Suosikkituote: Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitoneste

*Sis. mainoslinkin

Korealaisesta kosmetiikasta puhutaan paljon joka puolella ja moni on utelias kokeilemaan sitä, mutta ei ole ihan varma, mistä aloittaa. Tässä tulisikin vinkki tuotteesta, joka on minusta mitä täydellisin tapa astua korealaisen ihonhoidon maailmaan lisäämällä omaan ihonhoitoturiinin yksi sellainen tuote, jonka vaikutuksen huomaa taatusti heti.

Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid hoitoneste

Supersuosittu Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitoneste on kasvoveden ja seerumin välissä käytettävä tehokosteuttaja, joka on todellinen janoisen ihon sankari. Hyvä kosteutus vaikuttaa ihoon yllättävän monella tavalla, sillä kosteutettu iho näyttää täyteläisemmältä, sileämmältä ja heleämmältä sekä myös tuntuu pehmeämmältä ja kimmoisammalta.

Jos iho on hyvin kuiva, voi tehokkaasti kosteuttavien tuotteiden levittäminen saada hetkellisesti aikaan jopa ikävää kihelmöintiä ja punoitusta. Kun ihon kosteustasapainon kuitenkin saa balanssiin, katoaa iholta hilseily ja iho voi näyttää tasaisemman sävyiseltä sekä ennen kaikkea sen sameus väistyy.

Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitoneste sisältää nimensä mukaisesti hyaluronihappoa, joka tunnetaan ihon tehokkaana kosteuttajana, sillä se kykenee sitomaan kymmenen kertaa painonsa verran kosteutta.

Hoitonesteessä on pullosta ulos pumpattaessa aavistuksen geelimäinen koostumus, joka kuitenkin sulaa lähes juoksevan vesimäiseksi iholla. Minua tuotteen tuoksu ei häiritse enkä haista sitä ihollani pitkään, mutta hyvin herkkänenäisille sen hieman parfyymimainen tuoksu voi olla liikaa.

Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid hoitoneste

Kutsun tätä tuotetta itse hoitonesteeksi ja käytän sitä sen tavoin kasvoveden ja seerumin välissä, kuten moni muukin tekee. Ihan virallisesti se on kuitenkin tuotteen nimen mukaisesti tehty ihonhoitorutiinin aloittavaksi tuotteeksi, joka painellaan kasvoille välittömästi ihonpuhdistuksen jälkeen.

Holika Holika nimittäin väittää, että iholle on kriittisen tärkeää saada ihonpuhdistuksen jälkeen kosteutusta jo kolmessa sekunnissa ja tällä tuotteella on hyvä startata käyntiin ihonhoitorutiini, joka sitten jatkuu kasvovedellä, erillisellä hoitonesteellä, seerumilla ja kosteusvoiteella.

Korealaisessa ihonhoitorutiinissa tämä voi toki toimiakin, sillä useimmat korealaiset kasvovedet on tarkoitettu paineltaviksi iholle kaksoispuhdistuksen jälkeen, eli niillä ei suinkaa kastella vanulappua, jolla iho sitten pyyhitään puhtaaksi. Tämän vuoksi tämä startteri toimii hyvin iholla heti ensimmäisenä tuotteena, mutta jos kasvot kuitenkin haluaa ihonpuhdistuksen jälkeen pyyhkiä kasvovedellä tai puhdistusvedellä kostutetulla vanulapulla, ei tätä ole tietenkään järkeä laittaa iholle ensin.

Itse tykkäänkin käyttää tätä kasvoveden jälkeen hoitonesteen tavoin ja se on tapa, jolla useimmat muutkin tätä tuotetta käyttävät. Monesti kerrostan tätä iholle useamman kerroksen, jotta ihoni varmasti saa runsaasti kosteutta.

Joissakin paikoissa tähän tuotteeseen viitataan myös seerumina ja moni onkin kysynyt, voiko tällä hoitonesteellä korvata seerumin. Tavallisesti sanon aina, että hoitoneste on lisätuote, jota käytetään seerumin lisäksi eikä se korvaa sitä, mutta tämän tuotteen kohdalla sanoisin, että tätä voi hyvin käyttää seerumin asemasta, jos iholle riittää vain tehokas lisäkosteutus.

Hoitonesteet ja seerumit eroavat toisistaan siinä, että seerumien tiivistetty koostumus sisältää tavallisesti enemmän tehoaineita kuin hoitonesteiden, eli niillä saadaan kärjistetysti tehokkaampi vaikutus ihoon ja hoitoneste vain valmistelee ihon niille ja tuo iholle lisää kosteutusta.

