Nämä luonnonkosmetiikan ihonpuhdistustuotteet veivät sydämeni täysin

*Sis. mainoslinkkejä

Kuten moni onkin jo ehtinyt blogistani lukea, olen lähestynyt minulle hieman vieraampaa maaperää uudella tavalla ja alkanut syventyä luonnonkosmetiikkaan tuotekehittelyn opintojeni kautta.

En ole aiemmin käyttänyt luonnonkosmetiikkaa liiemmin, sillä en ole löytänyt sieltä helposti omia mieltymyksiäni vastaavia tuotteita. Tuotteiden pakkaukset, tuoksut ja käyttäytyminen iholla ovat minulle erittäin tärkeintä juttuja ja myönnän, että olen tässä asiassa heittänyt hanskat tiskiin melko helposti, sillä moni luonnonkosmetiikan tuote on saanut minulta täystyrmäyksen jo tuoksunsa vuoksi.

Voin toki myös myöntää, etten itseasiassa ole edes etsinyt hyviä luonnonkosmetiikan tuotteita liiemmin, sillä ”tavallisen” kosmetiikan puolelta on ollut niin helppoa löytää makuani vastaavia tuotteita. Nyt kohdalleni osui kuitenkin hieman sattumalta, mutta myös erittäin suureksi ilokseni ja ennen kaikkea aivan oikealla hetkellä tuotemerkki, jonka puhdistustuotteet saivat minut innostumaan sekä niistä että itse merkistä.

Ostolakossa Patyka uutuudet kokemuksia luonnonkosmetiikka ihonpuhdistus

Kävin viime viikolla lounaalla ”synteettisen kosmetiikan” puolelta tutuksi tulleen tyypin kanssa ja hän oli sattumoisin päätynyt juuri töihin luonnonkosmetiikan maahantuojalle. Minulle selvisi, että luonnonkosmetiikka on itseasiassa jo vuosia ollut hänen juttunsa, joten oli mielenkiintoista keskustella aiheesta hänen kanssaan nyt, kun olin itse juuri alkanut syventyä siihen.

Paitsi että lounastreffit tuottivat mukavaa ajateltavaa, jäi niistä käteen myös jotain ihan fyysistäkin. Sain nimittäin tuttuni kautta maahantuojalta blogikokeiluun ranskalaisen, sekä  ECOCERT- että Cosmebio-sertfikaatin saaneen Patykan uusia ihonpuhdistustuotteita, joihin tartuin aivan älyttömän suurella kiinnostuksella.

Ostolakossa Patyka uutuudet kokemuksia luonnonkosmetiikka ihonpuhdistus

Hauskat sattumat jatkuivat nimittäin niin, että olin itseasiassa juuri itse opiskellut luonnonkosmetiikan puhdistustuotteiden valmistusta, joten nämä puhdistustuotteet kiinnostivat minua siksikin aivan erityisesti. Patyka ei ollut minulle tuttu entuudestaan muuten kuin etäisenä nimenä, joten minulla ei ollut suurempia ennakko-odotuksia tuotteille. Päätin jopa tuotteet saatuani, että en ala etukäteen googlettaa niistä tai merkistä mitään, vaan kokeilen ne keskittyen vain arvioimaan sitä, kuinka ne toimivat.

Voin kuitenkin jo heti sanoa, että jessus, kuinka hyvin ne toimivatkaan ja tämä kaksikko on ehdottomasti paras kokeilemani luonnonkosmetiikan puhdistuskaksikko, jota voin täydestä sydämestäni suositella kaksoispuhdistukseen jo nyt, vaikka en ole ehtinyt käyttää näitä edes viikkoa. Nämä puhdistustuotteet nimittäin vakuuttivat minut välittömästi.

Ostolakossa Patyka uutuudet kokemuksia luonnonkosmetiikka ihonpuhdistus

Patyka Clean Melting Cleansing Oil -puhdistusöljy on tehty poistamaan sekä vesiliukoinen että vedenkestävä meikki. Kaikki varmasti tietävät, että olen valtava puhdistusöljyjen ystävä, mutta minulla on niille yksi tärkeä kriteeri: niiden on huuhtouduttava vaivatta pois vedellä.

Tavallisten puhdistusöljyjen kanssa se ei ole yleensä ongelma, mutta luonnonkosmetiikan puolella homma on toisin, sillä luonnonkosmetiikan puhdistusöljyt ja voidemaiset puhdistustuotteet tehdään tavallisesti pelkistä öljyistä ja rasvoista, jotka eivät liukene veteen. Niiden ideana on kerätä kasvoilta kaikki öljyliukoiset epäpuhtaudet ja liiallinen tali, jotka sitten pyyhitään pois lämpimällä vedellä kastellulla musliiniliinalla.

