Tavarahaaste-projekti saa jatkoa!

Ilouutisia niille, jotka alkuvuodesta innostuivat seuraamaan tavaroidenvähennysprojektiani. Se saa nimittäin pienen taukoilun jälkeen jälleen jatkoa!
Innostuin vuodenvaihteessa vähentämään omaisuuttani tavoitteena vähintään yhden tavaran päivävauhti, mutta kun helmi-maaliskuussa muutin kevääksi isompaan asuntoon, mahtuivatkin kaikki tavarani sinne niin vaivatta, että innostus niiden vähentämiseen hiipui.
Nyt olen kuitenkin jälleen kesän ajan tavaroineni taas soluasunnon huoneessa miettien, minne työnnän maallisen omaisuuteni kun kesän jälkeen lähden Lontooseen vaihtoon eikä minulle jää Suomeen asuntoa odottamaan. Tämän vuoksi yritänkin jälleen kesän aikana parhaani vähentääkseni tavaroitani siinä määrin, että niiden syksyllä tapahtuva uudelleensijoittaminen sujuisi mahdollisimman kivuttomasti. 
Ihan hirveästi niitä ei ole, sillä lähes kaikki irtotavarani mahtuvat loistavasti sänkyni alle ja yhteen komeroon, mutta niitä on silti minun makuuni liikaa. (Minulta löytyy kyllä pari pahvilaatikollista sekalaista tavaraa kuten kirjoja ja lapsuuden muistoja vanhempieni luota, mutta suljen ne nyt pois laskuista.)
Ja ai niin, tässä ovat muuten vaatteeni (samassa henkarissa tietysti useita). Kaikkien vuodenaikojen kaikki (sisä)vaatteeni. Ne mahtuvat yhteen vaaterekkiin ihan mukavasti siitäkin huolimatta, että muutamien oli pakko päästä Etelä-Korean ostokseni nähtyään kommentoimaan (ihan siellä Vauva-palstallakin asti…), etteivät ymmärrä tällaista järjetöntä vaatteiden hamstrausta, mitä kuulemma harrastan. Tai ylipäätään tätä kamalaa tavaranhamstrausongelmaani, josta selvästi kärsin. 
Joo, tämä onkin todella paha. En tiedä, kuinka voin itsekään elää itseni kanssa näiden tavararöykkiöideni keskellä. Onneksi minulla on aina olemassa asioistani loistavasti perillä olevia ja minut hyvin tuntevia selviä aktiivilukijoita, jotka palauttavat minut aina maanpinnalle. Tuskin kukaan tahtoisi blogata ilman heitä! (Lähde.)
Aion joka tapauksessa tulevan kesän aikana hankkiutua vielä entistäkin tehokkaammin eroon näistä valtavista  tavararöykkiöistäni ja toivon, että syksyllä elämäni olisi entistäkin vähätavaraisempaa. Raportteja asioiden etenemisestä siis tulossa jälleen!
Mitenkäs muilla tavaroidenvähentäjillä on mennyt?

24 kommenttia artikkeliin ”Tavarahaaste-projekti saa jatkoa!”

 1. Pakko sanoa että tuo vaatekasa ei ole mitään omaani verrattuna, joten kärsin sitten ilmeisesti vielä suuremmasta hamstrausongelmasta. 😀

 2. "ihan siellä Vauva-palstallakin asti" hahahah en kestä :'DDD Mutta hyvä, piä jalat maassa ja jätä nämä omaan arvoonsa!

 3. Voi "hurja" mikä määrä tavaraa 🙂 Eipä nuo vauva -palstalaiset ole seuranneet sinua pitkää. Anna palaa vaan samalla linjalla, ihmiset puhuu aina, vaikka eivät tiedä mistään mitään, kyllä maailmaan puhetta ja kirjoituksia mahtuu.

