lifestyle -bloggaaja joka kirjoittaa omasta elämästään osaisi kirjoittaa esim.romaanin. Ei se ole mitenkään poissuljettua, mutta oman päivän tai viikon kuvaus ei välttämättä anna valmiuksia kirjoittaa pidempää tekstiä ja tässä tietty vielä sekin fakta että blogiteksti tavoittaa todennäköisesti huomattavasti isomman lukijajoukon kuin Suomessa julkaistu romaani (paitsi jos kirjoittaja on Jari Tervo tai vastaava) joten osan kirjailija-haaveet herättää hämmennystä 🙂

  • Ihana kuulla, että kirjan aihe meni yksiin toiveidesi kanssa! 🙂

   Niinhän se tosiaan on, että ihan pelkän lifestyle-blogin pohjalta ei synny kovin helposti kirjaa, eli vaatii tosiaan jonkun erityisen kiinnostuksen kohteen ja kulman, josta kirjoittaa, jotta kirjalle tulee lukijoita – meillä Suomessa kun ei vielä liiemmin ole erityisiä blogistaroja (kuten vaikka Ruotsissa on), joilla on niin laaja fanikunta, että kirjaa saisi kaupaksi.

 5. Jeee! Arvasinkin kyllä että täytyy sen tuonne aasialaisen ihonhoidon/kosmetiikan maailmaan kallistua 🙂

 6. Arvasin, että kauneudenhoitoon. Kirjaisi aihe on loistava ja erittäin ajankohtainen. Ostan kyllä heti.

  • Ihan mahtavaa kuulla, että aihe kiinnostaa ja aiot ostaa kirjan. Kiitos! <3

  • En voi vielä kertoa kirjasta enempää, mutta palaan tähän muutaman viikon päästä. 🙂

 7. Ihanaa Virve! Tätä odotan todella innolla. Aikaisemminkin kysyttyä, tuleeko tämä milloin myyntiin? Ihanaa syksyn alkua sinulle 🙂

  • Kiitos ja ihanaa kuulla, että odotat kirjaa! <3 En voi vielä paljastaa, koska kirja julkaistaan, mutta palaan siihen muutaman viikon kuluttua. 🙂

 8. En itseasiassa aihetta edes kovinkaan kauaa pohtinut kun olin vain niin innoissani siitä, että saat ison unelmasi toteutettua 😀 Odotan kyllä innolla kirjan ilmestymistä <3

 9. Ihan mahtava juttu, osasin veikata aihetta aika lähelle! Pitää kyllä ehdottomasti ostaa iltalukemiseksi 🙂

  • Ihana kuulla, että aihe oli melkolailla arvattavissa ja ihan mahtavaa, jos päätyy iltalukemiseksi! <3

 10. Vähän ounastelinkin tätä, odotan kirjaa innolla. Varmasti kotiutan sen jossain välissä itselleni ja ehdotan myös lähikirjaston valikoimiin. Itselläni on se Charlotte Chon kirja, joka keskittyy myös aasialaiseen kauneudenhoitoon. Se oli kuitenkin aika kevyt lukea ja keskittyi enemmän Charlotten elämään, jota maustettiin kosmetiikalla lopuksi. Uskon (ja toivon) että kirjasi on oikea tietopaketti ja varmasti tasapainoisempi kokonaisuus. 🙂

  • Minä aloin joskus lukemaan tuota kirjaa, mutta ehdin muistaakseni lukea vain neljänneksen ja nyt en ole uskaltanut koskea siihen ennen kuin oma kirjani on valmis, ettei olisi vahingossakaan tullut kirjoittaneeksi mitään samanlaista. Aion lukea sen vasta sitten, kun oma kirjani on painossa ja toivoa samalla kyllä myös, ettei tule sellaisia fiiliksiä, että ”voi ei, miksi en minäkin kirjoittanut kirjassani tuosta”. 😀

   Oma kirjani on nimenomaan juuri tietopaketti, eli keskittyy faktaan, vinkkeihin ja ohjeisiin eikä omaan elämääni. 🙂

