Testissä kulttiseerumi Farsali Unicorn Essence

*Sis. mainoslinkin

Aina välillä myyntiin tulee sellaisia kosmetiikkatuotteita, että ne kummittelevat mielessä ihan tasan niin kauan, kunnes ne tulee vihdoin ostaneeksi itselleen.

Yksi tällainen mieltäni jo hyvin pitkää vainonnut ja pankkitiliäni houkutellut tuote oli välittömästi kulttituotteen statuksen saavuttanut Farsali  Unicorn Essence -seerumi, joka minun oli lopulta pakko hankkia Thaimaan Sephorasta, jotta sieluni saa rauhan.

Farsali Unicorn Essence on monikäyttöinen seerumi, joka on tarkoitettu käytettäväksi sekä antioksidanttisena  ihonhoitotuotteena että ihoa kosteuttavana ja heleyttävänä meikinpohjustajana.

Kaikille ihotyypeille sopivassa seerumissa on öljytön, vesimäisen ohut koostumus, joka kosteuttaa ja ravitsee ihoa, mutta ei silti tunnu jättävän iholle rasvaista tunnetta.

Tuotteen kulttistatuksen ja maailman maineen takasi tietysti sen trendikäs, yksisarvisiin viittaava nimi ja kun tuote itsessään on vielä vaaleanpunaista ja suorastaan kimaltavaa, herättää se taatusti ihmisten kiinnostuksen.

Halusinkin selvittää, että onko kyseessä vain nätiltä näyttävä ja some-huomiota keräävä tuote, vai onko seerumissa muutakin hyvää kuin vain puoleensavetävä ulkomuoto.

Ainesosaluettelon perusteella seerumi vaikutti nimenomaan ihoa mukavasti kosteuttavalta, mutta silti kevyeltä ja luonnolliset, antioksidanttiset uutteet sopivat iholleni täydellisesti varsinkin täällä Bangkokin ilmansaasteiden keskellä asuessa.

(Antioksidanttien hyödyistä ja vaikutuksista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

Seerumi näyttää aivan mielettömän kauniilta, mikä on minusta ratkaiseva osa sen käyttökokemusta. Tykkään kauniista tuotteista ja kun sekä tuotepakkaus että itse tuote ovat houkuttelevia, on ihonhoitokin mukavaa.

Kosmetiikkatuotteille helmiäishohdetta tuovaa mica-mineraalia hyödyntävä seerumi näyttää iholle levittäessä kimaltavan, mutta kun tuote on levitetty iholle kunnolla, ei iho näytä millään tavalla discopallolta tai liiemmin kimaltele. Seerumi saakin ihon lähinnä vain näyttämään heleämmältä, eli se on täydellinen tuote samealle iholle ja sopii erittäin hyvin myös iäkkäämmälle iholle.

Seerumi levittyy iholle kevyesti ravitsevana, mutta silti vesimäisen ohuena ja suorastaan raikkaan tuntuisena. Kun seerumia levittää puhtaalle iholle, jää iho sen jäljiltä pehmeän ravituksi, mutta ei kuitenkaan klähmäisen tuntuiseksi. Iho tuntuu hoidetulta, mutta ei varsinaisesti rasvaiselta.

Seerumissa on suorastaan karkkisen herkullinen tuoksu, joka syntyy sen sisältämän vaniljauutteen ja sitrushedelmien uutteiden yhdistelmästä. Tuoksun voi tuntea tuotetta iholle levittäessä ja jos oikein tarkasti haistelee, niin vielä tuotteen ollessa ihollakin, mutta omaan nenääni se on silti varsin mieto.

Vaikka seerumilla on ihonhoidollisia ominaisuuksia ja sitä voi käyttää kosteusvoiteen alla tavallisen kasvoseerumin tapaan, olen useimmiten kuitenkin käyttänyt tuotetta päivisin meikinpohjustajana.

Tuote ei mitenkään häivytä laajentuneita ihohuokosia tai minulla ainakaan paranna meikkipohjan kestoa merkittävästi perinteisten meikinpohjustuotteiden tapaan, mutta sen sijaan se auttaa huolehtimaan, että iho on tasapainoisen kosteutettu ja näyttää heleämmältä.

Täällä Bangkokin ilmastointilaitteiden kuivattamassa sisäilmassa päivät istuessa ihon pinta on nimittäin usein kovilla, mikä ilmenee ihon kiristelynä ja jopa hilseilynä.

Sanoisin tuotteen olevan loistava apu nimenomaan kosteusköyhän ja kuivan ihon hoidossa.

Seka- ja rasvoittuva iho hyötyvät tästä lähinnä ihoa kosteuttavien, kirkastavien ja antioksidanttisten ainesosien kautta, mutta voivat kaivata tämän lisäksi vielä varsinaista meikin kestoa paremmin parantavaa sekä ihohuokosia häivyttävää meikinpohjustajaa ja käyttää tätä tavallisena seerumina.

Vaikka osa seerumin vetovoimaisuutta onkin sen ulkomuodossa ja sen myötä myös sen ihoa välittömästi kaunistavassa vaikutuksessa, en huomannut seerumissa mitään aivan erityistä efektiä.

Pidän seerumista silti paljon, sillä se tuntuu miellyttävän kosteuttavalta ja sopii ongelmitta meikin alle.

Seerumin sisältämät antioksidanttiset acai-, goji- ja seljanmarjan uutteet sekä mustikkauute tuntuvat silti houkuttelevilta ainesosilta ihon ennenaikaisen ikääntymisen ennaltaehkäisyssä, jonka koen olevan ihonhoidon tärkein tehtävä.

Kun ihosta pitää huolta ja ehkäisee ongelmien syntyä parhaansa mukaan, pysyy ihokin toivottavasti mahdollisimman hyvinvoivana ja nuorekkaana.

(Ajatuksiani anti-age-tuotteiden käytöstä voi lukea lisää tästä postauksesta.)

Jos yksisarvisseeerumi kiinnostaa, ei sen ostaakseen tarvitse onneksi matkustaa Thaimaahan. Seerumin voi tilata helposti brittiläisestä Cult Beauty -verkkokaupasta*, jossa sillä on hintaa £50.

Onko joku muu kokeillut Farsali Unicorn Essence -seerumia?

2 kommenttia artikkeliin ”Testissä kulttiseerumi Farsali Unicorn Essence”

  1. Ensimmäistä kertaa uudella alustalla ja kiitos, että nyt kommentit näkyvät heti lukiessa ilman klikkauksia, nyt varmasti tulee itsekin enemmän kommentoitua. Kiitos!

Kommentointi on suljettu.