Käytän itse ihonpuhdistuksessa apuna konjac-sientä, mutta haluan silti puhdistustuotteen, joka huuhtoutuu pois vedellä. Luonnonkosmetiikan puolelta olin löytänyt aiemmin mm. eteläkorealaisen Whamisa Organic Flowers Cleansing Oil -puhdistusöljyn, joka huuhtoutuu vedellä ongelmitta ja pitänyt siitä kovasti.

Luonnonkosmetiikan tuotekehittelyä opiskellessani olin kuitenkin heti saanut lukea, että tällaiset tuotteet olivat hieman harvassa ja tyypillisimpiä luonnonkosmetiikan puhdistusvoiteita ja puhdistusöljyjä olivat ne, jotka eivät huuhtoudu pois vedellä. Tämä sai minut varpailleni luonnonkosmetiikan puhdistusöljyjen suhteen ja jopa hieman pettymään.

Ostolakossa Patyka uutuudet kokemuksia luonnonkosmetiikka ihonpuhdistus

Patykan puhdistusöljy on kuitenkin selkeästi haluttu tehdä miellyttämään myös niitä, jotka eivät tavallisesti ole luonnonkosmetiikan käyttäjiä. Se ei nimittäin ollut millään tavalla tyypillinen luonnonkosmetiikan puhdistusöljy ja jos en olisi tiennyt sen olevan luonnonkosmetiikkaa, en olisi edes ajatellut sen olevan sitä.

Patyka Melting Cleansing Oil oli nimittäin tehty täydelliseksi tuotteeksi meille, joille ratkaisevinta tuotteessa on se, kuinka se käyttäytyy. Tästä oli nimittäin todellakin haluttu tehdä sisäänheittotuote Patykan maailmaan niille, jotka jakoivat kanssani samat tuntemukset ja ennakkoluulot luonnonkosmetiikan puhdistusöljyjä kohtaan.

Ostolakossa Patyka uutuudet kokemuksia luonnonkosmetiikka ihonpuhdistus

Moni ensinnäkin tietää, että yksi iso turn off minulle luonnonkosmetiikan puolella on ollut sen tuoksumaailma. Minulle tuoksut ovat ihonhoidossa todella tärkeä osa tuotetta ja ne ovat makuasia, josta ei voi kiistellä. Toiset pitävät yrttisistä, luonnonläheisistä tuoksuista ja toiset taas eivät. Minä kuulun jälkimmäisiin. Tämän vuoksi useat luonnonkosmetiikan tuotteet eivät ole saaneet minua täysin tyytyväiseksi tai edes herättäneet kiinnostustani.

Patykan puhdistusöljyn tuoksu miellytti minua kuitenkin todella paljon. Se oli pehmeä, ylellinen ja jotenkin herkän naisellinen.  Olen hieman huono kuvailemaan haistamiani tuoksuja, mutta sanoisin tämän vienoissa vivahteissa olevan hieman vaniljan ja kukkien sävyjä. Se sai siis tuoksun puolesta kaikki mahdolliset pisteet.

(Myöhemmin opin, että Patyka ylipäätään tuotemerkkinä on juuri sellainen naisellisen ranskattaren ylelliseen makuun tehty brändi, mikä välittyy myös Patykan tuoksumaailmasta.)

Ostolakossa Patyka uutuudet kokemuksia luonnonkosmetiikka ihonpuhdistus

Puhdistusöljyn koostumus oli myös aivan loistava. Se levittyi iholle miellyttävän ohuena ja öljyisenä, pesi vaivatta kasvoiltani kaikki meikkini sekä jopa ripsivärini ja ennen kaikkea huuhtoutui täydellisen vaivattomasti pois pelkällä vedellä. Se on pakattu nättiin pulloon, sen koostumus rakentuu vain viidestä ainesosasta (mukaanlukien auringonkukkaöljy, jojobaöljy ja antioksidanttinen, öljyjen säilyvyyttä parantava E-vitamiini) ja hajusteista.

Tämä öljy on kaikessa täydellisyydessään sellainen, että voisin suositella sitä oikeastaan lähes kaikille enkä vain niille, joille kosmetiikkatuotteen luonnonmukaisuus on tärkeimpiä kriteerejä. Jos siis olet vaikkapa korealaisen kaksoispuhdistuksen myötä innostunut puhdistusöljyistä ja etsit uutta testattavaa, niin tämä puhdistusöljy on aivan huikea!

