Paras rakeeton kuorinta: Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel

*Sis. mainoslinkin

Perinteiset rakeelliset kuorinnat saattavat ärsyttää ihoa mekaanisella hankauksella ja happokuorinnat voivat nekin olla täpäkkää tavaraa herkälle iholle. Minulta onkin siksi pyydetty suosituksia hyvästä kuorinta-aineesta, joka sopisi myös hieman herkemmällekin iholle.

Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel kuorintageeli kokoemuksia Ostolakossa kasvokuorinta

Oma hellävarainen suosikkituotteeni löytyy tässäkin tapauksessa korealaisen kosmetiikan puolelta enkä todellakaan ole ainoa, joka sen on löytänyt, sillä tiedän sen olevan supersuosittu.

Tuote on vekkulilta näyttävä Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel -kuorintageeli, jonka sain aikoinaan töiden kautta testiin. Se on hellävarainen, mutta silti mielestäni tehokkaampi kuin mitä sen voisi arvella olevan. Tämä onkin minusta täydellinen tuote osoittamaan, ettei kuorintatuotteen tarvitse aina sisältää ihoa raapivia rakeita tai runsaasti kuorivia happoja, sillä usein paljon vähempikin riittää.

Kuorinta-aine on pakattu leikkisästi kananmunaa muistuttavaan pakkaukseen. Kun tuotteen ulkokannen nostaa auki, paljastuu sisältä jopa keltuaista jäljittelevä korkki, jonka alta samean geelimäinen tuote puristuu pakkauksesta ulos.

Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel kuorintageeli kokoemuksia Ostolakossa kasvokuorinta

Geelimäinen kuorinta-aine ei sisällä rakeita tai ihoa kuorivia happoja, vaan sen teho perustuu tuotteen murustuvaan koostumukseen. Aasialaisessa kosmetiikassa tällaiset rakeettomat kuorintatuotteet ovat suosittuja juuri niiden hellävaraisuuden vuoksi, sillä sekä korealaisessa että japanilaisessa ihonhoidossa lähtökohtana on varjella ihoa eikä sitä haluta vahingoittaa esimerkiksi raapivilla rakeilla.

Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel kuorintageeli kokoemuksia Ostolakossa kasvokuorinta

Kuorintatuotetta otetaan pieni määrä kämmenille ja sitä aletaan hieroa kuivalle, puhdistetulle iholle. Sen hierominen kasvoille tuntuu aluksi hämmentävältä, sillä se ei vaikuta tekevän oikein mitään.

Kun kuorintaa on hieronut iholle hetken, alkaa se kuitenkin muodostaa pieniä muruja, jotka poimivat mukaansa kuollutta ihosolukkoa. Iholle syntyvät murut ovat siis itse murustunutta tuotetta eivätkä suinkaan kuollutta ihosolukkoa, kuten usein tämän tyyppisistä kuorintatuotteista virheellisesti väitetään. Toki rakeiden mukana on sitten sitä iholta niihin tarttunutta kuollutta ihosolukkoa ja tavallaan ihoa siis kuorivat mekaanisesti myös erittäin pehmeät geelipallot.

Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel kuorintageeli kokoemuksia Ostolakossa kasvokuorinta

Minua hämmentää tämän tuotteen kohdalla aina se, ettei tämä tunnu murustuvan ihan niin paljon kuin haluaisin. Kuorinta muodostaa pienen pieniä pehmeitä rakeita, jotka hierovat ihoa hellästi ja lopulta minusta aina tuntuu, että ne suorastaan katoavat.

Jokaikisellä kerralla ajattelen, että tämä ei nyt vain voinut kuoria ihoani tarpeeksi, mutta kun lopuksi huuhtelen tämän kuorinnan iholtani, on ihoni aivan ihastuttavan pehmeän ja sileän tuntuinen sekä tasaisemman sävyinen. Omalle iholleni jää kuorintavoiteen jälkeen hoidettu tunne, eli ihoa ei jää kiristelemään, mutta iholla ei varsinaisesti tunnu olevan mitään klähmäisiä öljyjä tai muitakaan ainesosia kasvojen huuhtelun jälkeen.

Kuorintatuotteessa on kevyt, puhdistusainemainen tuoksu, jos näin nyt voi sanoa. En pidä sitä vahvana, mutta se on kuitenkin olemassa ja haistan ihollani hetken ajan tuotteen käytön jälkeen.

Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel kuorintageeli kokoemuksia Ostolakossa kasvokuorinta

Koska kuorinta on niin hyvin vaikuttava, mutta silti hyvin hellävarainen, tykkään itseasiassa käyttää tätä aamuisin. Siinä missä tavalliset rakeelliset kuorinnat tai happokuorinnat ovat minulla ehdottomasti iltatuotteita, sillä ihoni vaatii tavallisesti pientä rauhoittumista niiden jäljiltä, ei tämä laita ihoa punoittamaan yhtään ja valmistelee kasvot siksi täydellisesti esimerkiksi meikkipohjaa varten aamulla.