 4. Kadehtien katson tuota ihanan vähäistä tavaramäärääsi. Minulla on muutto reilun viikon kuluttua, ja olen aivan pulassa! Minulla on hamstrausongelma ihan selvästi. Kävin läpi tavaroitani, ja olen löytänyt kaikkea niin kummallista kuten irtirevityt kalenterin kannet noin kymmenen vuoden takaa, parisenkymmentä korukatalogia ja läjän hintalappuja.

 5. Tavaran vähennys kiinnostaa! Luin niitä juttuja talvella sinun blogista ja muistakin. Mihin laitoit ne isomman asunnon sohvapöydät yms. joita esittelit 4 kk sitten?

 6. Minä olen vähentänyt noin puolet tavaroistani puolen vuoden aikana. Jäljellä alkaa olla vain sellaisia asioita, joita käytän jatkuvasti tai ne ovat muuten tärkeitä. Tuntuu hyvältä ja kotikin pysyy siistimpänä.

 7. Haluun tulla sotkeen sun kämpän. 😀 Mut joo, munki pitäis alkaa pistää tavaraa eteenpäin mitä en enää tarvitse. Ensi viikon projektiksi otan vaatteet! Lajittelen kolmeen kategoriaan: pidän tämän vaatteen, myyn tämän vaatteen tai tää lähtee kierrätykseen H&M:lle (sieltä kun saa niitä kivoja alennuskuponkeja ku vie vanhat vaatteet/pyyhkeet/lakanat sinne, ja sit voi ostaa lisää kamaa eli vicious cycle keeps on going!) 😀

 8. Hei vieläkö kärsit siitä kuvien paranteluongelmasta? Itse löysin google+ asetuksista kohdan, jossa tuosta pääsee eroon! "Valokuvat ja videot" kohdasta pikkuisen alaspäin löytyy "Automaattinen parannus" josta voi valita pois/normaali/korkea. Toivottavasti tästä oli apua jos et ole jo aiemmin tuota keksinyt 🙂

 9. Jollei osaa ottaa kaikkia mielipiteitä tai kommentteja vastaan,kannattaako sitten blogia pitää ollenkaan.

  • Hih, eli mitenkä: anonyymeillä on oikeus tulla tänne laukomaan Virvelle ilkeitä perustelemattomia mutu-mielipiteitä, mutta Virvellä ei ole oikeutta olla niistä mielipiteistä eri mieltä? Hmm.

 10. Ihan tässä hävettää oma tavaramäärä sun hallitun omaisuuden rinnalla! Mun on jo puolisen vuotta pitänyt viedä vaatteita kirpparille, mutta hitsi kun se on niin työlästä, etten ole saanut aikaiseksi :/

 11. Juu, meitä löytyy moneen lähtöön. Jätä arvostelut omaan arvoonsa. Blogisi on tosi kiva, luen sitä mielelläni, testaukset ovat mielenkiintoisia ja olen saanut sinulta jo monta hyvää vinkkiä. Kiitos siis ja mukavaa kesän jatkoa! T. Mari

 12. Repesin. 😀 Mun mielestä sä elät askeettisesti parin hassun tavaran keskellä. 😀 En itse kestäis kun oon niin tavararakastaja. Oon kyllä parhaillaan vähennysprojektilla. 🙂

 13. Jee, kiva että tulee jatkoa, mietinkin että minne nää postaukset on jääny! 🙂
  Itselläni on ollut tässä lähiaikoina (puolen vuoden sisällä) kaksi muuttoa, ja kohta tiedossa taas uusi muutto, joten hieman olen saanut taas ylimääräisiä tavaroita pois. Mulla suurin "ongelma" on ehkä koriste-esineet, vaikkei niitäkään enää paljoa ole jäljellä, niin mun makuun ehkä liikaa. Musta tuntuu että jotenkin tän sun blogin kautta mullekin iski se, ettei tavarat oo niin elintärkeitä, ja niistä pitää välillä luopua 🙂 Ja mulle onkin tullut aina hyvä fiilis kun oon päässyt jostain turhasta tavarasta eroon, ettei tarvii enää "pyöritellä" turhia täällä. Seuraavan muuton ohella voisi taas jotain turhia huonekaluja viedä vanhempien luokse, ja ehkä käydä se vaatekaappikin taas läpi 😉

 14. Mun tavaranvähennys on ollut jäissä stressaavan elämätialnteen takia, mutta jatkuu kesäloman alkaessa. Vähennystä kaipaavat vaatekaappi (pitää myös päivittää vaatetusta hieman siistimpään), kosmetiikka, kodin tekstiilit ja astiat sekä kirjat.

