Parhaat tuotteet finnien hoitoon

*Sis. mainoslinkkejä

Melkoisen moni meistä kärsii finneistä. Toiset usein, toiset silloin tällöin ja jotkut onnekkaat tuskin koskaan. Olen käynyt itse läpi pari lopputuloksen kannalta totaalisen turhaa antibioottikuuria, ihoa ärsyttänyttä lääkevoidekuuria ja kaksi Roaccutan-kuuria, joista jälkimmäisin toi parhaan ja kestävimmän pelastuksen. (Ensimmäinenkin Roaccutan kuuri auttoi, mutta kun tilapäisesti jouduin sen jälkeen lopettamaan hetkeksi e-pillerit, menivät hormonini sekaisin ja epäpuhtaudet palasivat).

Saan edelleen erityisesti hormonipohjaisia finnejä ja niinä kausina, kun työ vie energian ja ruuan laatuun satsaaminen on vähemmällä, ilmaisee ihoni herkästi mielipiteensä sen laiminlyönnistä ja protestoi finneillä. Kokeilen paljon erilaisia tuotteita niiden alas ampumiseen ja totaaliseen eliminointiin tai vähintäänkin niiden aikaansaaman kriisin hallintaan, joten voisin kokemukseni pohjalta nimittää itseäni jo ihan päteväksi tyypiksi finnituotteiden suositteluun.

Kokosin tähän postaukseen ylivoimaiset suosikkituotteeni yksittäisten finnien nitistykseen: 

Parhaat tuotteet finneille

FOREO ESPADA

Uusi FOREO ESPADA on finnien nitistykseen kehitetty ihmelaite, joka on ollut minulla kohta pari kuukautta testissä. Laitteen teho perustuu siniseen LED-valoon, jota käytetään nitistämään tulehdusta aiheuttavia aknebakteereja (Propionibacterium acnes eli tuttavallisemmin P. acnes). Laitteen sormenpään kokoisella valolla käsitellään yksittäistä epäpuhtautta noin kahden minuutin ajan 30 sekunnin jaksoissa tulehduksen rauhoittamiseksi.

Olin aluksi tietysti skeptinen laitteen suhteen, mutta sinistä LED-valoa käytetään tunnetusti aknen hoitoon, joten kiinnostuin kokeilemaan vekotinta. Laite ei kuivata jo olemassa olevia finnejä, mutta nopeuttaa tulehduksien paranemista selvästi. Erityisen loistavaksi se on osoittautunut silloin, kun sen ehtii ottaa käyttöön näpyn tehdessä vasta tuloaan. Olen onnistunut torjumaan jo monen näpyn kohoamisen iholle tämän laitteen ansiosta ja tämä on minusta loistava jatkumo FOREO-laitteille.

FOREO ESPADA -laitteesta voi lukea lisää tästä blogipostauksestani.

*FOREO ESPADA -laitetta myy verkossa Elevenin verkkokauppa täällä.

Parhaat tuotteet finneille

Mario Badescu Drying Lotion

Tämä taikaneste on ihmetuote, joka myy aivan käsittämättömiä määriä. Olen ylistänyt tätä täsmähoitotuotetta blogissani jo aiemminkin ja aiemman postaukseni siitä voi lukea täältä.

Tämä täsmätuote on aivan loistava valinta olemassaolostaan ilmoittaneille näpyille, jotka haluaa äkkiä kuivattaa pois. Kirkkaan nesteen pohjalla on vaaleanpunaista sakkaa, johon vanupuikon kärki dipataan ja jota levitetään yksi epäpuhtauden päälle tekemään taikojaan. Tuote puhdistaa, rauhoittaa ja kuivattaa epäpuhtautta nopeuttaen sen katoamista.

*Mario Badescu Drying Lotion löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Parhaat tuotteet finneille

Finnitarrat

Yksittäisten näppyjen päälle yöksi asetettavat finnitarrat ovat minusta mitä parhain keksintö näppyjen hoitoon. Ne auttavat suojaamaan epäpuhtautta ja ehkäisemään sen tulehtumista sekä nopeuttavat sen paranemista. Olen kokeillut ”tavallisia” finnitarroja esimerkiksi Misshalta (postaus niistä täällä) ja viimeisin ihastukseni ovat mikroneuloilla varustetut finnitarrat, joista voi lukea lisää täältä.

Näistä jälkimmäiset sopivat erityisen hyvin nimenomaan ihonalaisten pahkuroiden ja kystisten finnien hoitoon, sillä niiden ohuet mikroneulat painautuvat ihon pintakerroksiin ja pääsevät liuetessaan vapauttamaan sinne hoitavia aktiiviaineita.