Jos kuitenkin tuntuu, ettei iho tarvitse muuta kuin kosteutusta, niin tämä hoitoneste tuo sitä toki niin tehokkaasti, että sitä voi hyvin käyttää iholla yksinään kasvovoiteen alla.

(Itse tosin lisäisin tämän ja kasvovoiteen väliin silti edes antioksidanttisen seerumin tuomaan iholle suojaa, mutta se on toki makuasia.)

Lue myös: 3 myyttiä hyaluronihaposta kosmetiikassa

Holika Holika 3 Seconds Starter Vita Complex Hoitoneste Kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Olen aiemmin kehunut blogissani keltaiseen pulloon pakattua Holika Holika 3 Seconds Starter Vita Complex -hoitonestettä, josta olen myös tykännyt. Ero näiden kahden välillä on, että tämä siniseen pulloon pakattu tuote on vielä täyteläisempi ja kosteuttaa ihoa vielä keltaista tehokkaammin.

Keltainen versio voisikin sopia paremmin hieman rasvoittuvalle iholle, joka kaipaa kosteutusta ja kirkastusta, mutta ei tarvitse ihan näin täyteläistä koostumusta.

Olen kokeillut myös kolmannen version, eli punaiseen pulloon pakatun Holika Holika 3 Seconds Starter Collagen -hoitonesteen, mutta täytyy ihan rehellisesti sanoa, että en suosittele sitä oikeastaan kenellekään. Siinäkin on hieman täyteläinen koostumus, joka kuitenkin katoaa iholta eikä jätä yhtä kosteutettua tunnetta kuin kaksi muuta versiota. Omalla ihollani se itseasiassa rehellisesti sanottuna tuntui olevan yhtä tyhjän kanssa.

Tämä ei ole toisaalta ihme, sillä punaisessa versiossa on minusta todella huono sisältö. Sininen versio on täysin alkoholiton ja täynnä ihoa hoitavia ainesosia.

Keltaisessa versiossa on hieman alkoholia, mutta se ei itseäni haittaa, sillä alkoholia käytetään usein nimenomaan tehostamassa aktiiviaineiden imeytymistä iholle ja tuotteessa on paljon kosteuttavia ainesosia ”kompensoimassa” alkoholia, eli tuote antaa iholle enemmän kuin ottaa siltä pois. Iho siis jää keltaisen hoitonesteen jäljiltä todella kosteutetun ja hoidetun tuntuiseksi.

Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid hoitoneste

Punainen Holika Holika 3 Seconds Starter Collagen -hoitoneste ei sisällä läheskään samalla tavalla hoitavia ainesosia kuin kaksi muuta. Se sisältää runsaasti alkoholia, jonka ansiosta se tuntuu iholla kevyeltä, mutta sen ainesosalista on melko kompakti eikä se ole keltaisen hoitonesteen tavoin yhtä paljon alkoholia kompensoivia ainesosia.

Omalla ihollani se katosi kasvoilta nopeasti enkä oikeastaan keksi mitään syytä, miksi suosittelisin sitä yhtään kenellekään.

Lue myös: Tiesitkö, että alkoholi voi jopa tehdä kosmetiikkatuotteestasi paremman?

Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid hoitoneste

Jos haluaa ohuen hoitonesteen, suosittelisin ennemminkin jotain sellaista, missä on oikeasti hoitava koostumus. Ääneni voisi mennä esimerkiksi *MISSHA Time Revolution The First Treatment Essence -hoitonesteelle tai *Huxley Secret of Sahara Toner; Extract It -kasvovedelle, joka on kuin hoitoneste (jälkimmäisestä tuotteesta löytyy aiempi kehupostaukseni täältä).

Mikäli siis tuntuu, että ihonhoitorutiini kaipaa hieman tehostamista ja iho näyttää siltä, että se voisi kaivata jotain lisää, on tämä Holika Holikan sininen hoitoneste hyvin useassa tapauksessa juuri se täydellinen valinta ja selventää lopputuloksen kautta taatusti, miksi korealaisessa ihonhoidossa korostetaan ihon tehokkaan kosteutuksen tärkeyttä niin kovasti.

*Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitoneste löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid hoitoneste

Kuka muu on ihastunut Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitonesteeseen?

