Testissä NYX Micro Brow Pencil -kulmakynä

*Sis. mainoslinkin

Olin viimekuussa tilaamassa verkkokaupasta töistä voittamallani lahjakortilla dödöä, kun tilauksen loppusummaan jäi vielä muutamia euroja jäljelle enkä halunnut jättää noita lahjakortin euroja käyttämättä.

Tuumin mielessäni, että seuraava kosmetiikkatuote, joka minun täytyy ostaa tulee olemaan kulmakynä, joten päätin asiaa sen kummemmin ajattelematta käyttää nuo loput eurot kulmakynään, jota pidin edullisena.

NYX Micro Brow Pencil kokemuksia kulmakynä ostolakossa

En tosin ostohetkellä ajatellut, että tuo edulliselta vaikuttava tuote on tosiasiassa kallein koskaan ostamani kulmakynä.

Poimin ostoskoriini paljon kehutun NYX Micro Brow Pencil -kulmakynän, jossa on esiin kiertyvä, kapea terä. Sen kaltaisella kulmakynällä on helppoa piirtää yksittäisiä karvoja ja antaa väriä koko kulmille.

Muistelin myös kuulleeni sävystä Taupe paljon hyvää, joten ajattelin sen olevan hyvä hankinta.

NYX Micro Brow Pencil kokemuksia kulmakynä ostolakossa

Kun kynä saapui, testasin sitä malttamattomana jo vähän etukäteen, vaikka vanha kulmavärini ei ollutkaan vielä loppu. Pidin kynästä paljon, sillä se piirsi hyvää jälkeä.

Sävy Taupe oli kulmissani hieman liian punertava ollakseni täydellinen makuuni, mutta olin siihen silti ihan tyytyväinen.

NYX Micro Brow Pencil kokemuksia kulmakynä ostolakossa

Ottaessani blogipostausta varten kuvia kynästä ja sen pakkauksesta tajusin kuitenkin jutun, johon en ollut ostohetkellä kiinnittänyt huomiota. Luulin, että yhdeksän euroa maksanut kulmakynäni oli edullinen löytö, mutta tosiasiassa se oli aivan helvetillisen kallis.

Kynän ohuen ohut terä nimittäin myös tarkoittaa sitä, että kynä itsessään on myös kevyen kevyt eli suomeksi sanottuna tuotetta on aivan järkyttävän vähän.

NYX Micro Brow Pencil kokemuksia kulmakynä ostolakossa

Tavalliset teroitettavat kulmakynät ovat tyypillisesti painoltaan 1,2 – 1,4 grammaa ja niin Lumenen, Clarinsin, Isadoran kuin useimpien muidenkin merkkien teroitettavat kulmakynät menevät tähän haarukkaan.

Jos kulmakynä on tavallinen kierrettävä kulmakynä, putoaa sen piirtävän kynämassan paino tavallisesti noin 0,2 grammaan, eli jo varsin reippaasti.

Jos kuitenkin siirrytään näihin erityisen ohuisiin kierrettäviin kulmakyniin, putoaa kynämassan koko aivan erityisen paljon. Niiden koko on nimittäin lähes poikkeuksetta 0,09 g tai joillakin merkeillä jopa 0,085 grammaa, eli ei siis yhtä gramman kymmenystäkään.

NYX Micro Brow Pencil kokemuksia kulmakynä ostolakossa

Tässä yhdeksän euroa maksaneessa NYXin kulmakynässä oli itse piirtävää kynää 0,09 grammaa kun taas vaikkapa Lancomen kierrettävä kulmakynä maksoi samassa paikassa 24,80 euroa, eli noin 2,5 kertaa enemmän. Lancomen kulmakynässä oli piirtävää kulmakynämassaa kuitenkin 10 kertaa enemmän eli 0,9 grammaa.

Sama määrä NYX-kulmakyniä maksaisi puolestaan 90 euroa. 

Olinhan minä tiennyt tämän jo etukäteen, mutta nyt olin langennut tähän itsekin. Muistan, kun Eleven lanseerattiin Suomeen ja tein töitä asiakaspalvelussamme, johon tuli säännöllisesti yhteydenottoja kiukkuisilta asiakkailta, jotka olivat ostaneet supersuositun Anastasian ohuen kulmakynän, muta kertoivat olevansa siihen tyytymättömiä, sillä ”eihän näin kallis kynä voi mennä rikki vain parin kolmen viikon käytön jälkeen, kun parin euron Lumenenkin kynästä riittää iloa puoleksi vuodeksi”.