Joka aamu en tätä tietenkään käytä, mutta aina silloin kun tuntuu, että peilistä näkyy samea iho ja tilanne vaatii vähän tavallista enemmän pelastustoimenpiteitä, on tämä tuote loistava pika-avun tarjoaja – työaamuina kun minulla ei ainakaan ole aikaa alkaa laittaa kasvoille naamiota tai tehdä muita spesiaalitoimenpiteitä.

Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel kuorintageeli kokoemuksia Ostolakossa kasvokuorinta
Vasemmanpuoleisessa kädessä on käytetty kuorintageeliä ja sen iho näyttää heti tasaisemman sävyiseltä ja heleämmältä sekä tuntuu ihanan sileältä.

Paitsi että suosittelen tätä kuorintageeliä niille, joiden iho reagoi helposti hankaaviin rakeisiin tai happoihin, suosittelen myös muita kokeilemaan tätä.

Meillä on jostain syystä uskomus, että ihoa tulee hoitaa mahdollisimman tehokkailla tuotteilla ja mitä tujumpaa kuorintaa iho kestää, sen parempi, sillä jostain syystä tujumman oletetaan aina olevan synonyymi paremmalle. Todellisuudessa monien iholle riittäisi aivan hyvin huomattavasti hellävaraisempi kohtelu ja itse olin ainakin hyvin yllättynyt, kuinka erinomaisesti näin hellävarainen tuote omalle iholleni riittää.

*Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel -kuorintageeli löytyy myynnistä täältä.

Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel kuorintageeli kokoemuksia Ostolakossa kasvokuorinta

Onko teillä kokemuksia tästä kuorintageelistä tai muista vastaavista tuotteista?


Lue myös:

Korealaisen ihonhoitorutiinin vaiheet
Mihin aikaan päivästä iho tulisi kuoria?

Korean suosituin kasvokuorinta: Neogen Bio-Peel Gauze Peeling

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

6 kommenttia artikkeliin ”Paras rakeeton kuorinta: Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel”

  1. Kuulostaapa kivalta! Uskaltaisiko tätä käyttää siis myös couperosaan taipuvaiselle iholle?

    • Sopii loistavasti nimenomaan couperosaan taipuvaiselle iholle, sillä tässä ei ole ihoa hankaavia rakeita, jotka voisivat aiheuttaa lisää couperosaa tai heppoja, jotka voisivat laittaa ihon lehottamaan. 🙂

  2. Oon viimeajat käyttänyt tätä sekä neogenin ihanan tuoksusia punaviinikuorintalappuja, 1-2 viikon välein kuorinta, näitä tuotteita vuorotellen. Ei mitään valittamista muuten, mutta tää egukuorinta tuntuu kestävän ikuisuuden eikä meinaa loppua ikinä! Ihan oikeasti tää on kestänyt säännöllisessä käytössä jo varmaan kaksi vuotta. Haluisin jo saada toisen samantyyppisen tuotteen käyttöön. Varsinkin kun viime betteboxistakin putkahti kaks täysikokosta kuorintaa samasta boxista, lovebeautyandplanet merkiltä joku kiintoisa ja ziajalta joku entsyymikuorinta. Haluun jo päästä testaa mutta luontoni ei salli avata uutta purkkia ennenkuin aiempi on loppu, ettei ole turhaan avattuna, kaksi kasvojenkuorintaa käytössä on hyvä mulle, vaihtelua muttei liikaa eikä jää mitään käyttämättä 🙂
    Mitenkäs sulla, montako kuorintaa käytössä yhtäaikaa? Myös rakeelliset lasketaan! Okei on mulla myös ziajan kuoriva puhdistusgeeli suihkussa käytössä, mutta lasketaanko se? 😛

    • Ihan liian monta… 😀 Perustelen tämän sillä, että blogin takia en voi odottaa uuden tuotteen kokeilua vanhan loppumiseen, sillä saan tuotteita nimenomaan blogikokeiluun, en henkilökohtaiseen käyttöön. Käytän kuorintoja kuitenkin niin harvoin, että kestävät aina ikuisuuden. Jos en ajattelisi blogin kannalta, niin pitäisin varmaan kerralla käytössä yhtä rakeetonta ja sitten kuorintalappuja. 🙂

  3. Tää oli ihastusta heti ekasta kerrasta! Hauska pakkaus, mietin vaan, ett miten mahtaa olla tyhjeneekö kokonaan? Olikohan tässä kuorinnassa kananmunaa, vai miksi sellainen nimi ja muoto?

Kommentointi on suljettu.