25 kommenttia artikkeliin ”Suosikkituote: Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid -hoitoneste”

 1. Minulla on ties kuinka mones pullo tätä menossa. Kokeilin myös tuota keltaista yhden pullon verran, mutta minusta se ei ollut riittävän kosteuttava omalle iholleni. Mieleni on vähän tehnyt kokeilla tuota kollageeni-versiotakin, mutta taidan uskoa mielipidettäsi ja seuraavallakin kerralla ostaa vain uuden hyaluronihappoputelin. 🙂

 2. Arvostan sitä, että arvioissasi mainitset tuoksun. Tiedän heti, että jos parfyymimainen-sana on tekstissä, minun on paras välttää tuotetta.

 3. Kyllä sininen versio on vaan hyvä. Joku päivä aloin ihmettelemään miksei iho oo enää samanlainen.. Ja sitten tajusin että täytyy johtua siitä kun tuo tuote loppui!! Nyt läträilen menemään kahdella eri hoitonesteellä, toivottavasti loppuvat kohta niin saan ostaa taas pullon ihanuutta!

 4. Ei liity nyt aiheeseen mutta oletko kokeillut murumuru merkkisiä tuotteita? Mitä mieltä olet niistä? 🙂

 5. Olipa mielenkiintoinen vertailu 🙂 Tämä sininen pullo lähtee testiin!

 6. haluaisin aamuisin vain pyyhkäistä kasvot jollakin kasvovedellä tai misselivedellä. Aamulla peseminen tuntuu turhalta. Mitä tuotetta suosittelisit. Iltaisin käytän öljypuhdistusta, mutta testattuani kaksoispuhdistuksessa useampia vaahtoavia tuotteita ne ainakin nyt talvella kuivattavat liikaa. Olisiko sulla hyvää vinkkiä hellävaraisesta kakkospuhdistajasta? Iho on kuiva ja vanha :D. Keskeltä kuitenkin kiiltelee ja mustapäitäkin ilmaantuu välillä, mutta ei mitään finni ongelmaa.

 7. Kärsin aika ajoin silmien vuotamisesta, josta kärsi myös Charming nails -blogin Taina. Hän oppi välttämään propyleeniglykolia. Panin aineen muistiin ja aloin itsekin välttää sitä. Käytän kyllä loppuun esim. kasvoveden ja silmänympärysvoiteen (!), jossa sitä on, mutta enpä käytä silmien lähellä enkä aio enää ostaa kosmetiikkaa, jossa on propyleeniglykolia.
  Joten voi pettymystä, kun huomasin, että Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid sisältää propyleeniglykolia ja Huxley Secret of Sahara Toner sisältää dipropyleeniglykolia. Miten erilaista tai samanlaista tämä jälkimmäinen di- mahtaa olla?
  Onko sinulla tai muilla lukijoilla tietoa tai mutua noista ainesosista?

  • Kurjaa, ettei ainesosa ole sopinut ihollesi. Ainesosia käytetään humektantteina, säätämässä tuotteen koostumusta ja tehostamassa aktiiviaineiden imeytymistä. Korealaisessa kosmetiikassa näkyy minusta paljon molempia ja ehkä vain sattumaa, mutta minusta varsinkin dipropyleeniglykolia ja yleensä käsittääkseni nimenomaan tuotteiden vaikuttavien aineiden imeytymistä tehostamassa. Tämän tyyppinen kemia ei ole se oma vahvin alueeni, joten en valitettavasti osaa itse ottaa kantaa tuohon, kuinka todennäköisesti myös dipropyleeniglykolilla voisi olla samanlaisia vaikutuksia. :/

 8. Moi Virve! Sattuipa sopivasti tämä postaus. Osaisitkohan auttaa minua liittyen tuohon siniseen starteriin? Olen käyttänyt tuota sinisessä pullossa olevaa hoitonestettä noin puoli pulloa ja aina välillä ihoni alkaa voimakkaasti punoittaa heti kun olen laittanut sitä. Punoitus häviää kuitenkin melko nopeasti. Olen nyt lopettanut tuotteen käytön, kun ajattelin että olen jotenkin herkistynyt sille. Nyt kun olen jättänyt sen pois, punotusta ei tule eli oletan sen aiheutuvan siitä. Voisiko kyseessä olla tuo mainitsemasi kuivalla iholla tuleva punoitus?

  Muut tuotteet käytössä on tällä hetkellä Hada Labo puhdistusöljy, Sephoran oman merkin puhdistusvaahto, Etude House Moistfull collagen toner, Cosrx snail mucin essence ja Manufaktura Carlsbad seerumi (tsekkiläistä luonnonkosmetiikkaa). Aamulla lisäksi Avene anti redness päivävoide ja illalla Ekopharma Herukka hoitovoide. Näiden lisänä/vaihtoehtona etana essencelle olen käyttänyt tuota Holikan starteria.