Moni asiakas hämmentyi, kun hänelle kertoi, ettei kynä ole rikki vaan loppunut, sillä toisin kuin Lumenen 1,2 gramman kulmakynässä, oli Anastasian kulmakynässä vain 0,085 grammaa tuotetta, eli ei edes yhtä kymmenystä Lumenen kulmakynän määrästä.

Ei siis varsinaisesti ollut mikään ihme, että kynä loppui jo muutamassa viikossa jos sillä teki muutakin, kuin piirsi kerralla pari kolme hentoa kulmakarvan jäljitelmää.

NYX Micro Brow Pencil kokemuksia kulmakynä ostolakossa

Ohuet kulmakynät ovat minusta hyviä ja käteviä, sillä niillä saa tosiaan hyvin helposti korjattua kulmakarvojen aukkoja yksittäisiä karvoja piirtäen, mutta jos niillä piirtää väriä koko kulmiin, loppuvat ne yllättävän nopeasti.

Päätinkin ottaa oman kulmakynäni käyttöön heti täydentämään käytössäni olevaa Laneigen kulmatyynyä, jolla saan helposti koko kulmiin sävyä, mutta jota parempi tällainen ohut kynä voi olla tarkemmissa tehtävissä.

Jos siis olet joskus yllättynyt uutta kulmakynää käyttäessä siitä, kuinka nopeasti se loppuu, suosittelen katsomaan paljonko se painaa ja mahdollisesti miettimään, tarvitseeko koko kulmameikki tehdä sillä superkalliilla ohuella kynällä, vai voisiko sen yhdistää johonkin toiseen tuotteeseen.

*Jos NYX Micro Brow Pencil -kulmakynä kuitenkin kiinnostaa, löytyy se myynnistä täältä. 

Laneige eyebrow cushion cara two tone Ostolakossa virve vee kulmakarvat

Käytättekö te näitä superkalliita ohuita kulmakyniä ja kuinka kauan ne teidän käytössänne kestävät?

40 kommenttia artikkeliin ”Testissä NYX Micro Brow Pencil -kulmakynä”

 1. Ou mai! Mulla onkin sit huippukallis kulmakynä, kun käytössä on Diorshown ohut kierrettävä kynä… Tarkistin ja siinä on 0,09g tuotetta. Toki niitä pitää ostaa silloin tällöin, mut mielestäni se kestää kuitenkin useamman kk:n käytössä…. Se on vaan niin huippu vrt. tavallisiin teroitettaviin. Aattelin kokeilla halvempaa Isadoraa seuraavaks, joka löytyy sun ”parhaat”-listalta. 🙂

 2. Käytän kyllä. Vertailun paras hinta-laatusuhteeltaan on IsaDora
  Precision Brow Pen Waterproof. Se myös kestää pisimpään. Siinä missä verrokit kuluu loppuun muutamassa viikossa, riittää tätä vielä parin kuukauden jälkeen.

 3. Essencellä on mulle sopivan sävyinen ohut kulmakynä, joka maksaa 2,50€. Siinä tosin on vain 0,05g tuotetta, mutta verrattuna (muistaakseni n. 12€ maksavaan) NYXiin se on edullinen ja laatu on erinomainen. Muoviroskan määrä näissä kynissä vähän harmittaa, mutta yritän sitten jossain toisaalla hyvitellä tekosiani. Yksi kynä kestää aika tarkkaan kuukauden päivät mun käytössä ja meikkaan lähes joka päivä.