 11. Onnea paljon, arvasin että aihe olisi korealainen ihonhoito! Siitä tuli mieleen, ootko kokeillut Krave Beautyn tuotteita? Liah Yoo brändin takana on ihan loistava tubettaja ja kaikki videot pursuaa informaatiota. Omistan itse kaikki tuotteet mitä Liahn brändi on tuonut markkinoille, enkä luovu yhdestäkään. Merkkiä myy kansainvälisesti toimittava sweetcorea 🙂

  • Kiitos! <3

   Minun on tehnyt kovasti mieli kokeilla merkin tuotteita, sillä Liah on ihana. Kiitos vinkistä tuon ostopaikan suhteen! <3

 12. Tämän kirjan mä haluan omistaa, korealainen kosmetiikka kun kiinnostaa kovasti ja sun blogista saan lisää inspistä omiin rutiineihin ja uskallusta kokeilla lisää ja lisää tuotteita 😀 Tänäänkin tuli tehtyä yli 100€ arvoinen Eleven tilaus parin luokkalaisen kesken, kun hehkutin niin paljon The Ordinaryä että useampi innostui tilaamaan niitä 🙂

  Odotan innolla julkaisua!! 🙂

  • Kiva kuulla, lupaan että tulee huikean kaunis kirja täynnä infoa! 🙂

   Ja hei ihan mahtavaa, että The Ordinaryn ilo vain leviää! <3

 13. Ihan mahtavaa! Onnea jo näin ennakkoon.
  Korealainen kosmetiikka on itselle vielä paria tuotetta lukuunottamatta hyvinkin tuntematon, mutta olen kuullut siitä pelkkää hyvää, joten mielenkiinnolla odotellessa! :))

  • Kiitos! <3 Kirja on nimenomaan loistava paketti niille, jotka ovat uteliaita ihonhoidon ja ihan erityisesti korealaisen kosmetiikan suhteen, mutta eivät ole ihan varmoja, millä kaikin tavoin ihoa voi hoitaa, miksi joku vaihe voi olla tärkeää, mitä ainesosia iho voisi kaivata ja kuinka oman ihonhoitorutiinin voi luoda. 🙂

 14. Aivan loistava idea!!! Varmasti monelle kiinnostava aihe ja just nyt niin pinnalla! Onneksi olkoon Virve! 🙂

  • Kiitos! <3 Minustakin tuntuu, että tämä on nyt ajankohtainen ja monia kiinnostava aihe. 🙂

 15. Tietopuolista kirjaa veikkasin ja sehän se sitten on 🙂 Huima työmääräsi ja loistavat kirjoittajanlahjasi takaavat varmasti onnistuneen ja ostamisen arvoisen lopputuloksen. Tuhannesti onnea sekä kustannussopimuksen että upean saavutuksesi johdosta!

  Ja jos joskus päätät tehdä urputuskokoelman ruotsalaisesta elämästä, ostan sen välittömästi ja kehystän huoneentauluksi. Olen nauttinut suunnattomasti jo niistä pienistä välähdyksistä, joita olet blogissasi tarjoillut. Toivoo lisää!

  Jännä, että olet messuillakin! En ole siellä enää vuosiin käynyt, mutta nyt pitänee yrittää herätä ajoissa. Miten ihmeessä olet luennoimassa jo kukonpieremän aikaan 😀 Eikö sinun rytmiisi joku klo 16 olisi sopinut paremmin? Tai ainakin illanvirkuille se sopisi paremmin eli voisiko luennon uusia ip? 🙂

  • Kiitos taas ihanasta kommentistasi, niistä tulee aina niin hyvä mieli ja huikea stemppifiilis! <3

   Jään hautomaan tuota haikukirjaa ruotsalaisvihasta. 😉

   Meillä on tosiaan messuilla suunniteltuna aika kovasti kaikkea ja nimenomaan K-Beautyyn liittyen, eli odotan innolla, vaikka messut ovatkin varmasti melkoinen täysipäiväinen härdelli! 😀

Kommentointi on suljettu.