Missha Speedy Solution Anti Trouble Patch -finnitarroja voi ostaa eBaysta täältä* ja mikroneuloilla varustettuja finnitarroja puolestaan täältä*.

Parhaat tuotteet finneille

Bepanthen Emulsiovoide

Valitettavasti finni ei lakkaa olemasta riesa vielä siinäkään vaiheessa, kun sen märkäpää on kuivunut kadoksiin. Iholle jää usein pitkäksikin aikaa jälki, jota voi olla varsinkin aluksi hankala peittää, koska iho on vaurioitunut. Bepanthenin siniraitainen Emulsiovoide on luottotuotteeni, joka on palvellut minua teinistä asti. Levitän sitä iltaisin näkyvän nokareen finnin päälle ja annan sen vaikuttaa yön yli.

Ihovaurioiden korjaamiseen kehitetty apteekkituote auttaa nopeuttamaan finnin paranemista, minkä ansiosta finnin jättämä jälki on helpompaa meikata piiloon usein jo heti seuraavana aamuna. Käytän tuotetta tavallisesti useana peräkkäisenä iltana, kunnes tilanne on vihdoin helpottunut ihon korjauduttua.

*Bepanthen Emulsiovoidetta löytyy myynnistä verkkoapteekista täältä.

Parhaat tuotteet finneille

Mitä jos finnejä on enemmän?

Nämä kaikki täsmätuotteet sopivat täydellisesti yksittäisten näppyjen hoitoon, mutta jos iholla on enemmän epäpuhtauksia, voi tilanne tuntua toivottomalta. Minulla on tähän kaksi suositusta.

BHA-happoa sisältävät ihonhoitotuotteet sopivat täydellisesti epäpuhtaan ihon hoitoon, sillä rasvaliukoisuutensa ansiosta BHA-happo pääsee imeytymään ihohuokosiin ja kuorimaan niitä sisältä päin, mikä ehkäisee epäpuhtauksien muodostumista. BHA-happoa sisältäviä kasvovesiä, seerumeita ja hoitonesteitä on saatavilla erityisesti korealaisten kosmetiikkamerkkien valikoimasta ja yksi suosituimpia tuotteita on tässä aiemmassa postauksessani esittelemäni COSRX BHA Blackhead Liquid, joka sopii sen nimestä huolimatta mustapäiden lisäksi myös finnien hoitoon. Tuotteen myyjiä löytyy eBaysta täältä*.

(Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea lisää BHA-hapoista.)

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Käynti ihotautilääkärillä

Käynti ihotautilääkärillä voi ihan oikeasti pelastaa monen ihon ja moni arkailee sitä turhaan miettien, että ei tämä nyt ole niin vakavaa. Ei sen tarvitsekaan olla. Jos oman ihon tilanne häiritsee itseään edes ihan vähän, niin ihotautilääkärille vain ja mars.

Moni pelkää minusta jopa hieman turhaan Roaccutan-kuuria kaikkien kauhutarinoiden perusteella, mutta koska kuuriin kuluu maksa-arvojen tsekkaukset ja kuivuvaa ihoa voi kosteuttaa tehokkailla tuotteilla, ei sitä minusta tarvitse turhaan pelätä.

Epäpuhtaudet ja akne jättävät pahimmillaan läpi elämän kestäviä arpia kasvoihin, jotka voi myöhemmin kokea harmillisina. Ihotautilääkäreillä on ehdottaa muitakin vaihtoehtoja, joten suosittelen käyntiä siellä sydämestäni.

Parhaat tuotteet finneille

Mitkä ovat teistä parhaita täsmätuotteita finnien hoitoon?

19 kommenttia artikkeliin ”Parhaat tuotteet finnien hoitoon”

 1. Hyvät neuvot! Minäkin suosittelen ihotautilääkäriä. Minulla ei koskaan ole ollut valtavaa aknea, mutta koko aikuisikäni jonkin verran näppyjä, varsinkin leuassa, hormonisyklin mukaisesti. Kuvittelin, että näin tämä vain on. Sitten 35-vuotiaana menin ihotautilääkärille gynekologin sivulauseen seurauksena (ihoasi voitaisiin muuten varmaan hoitaa, voisit käydä dermatologilla). Ja kas, siellähän oli monia erilaisia hoitomahdollisuuksia joista minulle määrättiin Roaccutania paljon miedompi lääkehoito. Joka auttoi muutamassa kuukaudessa! Nyt olen jo kolme vuotta ihastellut ihoani ja sileätä leukaani. Kannatti!

  • Joku antibioottikuuriko vai mikä? Olen antibiootteja joskus syönyt, mutta ei siitä ollut pitkään apua. ROAa en halua. Minulla on juurikin hormonaalista aknea, aina kuukautisten jälkeen on odotettavissa, että naama räjähtää.