 4. Itse tykkään Isadoran kierrettävästä kulmakynästä tosi paljon. Vaikka se on ohut ja kevyt, se kestää käytössä n. puoli vuotta, vaikka käytän sitä lähes päivittän. Itselläni on tosin suht tuuheat kulmat, eli vahvistan vain muotoa vähän ja etenkin kulmakarvan ohutta loppupäätä. Poikaystävä kauhisteli juuri että miten voin maksaa jotain 10€ jostain hiton kynästä, mutta selitin että se kestää pitkään 😀

  Viime kerralla tilasin kynän Lykon nettikaupasta ja se oli pakattu niin ovelasti aaltopahvirullan sisälle että nakkasin sen roskiin! Luulin että se oli vain pehmuste muille tuotteille. Sitten seuraavana päivänä rupesi muisti palailemaan sen verran että tajusin ostaneeni myös kulmakynän. Olin vienyt pahviroskat jo kierrätykseen, mutta kävin taloyhtiön kierrätyshuoneessa penkomassa astioita ja löysin sen rullan. Eli kynä pelastui, mutta Lykolle lähti palautetta 😀

 5. Tähän asiaan liittymättä, pieni kehityspyyntö elevenin sivuille:

  Kaipaisin sivuille erillistä osiota luonnonkosmetiikalle, esim. sellaista kuin vegaanisella ja k-beatylla näkyi olevan. En ollut etsimässä mitään tiettyä asiaa, vaan olisin ollut kiinnostunut katsomaan, mitä merkkejä ja muuta teillä ylipäänsä on valikoimassa, mutta nyt meni samantien hermot, ja lähdin pois.

 6. Mulla on käytössä tuo Nyxin kynä ja kestää ehkä noin 3kk mun käytössä. Hyvä väri ja koostumus. Tiesin kyllä jo ostaessa että tuotetta on erittäin vähän mutta en ole kokenut ongelmaksi. En tykkää terotettavista kynistä ja Nyx on sopivan kova verrattuna edelliseen merkkiin jota kokeilin (en yhtään muista mikä oli).

 7. Moikka! Tämä oli kiva herättelevä postaus siitä, että kannattaa tuotteita ostaessa ottaa huomioon myös se nimenomainen itse meikkituotteen määrä. Korjaisin kuitenkin, että kohdassa, missä vertailet Lancomen ja Nyxin kyniä, niin hinta 0,9 grammalle Nyxin kynää on vain 90 euroa (ei 900 euroa) eli yksi nolla oli tainnut tulla tuohon liikaa.

  • Hahhahhah, apua… Vietän päiväni ajatellen kaiken kokoajan euroissa ja lisäämällä siihen yhden nollan perään kruunuista puhuttaessa, joten olen tainnut tässäkin postauksessa tehdä ajatuksissani niin… 😀 😀

 8. Tämä on mun suosikkikulmakynä! Ollut jo 2–3 tällaista käytössä, mutta en ole ikinä ajatellut, että loppuisi jotenkin erityisen nopeaa (tosin en meikkaa päivittäin). Eipä ole tullut ikinä ajateltua edes koko asiaa, siis sitä, että tässä on tuota tavaraa noin vähän suhteessa muihin kulmakyniin :/

  Sullahan on muistaakseni ollut tällainen vastaava It cosmeticsiltakin? Kumpi on sinusta parempi?

  • Tykkäsin It Cosmeticsista enemmän itse, mutta se ole näitä superohuita vaan perus kierrettävä. 🙂

 9. Jos 0,09 g maksaa 9€, niin eikö 0,9 g samaa tuotetta maksaisi silloin 90€?
  Itse en koskaan meikkaa kulmia, kun on suht tummat ja tuuheat kulmat luonnostaan, niin tyydyn nyppimään, enkä kyllä edes jaksaisi meikata kulmia.

  • Hahhahhah, apua… Vietän päiväni ajatellen kaiken kokoajan euroissa ja lisäämällä siihen yhden nollan perään kruunuista puhuttaessa, joten olen tainnut tässäkin postauksessa tehdä ajatuksissani niin… 😀 😀

 10. Postaukseen oli livahtanut laskuvirhe, jos Lancomen kynässä on kymmenen kertaa enemmän tuotetta sama määrä Nyxin kynää maksaa 90 €, ei 900 €. Paljon toki sekin, mutta ei sentään ihan noin paljoa!

