Bloggaajan unelmapäivä Lumenella

Bloggaaminen on vuosien varrella tuonut minulle paljon sellaisia asioita, joita en olisi muuten varmasti koskaan päässyt kokemaan. 
Se on tuonut minulle paljon erilaisia kokemuksia joista sen luultavasti parhaimman pääsin kokemaan Lumenella viime perjantaina, kun minä ja kuusi muuta bloggaaja olimme kutsuttuja aivan erityiselle vierailulle.
Vierailu alkoi suunnattoman mielenkiintoisella luennolla, jonka meille piti Lumenen trendeistä ja innovatiivisuudesta huolta pitävä Maarit Veromaa, jonka työnkuvaan kuuluu tutkia ja analysoida trendejä.  (Samainen nainen on muuten se, joka keksii sävyille nimiä!)
Trendien analysoiminen tapahtuu kosmetiikkapuolella samalla lailla kuin vaatealallakin. Maarit tekee yhteistyötä trenditoimistojen kanssa selvittäen, millaiset sävyt ja esimerkiksi tekstuurit sekä efektit ovat tulevina kausina in. Myös raaka-ainetoimittajilta ja pakkausvalmistajilta saadaan uusien innovaatioiden myötä ideoita uusiin tuotteisiin. Ideoita kerätään myös muotiviikoilta ja alan messuilta, jonne varsinkin juuri raaka-ainetoimittajat ja pakkausvalmistujat kokoontuvat esittelemään uusimpia innovaatioitaan alan yrityksille. Maarit kertoo seuraavansa työssään tietysti myös paljon lehtiä sekä nykyään tietysti myös blogeja, sillä niillä on trendien luomisessa kasvava merkitys.
Meikkitrendejä ennustetaan yleensä noin puolentoistavuoden päähän, mutta sen pidemmälle ei asioita uskalla vielä lyödä lukkoon. Homma alkaa siitä, että Maarit käy läpi, mikä on tulevana ajankohtana trendikästä ottaen huomioon paitsi värit ja tekstuurit mutta myös sen, mitä kuluttajat haluavat meikiltä sen teon kannalta. Onko toiveena läpikuultava lopputulos, täysin matta ja peittävä pinta vai jotain muuta? Tämän jälkeen hän käy antamansa suositukset läpi yhdessä meikkitiimin kanssa, tuotepäälliköiden kanssa tehdään workshoppeja ja sitten aletaan tekemään päätöksiä. Maarit kertoikin, että kevään ja kesän 2016 lookeista oli juuri päätetty aikataulullisesti, mutta loppuvuosi 2016 oli vielä hieman auki. Haastavinta onkin osata tuoda oikea tuote markkinoille juuri oikeaan aikaan, sillä jos tuote on myynnissä jo ennen kuin siitä on tullut yleinen trendi voi se olla jopa floppi muiden firmojen kerätessä vastaavasta tuotteesta rahat sen myöhemmin lanseeratessaan. 
Kyselimme tietysti tämänhetkisistä ja tulevista trendeistä, joista Maarit kertoi yhtenä suuntana olevan selkeästi samojen raaka-aineiden lainaamisen tuotetyypistä toiseen. Enää esimerkiksi välitöntä heleytystä tuovat pigmentit eivät ole vain värikosmetiikan puolella vaan ne on tuotu myös ihonhoitoon. Ihonhoidossa ”bouncy” on tekstuureissa in, mikä näkyykin jo erityisesti uusissa ja trendikkäissä yön yli pidettävissä kasvonaamioissa, joiden kimmoisia koostumuksia sana ”bouncy” todellakin kuvaa. Tällä hetkellä Etelä-Korea on vahva vaikuttaja kauneudenhoitomaailmassa, mutta Brasilian aavistellaan tulevan uutena vahvana suunnannäyttäjänä. Myös uudet ja innovatiiviset tuotteiden annostelutavat ovat olleet viimeaikoina esillä paljon ja tuotteiden pakkaaminen kekseliäisiin ja kenties jopa toisista tuotetyypeistä lainattuihin pakkauksiin on yhä näkyvämpää.
Jo se, että pääsin kuulemaan Maaritin kiinnostavaa esitystä oli mahtavaa, mutta eipä se hauskuus vielä siihen loppunut. Tämän jälkeen me bloggaajat pääsimme nimittäin tekemään jotain ihan uskomattoman huippua.
Tapasimme nimittäin Lumenella laboranttina toimivan Marin, jonka suurin ylpeyden aihe oli häneltä  kysyttäessä Lumenen uuden mattameikkivoiteen koostumus. Mari siis kokkailee työkseen Lumene-reseptejä muun laboratorion väen kanssa vastaten niistä tuotekoostumuksista, jotka meillekin päätyvät käyttöön. Aika huikean kuuloinen työ!
Ja arvatkaapas, mitä Mari päästi meidät tekemään? Me saimme jokainen sekoittaa itsellemme oman uniikin luomivärisävyn!
Mari oli kilttinä hoitanut pohjatyön meille valmiiksi ja luomiväripohjan valmistusvaiheessa meille riitti, että sekoitimme valmiin jauhepohjan ja raaka-aineet yhteensitovan nestemäisen seoksen keskenään saaden pienen kemistifiiliksen, mutta pitäen asiat helpolla tasolla. 
Tämän jälkeen meillä olikin sitten vapaat kädet toimia oman elämämme trendsettereinä ja sekoittaa ihan oma luomiväri! Ihan tosi, ihan ihkaoma Lumene-luomiväri!!!
Värejä oli tarjolla vaikka kuinka ja vain mielikuvitus oli rajana. Luomiväripohjan sekaan sai heitellä mitä sävyjä halusi ja minkä verran mitäkin vivahteita vain tahtoi Marin antaessa kysyjille neuvoja oikeiden sävyjen saamiseen.
 