   Aiheeseen, käytän itse täsmähoitona Avenen retinolivoidetta, sinkkivoidetta kuivatteluun ja arpiin antioksidantteja sekä Bepanthenia.

 2. Miksi Eleven ei enää myy noita COSRXin blackhead -ja whitehead eliminating -tuotteita? Tarvisin just jonkun ”hapokkaan” tuotteen liuottamaan ihon sisäisiä valkopäitä. En itse oikein luota eBayhyn…:/

  • Toivotaan, että saadaan pian lisää. Pieni toimituskatkos tällä hetkellä, mutta suuri prioriteetti meille saada lisää. 🙂

 3. Ella Bache: Creme intex2 tahna yöksi tulehtuneen epämääräisen finnirykelmän päälle ja seuraavana aamuna näyttää nassu jo paljon paremmalta.
  Se on paras finnisurma, jota olen koskaan kokeillut…ollut 80-luvun varhaisteinifinneissä jo apuna.

 4. En kyllä pitäisi ihotautilääkäriäkään minään ihmemiehenä/naisena, joka aina osaa oikeat keinot..
  Elämässä moneen kertaan ärtyneen ja tulehtuneen ihon kanssa taistelleena ja monen lääkärireissun käyneenä sekä aknen että atooppisen ihottuman oireilun takia, niin luotto lekureihin on aika matala. Hyvää tahtoa ehkä heillä oli, mutta yleinen reaktio oli vain ’no sulla nyt on herkempi iho’ tms…
  Toisaalta, tästä on vuosikymmeniä, nykyään ihoni on ehjä ja hyvinvoiva kotikonstein (ravinto jne). Mutta on aika hyytävää saada nuorena kuulla vähätteleviä kommentteja ihohelvetin keskellä. Parhaan avun sain aikoinaan akneen kosmetologilta (Schrammekin kuorinta) ja lämpimämpään ilmastoon muuttamisella…

 5. Pakko sen verran kyllä kommentoida, että vaikka Roacuttan tuokin monille avun akneen, niin sen ei pitäisi olla kuin vasta viimeinen keino jos mikään muu ei tehoa, on se sen verran tujua tavaraa kuitenkin. Ne maksa-arvojen testaukset ja muut tehdään ihan syystä, koska riski on aina olemassa että elinvaurioita voi tulla. Se että kasvoihin jääneet aknearvet voi kokea myöhemmin ”harmillisina” ei minusta ole ihan verrattavissa vaikutuksiltaan siihen että pahimmillaan jopa menehtyy maksavaurion seurauksena tai vaurioittaa sikiötä, jos on tietämättään raskaana (kärjistettyä, tiedän, mutta ymmärtänet pointtini). Toki on jokaisen oma asia punnita noita asioita, ja jos tuntuu ettei muu auta niin sitten voi sen kuurin ottaa. Kunhan kaikki vain ovat tietoisia myös niistä puolista mitkä voivat mennä vikaan 🙂 Ei se ole turhaa kauhistelua, vaan päinvastoin realismia, mikä on tarpeen noita asioita harkitessa.

  • Siis eihän roaa saa ihotautilääkärikään määrätä kuin vasta sit, jos paikallishoidot ja useammatkaan antibiootit eivät oo tuoneet apua. Itse olen parhaillaan elämäni ensimmäisellä isotretinoin kuurilla, kun ab-kuuri ja hoitovoide toi avun siksi aikaa, kun kuuri kesti ja parissa viikossa naama pamahti pahemmaksi, kuin mitä se kuurin alussa oli. Itse sain hormonaalisen aknen minipillereistä, eikä se kertakaikkiaan ottanut parantuakseen vuodenkaan odottelun jälkeen, joten kyllä itse ainakin otan kaikki keinot käyttöön, että saisin terveen ihoni takaisin. Arpia mulla ihan varmasti jää isotretinoidista huolimatta, mutta se on pieni paha tähän kipeään ja täynnä finnejä olevaan naamaan ja kaulaan verrattuna. Ja sivuoireitakaan en pahemmin ole maltillisella päiväannostuksella saanut ja veriarvot on olleet hyväy koko ajan. Siksihän niitä seurataan tiheään kuurin aikana, että se voidaan tarvittaessa keskeyttää, jos aiheuttaa maksavaurioita tmv.

   • Aaah, juuri tuttu sanoi ihotautilääkärillä käytyään hänelle olleen kerrottu, ettei antibiootteja enää liiemmin määrättäisi? Minulle ne ainakin olivat täysin turhia, sillä vasta parin kuukauden syömisen jälkeen tilanne helpotti hieman, sitten iho ehti kuurinloppuun syömisen jälkeen olla muutamia viikkoja ookoo ja sen jälkeen taas näpyt alkoivat palata.

