Parhaat vinkit kevyistä aurinkovoiteista – jaa omasi!

Korviini kantautui vähän aikaa sitten kahden lähelläni istuneen naisen keskustelu:

”En yhtään tykkää aurinkovoiteista! Miksei joku voisi keksiä vartalovoidetta, jossa olisi suojakerroin?”

”No niinpä, onhan kasvoillekin tavallisia kosteusvoiteita, joissa on suojakerroin!”

”Juuri niin, miksei vartalollekin voi olla? Ostaisin heti!”

Kevyt aurinkovoide

Keskustelu hymyilytti minua aluksi hieman, mutta tajusin heti, että tosiasiassa se vaan kieli tottumuksesta siihen, että aurinkovoiteet ovat aina paksuja ja epämiellyttävän tuntuisia iholla ja että nämä kaksi naista vaan kaipasivat aurinkovoidetta, joka ei tuntuisi liian rasvaiselta.

Ja tottahan se on, että monet aurinkovoiteet ovat todella rasvaisen ja paksun tuntuisia iholla. Onneksi ei kuitenkaan ole nykyään enää aikanaan mikään yleismaailmallinen fakta, että jokainen aurinkovoide olisi sellainen. On olemassa vaikka kuinka paljon kevyeltä tuntuvia aurinkovoiteita, joissa on ihoa vartalovoiteen tavoin kosteuttava koostumus.

Kevyt aurinkovoide

Juuri vähän aikaa sitten eräs blogini lukija pyysi minulta vinkkejä kevyen tuntuisesta aurinkovoiteesta. Totuus oli kuitenkin, ettei minulla ollut heittää kovin pitkää listaa omakohtaisista kokemuksista, sillä vietän niin vähän aikaa auringossa kesäisin, ettei minulta oikeastaan edes kulu muita kuin kasvoille tarkoitettuja tuotteita (joita levitä myös rinnustaani tarvittaessa).

En käy oikeastaan koskaan rannalla, harva juttu on tylsempää kuin hiostavassa auringossa pitkään makailu ja kun on toimistotyössä ja viikonloppuaktiviteetitkin keskittyvät yleensä sisätiloihin, ei vartalon iho oikeasti liiemmin kaipaa suojaa muuten kuin satunnaisesti tai paahtavaan lomakohteeseen joskus matkustaessa.

Kevyt aurinkovoide

Minulla ei siis ollut tehdä listaa erityisen kevyeltä tuntuvista, vartalolle tarkoitetuista aurinkovoiteista, mutta halusin silti koittaa edes jollakin tavalla olla avuksi kaikille niille, jotka kaipaavat vinkkejä. Tämän vuoksi ajattelinkin ulkoistaa vinkkien jaon teille, sillä uskon, että monella on varmasti kerrottavana hyviä kokemuksia kevyen tuntuisista aurinkovoiteista.

Kevyt aurinkovoide

Nyt pyytäisinkin siis, että jokainen, jolla on mielessä tuotevinkki ottaisi pienen hetken aikaa jakaa sen perusteluineen meidän muiden kanssa, jotta kaikki hyvää aurinkovoidetta etsivät voisivat löytää itselleen täksi kesäksi sopivan tuotteen!

Mikä on sinun vinkkisi?

(Hei kosmetiikkayritykset ja teidän markkinointiväkenne, tässäpä olisi loistava keino kääriä rahaa tuotteella, joka on jo keksitty, mutta jonka vaan nimeäisitte uudelleen suojakertoimelliseksi vartalovoiteeksi!)

 

Postauksessa näkyvät tuotteet on saatu blogin kautta.

18 kommenttia artikkeliin ”Parhaat vinkit kevyistä aurinkovoiteista – jaa omasi!”

 1. Ei ainakaan nuo ACO:n tuotteet, tai no ehkä ne olivat kevyitä mutta eivät ikinä imeytyneet joten ihan oikeasti se klämäisyys pysyi iholla koko päivän.:D Toivottavasti jollain muulla on parempia vinkkejä!:)

  • Joo, minulla oli juuri tänään käytössä tuo SPF15-voide ACOlta eikä tosiaan mene kuvaukseen sopivien vinkkien joukkoon. 🙂

 2. Sensai Silky Bronze, arvokasta, mutta siinä vaiheessa kun kroppaan laitettava SPF30 ei tunnu yhtään rasvaiselta eikä tahmealta vaan ohuelta, kevyeltä ja jopa viilentää levittäessä niin olen myyty. Sarjassa on myös SPF50 ja kieltämättä hieman kutkuttaisi kokeill, ylettyykö tuo sama ihana koostumus myös niihin. Suomessa tuo SPF30 piisaa kuitenkin jo kummasti.