Tarjolla oli myös Marin laatimia valmiita sävyreseptejä valikoimissa jo valmiiksi olemassa olevista sävyistä, mutta kukapa niihin tyytyisi, kun mahdollisuutena oli kerrankin laatia se ihan oma uniikki sävy!
Kun sävysekoitus oli valmis, sekoitettiin massa nopeasti tasaiseksi käsikäyttöisellä sekoitimella. 
Olin ajatellut, että saisimme sävyn kotiin lähetettynä joskus parin viikon kuluttua, mutta luomivärin valmistus olikin yllättävän nopeaa. 
Jauhemainen luomivärisekoitus kipattiin luomivärinappiin ja nappi laitettiin käsikäyttöiseen pressiin, jossa sävystä painettiin hetkessä kiinteä ja valmis luomiväri.
Tämän jälkeen värinappi liimattiin tyhjään pakkaukseen ja hups, siinä se nyt oli käyttövalmiina, ikioma Lumene-luomiväri.
Ai minkä värisen minä tein?
Koska monikäyttöiset tuotteet ovat trendi, halusin tietysti tehdä sellaisen. Haaveenani oli saada jotain persikkaista, jossa olisi häivähdys vaaleanpunertavaa. Tahdoin helpon sävyn, jolla voisi luoda meikin vaikka vain juuri sen yhden tuotteen avulla.
Täydellisen sävyn sekoitussuhteita oli kuitenkin ensikertalaisena haastavaa arvailla. Tavoitteenani oli ihan hitusen vähemmän ruskea sävy, muta lisäsin vahingossa väärää ruskeaa sekaan ja sävystä tuli aavistuksen suunniteltua tummempi.
Lopputulos oli kuitenkin juuri sillä idealla, mitä olinkin toivonut. Sain muistoksi kaksi vaaleanpunertavapersikkaista luomiväriä, joissa toistuu iholla upea kultaan vivahtava hohde. Luomiväreillä syntyy kaunis yhden sävyn silmämeikki, minkä lisäksi ne ovat olleet myös täydellisiä poskipäillä käytettynä aurinkopuuterin tai poskipunan korvikkeina. Sipaisinpa niitä myös kerran sävyttämään väritöntä huulikiiltoakin ja siitäkin tuli upea lopputulos!
Katsotaan, josko saisin sävystä paremman postauksen kun pääsen asettumaan nappieni kanssa Tukholmaan valoisampiin olosuhteisiin. Siihen asti minulla on aikaa miettiä sävylle täydellistä, lumenemaista nimeä.
Eipä voi kun sanoa, että oli aivan huikea päivä ja että tätä postausta kirjoittelee tyttö, joka on aivan totaalisen fiiliksissä! Vaikkeivät suunnittelemamme luomivärit tuotantoon päätyneetkään lähti Lumenelta kotiin seitsemän tyttöä, joista jokainen oli tyytyväinen jo pelkästään siitä ajatuksesta, että heillä kaikilla oli käsissään oma uniikki Lumene-luomiväri. 