 15. Älä välitä ilkeistä kommentoijista. Heillä on todennäköisestii paljon enemmän tavaraa kotonaan.. Eihän tuossa sitä paitsi edes ole paljon! Kommentoijat tukehtuisivat jos näkisivät minun (varmaan ihan keskimääräiset) röykkiöni. Netissä on vain niin helppo ilkeillä ja päteä, jos oma elämä on tyhjää. Kiitos kivoista blogeistasi tähänkin asti ja kirjoitusintoa!

 16. Minulla on oikeasti ihan järjettömästi vaatteita, vaikka olen viime vuosina karsinut niitä moneen kertaan… Muun tavaran suhteen minulla onkin vain välttämätön. Suunnilleen. 🙂

 17. Vieläkin naurattaa vauva-palsta! 😀 Siellä tosiaan on taidettu lukea yksi ainoa postauksesi… Voisin lyödä vetoa, että jokaisella siellä pahasti kommentoineella on todellisuudessa enemmän kamaa kuin sinulla. Toisaalta vauva-palstoista on tällaisen huvin lisäksi kyllä hyötyäkin; monesti olen sieltä löytänyt ratkaisun kun olen googlettanut jotain random-ongelmaa. 😀 Muttajoo, myönnän että olen hieman kateellinen askeettisuudellesi, nimim. tätäkin voi joskus tarvita ja tällä on niin paljon tunnearvoa ja tämä on niin kaunis ja minä niin liikutun kun katson tätä kuviointia ja ja ja… 😛

 18. Minustakin noissa keskustelupalstoilla etsimällä etsitään eri blogeista moitittavaa ja luin myös tuossa kirjoituksessa mainitun ketjun. Siinä ei ehkä niinkään ruodittu tavaran määrää, vaan sitä oravanpyörää, jossa koko ajan tulee lisää tavaraa ovista ja ikkunoista. Sitten taas pienennetään tavaramäärää minimiin ja taas tulee lisää. Minusta olet vain ihminen ja blogissasihan olet itsekin asiaa käsitellyt tuoltakin kantilta, mutta joillakin ihmisillä tuntuu olevan vaan tarve lukea heitä ärsyttäviä blogeja ja kirjoitella niistä keskustelupalstoille 🙂

 19. Hei,

  ymmärrän että epäkohtiin tartutaan netissäkin ja vaikka nimettömänä, mutta suosittelen että silloin ollaan varmoja että kohde on oikea. Jota mielestäni et noissa hamstraus jutuissa todellakaan ole millään mittakaavalla. Tuollaisella ympäriinsä blogeissa huutelulla nolaa vain itsensä, vaikka nimetön niin tietää tämä ihminen itse asian. Toivotaan että joskus joku korjaa käytöstään kun tajuaa asian.

  Halusin myös kiittää sinua siitä yhdestä raitamekosta jonka laitoit eteenpäin. Sain viimein kokeiltua sitä ja sopi hienosti päälle 🙂 Joten kiitokset ja kunhan sateet loppuu niin pääsen sitä ulkoiluttamaan.

 20. Onpa asunnossasi siistiä. Jospa saisin itsekin järjesteltyä tavaroita nätimmin ja pienempään tilaan. Pidän kosmetiikkapostauksistasi eniten ja ymmärrän kyllä, että sinulle on työn puolesta tullut paljon ilmaista kosmetiikkaa, jotka sitten laitoit eteenpäin kun et niitä ehtinyt käyttää.