    • Varmaan riippuu tietysti ihan ihotautilääkäristäkin, mutta ainakin tämä, jolla itse käyn sanoi, että varsinkin lievempään akneen lähdetään ensin kokeilemaan antibioottia ja jos se ei tuo apua niin sitten viimehädässä isotretinoin 🙂 Itselläni iho alkoi antibiootista parantua ihan parissa viikossa ja oli entisellään sitten lähes koko kuurin ajan (5kk), jos hirveää rasvoittumista ei lasketa, mutta siis finnit sai kyllä antibiootilla kyytiä, mutta tosiaan ne palasi kyllä äkkiä takaisin kuurin loputtua. Nyt toinen kuukausi menossa isotretinoidia ja ainakaan vielä ei kyllä näy minkäänlaista muutosta ihon kunnossa, mutta sehän ei tosiaan käsittääkseni poistakaan tulehdusta, kuten antibiootti eikä siten toimi yhtä nopeasti, vaan vaatii toimiakseen sen, että lääkettä on kertynyt tietty määrä kroppaan ja sitten iho alkaa paranemaan nopsaan. Tosin rasvoittuminen mulla jäi pois jo ihan ekalla viikolla kuurin alusta, mikä helpottaa elämää kivasti, kun meikki pysyy taas naamassa entiseen tapaan, eikä tarvi olla puolen tunnin välein puuteripaperi kädessä 😀

     • Antibiootit tehoaa tosiaan akuuttiin tulehdukseen, mutta myös vaikuttaa hyvään bakteeritaspainoon kielteisesti.. Terveelle iholle on välttämätöntä oikeanlainen bakteerikanta. Kuten kaikki tiedämme 🙂

 6. Itse olen käynyt kosmetologeilla sekä ihotautilääkärillä ja söin jopa jonkun lääkekuurinkin, tosin en enää muista mitä niistä. Auttoivat kyllä pahimpaan, kuurin jälkeen kävin myös vaihdossa aurinkoisessa maassa, missä valon määrä teki iholle hyvää. Vaihdossa ollessa opin myös juomaan kunnolla vettä, mikä on auttanut ihon kuntoon jossain määrin. 🙂
  Omia suosikkeja näistä apuvälineistä on cosRXin finnitarrat! Lisäksi tietynlaiset sheet maskit auttavat tosi hyvin, esim. vihreä tee, bija ja minttu. Tällä hetkellä aha/bha-tuote mietinnässä. 🙂
  Tosi kiva postaus jälleen kerran!

  • En oikein tiedä, mitä se mustapäille tekisi, sillä sen tarkoitus on nimenomaan kuivattaa näppy ja rauhoittaa tulehdusta, mutta mustapää taas pitäisi saada ulos ihohuokosesta eikä ihon pinnan kuivattamisesta ole siinä mitään hyötyä – päin vastoin voi jopa hankaloittaa mustapään ulos saamista. En siis käyttäisi siihen tarkoitukseen. 🙂

 7. Sinkkikuuri. Toimii antibioottikuurin tavoin, mutta ei sekoita bakteerikantojani yms. niin pahasti.
  Samaa on myös toki se, että tämä toimii vain kuurin ajan. 🙁
  Usein otankin sinkkiä välillä isompina annoksina ja toisinaan vain joka toinen päivä. Jos olen pitkän aikaa ilman, tämän huomaa kasvoista ja etenkin leuasta. Tiedostan, että jotakin vaikutusta sinkilläkin on hivenainetasapainoon. Kovin suuria annoksia ei myöskään suositella käytettäväksi pitkän aikaa. Mutta toistaiseksi mitään pahaa sivuvaikutusta ei ole ilmaantunut. Joskus olisi mielenkiintoista lukea tutkimustietoa sinkin vaikutuksesta akneen ja muuhun hyvinvointiin. (Jotakin huonoa tällä on myös oltava, koska sitä ei suositella kaikille…)

 8. Kristallisuolasaippuan ostettuani kaikki finnihuoleni on pois pyyhkäisty. Käytän joka ilta ihon puhdistamisen jälkeen. Finnejä ei ole tullut läheskään niin paljon kuin ennen, ja iho on muutenkin paremmassa kunnossa. Jos finni kuitenkin ilmaantuu, niin riittää, kun suolasaippuaa pyyhkäisee siihen päälle yöksi. Aamulla ei ole finnistä jälkeäkään. Melkein itkin ilosta kun tuon tajusin, ei enää kolmen viikon finnejä! Pikkunäpyt otsasta on kadonneet melkein kokonaan sen jälkeen, kun otin tuon mukaan ihonhoitorutiiniin.

Kommentointi on suljettu.