 11. Mulla oli tässä keväällä tuo aivan sama kynä! Tajusin kanssa heti ostettuani, että tavaraahan tässä on ihan todella vähän, ja niinhän siinä kävikin, että kulmakynä ajautui tiensä päähän ennätyslyhyessä ajassa. Vielä kun monesti ruuvasin terää vahingossa vain hieman liian pitkälle, ja kulmiin levittäessä napsahti monta kertaa poikki. Hyvä sävy, hyvä jälki mutta jatkoon ei mennyt, koska loppui tuhottoman nopeasti. Olisiko 1-2kk ollut käytössä, kun varmaan koskaan en ole yhtäkään kulmatuotetta saanut loppuun kulutettua. 😀

 12. Heh, minä viimeksi tänä aamuna tuskailin tämän kynän kanssa, ettei se ole yli puolentoista vuoden päivittäisen käytön jälkeen vieläkään loppunut! En siis muuten pidä liiemmin kynästä, mutta olen sitä kummallista ihmisryhmää, joka käyttää ostamansa tuotteet loppuun, jos ne suinkin ajavat asiansa. 😀 Tämän kohdalla vähemmänkin riittoisa olisi ollut paikallaan.

 13. Itse olen käyttänyt useamman Anastacian ohuen kierrettävän kulmakynän ja minulla ne kestävät päivittäisessä käytössä 2-3 kk. Joudun vielä piirtämään kulmat ihan kunnolla, sillä omani ovat ihan eriparia ja kasvavat harvassa. En kyllä ymmärrä miten sellaisen saisi kulutettua parissa viikossa 😀

 14. Mä ostin Nyxin samaisen kynän muutama vuosi sitten, lähinnä värin takia. Oranssinpunaiseen tukkaan mätsääviä kulmakyniä on aika vähän. Nyx kesti kolmisen kuukautta, eipähän jäänyt jämää kaappiin pyörimään koska sävy (auburn) oli pikkaisen liian keltainen/oranssi. Jatkossa en ole microkyniä ostellut kun huomasin että tavaraa niissä on tosi vähän. Korvasin sen Nyxin puuterimaisella Auburn-sävyssä. On ollut käytössä kohta kaksi vuotta eikä edes pohja näy 🙂

 15. Postaukseen liittymättä, mulla ainakin näkyy tämän postauksen jälkeen 17 mainosta. Apu, Eeva, Avotakka, JBL…hiukan häiritsevä määrä.

  • Kiitos, että sanoit! Kuulin, että on joku A-lehtien bugi, joku muukin bloggaaja sanoi samaa ongelmaa. :/ Muutan elokuussa omilleni, niin sitten päästään ainakin kaikista minusta riippumattomista ongelmista. 🙂

 16. Essencen vastaavanlainen kynä maksaa jotain 3 euroa ja minusta se ei kalpene näille kalliimmille merkeille yhtään, että kannattaa kokeilla jos haluaa päästä edes vähän halvemmalla 🙂

 17. Minä en osaa kyniä enää käyttäkään, kun olen tottunut voidemaisiin kulmaväreihin. Anastasian dipbrowta olen pari purkkia käyttänyt ja nyt on käytössä Macin vastaava. Purkki kestää minulla ainakin vuoden ja jälki on vain niin paljon terävämpää, kuin olen ikinä millään kynällä onnistunut saamaan. Omistan kyllä tämänkin nyxin kynän kun välillä aina hairahdun kuvittelemaan että kynä olisi nopeampi, mutta lähes käyttämättä on jäänyt 🙂

 18. Tämän takia käytän vain tavallisia teroitettavia kulmakyniä: kestää kauemmin, tiedät itse koska tuote loppuu, eikä kynästä tule isoja määriä muoviroskaa! Epäilen myös, että NYXit ja Anastasiat tulevat jostain saman tehtaan linjalta, ovat niin yksyhteen samanlaisia väriltään ja koostumukseltaan, vain pakkaus vaihtelee… 😉

  • Joo, kynätehtaita on maailmassa vain rajallinen määrä ja esimerkiksi kaikki teroitettavatkin kynät tulevat vain parista tehtaasta. Kynien laatu voi kyllä erota toisistaan paljon, sillä sitä varioidaan merkin toiveiden mukaisesti. 🙂

 19. Mä käytän Anastasian Brow Definer kulmakynää, tuotetta 0,2 grammaa hinta 27,10e (Kicks.fi). Kyllähän totaki tuotetta sais tuhlattua vaik kuinka paljon mutta ajan kanssa itse oon oppinut käyttämään sitä niin, ettei tuotetta mee hukkaan ja säilyy käytössä monen monta kuukautta! Ymmärrän kyllä harmituksen jos tuhlaa kynän parissa viikossa, but hey u live and learn 😀