Jos te saisitte suunnitella oman luomivärisävynne, niin millainen se olisi?

11 kommenttia artikkeliin ”Bloggaajan unelmapäivä Lumenella”

 1. Ooooh miten siistiä! 8D Itse haikailen täydellisestä harmahtavan ruskeasta varjostussävystä luomille ja poskien varjostuksiin… Aurinkopuuterit kun meinaavat olla liian ruskeita ja varsinkin oransseja!

 2. Vähänkö siistiä !!
  Itse laboranttiopiskelijana ja kosmetiikkafriikkinä jaluaisin joskus päästä itsekkin tutustumaan tuonne. 🙂 Ja tee toki postaus luomiväristäsi! ottaisivatkohan he Lumenella virve-sävyn valikoimiinsa.. ;))

  Tuossa vaiheessa kun luomiväriä lähdettäisiin tekemään, tulisi kyllä valinnan vaikeus. Luultavasti tekisin jonkun neutraalin, mutta omanlaiseni ja uniikin värin jota voi käyttää niin arki-kuin juhlameikissäkin. Hyvää kevättä sinulle 🙂

 3. Vautsi! Olispa siistiä ittekki päästä suunnittelemaan oma luomiväri. Hmm, tekisin ainakin jonkun todella vahvapigmenttisen magentan, en kyllä tiiä haluaisinko enemmän mattaisen vai shimmerin. Ja sit vähän vihreeän taittavan turkoosin, sekin vahvapigmenttisenä(mulla on niin hankalat luomet, et on pakko käyttää vahvapigmenttisiä luomivärejä 😀 )

 4. Minulta löytyy sinisävyisiä ja pari vaaleampaa, joten tahtoisin ehkä jotain rohkeampaa. Kenties vahvaa violettia ja kirkkaan pinkkiä voisi välähdellä. Nämä lumene esittelyt on parhaita 🙂

 5. Äh, äskeinen kommentti ei tainnut tulla perille, mutta siis mä olisin ollut sun kanssa samoilla linjoilla ja tehnyt ihanan hohtavan persikan 🙂 Sellaista ei oikein meinaa löytää mistään, vai onko sulla joku hyvä sävy (joku muu kuin sun oma hih) mielessä?

  Ihan mieletön kokemus, vau, oon kade!! 🙂

 6. tää ei nyt liity postaukseen, mutta en oo löytänyt _mistään_ vastausta siihen, että onko yhdessä hankkimassani shampoossa silikoneja vai ei. kävin inc-listaa läpi tämän aiemmin tekemäsi (http://www.ostolakossa.com/2009/04/inci-listojen-ihmeellinen-maaailma-osa.html) luettelon kanssa, enkä löytänyt kyllä silikoniin viittaavaa.

  inc on tällainen:

  Water, Cocamidopropyle betaine, Sodium Laureth sulphate, Sodium chloride, Glyecerin, Hexylene Glycol, Propylene Glycol, Sodium Benzoate, Polyquaternium-6, Peg-55 Propylene Glycol Oleata, Linalool, 2-oleamido-3,1-Octadecanediol, Royal Jelly, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Fragnance

  aattelin vaan kysäistä jos nopeasti katottuna huomaisit mahdollisen aineen, joka vois olla silikonia/muita haittaavia aineita? en siis pysty silikonisia tuotteita hiuksiin käyttämään hiuspohjani yms. takia.

 7. Marille ja muille labraneroille kiitokset maailman parhaasta silmänaluspeittarista (Beauty Base Under Eye Concealer)! Aivan mahtava koostumus – ei kasaannu juonteisiin ja muutenkin pitää pintansa monta tuntia.

 8. Vau, onpa mahtavaa! Upeaa Lumenelta tarjota mahdollisuus johonkin erilaiseen juttuun. Todellakin kaukana perinteisistä bloggaajatapahtumista 😉 Sun luomivärinapille riittäisi varmasti ostajia 😀 Tuo olisi kiva sävy kesäksi!

Kommentointi on suljettu.