  Tavarantyhjennysoperaatiostasi sanoisin, että olen itsekin vähän ihmetellyt miten nopeasti hankit uutta vanhan tilalle. Tulee tunne, että vähennät tavaraa ehkä sen takia että voisit ostaa uutta ja hienompaa – ja pääsisit kokemaan myös pientä ostoshuumaa (tuttua kyllä myös itselle). Tavoite ei siis olekaan minimalistinen elämäntyyli, vaan se että tavaraa menee ikään kuin putkesta läpi ja koko ajan on jotain uutta.

  Ruudun tältä puolelta homma näyttää välillä oikeastaan jojoilulta. Kukin kuitenkin tyylillään. Olen itse pohtinut sitä, että tavaralla ei ole enää arvoa, kun se on helppo hankkia myöhemmin uudelleen pikku rahalla, toisin kuin ennen vanhaan. Pitkällä tähtäimellä laatu kuitenkin maksaa itsensä takaisin.

  /Emilia

 21. vauva-palstaa en harrasta, mutta kommentoin tuohon korea-postaukseesi mielestäsi asiattomasti (jos nyt muistan muotoilun oikein). kuluttaminenkin on suhteellista, ja aiemmalla kommentillani en toki tarkoittanut etteikö ihmisellä vaatteita pitäisi olla, vaan enemmän blogistasi heijastunutta yleistä kulutusasennetta – enkä tarkoita tällä vain ostamista vaan myös esim. sitä lentämisen paljoutta, laivalla työssäoloa yms. helposti sitä lähtee varmaan oma suhteellisuudentaju, mutta asiaa voi lähestyä vaikka siten, että maailmassa on yli 7 miljardia ihmistä. mitä jos kaikki kiinalaiset ja intialaiset alkaisivat kuluttaa kuten minä? mitä jo kriisissä olevalle ekosysteemille tapahtuisi? tuon vaaterekin perusteella sun vaikka muhun verrattuna melko paljonkin vaatteita (jos joissain on kaksi tai seampia), ja olen ihan tavallinen opiskelija enkä mikään resupekka ja tulen hyvin toimeen. toisin sanoen, kaikki on niin suhteellista. sulle koreaan lentäminen ja shoppailu on maltillista kuluttamista, maapallolle ei.

  mielestäni on aika erikoista, kun saa aiheesta kritiikkiä, ja vastaa siihen… no, kai tuota nyt ironiaksi voi sanoa, vaikka lukijana siitä välittyi mulle ehkä enemmän herneiden nenäänvetäminen. en aiemmalla enkä tällä komenttillani mitenkään "hyökännyt" sua ihmisenä kohtaan enkä yrittänyt tulla moralisoimaan, vaan olen vaan niin surullinen siitä, kun ihmiset eivät tunnu ymmärtävän miten kriittistä aikaa koko ihmiskunta elää ja sitten sitä tuotetaan järjettömät päästö- ja jätekasat, muista eettisistä ongelmista (esim. halpavaatteiden työolot ja ekologinen rasitus) puhumattakaan. kun tarkkailee monia, niin alkaa vaan ärsyttää se tosiasioista irtaantunut maailmankuva… keskimääräinen länkkäri tosin taitaa elää fantasiansa kautta.

  cheers Virve, älä loukkaannu kritiikistä vaan koeta miettiä, onko terävässäkin ilmaisussa jotain todenhippuja, ja olisiko omassa toiminnassa parantamisen varaa (niinkuin meillä kaikilla on ehdottomasti, toisilla enemmän, toisilla vähemmän).

 22. Pakko tavaroiden läpikäynti on vähintään edessä, kun tämän kuun aikana pitäisi omaisuus muuttaa toiseen asuntoon. Tilaa tulee olemaan omassa käytössäni suunnilleen saman verran, mutta pitää silti käydä läpi mitkä tavaroista vievät vain turhaan tilaa.

Kommentointi on suljettu.