Patyka Melting Cleansing Oil -puhdistusöljy löytyy myynnistä täältä.*

Ostolakossa Patyka uutuudet kokemuksia luonnonkosmetiikka ihonpuhdistus

Toinen uutuus oli Patyka Detox Cleansing Foam -puhdistusvaahto. Tätäkin oli huippuhauskaa päästä kokeilemaan, sillä kurssini opintoihin kuuluu myös juuri tämän tyyppisten, pullon pumpun avulla vaahtoutuvien putsareiden tuotekehittely ja halusin ottaa puhdistusvaahdon käyttöön välittömästi nimenomaan paitsi siksi, että olin utelias tuotteen suhteen, mutta myös siksi, että himoitsin sen tyhjentyvää pulloa omiin tuotekehittelykokeiluihini.

Detox Cleansing Foam -puhdistusvaahto sopii käytettäväksi yksinään, mutta ihan oikeasti se on kehitetty käytettäväksi Patykan ihonpuhdistusfilosofian mukaisesti yhdessä Patyka Melting Cleansing Oil -puhdistusöljyn kanssa. Patykan ajatusmaailman mukaan puhdistusöljy hierotaan kuivalle iholle ja iho puhdistetaan sillä, mutta ennen kuin ihoa aletaan huuhdella vedellä öljystä puhtaaksi, hierotaan sille jo siinä vaiheessa puhdistusvaahtoa. Iho huuhdellaan siis vedellä vasta molempien tuotteiden käytön jälkeen.

Ostolakossa Patyka uutuudet kokemuksia luonnonkosmetiikka ihonpuhdistus

Monen luonnonkosmetiikan tuotteen kanssa homma pitääkin varmasti tehdä näin, sillä useita puhdistusöljyjä on tosiaan hankalaa saada huuhtoutumaan iholta ja niiden poistoa helpottaa, kun päälle hieroo toista puhdistustuotetta. Tämä rikkoo kuitenkin koko perinteisen kaksoispuhdistuksen idean, sillä näin käytettynä puhdistusvaahdon päätehtävä on vain pestä puhdistusöljy kasvoilta.

Korealaisessa ihonpuhdistusrutiinissa on kaksi osaa ihan muusta syystä. Kun ensimmäisen vaiheen puhdistusöljyn avulla saadaan kasvoilta pois meikki ja öljyliukoiset epäpuhtaudet, voidaan jälkimmäisen vaiheen puhdistusvaahdolla puhdistaa itse iho ja ihohuokoset, eli se pääsee nyt esteettömään kontaktiin ihon kanssa. Itse valitsisinkin mielummin hyvän, helposti huuhtoutuvan puhdistusöljyn kuin hankkisin toisen puhdistustuotteen ihan vain siksi, ettei ensimmäistä puhdistustuotetta saa ilman sitä kunnolla pois iholta.

Patykan uusi puhdistusöljy huuhtoutuu iholta kuitenkin täysin ja ihan ongelmitta pelkällä vedellä, joten olen itse käyttänyt näitä kahta puhdistustuotetta vain oikeaoppisen kaksoispuhdistuksen mukaisesti ja pitänyt niistä näin käytettynä älyttömän paljon. Ne ovat puhdistaneet ongelmitta vahvatkin ei-luonnonkosmetiikan pakkelikerrokseni. Koska itse myös käytän FOREO LUNA -kasvoharjaa, joka on tarkoitettu nimenomaan ihonpuhdistukseen, mutta ei meikin poistamiseen, on kaksivaiheinen puhdistus minulle luontevin juttu. Aamuisin olen kuitenkin saattanut käyttää ihonpuhdistukseen vain pelkkää puhdistusöljyä, jonka jälkeen käytän puhdistusvettä tai misellivettä.

Lue lisää: Kaksoispuhdistus – mikä, miksi, milloin ja miten?

Ostolakossa Patyka uutuudet kokemuksia luonnonkosmetiikka ihonpuhdistus

En ole tavallisesti ollut tämäntyyppisten puhdistusvaahtojen erityinen fani, mutta tämä vaahto oli minusta loistava. Se puhdistaa ihon hyvin, mutta hellästi ja siinä on ihoneutraali pH, minkä ansiosta iholle jää miellyttävä, kiristelemätön tunne.