  • Usein kuiva iho saattaa punoittaa tehokkaasta kosteutuksesta ainakin itselläni. En oikein osaa sanoa muuta neuvoa, kuin käyttöä omien tarpeiden ja sietokyvyn mukaan, eli jos tuntuu inhottavalta niin sitten ei toki kannata käyttää. Minulla voi tosiaan ihon ollessa hyvin kuiva hieman punoittaa hetken, mutta rauhoittuu nopeasti eikä tunnu ikävältä.

 9. Kaikki kolme versiota käytetty, punainen lopuillaan. Keltaisen tuoksusta en tykännyt. Täytyypä verrata punaista ja sinistä versiota! Nyt kun kerroit punaisesta sellaista mitä en ollut tullut edes huomanneeksi, haluan ehdottomasti testata niitä rinnakkain. Sininen putelli odottaa edellisen loppumista, mutta testin vuoksi korkkaan sen! Kiitti taas super, super paljon silmiä avaavasta vertailusta!

 10. Nyt merkillinen kysymys joka itse asiassa liittyy hyvinkin esim. tähän tuotteeseen.
  Moni kommentoi että laittaa esim. tätä (tai muuta hoitovettä tai seerumia) ”usean kerroksen”. Näin teen itsekin! Mutta se suuri kysymys; onko oikeasti tehoa siitä että laittaa tuotetta paljon? Juu, iho imee tuotteita paljon mutta onko teho sen vahvempaa pidemmän päälle. Itse tätä pohdin aika useinkin kun laitan ”pikkuisen lisää” jotain ihanalta tuntuvaa….

  • Jos ihonin hyvin kuiva, puuttuu siltä paljon kosteutta ja omalla ihollani ohuiden kerrosten kerrostaminen toimii loistavasti. 🙂 Yksi paksu kerros ei ole yhtä hyödyllinen, sillä siitä kuitenkin ehtii hauhtua paljon ennen kuin imeytyy. 🙂

 11. Kiitos tästä! Olen pähkäillyt sinisen ja punaisen välillä, koska ajattelin, että tällaiselle neljääkymppiä lähestyvälle nassulle tuo kollageeniversio voisi olla parempi, mutta kyllä nyt päädyin ehdottomasti tuohon siniseen arviosi perusteella.

 12. Minulla on rasvainen iho ja käytän sininstä pulloa. Eron huomasi kyllä äkkiä, kun tuotetta rupesi käyttämään. Aivan ihana tuote!

 13. INCI ei ihan vakuuttanut, tuote sisältää todella paljon silikonia ja erilaisia muoveja, jotka varmasti tekevät ihosta kosteutetun tuntuisen mutta eivät oikeasti tee hyvää sen paremmin iholle kuin ympäristöllekään. Nuo tehoaineet (kasviuutteet ym.) on varmasti ihan hyviä mutta niistä olisi kiva nauttia ilman silikonikuorrutusta iholla.

  • Apuaineet voivat myös auttaa kosteutta pysymään iholla, sillä ilman niitä tuote voi olla melko hyödytön ja haihtua vain iholta nopeasti pois. 🙂

 14. Hei,

  Olin jo ihastuksissani nappaamassa tuon sinisen pullon ostoskoriin eleveniltä, mutta sitten kurkkasin vielä tuotteen ainesosia. Missähän kohdassa tässä listassa on tuo hyaluronihappo ja ovatkohan nuo moninaiset kasviperäiset ainesosat kuinka ärsyttäviä? Itselläni on jo käytössä iltaisin Ordinaryn hyaluronihappo ja mietinkin, tarvitsenko enää tätä tai olisiko tämä vielä tehokkaampi…?