 3. Dermalocigan protection 50 sport aurinkovoidetta voin suositella. Ei lähmänen laisinkaan 😉

 4. Suojaudun ennemmin hakeutumalla varjoon kuin aurinkorasvoilla, joten kovin monia en ole testannut 🙂 Mutta ihan ehdoton lempparini on Piz Buinin vaahtomainen aurinkosuoja! Se humahtaa ihoon niin hyvin, että sen käyttö melkeinpä pelottaa, koska minne kropan syvyyksiin se tuote siitä iholta katoaa 😀 Mutta mulle ei ainakaan jätä mitään tahmaisia tuntemuksia, normaalisti inhoan aurinkorasvan tuntumaa, vaikka olisi esim. suihkeista tai muista kevyemmistä tuotteista kyse.

 5. Clarinsin aurinkotuotteet <3 Tarvitsen Suomenkin kesässä 50+ suojakerrointa, vihaan rasvoja ja rasvaamista, joten ei kovinkaan hyvä yhdistelmä, mutta Clarinsin 50+ tuotteet <3 Ihana tuoksu, imeytyy ihanasti iholle <3

 6. Acorellen sk30 -spray on koostumukseltaan tosi, tosi ohut, ja enemmän titaanidioksidille tyypillisesti kuivahko kuin rasvainen tai klähmäinen. Käy myös kasvoille meikin alle, kiva kun selviää yhdellä purkilla. Plus tuoksuu ihan taivaallisen hyvältä. 🙂

 7. Ultrasun ja erityisesti Sport sk20 ja kasvoille saman sarjan kasvoille tarkoitettu tuote, joissa sk30 & sk50. En ole vuosiin ostanut mitään muita tuotteita 🙂
  Imeytyvät ihan super-nopeasti eivätkä jätä ihoa yhtään tahmaiseksi.
  Suosittelen!

 8. Vichyn capital soleil-spray, 50 suojakerroin ja silti tosi vartaloemulsiomainen (ei siis lainkaan tahmainen). Mun suosikki!

 9. Garnierin Dry Mist sk30 (se deodoranttipullon näköinen). Imeytyy ainakin mun ihoon hyvin, ei jää lähmäiseksi ja on kevyen tuntuista levittää. Ainut miinus on melko voimakas tuoksu, mua kyllä ei sekään häiritse 😀

 10. Garnierin aurinkosuojaspray on osoittautunut suhteellisen hyväksi ja viilentää myös kivasti. Aavistuksen nihkeä tunnehan tuostakin jää, mutta tosi ohutta ja imeytyy nopeasti. Tuon nihkeän tunteen vielä siedän, mutta onko keksitty aurinkovoidetta joka ei sotke vaatteita ja oikeastaan ihan joka paikkaa?
  Kasvoille voin suositella Ultrasunin aurinkovoidetta kertoimella 30, ainakin vähän rasvoittuvammalle iholle sopii sellaisenaan. Itse käytän ohuelti normi päivävoidetta vielä tuon alla. Toki jos seerumeita käyttää niin sehän passaa myös aurinkovoiteen alle.

 11. No tietysti Lorealin invisible-sarja. Niiden joku taikaspray spf50 (70 löytyy myös!) aerosolipullossa, jonka ”levityksen” jälkeen tuntuu kuin ilmaa olisit laittanut…Ensimmäisillä kerroilla en voinut edes uskoa, että mitään suojaa jäi iholle ja suihkuttelin varmaan puoli pulloa iholle varmuuden vuoksi 😀

 12. Vartalolle ykkönen on Nivean suihkutettava ja viilentävä aurinkosuoja (SK 30). Imeytyy iholle heti eli ei vaadi edes levitystä. Vaikuttaa hyvin paljon kuivaöljyltä. 🙂 Kasvoille ehdoton on Eucerinin mattainen aurinkovoide SK 30 (tai neste?) Hyvin litkumainen tuote, imeytyy nopeasti ja ohuesti kasvoille. Pysyy loistavasti meikin alla ja pitää ihon mattapintaisena. Voi käyttää myös sellaisenaan ja iho ei silti ole öljyinen ollenkaan. Suosittelen rasvoittuvalle tai sekaiholle lämpimästi. 🙂

 13. Etelä-Korealaisen Missha -merkin kaikki aurinkovoiteet. <3 Sk 50 levittyy silkkisen sileästi. Täytyy tilata netistä, mutta esim. Missha Balticsin toimitus tapahtuu nopeasti.

 14. Käytän itse vartalolle Oriflamen sk 50 aurinkosuojasuihketta ja kasvoille The body shopin sk 50 aurinkosuojavoidetta. Molemmat imeytyvät täysin ihoon. Olen kuullut monilta saman mielipiteen. Suosittelen ehdottomasti.

 15. La roche-posayn Anthelios-suihke 50 suojakertoimella on nyt ollut viikon etelän loman ajan käytössä. Ohut ja imeytyy nopeasti 🙂

 16. garnierin kuivasuihkeita käytän vartalolle ja body shopin uusi tuttavuus skin defence spf 50 on tosi hyvä kasvoille 🙂

 17. Japanilainen Biore Watery Essence spf 50 (Amazonilta) on kasvoaurinkovoiteiden kuningatar. Vielä parempi kuin Missha! Olen ollut tyytyväinen päivittäiskäyttäjä yli vuoden ajan, kuin unelma myös meikin alla ja suojaa ankaraltakin auringolta.

Kommentointi on suljettu.