Vaahto on ilmavaa, mutta suorastaan kermaisen pehmeää ja ihan kaikin puolin ylellistä. Minulla on ollut tällaisten puhdistusvaahtojen kanssa ongelmana, että joko ne eivät ole tuntuneet puhdistavan ihoa yhtään tai sitten ihosta on tullut jopa natisevan puhdas, mutta tämän koostumus on jotenkin erityisen onnistunut ja ihoni jää miellyttävän pehmeän tuntuiseksi. Puhdistusvaahdossa on sama, miellyttävä ja melko ylelliseltä vaikuttava tuoksu kuin puhdistusöljyssä.

Patyka Detox Cleansing Foam -puhdistusvaahto löytyy myynnistä täältä.*

Ostolakossa Patyka uutuudet kokemuksia luonnonkosmetiikka ihonpuhdistus

Patyka mielletään luonnonkosmetiikan luksuspuolella olevaksi merkiksi ja sen tuotteet ovat tavallisesti hieman hintavampia, mutta näissä tuotteissa myös hinta oli suunniteltu sen mukaan, että tuotteisiin olisi helppoa tarttua. Puhdistusöljy maksaa 20 euroa ja puhdistusvaahto muutaman euron vähemmän, eli niiden hinnat ovat huomattavasti brändin yleistä hintatasoa ja sen aiempia puhdistustuotteita matalammat. Fiksua ja ovelaa!

Tämä kaksikko sai minut todellakin kiinnostumaan Patykasta ja kaupallisesta näkökulmasta ajateltuna tajuan, että juuri sellaisiksihan nämä oli tarkoituksella suunniteltu. Niissä on hyvin simppelit ainesosaluettelot, eli niiden valmistus on varmasti hyvin edullista. Siitä huolimatta ne toimivat loistavasti ja sulautuvat täydellisesti Patykan selektiivistä ekokosmetiikkaa tarjoavaan linjaan. Ne ovat siis edullista luksusta ja haluttu tehdä sisäänheittotuotteiksi ihmisille, jotka eivät liiemmin ole edes käyttäneet luonnonkosmetiikkaa ja joille Patyka on merkkinä vieras.

Patyka vaikuttaa täydelliseltä luonnonkosmetiikan tuotemerkiltä minulle, sillä pidän enemmän juuri tällaisesta modernista luonnonkosmetiikasta enkä innostu vahvoista, aromaterapeuttisista tuoksuista – ainakaan toistaiseksi, mutta opiskelen aromaterapian sydämessä olevia eteerisiä öljyjä kyllä juuri parhaillaan lisää oppiakseni ymmärtämään niiden käyttöä kosmetiikassa.

Ostolakossa Patyka uutuudet kokemuksia luonnonkosmetiikka ihonpuhdistus

Minulle uusien luonnonkosmetiikan tuotteiden käyttö on aina  hieman jännittävää, sillä vaikka kokeilen kosmetiikkaa todella paljon, olen saanut elämäni aikana vain neljä herkkyysreaktiota, jotka ovat kaikki vetäneet ihoni punaiseksi ja saaneet sen ärtymään. Ainoa yhteinen tekijä, jonka olen näille keksinyt on, että ne ovat kaikki tulleet erilaisista luonnonkosmetiikan tuotteista. Yksi syy, miksi haluan oppia luonnonkosmetiikan tuotekehittelystä onkin juuri se, että haluan löytää syyn herkkyysreaktioihini.

Näissä tuotteissa on kuitenkin niin yksinkertaiset ja hyvät ainesosaluettelot, etteivät ne aiheuttaneet minulle mitään reaktoita ja uskon niiden siksi sopivan todella monille. Nämä onkin tehty sellaisiksi helpoiksi, monille iästä riippumatta sopiviksi perustuotteiksi, joista voi sitten jatkaa muiden, hieman vaativamman ihon tarpeisiin ehkä paremmin sopivien Patyka-puhdististustuotteiden pariin.

Merkin arvokkaammat, pidempään valikoimissa olevat puhdistustuotteet sisältävät enemmän ikääntymisen merkkejä hoitavia ja torjuvia aktiiviaineita (mutta täytyy myöntää, että sijoitan itse niitä kaivatessani mielummin iholle jätettäviin kuin iholta pois pestäviin tuotteisiin).

Jos siis etsitte hyviä ja edullisia luonnonkosmetiikan puhdistustuotteita, niin nämä kaksi uutta Patyka-tuotetta kannattaa ehdottomasti katsastaa. Minut ne saivat tavoitteensa mukaisesti todella uteliaaksi myös muiden Patyka-tuotteiden suhteen, joten porttiteoria pitää jälleen paikkansa.

