Hair shadow, hair liner ja hair blush – nyt meikataan hiuksia!

Moni somen kauneuskanavia seuraava on varmasti bongannut jo pitkän aikaa sitten vinkin, jossa erityisesti ponnarilla olevien hiusten hiusrajasta tehdään tuuheamman näköinen kätkemällä hiusten läpi pilkottava hiuspohja luomivärin avulla. Vinkki voi kuulostaa jopa hieman oudolta, mutta toimii tummatukkaisilla aivan loistavasti.

(Täältä voi katsoa, kun NUDE-blogin Erika demonstroi hommaa.)

Hair Shadow Trend Korea - 1 (12)

Etelä-Koreassa vinkin toteutukseen ei kuitenkaan tarvita luomiväriä, sillä yhä useampi eteläkorealainen kosmetiikkamerkki on ottanut valikoimaansa erilaisia nimenomaan hiusrajaan tarkoitettuja meikkituotteita. Tuotteita voi käyttää niin tuuheuttamaan hiusrajaa kuin muotoilemaan sen malliakin sekä tietysti myös kätkemään tyvikasvua tai harmaita hiuksia.

Hair Shadow Trend Korea - 1 (13)

Jo viime lokakuussa Soulissa käydessäni bongasin erittäin monen korealaisen kosmetiikkamerkin valikoimasta erilaisia hiusmeikkejä, joiden tarjoaminen paikallisilla markkinoilla on varsin vaivatonta, sillä maan väestö on varsin homogeenistä kansaa ja lähes jokaisen hiukset ovat erittäin tummat. Suurin osa tuotemerkeistä tarjoaakin hiusmeikkejään kahdessa tai kolmessa sävyssä (aivan kuten meikkivoiteitakin) ja se riittää paikallisille hyvin.

Hair Shadow Trend Korea - 1 (17)

Yksi kattavimpia hiusmeikkien valikoimia löytyi kuitenkin suosikkeihini lukeutuvalta Innisfree-merkiltä, jonka rasioihin pakatut hiusjellyt ovat saatavilla viidessä sävyssä mustasta ruskean eri vivateisiin ja punertavaan vaihtoehtoon.

Hair Shadow Trend Korea - 1 (16)

Pakkauksensa tuotteet ovat lainanneet voidemaisen kiinteiltä meikkipuutereilta ja niiden levitystavan voi päättää itse omista tarpeista ja käyttömieltymyksistä riippuen.

Hair Shadow Trend Korea - 1 (6)

Hiusmeikin voi painella paikoilleen meikkivipalla tai vaihtoehtoisesti valita levitykseen  viistotulla harjaspäällä varustetun meikkisiveltimen, joka sopii  epäilemättä erityisen hyvin nimenomaan hiusrajaan.

Hair Shadow Trend Korea - 1 (9)

Hommaa voi tottakai täydentää vielä hiusmeikinkiinnityssuihkeella, joka auttaa parantamaan lopputuloksen kestoa. Saatavilla on myös kynämäisiä hiustusseja, jotka sopivat erityisesti hiusrajan mallin korjailuun. Innisfreen kynissä on kääntöpäässä pehmeä häivytysapplikaattori, jonka avulla lopputuloksesta saa luonnollisen näköisen.

Hair Shadow Trend Korea - 1 (8)

Myös esimerkiksi Etude Housen valikoimasta löytyy Hot Style Photo Hair Liner, jonka avulla hiusrajan saa rajattua kauniimman malliseksi.

Hair Shadow Trend Korea - 1 (14)

Stylenanda 3CE -merkiltä löytyy puolestaan puuterimainen Hair Line Shadow, jonka kolmen sävyn avulla jokainen voi luoda juuri itselleen sopivan vivahteen. Jokaisella tarkoitetaan tässä tapauksessa tietysti lähinnä vain tummahiuksisia, sillä paletin vaalein ruskean sävy tuskin näyttää yksinään kovin luonnolliselta monella.

Hair Shadow Trend Korea - 1 (4)

Monilta merkeiltä löytyykin useita erilaisia hiusrajatuotteita, joiden joukosta voi valita omaa makuunsa sopivan koostumuksen.