  Water, Disodium EDTA,iBis-PEG-18 Methyl EtherlDimethyl Silane, GlyceryliAcrylate/Acrylic Acid Copolymer,lPropylene Glycol, Glycerin,iButylene Glycol, Betaine,lPeucedanum Ostruthium LeaflExtract, Hydrolyzed ViolaiTricolor Extract, Polysorbatel80, Platinum Powder,lVaccinium Myrtillus Fruit/LeaflExtract, Saccharum Officinarumi(Sugar Cane) Extract,lAcer Saccharum (SugarlMaple) Extract, CitruslAurantium Dulcis (Orange)lFruit Extract, CitrusiMedica Limonum (Lemon)iFruit Extract, NelumbiumlNucifera Flower Extract,iNelumbo Nucifera LeaflExtract, Nelumbo NuciferaiRoot Extract, NelumboiNucifera Seed Extract,iPortulaca Oleracea Extract,iGlacier Water, Phospholipid,iCarbomer, Xanthan Gum,iSodium Hyaluronate, AmmoniumlAcryloyldimethyl Taurate/VP Copolymer,lGlycereth-26, Triethanolamine, Ethanol,iPEG-7 Caprylic/Capric Glycerides,lMethylparaben, Phenoxyethanol, PEG-60iHydrogenated Castor Oil,iFragrance

  • Sodium Hyaluronate on hyaluronihappo, joka sitoo 1000 kertaa painonsa verran kosteutta, eli pienikin pitoisuus voi jo tehdä paljon ihmeitä. 🙂

   Riippuu paljon ihosta, kuinka kasviperäiset ainesosat vaikuttavat. Yleisesti tämä on toki hyvin siedetty, mutta aina toki jonkun iho voi olla herkkä.

   Jos The ordinary tuntuu jo riittävän iholle, niin voi toki käyttää yksinkin. Itse tykkään käyttää hoitonestettä ja seerumia, sillä ihoni kuivuu paljon ja kaikki apu kelpaa. 🙂

 15. Tämä on käytössä ollut nyt pari viikkoa ja jostain syystä lähtee rullaantumaan jo yhden kerroksen jälkeen . Mistä tämä murustumisilmiö johtuu joillain tuotteilla?

  • Riippuu varmasti paljon, minkä tuotteen kanssa käyttää ja mitä muuta kasvoilla on käyttänyt. Tavallisesti murustuminen voi johtua siitä, että jotkut tuotteet eivät vain sovi yhteen ja on todella tuuripeliä, millaisia tuotteita yhteen kokeilee. :/

   Itse huomasin myös juuri viime viikolla Suomessa ollessani, että kun olin kerrostanut illalla Huxleyn kasvovettä, tätä hoionestettä, kasvoseerumia ja kosteusvoidetta, ei illalla mikään murustunut, mutta aamulla kun aloin laittaa pestyille kasvoille taas Huxleyn kasvovettä, lähti puhtaaksi luulemalleni ihon pinnalle tulemaan pieniä muruja. Olin käyttänyt samoja tuotteita ongelmitta kotona, joten hämmästelin asiaa hieman, mutta keksin syyn. Käytän kotona tavallisesti kaksoispuhdistusta myös aamuisin, mutta Suomessa ollessani puhdistin laiskuuttani aamulla kasvoni vain yhdellä tuotteella, joten ihon pinnalle oli jäänyt jotain, minkä päälle levitettynä murustuminen alkoi. Kaksi aamua tätä ihmettelin ja kun sitten tajusin kaksoispuhdistaa taas ihoni, ei murustumista tapahtunut enää. Olin todellakin kuvitellut yhden tuotteen puhdistaneen kasvoni puhtaiksi yön jäljiltä, mutta eipä se vain ollut. Kannattaa siis miettiä, mitä muita tuotteita iholle laittaa ja tsekata, ettei iholla voi olla jäämiä muista tuotteista. 🙂

 16. Voi ei, tilasin tietenkin hurmiossani tota punasta kun luin vaan sanan kollageeni

 17. Hei. Kiitos selkeästä ja informatiivisesta blogistasi Virve. Ostin epähuomiossa tuon punaisen Holika Holika collagen -hoitonesteen. Saanko vielä kuulla sinulta, että miksi et suosittele sitä kellekään? Onko siitä mitään hyötyä? Onko siitä jopa haittaa? Lähinnä kysyn siksi, mitä ostamalleni tuotteelle tekisin.

  • En itse suosittele sitä siksi, ettei se tunnu yhtä kosteuttavalta kuin sininen versio, eli se tuntuu ainakin omalta iholtani katoavan eikä jätä yhtä kosteutettua tunnetta. En siis tosiaan keksi, miksi itse suosittelisin sitä kenellekään, kun koen saatavilla olevan parempiakin tuotteita, mutta se ei tietenkään tarkoita, etteikö tuote voisi olla hyvä jonkun iholla. Jos se siis tuntuu omalla iholla hyvältä, niin sitä kannattaa ilman muuta käyttää. 🙂

Kommentointi on suljettu.