Täytyy myös sanoa, että nämä tuotteet antoivat minulle valtavasti intoa ja motivaatiota luonnonkosmetiikan tuotekehittelyn opiskeluun, sillä näiden myötä tajusin paremmin, kuinka hyvät luonnonkosmetiikan putsarit voivat syntyä yksinkertaisella sisällöllä ja rikkoa perinteisen luonnonkosmetiikan tyyliä. Tällaisia minäkin haluan oppia luomaan!

Patyka-tuotteet löytyvät myynnistä täältä.*

Ostolakossa Patyka uutuudet kokemuksia luonnonkosmetiikka ihonpuhdistus

Onko teillä kokemuksia Patyka-tuotteista?


Lue myös:

Käytätkö öljyjä oikein?

Ohhoh – aloin opiskella luonnonkosmetiikan tuotekehittäjäksi!

 

8 kommenttia artikkeliin ”Nämä luonnonkosmetiikan ihonpuhdistustuotteet veivät sydämeni täysin”

 1. Rakastan Patykan tuotteita. Patyka on vasta lanseerannut 3 tuote linjaa joissa on edullisimpia tuotteita kuin aiemmin. Olen ollut Patyka-fani siitä asti kun ensimmäisen tuotteen aikoinaan ostin. Patykalla on aivan ihanat seerumit, tämä uusi kosteuttava karkkiseerumi on aivan ihana. Myös voiteet, kuorinnat ja naamiota ovat todella hyviä. Jos mahdollista en muuta edes käytä mutta vielä on muitakin tuotteita käytössä.
  Patyka vaan on ihan paras!

 2. Itse olen täysin hurahtanut Patykaan! Olen kaltaisesi kosmetiikan sekakäyttäjä. Aikanaan hurahdin Sensaihin ja nyt Patykan ylellisyydessä ja loppuun asti hiotuissa tuoksuissa, pakkauksissa ja koostumuksissa on jotenkin samat vibat.

 3. Asun Ranskassa ja lähiapteekin ihastuttava kauneusneuvoja opasti minut Patykan maailmaan n. pari vuotta sitten. Olen kokeillut aika montaa tuotetta, ja ne ovat kaikki ihania sekä iholle että käyttöelämyksen puolesta. Purkit ja pullot ovat kauniita, tuotteet toimivat, niissä on miellyttävät koostumukset ja tuoksut (inhoan hajusteita), sarja on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja löytyypä merkiltä vielä Leaping Bunny -merkkikin. Aika arvokkaita tuotteet toki ovat, mutta riittoisia ja ihoni voi todella hyvin – Patyka on minulle arkipäivän luksusta, jonka ansiosta päivittäinen kauneudenhoito on ilo. Nyt tuli tietysti himo näihin esittelemiisi puhdistustuotteisiin, täytyypä käydä katsomassa ja kyselemässä taas apteekissa joku päivä… 🙂

  • EDIT: Kävin apteekissa perjantaina töitten jälkeen, enkä voinut vastustaa tätä paria. Siellä oli meneillään myös tarjous, jossa tietyn euromäärän Patyka-ostoksista sai merkin miselligeelin kaupan päälle. Päätin hyödyntää sen, koska myös silmänympärysvoide oli minulta loppumassa, ja täydensin ostokset vielä vartalovoide-käsivoide-pakkauksella. Nyt on ihania purkkeja kaapissa pitkäksi aikaa. 🙂

 4. Patyka on toistaiseksi ollut ihan jees, mutta aiemmin suhtauduin ehkä vähän vähemmällä innostuksella, kun eka kokeilemani tuote ei aivan varastanut sydäntäni. Haluan tutustua tosiaan lisää! Ärsyttää vain että aina kun luen tuotteesta, luen nimen ”Patukka” >_>

  xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

 5. Ja kuka enää voi väittää, ettei luonnonkosmetiikka toimi?
  Loistavaa, että vihdoinkin blogissasi hehkutetaan luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteita!
  Olen tutustunut Patykan kolmoispuhdistukseen heti sen saavuttua Suomen markkinoille (vuosia sitten). Mulle tuotteet olivat liian peseviä. Suihkugeelejä olen kokeillut kaksi erilaista, olivat todella ihania. Olen ostanut Sokokselta! myös tässä esittelemäsi puh. öljyn ja siihen kasvoveden, joka sekin edullinen. Odottavat vielä käyttövuoroaan.
  Mielestäni myös edullinen Avrilin puhdistusöljy puhdistuu vaivatta vain lämpimällä vedellä huuhdellen. Oletko sitä kokeillut?

Kommentointi on suljettu.