 20. Nyxin ash sävyinen kynä on ollut luottotuote jo useamman vuoden. Yksi kynä kestää minulla päivittäisessä käytössä n3kk. Käytän lisänä puuterimaista kulmaväriä.
  Perinteisillä kynämäisillä kulmakynillä en saa lähellekään niin hyvää ja luonnollista lopputulosta. Ehdottomasti hintansa arvoinen 😀

 21. Noita kyniä saa kyllä tosiaan olla koko ajan ostamassa. Käytin vuosikaudet Anastasian pomadea arkisinkin, päivästä toiseen, ja se 27€ purnukka kesti mulla 7-8kk. Nyt kun ihastuin Anastasian brow definerin helppouteen, saa sen 27€ olla pulittamassa kolmen-neljän kuukauden välein (viikonloppuisin /iltameikissä olen käyttänyt pomadea edelleen). Ei tuo ero mun mielestä liian paha vielä ole, että alkaisin säästökuurille, koska kulmakynää käyttäessä säästää aamuisin monta minuuttia verrattuna pomadeen. Mutta kyllä se vähän mietityttää.

  Mun äidillä taas on käytössä Anastasian brow wiz. Hän ihastui Anastasian tuotteisiin joskus kun meikkasin häntä, niin tilattiin hänelle sitten tuo kulmakynä. Pelkäsin vähän, että se loppuu hänestä liian nopeasti, kun äiti on tottunut niihin perinteisiin teroitettaviin kyniin, mutta kyllä on tuntunut tykkäävän. Kestäisköhän yksi kynä hänellä jonkun kolmisen kuukautta. Toki äitini maksaakin mielellään tuotteista mitkä hän kokee hyviksi ja tykkää selektiivisestä kosmetiikasta, joten tuo anastasian kynä taitaa olla hänen meikkipussissaan edullisemmasta päästä. 😀

 22. Kyllä olen käyttänyt, menossa on jo toinen Zuiin Eyebrow definer, jonka pakkauskoko kierrettävässä muovihylsyssä on 0,4 g ja hinta 20 €. Onhan se tosi hyvä, mutta en enää jatkossa osta, sillä tuote on suhteettoman kallis ja muovipakkaus ärsyttää. Käyttövuoroaan odottaakin jo Benecosin teroitettava kulmakynä, jossa sentään 1,13 g ja hinta vain rapiat 5 €. Lisäksi siinä mukana myös kierreharja.

 23. Huomasin tämän, kun jossain lehdessä oli kulmakynien vertailu. Juttuun oli merkitty hinnat ja painot. Hämästeilin miten valtavan isot erot määrissä on!
  Kaiken huippu oli kun tilasin Dermosilistä huultenkuorinta kynän. Kuvan perusteella (ja Cliniquen huulikiiltokynä silmissä, jonka näköinen tuote on) kynä on kierrettävää mallia. Mutta yllätys, yllätys! Kaikki tuote ON JO näkyvissä! Sen verran mitä kynän päässä sitä on. Tässä linkki vastaavan näköiseen tuotteeseen, jossa taitaa olla yhtä hintsusti tuotetta. https://www.dermosil.fi/fi/products/3915-savya-kirkastava-peitekyna

  • Eikö tuota kuitenkin voi teroittaa ihan normaalisti jos ei kierry esiin?

   • Kylässä ei ole teroitinta. Eikä hylsyn sisällä ole tuotetta. Peiteainetta ei mielestäni tarvitse teroitintaa. Jos teroittaa kuluu vähänkin tuotteet ennätys vauhtia.En ole kokeillut tätä, koska Peyton huulten kuorinta tuotteeseen. Siinä ei ollut juurikaan kuorivia rakeita, eli en saanut sillä toivomaan tulosta.

  • Itselläni on tuo Dermosilin huulikuorintakynä ja kun sen teroittaa, sieltä kyllä tulee lisää 🙂 Teroittui oikein nätisti, vieläpä.

   • Ihanko totta? Ostin omani silloin, kun se tuli valikoimiin. Käyttöohjeessa ei mainittu, että kynää voisi kiertää!

 24. Oma suosikkini olisi Urban decayn brow beater, mutta viimeksi sen loputtua en vain raaskinut ostaa taas uutta. Nyt käytössä Benefitin goof proof ja it cosmetics. Hintavia nekin, mutta kestäneet ihan kiitettävästi jo.

Kommentointi on suljettu.