Hair Shadow Trend Korea - 1

The Face Shop -merkiltä löytyy sekä voidemaisella koostumuksella varustettu versio, joka levitetään suurta luomiväriapplikaattoria muistuttavalla apuvälineellä että irtopuuterimainen versio, jonka voi töpötellä hiusrajaan.

Hair Shadow Trend Korea - 1 (2)

Ohenevan hiusrajan korjailua (tai harmaiden hiuksien peittoa) voivat kaivata erityisesti ikääntyvät kuluttajat, joten esimerkiksi Mamonde korostaa mainonnassaan merkin hiuksiin taputeltavan Pang Pang Hair Shadow -tuotteiden luovan nuorekkaalta näyttävän lopputuloksen.

 Korealaiset hiusmeikit

Etelä-Koreassa hiusmeikit ovat selvä trendi-ilmiö ja Bangkokissakin niitä on näkynyt. Silmiini sattui vähän aikaa sitten jopa Schwarzkopf-merkin Hair Blush -joka puolestaan tuo hiuksille kasvoja korostavaa sävyä poskipunan tapaan. Perinteisistä hiusväreistä sekä tilapaista sävyä antavista hiusmaskaroista ja värisuihkeista on siis edetty Aasiassa jo pitkälle!

 Korealaiset hiusmeikit

Täytyy myöntää, että hiusmeikit ovat tavallaan kiinnostava juttu, mutta vaikka olisinkin yhä tummatukkainen ja tuotteiden kohderyhmään sen myötä sopiva en tiedä, jaksaisinko käyttää niitä. Jakauksen ympärillä tyvikasvua peittämässä ne voisivat vielä olla käteviä, mutta muualla hiusrajassa ne vaikuttavat jopa hieman sotkuiselta vaihtoehdolta, sillä niiden kanssa tuskin kannattaa painaa päätä tyynyyn ja hiusten pesu illalla ennen nukkumaanmenoa on varmasti välttämätöntä, jos tyynyliinaansa ei tahdo sotkea.

Aiempi kokemukseni hiusmeikeistä on tyvikasvua kätkenyt Color WOW Root Cover Up -tyvipuuteri, joka oli toisaalta kyllä hyvin kätevä vaihtoehto myös vaaleille hiuksille tumman tyven peittoon. Taitaa siis olla parasta olla vielä julistamatta, etten tule tarttumaan tähän trendiin…

Hair Shadow Trend Korea - 1 (5)
Mitä te ajattelette hiusmeikeistä?


Lue myös:

Näin leikkaat pitkät hiukset itse kotona

Vuoden 2017 parhaat hiustuotteet

Luonnollinen kuivuminen vaurioittaa hiuksia föönausta enemmän

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

7 kommenttia artikkeliin ”Hair shadow, hair liner ja hair blush – nyt meikataan hiuksia!”

  1. Mää voisin toivottaa tervetulleeksi kaikki hiusmeikit Suomenkin markkinoille. Mulla on niin valtava otsa ja hiusrajalla hiukset kasvaa todella onnettomina höttöinä, joten kyllä kelpais. Oon muutenkin hyväksi käyttänyt Erikan vinkkiä korjailla luomivärillä hiusrajaa 🙂

  2. Kuulostaapa monimutkaiselta ja sotkuiselta! Jokailtainen kasvopesu ei tuon kauneusrutiinin kanssa enää riitä, tarvitaan jo hiusten kaksoispuhdistus….

  3. Nuo ovat aivan älyttömän hyvältä kuulostavia tuotteita tällaiselle, jolla pukkaa harmaata jo ihan omiksi tarpeiksi ja tyveä pitää olla jatkuvasti värjäämässä kampaajalla, muutaman viikon välein, nuo tuotteet jatkaa jonkin verran värjäyskierreväliä. Ottaisin ilolla vastaan kokeiluun kaikki.

  4. Mielestäni kuvan pakeneva hiusraja on kivemman näköinen kuin meikattu. En pidä hiusrajasta joka kasvaa liian lähellä kasvoja.. En siis ostaisi ko. tuotetta siihen tarkoitukseen!

Kommentointi on suljettu.